Недоносени деца - 7

• 16 494
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета   bouquet
Не знам дали сме за този подфорум / Алекс се роди 2500гр. 20 дена преди термин/, но знам, че тук ще получа отговор на въпроса си. Алекс още не гука, а е на 2 месеца и няколко дена. Това забавяне дали се дължи на по-ранното раждане? Имате ли такива наблюдения? Тя и по-късно започна да се усмихва, да отваря широко очички.
Благодаря предварително!

# 196
  • София,
amadis наистина това, че е родена по рано оказва влияние и върху по нататъшното развитие на децата, но всъщност според мен няма за какво да се тревожиш, не всички деца гукат, моята например никога не е гукала, смее се, и издава силни звуци, като все едно че пее но не гука.
ТОни 19 ти наистина се завърна, как сте добре ли сте?
Паликарова Ади оздравя ли? Ти какво и даваше да пие, моя син също е болен и от 4 дни кашля здраво. Лекарката го преслушва и казва, че му няма нищо, ама той кашля много и кашлицата е една такава лаеща, направо ужас. И мен ме е страх да не направи някой спазъм, че и на нас ни се е случвало. Сега му давам да пие муколизин и от днес му взех и антибиотик. Явно с колдрекса и капките няма да се оправим. Има някакви много гъсти секрети в носоглътката, които го дразнят и не може да ги изкара по никакъв начин. Надявам се антибиотика да помогне и да ги прочисти. Иначе той не ми е боледувал много отдавна. А сега това явно е вирус от детската градина, но няма температура та не знам. ooooh! Дано се оправи  бързо.  Embarassed Sick Embarassedче не ми се ще да се разболее и малката, тогава става страшно #Cussing out

# 197
Здравейте мамчета, малкият Ивчо е вече много по- добре.Днес е 1,790кг., наддава по 30-40гр. на ден,  лекарката каза, че е много лаком и като му дойде часът за хранене той се събужда с рев и започва да дава зор на сестрата до го храни.Много е подвижен, постоянно шава с краченца и като е буден кокори очички.
 Пак са му правили преглед на очичките и всичко е добре.Но има кистички в главичката и казаха, че за сега нищо не може да се каже.Те ги следят и миналата седмица казаха, че намаляват.Дано са на глухи места и да не дадат отражение.
 Пожелавам на всички малчугани да са здравички, да радват родителите си и скоро да се оправи времето за разходки. family 1swing
          lovekiss

# 198
  • Варна
Гери, как е Жорко днес? За удрянето на главичката, опасно е ако е загубил съзнание. След удар/падане на глава се следи да не започне да повръща, да не е по-поспаливо или по-ревливо детето от обикновено. След първото падане на Вики от спалнята много се бях притеснила. Тати беше в друг град и се бях паникьосала много. Преди 3-4 дни пак падна от спалнята спейки, с главата надолу, но този път знаех какво да гледам и по-спокойно приех ситуацията.
Veni_Bo, Ивчо е борец. Браво на него!
tony19, за колко време замина вашия татко? Гадното е, че изтърват безценни мигове с малчоците - толкова бързо се променят.  Tired
SLADKA MAMA, честита първа месечинка на Дари с 1 ден закъснение!   ura

# 199
  • Варна
ilyova, честита 7-ма месечинка на Ивайло!
 baloni

# 200
viki76 Hugжорко е добре и слава богу снощи не е повръщал и дори напротив -сън не го хвана Mr. Greenцяла вечер  лудува .то какви бяха тези игри  Close дремне 5 минути събуди се и айде пак!!! veni bo -браво на малкия Ивко Hug Hugаз имам познати, на които дечицата им беха с такива кистички/и те недоносени/та  всичко се нареди защото тея кисти са се пръснали с времето и всичко си им е наред.

# 201
Ilyova честита месечинка на Ивко и да ти е жив и здрав.
Veni Bo много се радвам за малкия мушмурок и май май скоро ще си го прибирате като гледам как расте. За кистичките незнам какво да кажа, но дано всичко се оправи с времето  Praynig
Amadis добре си ни дошла. Защо да не си за този подфорум. В крайна сметка 20 дена преди термина не е малко. За гукането по кое съдиш, че закъснява бебока. Преслава въпреки, че е доносена гука много малко ако изобщо може да се нарече гукане. Мисълта ми е, че всичко е строго индивидуално при различните деца. Например за това прослувуто обръщане - някой деца се обръщат на 5 месеца, а Преска се обърна за сефте преди 4 -5 дни и то два - три пъти и от тогава пак не сме се обръщали. Ако обаче нещо много те тревожи най-добре питай педиатъра на бебчо да ти даде съвет, защото той си ви познава най - добре.  Peace

# 202
amadis Не се притеснявай , както ти е казала и Дундурелчето не всички деца гукат. На братовчед ми малката , не гукаше, а направо взе да крещи  smile3521
Dundurela Ние сме добре , но за съжаление времето не позволява разходки...Как върви захранването на Вероничка, когато му дойде времето да даваш съвети. Дано вашия батка да оздравее по -бързо , а малката да я опазиш здравичка  Hug
Veni_Bo Браво на Ивчо, щом така похапва, значи скоро ще го изпишат, за да го гушка мама. Hug
Viki_76 Нашия тати замина за сега за три месеца и много ни е тъжно  Weary, а на него двойно повече, защото наистина всеки момент с бебо е ценен. Добре , че поне има скайп  smile3503
GERI844 Радвам се , че всичко с Жорко е наред  Hug

# 203
  • София,
Честита месечинка на Ивчо на мама Ilyova  baloni
А на Ивчо на ВЕни Во му пожелавам в най скоро време да си е при мама. newsm30
Хайде вече всички на разходкаааааааааааа 1stroller smile3504

# 204
Честита месечинка на Ивчо на мама Ilyova    bouquet

# 205
  • София,
 tony19 захранването на Вероника върви добре, вече ядем каши, оризова и плодова, всякакви зеленчукови пюрета, а от няколко дни и плодови, ама ги разреждам с мляко и стават като шейкове, така май и харесват повече. А и тя като започна да и давам с лъжицата яде и като включа и добавка мляко не ще да го пие, много ми е странна или трябва да яде само мляко или само пюре или каша. Сега ни предстои да включим и попарата, ама засега ще почакам още малко, може би другата седмица. Днес трябваше да ходим на консултация и да ни сложат втората хепатитна ваксина, ама ще я отложим докато баткото ни оздравее. Той е доста по добре вече почти не кашля и това е само от антибиотика, защо ли не му го дадох още онзи ден, като си го познавам, ама не и аз се надявах, че ще се разминем и този път без антибиотик и три дни мъчих детето, ужас, досега щеше да се е оправил и днес щеше да си отиде на градина, а не цял ден да виси пред телевизора и компютъра и само да му се карам да не пипа сестра си, да не и взима играчките, изобщо да не стои покрай нея, добре че е послушен милия и сега си рисува кротко на масата. Знаете ли пожелавам Ви и вашите деца да са послушни и кротки като него. Даже ми се струва че Вероника ще е по голяма разбойничка и пакостничка от батко си. Joy
А исках да питам мамите с по големите дечица от кога давате жълтък и давате ли изобщо? Аз още не съм давала, а на недоносените кога се дава? Нещо не намерих инфо за това. Thinking

# 206
Здравейте и от нас  Hug Нямаше ни няколко дни и затова не съм писала.Марти е добре като изключим че има пъпна херния (средна на размер) и днес го водихме на доктор - слага му едни коланчета  и каза че най-вероятно само с тях ще се оправи  Praynig и няма да се наложи операция  Flutter .Благодаря за комплиментите и аз много си го харесвам малкия сладур  Wink .А от няколко дена не му давам вода през ноща-само му обърквам режима с тая вода.
Честити месечинки на бебоците   bouquet
Вени Бо браво на малкото човече,колко кг. трябва да стане,че да го изпишат?Марти като си възвърна теглото от раждането (1880гр.) и ни изписаха.
Е това е за сега.Чао

# 207
denitsa23 чувала съм, че има и лепенки за пъпната херния, които се поставят и херниялния отвор малко помалко се свива.
Дундурел4е аз давам жълтък от петия навършен месец по една четвъртинка със зеленчуковото пюре през ден. Задължително яйцето трябва да ври десет минути, за да се избегне риск от салмонелоза  Peace
Мамчета след един час сме на консултация и после ще пиша колко сме порастнали. Днес дадох на Преска каша с глутен. Миналия месец педиатърът ни каза, че към седмия мога да въведа глутен. Дано не съм сгрешила.  Praynig

# 208
Благодаря Ви за пожеланията. Тъпкано да ви се връща всичко и на Вас . newsm03 То стана ракиено време и почерпката е от мен. cook cook Ама аз започнах работа и следобедите са ми в офиса,та се прибирам за питието направо.
Дундурела аз започнах със жълтъка от началото на м. февруари т.е на 6м и половина, по четвърт през ден. Варя яйцето около 15 мин.
Мама жаба , чета много противоречиви мнения за глутена и още не съм решила какво да правя.
Ние имаме рахит и казаха, че трябва да изчакаме с кашата. Та ми остава да давам попара, но се чудя да не направя беля. По стандартите на СЗО глутен не е препоръчително да се дава преди 10 навършени месеца.  Имало шанс от алергии.

# 209
Честита месечинка на Ивчо на мама Ilyova    bouquet
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт