Второлачето на мама буквички яде!То е мойто миличко дете!

• 24 793
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Да се разпиша ли към края на темата Simple Smile?! Привет.
 Всички до скоро бяхме болни,като пръв Пепи го започна.Всеки се движеше с по руло тоалетна хартия вместо кърпички за нос.
 Добре дошла, атанаска мама  Hug.
 И ти, Inspiration Wink! Забавно е това с плащането.

Аз не съм нова. Даже съм ти пращала снимки на мен и брат ми. Само че си смених ника.  Twisted Evil Joy

# 166
  • гр.София

Аз не съм нова. Даже съм ти пращала снимки на мен и брат ми. Само че си смених ника.  Twisted Evil Joy
Знам!!! Нали си пак " диване".
 Сериозно,притесних се,че спря да пишеш,реших,че са те разкрили, и ти се зарадвах.

Добро съботно утро на всички.
 Моят читател набляга на комикси и енциклопедии-не много сложни, за динозаври,за вулкани,за първобитните хора,за частите на тялото...Събираме си една поредица.
 За детски роман-абсурд.
 Сега с удоволствие гледаме всесемейно Емил от Льонеберя по Канал 1.
 И вечер русалките по Джетикс. (А , и някакъв Наруто,дето нищо не ми говори, бойни изкуства)
 Определено предпочита да е навън, а не пред екрана.

# 167
Вчера ходихме на рожден ден. На мома.
Гласихме се за партито, та чак закъсняхме. Момата се притеснила пък че закъсняваме и ни издирваха по телефона, дали сме тръгнали.
Момъкът участва в избора на подаръка, при това активно.
Сладкото ми момче си глътна граматиката, когато трябваше да я поздрави.  Laughing Този смутен поглед, това гласене, това бързане...въобразявам ли си или имаме специално отношение към това девойче  Laughing

Водим се и се прибираме за у-ще. Тази година за последно. Може и сам, но продължаваме по ... разни причини-  да намираме заниемание на баба му, че да се чувства полезна, че да седи у дома....  #Cussing outизвинете, настъпих се по опашката.

Момичета, пожелавам лек  и ползотворен ден!
Ден за почивка!

Още нещо, което скоро подучух, още не знам истина ли е, не е ли, слухове ли са..... но яко ме притесни.
Вярно ли е, че наште второлачета ще държат матури в 7-клас, които ще са вход за тъй наречените елитни у-ща. Това съвсем не изключва матураите в 4-ти клас, обаче.
И докато аз се занимавам с батко му, дето кандидатства тази година, май ми е бедна фантазията за тревогите, които предстоят  ooooh!

За четенето - чукча не читател, чукча- писател! Joy
Joy
Браво на вас. Малиии, какви деца имате само - писатели, читатели....
Мойто си е само чукча. Laughing

# 168

Знам!!! Нали си пак " диване".
 Сериозно,притесних се,че спря да пишеш,реших,че са те разкрили, и ти се зарадвах.

Добро съботно утро на всички.
 Моят читател набляга на комикси и енциклопедии-не много сложни, за динозаври,за вулкани,за първобитните хора,за частите на тялото...Събираме си една поредица.
 За детски роман-абсурд.
 Сега с удоволствие гледаме всесемейно Емил от Льонеберя по Канал 1.
 И вечер русалките по Джетикс. (А , и някакъв Наруто,дето нищо не ми говори, бойни изкуства)
 Определено предпочита да е навън, а не пред екрана.

И моят второлак чете повече енциклопедии. Много се интересува от човешката анатомия.
Той даже и поприще си е избрал. Щял да става "лекар по силиконови гърди".

А за Русалките и Наруто, той гледа и двете.  А аз само първото. Много се зарибих покрай него.  newsm78

# 169
  • Майничка
Разгеле, почнаха вече таблицата за умножение. Умножават с едно число и, веднага след това, делят със същото.
Едно време така ли учехме? Вече не си спомням, пуста склероза... Mr. Green
Засега се справя добре, явно има някакъв спомен от лятото.

Ударили сме го на рождени дни. От един месец всяка събота, понякога и неделя сме по на един, изкупих де що артикули на Уинкс има Laughing. Поредната девойка за следващата събота обаче не си пада по Уинкс - просто радост за душата!

# 170
  • София
Здравейте, момичета. Майка съм на първокласник и се надявам да ми помогнете да се ориентирам Simple Smile В школото на детенцето ми вече имаме пледложение за Зелено училище, което ще се проведе от спортен клуб "Мачирски" в края на май, началото на юни. Въпроса ми към вас е пращали ли сте децата си на такова мероприятие, как беше, хареса ли им? Още веднъж се извинявам, че така нахлувам в темичката ви, но се надявам, ако имате опит да го споделите Simple Smile Благодаря ви и успешен ден  Peace

# 171
Разгеле, почнаха вече таблицата за умножение. Умножават с едно число и, веднага след това, делят със същото.
При нас учиха умножение с 1,2,5 и 10 и сега започват деление с 2 ,следва с 5.Сега погледнах,че после ще учат за връзката м/у умножение и деление.

# 172

Едно време така ли учехме? Вече не си спомням, пуста склероза... Mr. Green

Не беше така. Първо учихме само таблично умножение после таблично деление. Таблицата се знаеше наизуст.
Сигурно съм крайна, но учехме по малко, а знаехме повече.

Вени***
Миналата година моите ходиха на такова мероприятие за 1 седмица. Бяха много доволни, много им хареса и се справиха добре. Истината е, че аз бях доста притеснена, въпреки доверието, което имам към учителите им.

# 173
  • София
Mama Nana, благодаря Simple Smile Вярвам /или ако трябва да съм честна се надявам/ синът ми да се справи сам и да прекара добре 5-6 дни без мама, тате или някоя баба  Laughing! Още повече, че сам прояви желание да отиде. Аз също имам доверие в класната му, пък и от офертата, която са ни дали разбирам, че ще има хора /преподаватели, спортни учители/ от клуб Мачирски,  които ще водят заниманията им по катерене, ориентиране и забавни игри. Мисля да спирам да се тревожа предварително, да се взема в ръце и да оставя моя малък мъж в края на май да вкуси от самостоятелния начин на живот  Mr. Green.

# 174
"Госпожата каза, че трябва да залеем един лист с восък, да боядисаме в черно, и върху това да рисуваме с нещо остро"  Crazy
То у нас само восъци се търкалят...
Баща ме изнамери някаква кутийка, разтопи свещ /не восъчна/,и пробва да нанесе черна боичка. Нъцки  Naughty
Аз имах относителен успех с... /не се смейте/ боя за обувки  Sick
Днес ще видя колко се е оклепал, и дали е нарисувал нещо върху това...  newsm78

# 175
"Госпожата каза, че трябва да залеем един лист с восък, да боядисаме в черно, и върху това да рисуваме с нещо остро"  Crazy
То у нас само восъци се търкалят...
Баща ме изнамери някаква кутийка, разтопи свещ /не восъчна/,и пробва да нанесе черна боичка. Нъцки  Naughty
Аз имах относителен успех с... /не се смейте/ боя за обувки  Sick
Днес ще видя колко се е оклепал, и дали е нарисувал нещо върху това...  newsm78

Номера е върху бяла дъска /за пластелин или пластмаса/. Оцветяваш восъка още течен и тогава заливаш.
Другия вариант е върху линолеум с резец изрязваш фигури и получаваш нещо като печатна плака. Намазваш с боя, слагаш листа, притискаш и се получава отпечатъка.
Това сме го правели като ученици. Много е забавно.

# 176
Другия вариант е върху линолеум с резец изрязваш фигури и получаваш нещо като печатна плака. Намазваш с боя, слагаш листа, притискаш и се получава отпечатъка.
Това сме го правели като ученици. Много е забавно.

Това с линолеума ще го правят тази седмица големият в 5-ти клас.......Остава вече и във втори да го правят и се чудя докато тези деца стигнат 12кл. какви ли още чудесии ще измислят.

И тук са на вълна свещи и др. подобни. За тези трудово и рисуване що пари отиват докато снабдиш с необходимото......Имам чувството,че госпожите понякога забравят,че родителите все пак не сме милионери......То не бяха всички видове бои - темперни, акварелни, пластелини, др. подобни - че то сега учебниците по езиците на този фон изглеждат като без пари...... newsm78

# 177
 newsm78 Да си призная- питахме какво точно е обяснила госпожата, ама младежът не записал... Та правихме свободно съчинение по картинка  ooooh!

# 178
При нас пари за домашния кит и рисуването не даваме, освен в началото на годината за блокчета, бои и фулмастери.
Г-жата се съобразява- прежда от къщи /взехме от моята майка/, бобчетата, лещата и т.н. за посадъчен материал- който каквото намери, за сандвичите- подръчни материали. Не ми се е налагало да се харчим за нещо.
Благодаря й много, че не настоява днес да сме с водни бои, утре- с темперни. И аз и синът приемаме рисуването като часове за разтоварване. Сигурно и г-жата така го възприема. Слава Богу, за което!

# 179
Мале,от разходки нямам време за форума. Mr. Green
Другото което ме притеснява,че ще изгубя края на Йоанка.
Вечер като се приберем и почвам да готвая.
Тя пък е изморена и не иска да приговаряме.
Ходи на занималня,но задачите нещо не ги решава..или по скоро не ги разбира.

Общи условия

Активация на акаунт