ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 970
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, едва ви изчетох Tired
Смятам, че сте тръгнали в много грешна посока, ако въобще сте изяснили посоката.
Недейте да хабите енергия да коментирате едно и също, а именно въвеждане на предимства, които са спорни и няма да бъдат подкрепени (имам предвид райнирането и това за работещите). Има логика и в двете, но има не малко аргументи против, повярвайте ми вече 2 години ги говорим тези неща.
Според мен най-важно е да решите какво точно искате да правите:
1) ще заведете иск
 - срещу кого (общината ли? фирмата ли?)
 - за какво (за недостига на места нямате правно основание, защото това не е задължителна услуга)
2) ще протестирате
 - срещу кого (общината или правителството)
 - за какво ( за фала със системата или за недостига на места)
3) какво целите да постигнете - например целева субсидия от правителството, а общината да намери терени

Не искам въобще да се явявам адвокат на Борисов или на общината, но искам да ви кажа, че не може за всички проблеми да ги обвинявате тях. Няма как да са отдадени под наем, реституирани, продадени 44 градини и сега да има места. Освен това не е вярно, че от както Бойко Борисов е кмет нищо не е направил. Градини се строят, ще се строят и през тази година и са заложени в инвестиционната политика. За съжаление нещата не се случват с темпото с което ни се иска, но просто исках да кажа, че е много лесно само да се критикува, но трябва да се говорят реални неща.
Освен това относно бройката на местата, които недостигат. Това също беше една от целите на системата - да се види реалния недостиг на места, защото досега при хартиените молби, всяко дете му подават документите в няколко заведения и така от общината нямаше как да отсеят дублираните кандидатури.Сега поне ситуацията ще е ясна. Относно това къде се строи в момента, защо не се строи в районите, в които има по-голям недостиг? Ами познайте, защото няма терени, защото са разпродадени ли заменени от СОС , любимите заменки  Sick например терен в Лозенец за 2 панелки на последен етаж в Обеля и Люлин Tired
Не знам какви варианти ще се търсят в тези общини.
Аз на срещата в събота не знам дали ще мога да дойда, защото ми се ще да ида и на кръглата маса в неделя.
Така или иначе следя темата, надявам се, че ще опишете подробно какво сте коментирали  Peace
Мисля, че моето мнение по повечето въпроси го знаете, защото достатъчно съм писала тук  Grinning
И последно мисля, че това за което трябва да се настоява е субсидия от държавния бюджет, стига са харчили бюджетния излишък за чешмички  Sick

# 316
         Тази кръгла маса на ДКСМП не ви ли нагарча малко.Какво имам предвид, че се организира от хора , които не се представят ясно тук, във форума.Дали целта им не е да използват ситуацията с така създалото се напрежение и недоволство на родителите за осъществяване на свои политически цели......Цитирам от техния сайт:
                               ДИСКУСИОНЕН КЛУБ ЗА СОЦИАЛНА МЕСТНА ПОЛИТИКА
           Обединява социалисти и симпатизанти на БСП и левицата с активна гражданска позиция от столицата. Обсъжда, съвместно със сдруженията на гражданите, предлага, популяризира и отстоява социални решения в защита на обществения интерес по наболелите проблеми на хората в София.
          Борис Цветков е Секретар на ДКСПМ, а  Николай Белалов е Председателя на ДКСМП.Струва ми се никъде не се представиха ясно и точно.
          ЦЕЛИ НА ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ ЗА СОЦИАЛНА МЕСТНА ПОЛИТИКА

1. Създаване на екип от социалисти единомишленици готов да работи за възстановяване на авторитета на БСП в града (Групата и ГС на БСП на този етап показват неспособност или нежелание да предприемат действия в тази посока).
2. На базата на работата на активните съветници и представители в органите на власта в общината да започнат редовни пресконференции подготвяни от екипа и експерти от Градската партийна организация по:
 • Злободневните теми разработвани от наши съветници и експерти;
 • Общински фирми и звена в които имаме квота за наши представители с предложения за преструктурирането и дейността им напр. Софийски имоти, Пазари, В и К, Галатея, Спортна София, Пътища и съоръжения, Въжени линии и др.
3. Декларации от името на участниците по важни въпроси за бъдещето на София, като понататъшното приватизиране на фирми и терени, районното деление на София, принципите за управление на общинските дружества, разбиване на корупционните схеми в общината и др.
4. Намиране на области за взаимодействие със Структурите на гражданското общество, като борбата с унищожаването на зелените площи и нарушенията в реституцията, градоустройствения план и др.
5. Координирано участие на членовете на екипа в работата с медиите за последователно налагане на НОВ опозиционен имидж на БСП в София.
          Разбира се , че всеки е свободен да подкрепи когото си иска.

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 06:17 от dsg

# 317
         Тази кръгла маса на ДКСМП не ви ли нагарча малко.Какво имам предвид, че се организира от хора , които не се представят ясно тук, във форума.Дали целта им не е да използват ситуацията с така създалото се напрежение и недоволство на родителите за осъществяване на свои политически цели......Цитирам от техния сайт:
                               ДИСКУСИОНЕН КЛУБ ЗА СОЦИАЛНА МЕСТНА ПОЛИТИКА
           Обединява социалисти и симпатизанти на БСП и левицата с активна гражданска позиция от столицата. Обсъжда, съвместно със сдруженията на гражданите, предлага, популяризира и отстоява социални решения в защита на обществения интерес по наболелите проблеми на хората в София.
          Борис Цветков е Секретар на ДКСПМ, а  Николай Белалов е Председателя на ДКСМП.Струва ми се никъде не се представиха ясно и точно.
          ЦЕЛИ НА ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ ЗА СОЦИАЛНА МЕСТНА ПОЛИТИКА
Аз ги познавам от миналата година.Не са страшни.Че набират дивиденти-набират,те ни използват нас,ние тях,положението е такова...Защо друга партиина група не ни обърна внимание?!Аз иначе съм синя,но по важната е кой ще ни свърши работа,и как?!Нищо не пречи да отидем и да им зададем неудобните въпроси и на тях,със същата сила важат и за тях,тъй като миналата година както казах вече,самият Борис беше на протестното шествие,какво е направил в тази насока от тогава,като тогавашен Общински Съветник?!Но може да се научи нещо,да ни дойде идея...

Клеопатра повярвай ми знам за какво може да се осъди общината.И определено си го заслужава,НО ако проявят достатъчно воля да оправят положението...А главният проблем е ЛИПСАТА НА МЕСТА!Ако успеят с тези сглобяемите,ще е идеално!НО за да не стане като миналата година,когато отново обещаха и нищо не направиха,трябва всички ясно да заявим че няма да ги оставим намира!!!Ако БАТ БОЙКО има нужда от помощ,ще помагаме,но ако просто така очаква нещата да отминат,ще го изритаме и толкоз...

# 318
Значи, остава за събота. Там сме, да не мине коте път, с пижото.  bouquet

# 319
извинявай, ама при недостиг и то явен на места, има смисъл от предимства за да приемат поне най- нуждаещите се
за иск срещу общината- не съм наясно още, но предстои среща с адвокат и ще се намери какво точно
за протеста и аз не знам вече срещу какво да е, май най- добре е да е насочен към държавна субсидия за детски градини, ама какво като построят градини и после ги разпродадат от общината  ooooh!

# 320
в събота съм на изпит и не мога да дойда, в неделя съм свободна, но не виждам какво ще направим на тази кръгла маса, и аз имам съмнения относно политическите интереси

# 321
пак нещата опират до това как няма парцели за детски градини, това би трябвало да е заложено в градоустройствения план на града, вече се коментира че се строят цели квартали, а не са предвидени градини, но покрай това кои от каде е това се загуби. аз няма да се присъединя защото не съм съгласна с много от нещата които се изговориха тук. а клеопатра съм съгласна обаче.

# 322
логично е когато няма достатъчно деца да не се поддържа детска градина, но би трябвало да се запази парцела, сградата, просто да се отдадат под наем и когато се наложи да се използва отново по предназначение. за съжаление нашите управници не са мислели за бъдещето...

# 323
Видяхте ли това Данни: Свободни спрямо заявени места по райони - всички групи http://kg.sofia.bg/?page=news&id=25 и това Данни: Дефицит на места по райони - всички групи http://kg.sofia.bg/?page=news&id=25

# 324
да, видяхме го
аз казах ли ви между другуто, че се строи градина в кремиковци...
е вярно, в лозенец няма свободни  терени, ама как па не направиха нищо ни в младост, ни в люлин

# 325
Това че нямало свободни терени е прах в очите на хората. Какво значи "няма" - общината взима решение за отчуждаване на подходящ терен, плаща на собствениците и готово. Е няма да направи някой далавера със строителната форма и да вземе подкуп като позволи да се построи блок.
Колко поляни застроиха и в Люлин и в Младост, да не говорим за Борово и Манастирски ливади, колко градинки съсипаха, колко бензиностанции се появиха под балконите ни. Ако мислеха повече за хората и по-малко за собствената си далавера нещата нямаше да стигнат до тук. То не може на всеки петак земя да поникне 7, 8 етажен блок  #Cussing out ... всъщност защо да може, като точно това се случи и продължава да се случва.

# 326
  • София
Дъщеря ми е много кисела и сополива и предпочитам да не се разнасяме до МОЛа Tired с градски транспорт.

Цяла сутрин се опитвам да пусна запитване на сайта за градините и нищо не става. питането ми е за несъответствието в броя на местата и децата, които преминават в първа група на ДГ от яслата къмто приема в яслата ( с конкретни примери и сметки). Не ще и не ще пущината.  Close

Да ви кажа, нещо съвсем се отчаях, налегна ме апатия, вече виждам как оставам без работа - много ми е черно пред очите днес.

# 327
  • гр.София
 dsg,ако правилно разсъждавам,според графиките,хората си кандидатстват по райони.Ето,в Люлин и Младост,по първо желание има огромен брой кандидатури.Центъра,р-н Оборище е на опашката,при все,че там са повечето министерства,например.

В темата за предложения писах,че Никак не е лошо да се дадат терени по Околовръстната дъга (то е ясно,че в Борово няма къде,в Центъра -няма също,Лозенец и т.н). Така по-крайните квартали си решават проблема-южните,Младост,Люлин... Разбира се,ще трябва и специален транспорт към тези градини. И се освобождават местата във по-вътрешните квартали-Център,Западен парк...

# 328
Това че нямало свободни терени е прах в очите на хората. Какво значи "няма" - общината взима решение за отчуждаване на подходящ терен, плаща на собствениците и готово. Е няма да направи някой далавера със строителната форма и да вземе подкуп като позволи да се построи блок.
Колко поляни застроиха и в Люлин и в Младост, да не говорим за Борово и Манастирски ливади, колко градинки съсипаха, колко бензиностанции се появиха под балконите ни. Ако мислеха повече за хората и по-малко за собствената си далавера нещата нямаше да стигнат до тук. То не може на всеки петак земя да поникне 7, 8 етажен блок  #Cussing out ... всъщност защо да може, като точно това се случи и продължава да се случва.
Като пишем за далавери,един пример:Поляната зад бл.28А в "Младост-1"в момента е ПЛАТЕН ПАРКИНГ кьм бившата Окрьжна болница/сега "Света Анна".Познайте кой прибира парите от паркинга и кой го дьржи?Поляната зад болницата е застроена с нови кооперации,все още има останало място и за ДГ/ако не е разпродадено вече и то/.Имаме си дере с рекичка,и в него изникнаха нови льскави сгради/едната е централа на Глобул/+нови бензиностанции,но за ДГ на никой не му пука!

# 329
на всякъде може да се построи градина, както един частен инвеститор намира терен за сграда, така и общината може, стига да иска...ако сте забелязали, понякога ви се струва че всичко е застроено и виждате нов строеж, даже южния парк застроиха, а ми нека има детска градина в южния парк тогава

Общи условия

Активация на акаунт