Chipolino или Cangaroo-каква количка ще ми препоръчате?

• 63 709
  • 362
  •   1
Отговори
# 255
Тук има едно маме, което има много инфо по въпросите /Ейнджълче, ти си Laughing/, и сигурно ще се включи и ще ти даде съвет. А ти можеш да питаш и в магазините. Аз не съм компетентна.

# 256
  • София
Кангару Виктория е мн. добър вариант. Аз съм с Даяната, която е почти същата. Понеже не купувах кош за новородено, пък самата количка не е равна, защото нали става в седнало положение, слагах пеленка, която да изравни и да му е удобно на бебо, докато лежеше само.  Зимното покривало върши чудесна работа, а и бебето ти ще е с космонавт, одеялце плюс покривалото, та няма да му е студено и да му духа повече, отколкото ако е в кош за новородено. Мое мнение. Иначе кошовете за новородено са красиви...

# 257
Kia , красиви или не, май ще ги пропуснем кошовете за новородено. Simple Smile Все повече се убеждавам, че няма смисъл, освен ако човек няма излишни пари.

Значи и Викторията не е съвсем равна в легнало положение, така ли? Вчера пак я гледах, ама не обърнах внимание, по-скоро се притеснявах, че има някакви процепи се получават в плата, като е в пълно легнало и да не му духа на бебето, та за малко пак да мина на вълна зимен кош, ама ми мина Simple Smile Нали така или иначе ще сложа одеалце и отдолу Simple Smile

Момичето в Хиполенд обаче ми препоръча и една друга - Чиполино Алегра, въпреки че я водят лятна, е по-уплътнена от Викторята, има и чувалче даже, лека, маневрена и досега рекламации тя специално не била получавала за разлика от други чиполински колички.
Единствен недостатък - бебето няма положение да гледа към майката, но има доста голямо прозорче да си го наблюдаваш.
Та много ме поблазни, защото ако прежаля това, че няма бебето да е обърнато към мен, ми се стори много добра за парите си - 189 лв.
И после видях в нета, че всъщност пълното й легнало положение е 170 градуса Sad , може би затова пишеше, че не се препоръчва за новородено, а продавачката ми каза, че става.

Иначе е по-дългичка и по-широчка от Виктория-та и това е другото, което ме блазни. Страх ме е Виктория-та да не умалее много бързо, има ли такава вероятност според вас?

# 258
Kikonka аз ползвам Виктория и за сега е доста добре, моята сладунка е по-дългичка и нищо не е отесняло. Има пълно легнало положение, а илюзията че не е съвсем легнало положението е от това, че коланите да отдолу под плата с чипчето. Много е здрава тази количка - по тези разбити уличи или липса на такива все още нищо й няма. Единственото, което не ми харесва, че е малко по-тежка. Ползвала съм я без зимен кош /добре, че не купих/, а направо слагахме бебето със столчето, както си е опаковано.  Mr. Green

# 259
Здравейте мами!  И аз сега се чудя каква количка да взема... за сега съм се спряла на тази (на Pramy) http://www.rotalis.biz/Strollers/Prams/ABC-Design-Pram-Pramy-Lux … 1-mocca::741.html
много ми харесва дизайна, но ме притеснява това, че колелата са еднакви, а са ми казвали, че е по-добре предните да са по-малки или да е едно колело, за по-добра манервеност. Много ли е голяма разликата?

# 260
Уин темата е за съвсем други марки колички.  Peace

# 261
  • София
Здравейте мами!  И аз сега се чудя каква количка да взема... за сега съм се спряла на тази (на Pramy) http://www.rotalis.biz/Strollers/Prams/ABC-Design-Pram-Pramy-Lux … 1-mocca::741.html
много ми харесва дизайна, но ме притеснява това, че колелата са еднакви, а са ми казвали, че е по-добре предните да са по-малки или да е едно колело, за по-добра манервеност. Много ли е голяма разликата?

няма защо предните да са по-малки или едно....
иди я виж на живо, побутай я поне в магазина, пробвай да я дигнеш,, как бли преодоляла стъпало....
на мен това, което не ми харесва е, че предноте колела не завиват, което ще я прави трудно маневрена и няма да може да я буташ например с 1 ръка, защото ще ти е трудно да завиваш....също предполагам е доста тежка.

# 262
Сасано , казваш, че сте слагали бебето със столчето, то към този модел няма столче, нали, само зимен кош или вашето столче беше на Кенгуро?
А мен иначе повече не дължината ме притеснява на Викторията, а широчинаа, ама щом казваш, че не ви е отесняла  Wink

Аз ви бях питала, дали знаете на Викторията може ли да се монтира зимния кош на Чиполино Джема /ще ми дадат такъв/, понеже прочетох че коментирате за някакви адаптори, които на мен така и не ми стана ясно каква точно функция изпълняват.
На мен вчера в Хиполенд ми казаха, че няма да стане, но ако някой може да разясни какви са тези адаптори, ще съм му благодарна.

# 263
  • София
не би трябвало да може.
адапторите са за  да си закачиш техният кош. мисля че може да се ползва също и на чиполино пуки...но те дефакто са си еднакви почти колички, докато джемата е коренно различна.

# 264
Kikonka ето това е, и до момента го ползваме. Не знам какви са тези адаптори, но в самата количка на облегалките има едни капачета, които като се вдигнат там се закрепя кошницата за кола и коша. Много лесно се свалят с един бутон отзад на столчето.  

# 265
  • Стара Загора
Много съм доволна от Кенгуру Виктория, стабилна количка, проходима при трудни условия, удобна за мен и за бебето.
подкрепям напълно  Peace

# 266
  • София
Kikonka ето това е, и до момента го ползваме. Не знам какви са тези адаптори, но в самата количка на облегалките има едни капачета, които като се вдигнат там се закрепя кошницата за кола и коша. Много лесно се свалят с един бутон отзад на столчето.  

Адаптерите се ползват за да се прикрепи кошницата за рамата на количката. Зимните кошове мисля,че не се нуждаят от тези адаптери. Не съм ползвала зимен кош  - но спомените ми са ,че директно се прикрепят към количките.
 Пукито го взехме с кошница за кола и адаптерите в комплект. Никога не съм ги ползвала но не съм и бутала количката с кошницата отгоре. Crazy Абсурдно ми звучи, въпреки, че докато е малко детето и спи повече ако си с кола си спестяваш местенето от кошницата в количката  - и можеш спокойно да си свършиш работа. Въпреки,че тук масова ги ползват за разходки, а не за удобство при инцидентни излизания.

# 267
  • София
Kikonka, няма да му духа на бебо във Викторията през зимата. Споко. Аз съм с Даяната. Тя е почит същата като Виктория. Нали бебо ше е с космонавт, с одеялце и покривало. Няма да замръзнете.  Wink

# 268
Kia , и аз на това разчитам, че като го опаковам здраво, няма да има проблем  Laughing
Единственото, което все още ме спира леко за Виктория-та  е, че ми се вижда малко тесничка, в смисъл другата есен, зима, когато вече живот и здраве, ще сме минали годинката, дали пак ще се събираме в нея. Ей, това ми е дертът. Иначе все повече се влюбвам в тази количка.
Знам, че не е много по темата, но понеже се чуват добри отзиви за Маг Ингланд - те по-широчки ли са от Кенгурото, че такива не съм видяла по магазините или Кенгурото си остава най-добрия вариант в този ценови клас?

# 269
  • София
Ми, зависи си от бебето. На Марти количката си му е ок. Мисля, че и зимата ще изкараме, но в нея ще седи от време на време тогава, защоот вече ще ходи стабилно.
На някои по-едрички бебета се случвало да им отеснее количката.  Confused
Обаче си направи сметката и с асансьора. Ние сме на 2-я етаж и аз не се бях возила в него. Сега, като гледам, добре, че сме купили тясна количка, че иначе едва сме щели да се събираме вътре.  ooooh!
Освен това гледай количката да е по-лека. Маг Ингланд също са много разпространени и май имат опцията - чупеща се дръжка. Много мами видях с такива в Пазарджик например, а все по-често виждам и тук в Сф.

Общи условия

Активация на акаунт