ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 897
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 135
Слушахте ли ВНИМАТЕЛНО какво каза кмета на София Борисов при Цветанка Ризова?Видяхте ли му списька ЗА ПОСТЬПИЛИ ПРИХОДИ в София от софиянци и новодошли?Имаше цитирана цифра/не малка/ и била достатьчна за построяване на новиДГ.Е кьде отиват тия пари?

# 136
5500 деца ще останат извън ДГ, по техни данни
Колко градини трябват значи?! По 25 деца в група- 220 групи, по 4 групи да са в градина- 55 нови детски градини?!Кога и къде ще ги направи, щото гледам строили нещо в Кремиковци и Волуяк?!?! а в центъра, където е най- зле, слатина, красно село, триадица , люлин и т н ?!?!?

# 137
  • София
аз не виждам никаква промяна към намаляване на кандидатурите в одз-тата които съм избрала, даже са се увеличили, а щаха да изчистваст дублиращи, освен ако при мен няма дублиращи newsm78. вашите наблудения какви са? вече нямам търпение да чуя новите изненади от столична община

И моето впечатление е, че от Сирма нищо не правят по този сайт- все още достъпът ми до него става на случаен принцип, проблемът с входящите номера още си стои, броят на кандидатурите също.

Пенелопа, и мен най- много ме дразни това от цялата ситуация- категоричните уверения, че проблем с натоварването няма да има. А сега, когато се оказа, че такъв имаше дори едно извинение не може да им се отрони от устата. Не били очаквали, че всички ще са пред компютрите на 04.02. в 9 часа; мислили, че ще отидат до ДГ.  Shocked Тия да не живеят на луната #Cussing out

# 138
ако сега и фандъкова каже на пресконференцията че родителите са виновни, както направиха сирма...
Айде да видим и тя с какво ще се оправдае!

# 139
хората се оказаха виновни че раждат деца...проблем с детски заведения не е само в софия и далеч не е само с липса на места, а и с условията в тези заведения

# 140
5500 деца ще останат извън ДГ, по техни данни
Колко градини трябват значи?! По 25 деца в група- 220 групи, по 4 групи да са в градина- 55 нови детски градини?!Кога и къде ще ги направи, щото гледам строили нещо в Кремиковци и Волуяк?!?! а в центъра, където е най- зле, слатина, красно село, триадица , люлин и т н ?!?!?
А 2009-та,като дойдат още семейства с деца в София,колко ще станем!Иначе всички плащаме даньци! #Cussing out

# 141
и за да си направя 100на публикация ще напиша че аз мисля за редно да се увеличи таксата и всичко да постъпва в самата градина, да се спре с това спонсорство, по-високи заплати на персонала което е достатъчно основание да не се прави компромис него

# 142
няма ли да дават пресконференцията пряко по някоя ТВ  Confused  #Cussing out
или може би по Дарик радио  ooooh!

# 143
dannyha, след като ти е толкова зле в софия може да отидеш в провинцията, която по твое мнение се е изчистила от 'селяни'

# 144
  • София
Освен, че на няколко пъти и аз писах, че ще е добре да се увеличат таксите, не знам защо не се предложи и да има определен процент от местата за деца на родители, които да спонсорират официално детската градина. Така или иначе тези, които имат пари - ще си вкарат децата, по-добре е да е прозрачно и да се знае, че е чрез спонсорство.

# 145
  • София
Освен, че на няколко пъти и аз писах, че ще е добре да се увеличат таксите, не знам защо не се предложи и да има определен процент от местата за деца на родители, които да спонсорират официално детската градина. Така или иначе тези, които имат пари - ще си вкарат децата, по-добре е да е прозрачно и да се знае, че е чрез спонсорство.
И какъв да е този процент при 5-6 свободни места? А пък и какво, натдаване ли ще се организира за местата? То в един момент ще излезе по-скъпо от частна такава.

# 146
  • София
Вижте това :

Зам.-кметът на София Йорданка Фандъкова ще депозира оставката си пред Бойко Борисов

11 февруари 2008 | 14:33 | Агенция "Фокус"

София. Зам.-кметът по образованието на София Йорданка Фандъкова ще депозира оставката си пред кмета Бойко Борисов заради проблема с електронната регистрация в столичните детски градини, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Готова съм да понеса политическата отговорност за решението да се въведе електронната система”, посочи Фандъкова. Регистрацията на хората, които са успели да запишат децата си в детски градини миналия понеделник, няма да бъде отменена.

http://www.focus-news.net/?id=n884307

# 147
dannyha, след като ти е толкова зле в софия може да отидеш в провинцията, която по твое мнение се е изчистила от 'селяни'
Ако сьм от там ще си тьрся правата там!Е, от София сьм е ще си тьрся ТУК правата!По телевизията казаха,че на морето имало глад за кандидати за работа. newsm78Хайде да не се заяждаме! Stop

# 148
  • София
Знае ли някой кога ще има информация какво са решили общинарите,и къде първо ще излезе

оп,видях поста,писан заедно с моя Hug

# 149
  • Sofia
В 15.00ч. в новините на ББТ ще кажат подробности или поне така изписват в момента.

Общи условия

Активация на акаунт