ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 069
  • 494
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, срещнах се тази вечер с един мой познат, който е общински съветник, член на Комисията по образование в Столичния общински съвет. помолих го да изиска следната информация:
- броя, както и кои точно са детските заведения отдадени под наем
 - да се прегледат договорите им, да се види за какъв период са и какви неустойки ще се дължат, ако се прекратят
 - да се проучи идеята на Б.Борисов за модулни градини
 - да се види къде точно и колко нови детски заведения са заложени  в бюджета за тази година, който ще се гласува в края на месеца.

Ще се видим пак с него най-вероятно събота или неделя.

Относно проверката на местата.Имаме уверението на отдел "Образование", че ще се направи проверка на всички заведения. Просто бройките на някои места намаляха в петък и събота, не е имало начин да ги проверят преди понеделник, освен това, така или иначе най-важно е колко ще са бройките, когато се извършва самото класиране.

# 196
относно здравите нерви - тренинг, според трудовото ежедневие. то с всичко се свиква. най-вече по дифолт - с работа с  хора, дето мнооого дълго време да им обясняваш, докато вдянат. извинете ме, но наистина нямам повече време. готвя утре нещо служебно и ако продължавам така, ще се проваля, както и други хора ще проваля. просто по-рано от събота сутрин не мога да продължа с тази тема. но вие, ако сте по-свободни, продължете с тези три докумнта, "щедро" публикувани на страницата на общината. там е "ключът от палатката", както се казва. ако ще се протестира, се търсят основателни, чисто законови механизми. и се работи с документи. да не говорим, че пак там намерих, че имат ангажимент за горещ телефон. де го, аз поне не го открих.  и нищо не разбирам от хардуер и софтуер, кой какво обещал, кой какво направил, кой как тествал, пак там. ако има юрист и софтуерист сред вас, захващайте се, да свършим работа, по възможност - преди понеделник. с ясно изразено становище какво и как искаме, срещу какво протестираме, с какво се съгласяваме, какво приемаме/ не примаме. и най-важното. аз поне не съм съгласна да се гаврят с детето ми. с мене може и да допусна, но с него - не.
извинявай, но не смятяш ли, че след като не си специалист не можеш просто така да намериш къде точно е "ключа от палатката"?
Относно разширението на файловете и че техническото задание било писано от Сирма, аз не съм юрист, съответно не съм специалист по Закона за обществените поръчки, но мисля, че когато се обявява конкурс всяка фирма, която кандидатства си прави сама техническо задание как смята да изпълни проекта. Ако бъркам моля някой да ме поправи. Освен това може така да е кръстен просто, защото в крайна сметка тази е фирмата, която е спечелила и след като е качен на сайта документа то е ясно, че се отнася за нея.
Не ме разбирайте погрешно, далеч съм от мисълта, че в общината, както във всяка друга администрация не се въртят някакви далавери. Но не смятате ли, че ако има нещо нередно в документите няма да ги качат на сайта, за да ги виждат всички  ooooh!
Много ви моля, напрежението и без това е достатъчно голямо, за да си позволим да си създаваме излишно такова и да търсим непрестанно под вола теле.
В тази връзка ще ви помоля да запазим добрия тон и да престанете да се нападате за  предимствата. Проблема не е в тях, а в предишните години, когато са се закривали поголовно детски градини без никой да мисли за 2008г.

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 03:01 от Клеопатра

# 197
Клео, старият съвет го няма, но кмета си е същият.  #Crazy И на него трябва да се потърси сметка.
В случая не си права, защото решенията за отдаване под наем ги гласува общинския съвет, кмета няма нищо общо (не че го защитавам, просто не му влиза в правомощията)

# 198
  • гр. София
Момичета, срещнах се тази вечер с един мой познат, който е общински съветник, член на Комисията по образование в Столичния общински съвет. помолих го да изиска следната информация:
 - да се прегледат договорите им, да се види за какъв период са и какви неустойки ще се дължат, ако се прекратят
 - да се види къде точно и колко нови детски заведения са заложени  в бюджета за тази година, който ще се гласува в края на месеца.

Ще се видим пак с него най-вероятно събота или неделя.

Относно проверката на местата.Имаме уверението на отдел "Образование", че ще се направи проверка на всички заведения. Просто бройките на някои места намаляха в петък и събота, не е имало начин да ги проверят преди понеделник, освен това, така или иначе най-важно е колко ще са бройките, когато се извършва самото класиране.

Клеопатра, аз лично много ти благодаря за старанието и нервите, които изразходи по целия този проект и за това, че постоянно ни информираш. Според мен точно тази информация ще ни върне малко на земята и ще се чувстваме по-спокойни.

# 199
всъщност едното ми дете тръгва на училище, а другото не го записва системата на градина, а на ясла, така че не съм ти заела мястото
въпроса е принципен, а и винаги има недоволни от нещо

ясно е че не си ми заела мястото и да въпроса е принципен, когато няма достатъчно места, от къде на къде ще има такова предимство при наличието на двама прави, здрави родители...и от къде на къде ще дескриминират така някого защото все още ива само едно дете....ми да бяха тогава запълнили местата с предимство януари и да кажат ми тази година има по 1 свобоно място в градина, или няма или има 5....за кво беше този цирк ако ще влязат само тези които имат предимство...

Защо да им е по-зле ако и двете им деца ходят на гпрадина така или иначе....
Извинявай, но като започне твоето дете да ходи на ясла/градина тогава пак ще те помоля да коментираш. Като видиш какъв зор е организацията за водене и взимане, особено през зимата или през пролетта/есента когато вали и духа, като ходиш на работа до 18ч, а в 18.15 детето ти вече е с дежурна учителка, тогава ще ми кажеш как точно ще организираш двамата здрави и прави , работещи родители, на които винаги може да им се случи да ги забавят в работата, как ще си взимат децата от две различни заведения.

п.с. имам само едно дете и ми е трудно да го взимам, редуват се баща му, дядо му и баба му да го взимат.

Веднага ще ти отговоря и защо самотните родители нямат предимство - защото голяма част от тези, които живеят на семейни начала без да имат брак се възползваха от това и затова го премахнаха.

# 200
преди двайсетина дена помолих общинския скъветник Бойко Маринков (с който от години сме се борили срещу отдаването до 2013 година на детски градини на частни училища и градини) и подготвих, а той внесе питане до Бойко Борисов. включваше всички поставени въпроси и му беше отговорено на сесията на СОС на 5.02.2008 г. в мен са материалите 30-40 страници и включват отговори на много от въпросите.
Измислете и подскажете как да ги пусна - на хартия са ми не са в електронен вид за да ги чете, който се интересува.

# 201
  • София
Сори, че пак се отклонявам, но в моята поща е включен спам- гард и е възможно да са ми пратили мейл, който да е бил разпознат като спам и изтрит!
Затова исках адрса, от който сте получили мейла!

За материалите - могат да се сканират и така да се пуснат!

# 202
  • София
Сори, че пак се отклонявам, но в моята поща е включен спам- гард и е възможно да са ми пратили мейл, който да е бил разпознат като спам и изтрит!
Затова исках адрса, от който сте получили мейла!

За материалите - могат да се сканират и така да се пуснат!
no-reply@kg.sofia.bg - ето това е адреса, от който получих писмата.

# 203
  • София
Мерси, ама от името личи да не се пише на тоя адрес!
Какво ли да правя?

# 204
http://kg.sofia.bg/?page=feedback използвай тази форма за всякакви въпроси и коментари и проблеми

# 205
преди двайсетина дена помолих общинския скъветник Бойко Маринков (с който от години сме се борили срещу отдаването до 2013 година на детски градини на частни училища и градини) и подготвих, а той внесе питане до Бойко Борисов. включваше всички поставени въпроси и му беше отговорено на сесията на СОС на 5.02.2008 г. в мен са материалите 30-40 страници и включват отговори на много от въпросите.
Измислете и подскажете как да ги пусна - на хартия са ми не са в електронен вид за да ги чете, който се интересува.

На тези въпроси освен отговори е добре управниците да решат как да предприемат конкретни действия! Защото мен не ме интересува колко са градините отдадени под наем и толкова, а как отдадените /като брой да се знае колко са/ ию как да се освободят до есента от наемателите им.  Ако наемът е 30 лв месечно /защото прощавайте , но някъде тлкова е:)/, да го умножим по 4 месеца до лятото = 120 лв, хайде, да им го умножат по 10 = 1200 лв някаква неустойка/не знам как се изчисляват неустойките/ и пак дори и 3000 лв да обезщетят за не спазване на договор, едно крило колко струва в крайна сметка ако се строи, а за цяла градина да не говорим?!Или ако имат договор за още 5 години *12 месеца = 60 месеца*30 лв = 1800 лв, да им дават по една неустойка и да ги изхвърлят.

Вени, формата е точно за проблеми и предложения! Peace Дали са ти линк!

Аз им писах, че искаме по-скорошно класиране и записване, защото за някои е важно докога ще бъдат безработни. Все пак ако човек работи за 500 лв, а детегледачката е 400 - отива трайно на борсата. Sad

# 206
Аз от вчера не мога да вляза с регистрацията си.
Някой да има подобен проблем???

# 207
  • София
всъщност едното ми дете тръгва на училище, а другото не го записва системата на градина, а на ясла, така че не съм ти заела мястото
въпроса е принципен, а и винаги има недоволни от нещо

ясно е че не си ми заела мястото и да въпроса е принципен, когато няма достатъчно места, от къде на къде ще има такова предимство при наличието на двама прави, здрави родители...и от къде на къде ще дескриминират така някого защото все още ива само едно дете....ми да бяха тогава запълнили местата с предимство януари и да кажат ми тази година има по 1 свобоно място в градина, или няма или има 5....за кво беше този цирк ако ще влязат само тези които имат предимство...

Защо да им е по-зле ако и двете им деца ходят на гпрадина така или иначе....
Извинявай, но като започне твоето дете да ходи на ясла/градина тогава пак ще те помоля да коментираш. Като видиш какъв зор е организацията за водене и взимане, особено през зимата или през пролетта/есента когато вали и духа, като ходиш на работа до 18ч, а в 18.15 детето ти вече е с дежурна учителка, тогава ще ми кажеш как точно ще организираш двамата здрави и прави , работещи родители, на които винаги може да им се случи да ги забавят в работата, как ще си взимат децата от две различни заведения.

п.с. имам само едно дете и ми е трудно да го взимам, редуват се баща му, дядо му и баба му да го взимат.

Веднага ще ти отговоря и защо самотните родители нямат предимство - защото голяма част от тези, които живеят на семейни начала без да имат брак се възползваха от това и затова го премахнаха.

ще си коментирам сега колкото си искам, при положение, че има вероятност изобщо и да не разбера какво е да водиш и взимаш детете от градина, ако детето ми не се дореди от такива с предимства.....

# 208
  • София
Аз имам един въпрос...
Как, по дяволите кандидатурите за дадено детско заведение се увеличават, при положение, че бутонът "кандидатствай" го няма от понеделник насам  Crossing Arms Или...само аз не го виждам newsm78

Може би проблемът е при теб. Аз виждам бутон за кандидатстване на всяка от градините, в които НЕ съм кандидатствала

# 209
  • София
Любопитно ми е на какъв принцип се обявяват местата в градините - прави ми впечатление, че предните години са се приемали повече деца в група. Вероятно съществува някакъв норматив -25 деца така като гледам. Защо при тази липса на места не се увеличи този норматив да речем на 30 деца, очевидно градините имат ресурс да поемат тези деца след като предходните години това е правено.
Не искам да бъда песимист, но приказките за построяване на градини така че проблема с местата да се разреши още тази година ми се струват празни приказки - бат Бойко и друг път се е изхвърлял с изказванията си.

Общи условия

Активация на акаунт