АВГУСТовските мъничета се крият в най-щастливите момичета

• 12 138
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
Здравийте момичета!
Като чета за изследванията,да ви кажа аз няма да правя нищо повече от кръв,урина и микробиологията,които маи са си задължителни дори и ФМ също,защото моя лекар прецени,че нямям нужда от нищо допълнително,а неговият апарат е 3Д,така,че ми каза,че нямя смикъл да ходя отделно на ФМ.
Аз от два дни мисля,че усещам бебето,ама не смея да се похваля,защото миналият път го усетих много по късно чак към 22,23г.с надявам се да не бъркам и наистина да е бебчето!

# 106
Мами и аз съм "ЗА" срещата с две ръце newsm10 . За обикалянето по болниците също. Но нека малко да се постопли...аз не мога да вирея на студа...ужасно е.
Иначе аз всеки ден съм online във форума и ВИ чета, но наистина има/ше доста страсти и предпочетох да си остана мълчалива.
От няколко дни имам чувстовото, че усещам бебо...първо си мислех, че се заблужавеам, но определено вечер се почват някакви "движения" из коремчето ми, които не ще да са просто случайни.
И нека малко по-ведро моля Ви, всеки си казва какво му е на сърце, пък все някои съмищленик ще намери...ей ама много хормони много нещо!

# 107
...а неговият апарат е 3Д,така,че ми каза,че нямя смикъл да ходя отделно на ФМ...

Гали, не се сърди, но твоят наблюдаващ или никога не си е пускал 3Д опцията на видеозона или не му е много ясно за какво става дума.
Ето снимка от 3Д. Мисля, че за всеки е ясно, че от такава снимка не може да се съди за аномалии в органите. Бебето на 3Д се вижда "по кожа". Няма как да му се направи ФМ така.
С това не коментирам нуждата от ФМ, а дали може да се замести от 3Д преглед.

# 108
здравейте
днес ходих на лекар, един от най-добрите в пловдив и ми прави нухална транслуценция  . каза, че разстоянието е 3мм и било в норма
макар,че ми каза, че това излезване се прави в 11-12г.с. , но пак било добре
сега се чудя дали да си правя биохимичен скрининг в 16седмица или това което измери доктора е сигурно.
и къде в пловдив биохимичен скрининг

# 109
Мартини мама да ти кажа аз му имам пълно доверие и се доверявам на преценката му!
С миналата бременност са ме гледали на най обикновен ехограф не съм правила Фм и благодаря на бога си имам живо и здраво детенце и се надявам и сега да  така,не че разчитам на случаеноста но просто мисля,че прегледите всеки месец които ми се правят са достатъчни!

# 110
Е, да се поФаля и аз - записах си час при Марков за........ 7 април (ще съм живот и здраве в 21 г.с.), а началото на март (ще съм в 16) ще направим и БХС-то.
И така, както се казва, ще правим каквото трябва, пък да става каквото ще (в случая май не е много подходящо newsm78), но живи и здрави да сме, и ние и малките бебчовци, само това е важно.
Доста се позатопли днес ми се  струва, но май само ако седиш на слънце Thinking, така ми се ходи някъде на почивка да ви кажа та направо издивявам вече. Искам една дъъъъъъълга разходка някъде на чист въздух сред природа, после някъде на топличко с чаша млекце и да опъна крак Flutterама нейсе, седя тук на един стол цял ден и от време на време само от единия край на коридора до другия.
Абе само се оплаквам и аз - а чакайте да ви разсмея за моите приключения с двамата доктори Маркови, като се обаждах да си запиша час за ФМ и г-жата (беше изключително любезна) вика: МДаааа, да госпожо двама са докторите, права сте newsm53, но засега единия обслужва, скоро ще започне и другия newsm03. Е незнам защо амаа ми стана много смешно, още повече след като се сетих това, което ви писах и по-напред в темата. hahaha

# 111
Simple Smile Чета и завиждам:))
Радвам се на всички, които усещат вече мъничетата си.
Аз вече с  нетърпение чакам този момент, макар да е още рано.
Защото освен неприятното усещане сутин като се събудя и програмата по взимането на всевъзможни мерки да не бягам веднага в тоалетната, както и целодневното гадене, непознати на много мои близки вече имащи едно, две или три деца, а също и борбата с хормоните:) - всичко това наистина ми се иска да приключи и да дойде моментът, в които по друг начин ще се материализира усещането ми за малкия бебок.
Колкото до желанието за бъдещо момче или момиче, и аз като повечето тайничко се хващам, че мисля само за женски имена Embarassed, което естествено е продиктувано от явното ми желание за момиче, но както се каза по-горе няма да го върнем и ако е момче:)

Май исках още нещо да кажа, но явно оглупявам:)
А, да сетих се - за майчинството, да ви кажа смятам поне сега, колкото мога повече да се насладя на моментите с детенцето си. Виждам, че много от вас вече имат по едно детенце, не знам какво мислите, но откакто съм бременна и на работа не ми е много интересно, явно хормони:)) Въпреки, че съм наясно, че сигурно по-късно с радост ще искам да работя:))

А сега на работа:)
Поздрави на всички  bouquet

# 112
  • София
здравейте!макар и късно да се запиша и аз - на 27 години съм, втора бременност с термин 20.08, живея в софия. 4ета ви постоянно, но понеже не съм от най-приказливите  си траех до сега  Wink
ина4е нау4их доста неща покрай вас за което ви благодаря 4е ви има... относно среща в софия - на мен също ми се ходи оба4е аз си  гледам детето и бих могла да дойда само ако бъде в подходящо време на подходящо място. Другите бременни с деца - ще си взимате ли и децата? макар 4е като се замисля няма да е много разпускаща срещата ако е с тайфа 'звер4ета' наоколо Thinking
относно прословутата ФМ - за себе си реших да е една в 20-та седмица, но при Виолета Димитрова.
както и да е . радвам се 4е и аз се включвам към вас!

# 113
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте и от мен, много ще се радвам да се срещнем, пишете ме и мен в списъка за срещата Simple Smile Другия месец ще е ОК, тамън ще ми е отминало постоянното гадене, надявам се Simple Smile Нямам претенции за място и време.

Весел ден на всички Simple Smile

# 114
Да ви пиша относно майчинството: Според мен е нещо като решението за изследванията - въпрос на личен избор и светоусещане. Аз си гледах синчето до почти 3 годинки и направо на детска, без ясла. Вярно - много беше, и вярно - много неща като социален живот бях изпуснала, но... не съжалявам за нито един ден вповече прекаран с него. Знам, че единствено тук в БГ е толкова голямо майчинството, навсякъде е по 3 - 4 месеца и после на ясла. Вярно - не са като нашите ясли. Но това, на което съм научила моя син за тези най-важни години не би могла да го научи и най-добрия педагог, и най-добрата в най-добрата и скъпоплатена ясла. Има и нещо друго - на мен винаги ми е доставяло удоволствие да играя с него и да го уча на това и онова, вместо да го оставя настрани и да се наслаждавам на спокойствие - въпрос на личен приоритет. Тогава нямах работа и най-вече нямах шеф, който да ми дава зор да се връщам на работа, затова и толкова дълго се гледахме. Сега не знам какво ще стане и не ми се планува, но много се надявам да издържим (парично имам предвид) и да се гледаме поне докъм 2 години, да го науча първо на каквото смятам за необходимо - възпитанието, пък после и социализацията (и от нея също има голяма нужда детето).

Трябва всяка майка да си отговори на въпроса - детето или кариерата (много работа и пари). Защото тези две дини е невъзможно да ги сложиш под една мишница. Можеш да работиш и да гледаш дете, но не и да правиш кариера. Кариерата изисква отдаване на работата, а в този случай детето остава на детегледачката. Лошо няма, но дали това искам. Детето също иска отдаване и просто не остават време и сили за правене на кариера.
Та затова - хора различни, майки различни и естествено и деца различни. Важното е всяка майка да си вземе най-разумното и подходящо за нея решение. Около мен имам много примери и за майки и за работещи жени, но важното е човек да се чувства удобно в кожата си и да е щастлив от взетото решение.
Пак се унесох много в писаници и философии, но стана без да ги мисля толкоз. Надявам се да не ви оттегча много.

Без малко да пропусна (като сутринта) и аз да ви се похваля - снощи си усетих бебо. Не беше като първия път (като пърхане), не беше и като къркоренето на черва (имах много досега), а беше като леко потупване - почукване отвътре. Толкова е приятно...

Добре дошли на новозаписалите се мамчета сред нас! Леко и безпроблемно бременеене! Съжалявам, че вече толкова пъти пропуснах да ви приветствам. Не е че не съм ви забелязала, но сякаш бебо освен от витамините и минералите, сякаш ми взема и от сивото вещество -  hahaha много оглупявам и забравям!

Лек ден и  preggo !

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 16:36 от valeni

# 115
Пуснах си кръвните за Синдрома на Даун и бая се пошматках пак по центъра.В понеделник ще са готови,и нямам търпение да излязат от сега ,искам да ми олекне.Аз на срещата няма да мога да дойда,доста ми е далечко а скоро нямам път на там Laughing,за следващата се надявам да съм там. Hug
Продължавам да усещам бебо всеки ден ,принципно вечер и е видно вече ,дъщеря ми като стане 7.30,го дебне и виси над корема ми и чака всеки момент да види едно движение Mr. Green

# 116
Привет и на micra

Аз още не съм решила къде ще си правя ФМ. Но катко виждам за д-р Марков май трябва с година напред да се запишеш:)) Моята приятелка едва за края на март успя да си запише час.
Чувам добри отзиви за д-р Димитрова.Тази лекарка къде работи? Тя ли е всъщност въпросната от "Майчин дом" и "Фемина", ако не се лъжа?
Простете за въпроса, ако сте го обсъждали:)
  bouquet

# 117
От няколко дни само си чета и събирам информация от форума. Аз напълно се доверявам на доктора за това какви изследвания и кога трябва да се направят. Така че всичко ми е наред. Това гадене не спира-вече имам проблясъци, по спкойни дни без да повръщам и да ми се гади, но те са рядкост. Прочетох за срещата и мисля че е страхотна идея, но съм на работа и все още обмислям кога да изляза болнични. така че може би този път ще пропусна, но се надявам да се организират и други такива специални мероприятия. Аз тук в София нямям много бременни приателки, с които да родим горе долу по едно и също време, така че се надявам някой ден да ви видя всички и да си общуваме както си му е реда по традиция. Единственото, което искам сега е да мога да се насладя на бременноста си, но все още търпеливо чакам нещата да се оправят. И аз съм доста изглупяла и на мен не ми се ходи на работа, но няма как точно в този момент се налага. Пожелавам на всички успех с изследвания бременеене и все по-често онова мъниче отвътре да ни напомня че съществува с някое помръдване. Лека вечер и много усмивки Simple Smile

# 118
И аз моята Ивайла си я гледах до 3г тя сега март живот и здраве тръгва на градина!
Много се радвам,че се случи така да имам възможност да си остана в къщи по дълго защото мисля,четова е най доброто за детето до 3г да бъде в домашна обстановка,но напоследък забелязвам,че все повече майки им се налага да започнат работа по рано,втова няма нищо лошо разбира се и двете неща си имат своите плюсове и минуси!
Сега незнам дали ще успея пак до 3г от чиста финансова гледна точка,но се надявам поне до 2 да се погледаме!

# 119
Здравейте и от мен; бързам да се запиша в новата, вече остаряла тема Laughing; и аз съм от редовно четящите ви, но нещо не съм активна в писането; котката Марта беше написала нещо от сорта, че е свикнала с мисълта, че е бременна и иска да се върне към нормалния си живот-това като го прочетох, все едно от моята ръка е излязло Wink; и аз усещам нещата по този начин, дори въпреки, че съм в болничен до 05.03. аз вече си ходя на работа за по 4-5 часа, искам да се чувствам полезна и сред хора, искам да мисля и за други неща, а не постоянно да съм съсредоточена над бременните си неразположения; като споменах за тях- и аз все още ги имам, особено вечер не се търпи, повдига ми се от всичко, но продължавам търпеливо да чакам все някога да отшумят; относно така бурно дискутираната тема за изследванията (БХС и ФМ), все още не съм мислила за това, знам само, че не искам излишен стрес по време на бременността си, така се случи, че в деня, в който разбрах, че съм бременна, на баща ми поставиха диагноза "рак"; последва шок, отрицание, депресия и какво ли не; слава богу-оперираха го, слава богу-съвземаме се; слава богу-мислим позитивно Peace; пиша ви всичко това, за да разберете преобладаващите чувства и емоции от моите първи 3 месеца като бременна Confused; ето защо съм решила твърдо, че поне аз сама няма да си създавам излишен екшън, този ми беше предостатъчен Peace; за майчинството също все още не знам докога бих останала у дома, с дъщеря ми бях до 3 години в нас, за нея беше добре, но аз доста се бях сринала психически от липсата на социални контакти и на по-смислени разговори от това какъв цвят е л-то по памперса, какво ще сготвя днес и каква е свекърва ми, ето защо съм сигурна, че този път ще тръгна доста по-рано на работа; за срещата- и аз съм твърдо "ЗА"; иначе все още не усещам бебето(то си е и много рано де Laughing) и чакам с нетърпение да узная пола; с първата ми бременност се чувствах почти виновна,че толкова "отчаяно" искам момиче, сега съм на вълна "момче", не, че ще го върна ако не  и аз де...

Общи условия

Активация на акаунт