ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 16 048
  • 494
  •   1
Отговори
# 240
  • София
общината предпочита да съм безработна на помощи, вместо да съм работеща и да плащам данъци

И аз си мислех за това тези дни.

Аз в събота не съм сигурна дали ще мога да дойда. Embarassed

# 241
Мисля,че е редно да отпадне предимство,за брат,сестра когато става на въпрос за 2-ри брак.ПРИМЕР:баща има дъщеря от първи брак,за която явно не се грижи,от втори брак да речем има момиче,което сега кандидатства за градина-по-каква логика това дете трябва да е с предимство,понеже другото дете от първия брак е в тази градина.ТОВА Е БЕЗСМИСЛЕНО!!!!

# 242
Мисля,че е редно да отпадне предимство,за брат,сестра когато става на въпрос за 2-ри брак.ПРИМЕР:баща има дъщеря от първи брак,за която явно не се грижи,от втори брак да речем има момиче,което сега кандидатства за градина-по-каква логика това дете трябва да е с предимство,понеже другото дете от първия брак е в тази градина.ТОВА Е БЕЗСМИСЛЕНО!!!!

Това,че е разведен човекът не прави детето от първия му брак чуждо. То пак си е негово, както и детето от втория брак. Това е законова норма и няма как да се вмени на един родител да бъде по- малко или повече баща. Просто трябва да се промени самото предимство,, защото в момента то препраща към закона /СК/, където е описано кой е с качеството на родите, в частност баща. За предимство трябва да се посочи  по- скоро деца на едни и същи родители, ама няма кой да си играе с това.

# 243
Да-да са с предимство ако това дете е във второто семейство,но когато не е,родителските права са на майката от 1-вия брак-тогава за какво предимство говорим.КЪДЕТО СЕ КАЗВА,ТОВА ДЕТЕ щЕ СИ ГО ВЗИМА И ВОДИ НА ГРАДИНА-НАПРИМЕР ВТОРИЯ МУ БАщА,МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ.

# 244
  • София
Момичета, според мен преди да се протестира пред общината, трябва да има предварителна среща за уточняване на исканията. Вижте в какво се превръща темата?!
От общината трябва да искаме повече места в ДГ, независимо дали ще анулират договори, ще строят нови, или ще възстановяват стари, пустеещи сгради.
Разберете, безсмислено е да се "ядем" едни други за предимства и равен старт при записването. Записването е факт. Ако бяха успели само 1000 човека, сигурно щеше да е резонно, че системата се е сринала, но фактите не са такива. Да не говорим, че е възможно успелите без проблем да регистрират децата си, също да потърсят правото си (имаше такъв господин, който се обади в  ББТ при гостуването на зам.кмета - в кратце той заяви че при анулиране на регистрациите ще заведе иск в съда). Така и с предимствата. Аз имам 1 дете, на 42 години съм и няма да имам смелостта да родя второ. Но съм ЗА предимствата за 2 и повече деца. Животът ни е такъв, че ни разкъсва между децата и служебните задължения. Защо тези от нас, които имат повече от едно дете да се разкъсват и от обикаляне на кварталите, за да водят децата на ДГ?
Успех на всички дечица и здрави нерви за нас!

# 245
Да-да са с предимство ако това дете е във второто семейство,но когато не е,родителските права са на майката от 1-вия брак-тогава за какво предимство говорим.КЪДЕТО СЕ КАЗВА,ТОВА ДЕТЕ щЕ СИ ГО ВЗИМА И ВОДИ НА ГРАДИНА-НАПРИМЕР ВТОРИЯ МУ БАщА,МОЖЕ ДА ИМА ТАКЪВ.
ooooh! Whistling мимичета стига сте пълнили темата с такива тъпизми #Crazy

# 246
момичета, наистина мисля че трябва да се пише по същество, облислете нещата и напишете какво да се предложи, за септември за 3000 деца, за които няма места
проблема с предимствата нямаше да го има, ако имаше достатъчно места
помислете сега, ако вашето дете не е записано, какво ще искате да направи общината, за да ви помогне? ама реално и конкретно

# 247
  • София
Какво стана с идята на Бат Бойко за дървените къщички? Дали ще отзвучи ли наистина мислят да го направят. Те безопасни ли са? И къде ще бъдат построени?

Дефакто, ако наистина излезем с предложения за ремонт/обновяване на старите сгради на ДГ, които сега се ползват за друго, то до Септември месец има достатъчно време да се направи всичко това. Е, естествено не включвам в това как точно ще се изгонят "старите наематели".

Така, че вече мислим в тази посока, нали?

# 248
11 страници без почти нито едно конструктивно предложение...
Всички разбрахме, че на 5-10-20 човека тук не им харесва да има предимства (не се заяждам, просто с това е пълна темата)  Peace! Хайде да се оскубем и да се сбием и това как по-точно ще помогне на проблема да бъде решен?
Ако може някой, който разбра, какви ще са евентуалните искания за Общината да ги систематизира, че в момента съм на работа, и ми е много трудно да следя темата....
А и почти нищо конструктивно не прочетох!  Peace

# 249
ами то такива искания няма, защото исканията не трябва да са само заяждане, а нещо, което хем да ни облекчи, хем да се възприеме от общината, хем да стане до септември

# 250
Отне ми около час да прочета изписаните 13 страници и честно казано, освен запис, не на предимствата, и получих ли потвърдително писмо или не, съществени (да не кажа никакви) предложения не намерих.  Thinking Чудя се що за хора сме, дори когато искаме да направим нещо за себе си пак се ядем помежду си ooooh!
Смятам, че ще е полезно да се публикуват някъде отговорите на кмета, за които Борис Цветков е писал и въз основа на тях да се отправят искания. Трябва да искаме срокове, в които могат да се отворят нови места, да се разпределят новите строителства въз основа на търсенето, а не на случаен принцип. Все пак детските градини са за улеснение на родителите...
Незнам направи ли ви впечталение намаляващият брой места в ущърб  на по-новите набори - давам за пример случайно избрана градина, но в повечето положението е подобно:
Ясла 1
(1.1.07 - 01.11.07)    20    
Ясла 2
(1.1.06 - 31.12.06)    30    
1-ва група
(1.1.05 - 31.12.05)    50    
2-ра група
(1.1.04 - 31.12.04)    75    
3-та група
(1.1.03 - 31.12.03)    75    
Подготвителна група
(1.1.02 - 31.12.02)    75    
Ето това за мен е дискриминация - в години, в които все повече деца се раждат се намаляват бройките за децата newsm78

# 251

Това,че е разведен човекът не прави детето от първия му брак чуждо. То пак си е негово, както и детето от втория брак. Това е законова норма и няма как да се вмени на един родител да бъде по- малко или повече баща. Просто трябва да се промени самото предимство,, защото в момента то препраща към закона /СК/, където е описано кой е с качеството на родите, в частност баща. За предимство трябва да се посочи  по- скоро деца на едни и същи родители, ама няма кой да си играе с това.

колко такива казуси ще има, според вас newsm78

# 252
  • София
Има разни предложения в съседната тема.
Обаче очевидно е, че можем да си бърборим до безкрай.
А какво точно правим, хора?
Считате ли, че можем да дадем готовото решение на общината, без да сме навътре с финанси, общински имоти и прочее?
Имам чувството, че си говорим наизуст (включително и аз).
Дайте най-накрая да уточним един списък макар и само с 3 изисквания (най-вече да има места за всички деца) и да се съсредоточим върху това как точно да протестираме и да накараме общината да изпълни тези изисквания.

# 253
  • Ланкър, планините Овнерог
lily_b, в едната градина, в която пуснах молба, е точно обратното. За набор 2007 са 20св.м, а за 2006-ти-0 св.м И общо взето това ме притеснява, защото сега, ако не я пусна, не знам догодина какъв шанс ще имаме.

# 254
моите предложения вече ги писах:
1.допълнителни филиали в апартаменти
2. субсидия за деца в частни градини в размер издръжката в държавна
3. удължаване програмата за детегледачките за деца над 3 г, например до 6 г/предучилищна, която може да е в училище/

Общи условия

Активация на акаунт