ЮЛСКОТО дете в коремчето расте!

• 11 024
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ketito възможно било да е генетично.
Писах ти по-подробно на лични.

# 76
  • София
Току, що прочетох нещо.......незнам колко е вярно. Че ако плацентата ти е задна е възмоно да усети по-рано бебчето , тклкото, ако ти е предна newsm78
Има логика, ама дали е точно така.
 аз преди бях з предна и го усетих в началото на 4-ти месец.
 Сега съм със задна и отдавна го усещам, но вече и се вижда бабунка понякога Heart Eyes.................. Ей много искам да се снимам и да ви покажа, ама дебна момента Thinking

# 77
Katche, благодаря ти много за инфото  Hug явно няма да ходя при Марков  Simple Smile

Агата, аз съм за срещите на Плиска, четох някъде , че входа е 4лв. ... т.е. консумираш в пицарията  за 4 лв. задължително , ако пък хапнеш повече си доплащаш  Grinning един вид застраховка за Мис Каприз, че няма да похарчиш по малко от 4 лв.  ooooh! ама и аз как го обясних

valiok, и аз съм от мамите дето си почиват в къщи.... раработата ми не е за бременни , а и честно да си призная след майчинството едва ли ще се върна  Crossing Arms

Душичката 32, и аз съм в болнични от ноември но все още нищо не ми е преведено   Rolling Eyes ти явно си от късметлийките  Wink

# 78
Здравейте, мили мами!
Отдавна не съм писала, но сега мисля да си наваксам. Беше много натоварено при нас. Предишната седмица както винаги си легнахме късно в леглото и след известно време в просъница усетих жестоко друсане. Първо си помислих,че има земетресение, но в последствие разбрах, че съпругът ми трепери целия. После си помислих, че сънува кошмар и се опитах да го събудя, но се оказа, че той не спи и успя само да измънка под носа си, че адски му е студено. Завих го с 5 завивки и му дадох Парацетамол, за да не вдигне температура. След жестока суетня и преумора съм заспала до него и на сутринта като се събудих бях вир вода не само от многото завивки, а и от маста, с която се мажа от известно време. Не можех да се понасям - направо отврат Shocked #2gunfire А моят миличкият се увил като в пашкул и отново повтаряше, че му е студено. Притесних се адски много, защото когато премерихме температурата се оказа, че има над 39 градуса. Бях като в небрано ложе и в жестока дилема: за него ли да се грижа или себе си да пазя Rolling Eyes
Нямаше как увих му краката и ръцете с оцет и в крайна сметка успях да му намаля температурата. Спах на другото легло, за да е по-малък риска от заразяване и на сутринта, когато станахме той се оплака от болка в крака Shocked Беше се зачервил един стар белег от удар в саксия и не даваше да се пипне. Усъмнихме се, че температурата е предизвикана от него и когато отиде на лекар се оказа, че сме прави и че е тръгнала инфекция. ooooh! От някаква си едногодишна травма newsm78
Докторът каза, че е избила от притеснение. На път сме да си купим по-широк апартамент, а това е свързано със сума ти борчове и кредити и за пореден път се обеждавам, че почти всички болести се причиняват от нервите. Затова трябва да го караме по-спокойно. На каквото си постелеш на това и ще лежиш. Сега миличкият пие силни антибиотици за разреждане на кръвта и не смея да правя секс с него, за да не стане още по-лошо с гъбичките при мен.
Ама, че егоистка! Само за себе си мисля! #Cussing out/и за бебка/
Това е хубавата новина, която исках да ви кажа: 90% момиче
Можете да ми сложите розово щъркелче.
 stork-girl
Нищо чудно обаче тези 10% процента, които остават да ме изненадат с някоя чурка Laughing
Надух ви главата с моите проблеми, за което моля да ме извините. Praynig  bouquet
Аз предлагам Софийска среща още тази събота или неделя. Какво ще кажете?

# 79
Круши и черен хляб също предизвикват колики.
Ходих да гледам Куини Бъз днес, много е яка, но нещо материята ми се струва изкуствена Thinking Дадоха ми каталог, в него не видях да пише нищо за плата Sad

За съжаление докторката имаше една забележка, която много ме притесни. Каза, че има леко увеличение на двете бъбречни легенчета:( Каза да не се притесняваме, съвсем малко е и сигурно ще премине до края на бременността, физиологични били причините най-вероятно... Обаче, сега като ми пусна тази муха в главата как да не се притеснявам:(
На 28.02. съм на преглед и при Мазнейкова, дано дотогава са се нормализирали нещата!

Гарантирам ти, че Томова казва на 1/3 от пациентките си това, не знам по какви причини. Дали за да отидат пак при не или не идея си нямам. Това го установихме с момичетата от отчетната през 2003/2004. Спокойно Hug

# 80
  • София
Здравейте и от мен,и аз да ви се опла4а-в момента ми забраниха да ходя на работа,защото съм с контракций.В предната тема писах,4е имах температура и на следващия ден-контракций,сега пия хап4ета и лежа в къщи.Но все още не съм взимала болни4ен,4е и аз като пове4ето гледам да взема нещо пове4е през първите 9 месеца,но като гледам май няма да стане,а то4но шефа ми вдигна заплатата миналия месец.Както и да е важното е вси4ко да е наред с бебо.Колкото до "ритниците",аз ги усещам от една седмица и то доста 4есто GrinningХодих и на трийзмерен,но не можаха да ми кажат на 100% пола и затова сега 4акам 25-ти,дано тогава да се види по-добре.
Това се слу4ва около мен засега,пожелавам ви хубав ден (или ве4е ве4ер май Grinning)

# 81
  • София
Дуци Ти защо точно на Бъз newsm78 много го оплюха. И снаха ми иска такава, ама не и го препоръчвам Confused
Аз съм със Спиди и за новородено ще го ползвам /имам коша на Бъз/, но после мисля да я сменя.
Няма такава возия, ама малко запарява коша е доста закътан. Ако искаш като се видим някой път, да ти донеса коша да го разледаш отблизо, без продавачки Laughing

# 82
  • София
bambola78, телефонът на доц. Томова е 0887 606830

Дуци, много ме успокои! Благодаря Simple Smile

kami_ch, чак сега видях, че и ти си писала за същия проблем като моя. Радвам се че не се налага да правиш амниоцентезата, дано всичко да е наред при бебчетата ни Praynig
Докторът ти наистина е за смяна щом не обръща внимание на контракциите ти и смята, че изобщо не са проблем, а пък и с такава лека ръка те насочва такова рисково изследване! Аз заради контракции прокървих миналата седмица и докторът ми забрани да излизам до следващия преглед. Иначе не са толкова страшни, просто почивай повече и нека ти предпишат някакво лекарство с магнезий. Аз откакто се кротнах вкъщи съм много по-добре:) Колко често усещаш контракции, някакви болки имаш ли?

Виждам, че се обсъжда трета среща на софийските мами, много ме е яд, пак ще я изпусна!!!

# 83
Дуци Ти защо точно на Бъз newsm78 много го оплюха. И снаха ми иска такава, ама не и го препоръчвам Confused
Аз съм със Спиди и за новородено ще го ползвам /имам коша на Бъз/, но после мисля да я сменя.
Няма такава возия, ама малко запарява коша е доста закътан. Ако искаш като се видим някой път, да ти донеса коша да го разледаш отблизо, без продавачки Laughing
Ми харесва ми, де да знам и аз защо. Много е кокетна и малка. Ще влиза в колата ми без проблем, лесно се сгъва/разгъва. Мисля да я ползвам с Дриймито първоначално, ако все пак остане Бъзз. Спиди е много голяма, имам Кенгуру Криузър, мога със същия успех да си я ползвам, но не ме кефи тая огромна количка вече и това е Blush

Търся в нета възглавници за бременност и кърмене, за да видя как се ползват, защото днес си купих една(но нито за кърмене е подходяща като гледам, нито за бременност, Бертони е #Cussing out), но попаднах на една много сладурска снимка Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 19:20 от Дуци

# 84
  • София
Дуци, снимката е многоо сладка ! Страхотна е за първата страничка на темата:)

# 85
Момичета, може ли и на мен да помогнете: Във връзка с изплащането на 90% от заплатата през първите 9 месеца след раждане, нали НОИ взима предвид последните 6 месеца преди излизането в болничен 45 дни преди датата на термина. Та въпроса ми е, тези 90% от коя заплата са : от брутната заплата или от това, което остава от нея след приспадането на необходимите осигуровки. Дано да ме разбрахте.

От брутната е. Но пък счетоводителката ми каза, че не е добре да излизам в болнични, защото ще ми се намали дохода така и ще ми изплащат по-малко майчинство.....

# 86
Дуци, снимката е мн готина, но пропагандира некърменето  Laughing Твърдо нйе, но пък няма как да се снимат с по една майчина гръд Mr. Green
Между другото, като гледам че са 6, се сещам за тази снимка с 6те близначета....сещате ли се, имаше я преди пусната в някоя тема/ не в нашите/

----------------------------------------------------------
Ще се събираме ли за курса? Само да видим в нета, къде я има програмата....че в сайта им тоя дни не я открих.

# 87
  • София
Момичета а какъв е курса  newsm78 Не са лекциите , така ли. Аз искам специално да отида за дишането по време на раждане  Иначе от другото още имам спомени Wink

Дуци и аз си купих такава възглавница. На мен ми харесва. аз си я прегръщам и си качвам единия крак на нея и спя чудесно. Абе чак чудесно не, защото ми е терсене като не съм по корем Confused

А тази снимка май е на шестзнаци Shocked

# 88
на мен ми се ходи на кръчма след курса, понеже на курса общо-взето нищо не ме интересува. Обаче аз и хлапето сме като сиамски близнаци, така че засега не става. Вие какво ще си правите хлапетата, или всички ходят на градина?

# 89
  • София
Руми, почивай си и не се притеснявай за контракциите. Аз от миналата седмица съм същото положение, вече почнах да свиквам. Лекарствата и почивката ми се отразяват добре. Щом се налага да не работим, няма! Важното е бебоците да са добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт