ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 714
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 495
   звездице, хуманист съм и аз, вече подесетвам че настоящите предимства са справедливи и не ме ползват и като съм решила да кандидаствам съм ги приела, но другите неща дето ги искате са неоснователни и сега нападате хора които се опитват да обяснят че места за всички няма да има, но поне шанс за всички е нужен, защото в момента в който въведете безброй предимства и мен като съвестен гражданин ме лишите от шанс ме лишавате от правото ми на избор и ако прочетеш, например по горе доводите ми срещу дохода ще разбереш, надявам се.
   аз не съм обиждала никой в този форум.

# 496
  • София
В детска градина ще ходи този, който си плати. Кучето си лае, керванът си върви ...

не се и съмнявам....

# 497
  • гр. София
Според мен тези момичета от работните групи правят доста неща и дори да не ни харесват, те поне се опитват да направят нещо, а не си седят пред компютрите като нас. И съм убедена, че и те са доста ангажирани, и да имат по три деца, та това е толкова хубаво правя им евала за този личен избор. Аз съм против анулирането на кандидатстването /но не защото си мисля че детето ми има шанс, точно обратното е/, те са на друго мнение и пак им правя евала, защото са дейни и се опитват да променят нещо, което не им харесва. А ако има хора на обратното мнение да отидат там в тези работни групи, никой няма да ги изгони и да отстояват правата си.
А дори и да го правят за свое собствено добро, никой няма право да ги вини, защото го правят за децата си, без да минават през "трупове", за да го постигнат. Всеки има право на мнение и на това да застане и да защити себе си и децата си.

# 498
най-лесно е да се правим на хуманисти

# 499
В детска градина ще ходи този, който си плати. Кучето си лае, керванът си върви ...

не се и съмнявам....

Пропуснах да добавя и този, който има познати и връзки, както и тези, които са известни личности. Това е голата истина.

Проблемът е огромен. И въпросът е не кои деца да ходят на детска градина, а ВСИЧКИ деца да ходят на детска градина.

Ами за година и половина се вдига една кооперация, за толкова могат да построят и няколко детски градини. Сигурна съм, че и пари ще се намерят, но явно на проблема се гледа твърде повърхностно.

Населението на София очевидно няма да се намали, напротив още ще нараства...

# 500
а за работните групи - пробват се нещо да правят, но така че на тях да им е добре, а не като цяло на всички...

Имаш право да не си съгласна с предложенията, които правим, имаш право да оспорваш по същество, но определено нямаш право да обвиняваш хора, които дори не познаваш. Почувствах се лично засегната, затова ще ти отговоря само от мое име. Нито едно от 4-те ми деца не се бори за място в ясла или градина. Нямам никаква лична изгода от каквото и да било предимство. Мога да кажа същото и за други хора, които са приели добруването на децата (не единствено на собствените си деца!) като своя кауза - но няма да ти ги изброявам, защото очевидно идеята, че може да те е грижа и за друг, освен за себе си, все още е далеч от разбиранията ти. Просто те моля да не хвърляш голословни обвинения, защото можеш да нараниш свестни хора - дори и да не го искаш.

# 501
като съвестен гражданин ме лишите от шанс ме лишавате от правото ми на избор

Не разбрах от какъв шанс се лишаваш и от какво право на избор. Места има за половината от кандидатстващите деца. Според теб лотарията ли е справедливият начин?
Не казвам, че не е, просто се опитвам да си изясня какво предлагаш.

# 502

Не разбрах от какъв шанс се лишаваш и от какво право на избор. Места има за половината от кандидатстващите деца. Според теб лотарията ли е справедливият начин?
цитираш само част от поста ми, за това не разбираш, а и аз съм много последователна в изказванията си.
аз пак казвам че използвам форума да изказвам мнение но без да нападам никои, а не се присъединявам тъй като най-активните са издигнали лозунги който няма да нося, като например 'селяните вън'

# 503
Благодаря на всички за подкрепата и за участието ви в кръглата маса!

От всички поканените институции се отзоваха:
- д.р Ива Станкова - депутат от Люлин, зам.-кмета на Варна (Костадин Базитов) и шеф на комисията за образование в Националното сдружение на общините в Република България, общинските съветници Бойко Маринков (БСП) и Вили Лилков (ДСБ), Интермедия, представители на организации и инициативни комитети, борещи се и борили се за повече места в детските ясли и градини

от поканените не дойдоха - Фандъкова и никой от отдел образование, Андрей Иванов (председател на СОС), Малина Едрева - общински съветник (шеф на групата на ГЕРБ и на комисията по образование)

от медиите бяха - БТВ, канал 1, НТВ, евроком, тв европа, мсат, дарик, 24 часа, труд, дума, новинар, сега, стандарт, експерс, екон.бг,

Всеки момент набираме протокола от кръглата маса с конкретни предложения и ще го качим на сайта!

набелязахме доста идеи и инициативи и бъдещи действия и трябва много работа за да ги осъществим - и дано да е от полза за решаването на проблемите!

# 504
  • София
а за работните групи - пробват се нещо да правят, но така че на тях да им е добре, а не като цяло на всички...

Имаш право да не си съгласна с предложенията, които правим, имаш право да оспорваш по същество, но определено нямаш право да обвиняваш хора, които дори не познаваш. Почувствах се лично засегната, затова ще ти отговоря само от мое име. Нито едно от 4-те ми деца не се бори за място в ясла или градина. Нямам никаква лична изгода от каквото и да било предимство. Мога да кажа същото и за други хора, които са приели добруването на децата (не единствено на собствените си деца!) като своя кауза - но няма да ти ги изброявам, защото очевидно идеята, че може да те е грижа и за друг, освен за себе си, все още е далеч от разбиранията ти. Просто те моля да не хвърляш голословни обвинения, защото можеш да нараниш свестни хора - дори и да не го искаш.

изказването ми беше насочено към определени хора... те ще се познаят, щом си се почувствала така лично засегната...извинявай, точно теб не съм те визирала в случая...

цитираш само част от поста ми, за това не разбираш, а и аз съм много последователна в изказванията си.
аз пак казвам че използвам форума да изказвам мнение но без да нападам никои, а не се присъединявам тъй като най-активните са издигнали лозунги който няма да нося, като например 'селяните вън'

Peace

# 505
никой не те спира да се срещнеш сама с фандъкова, да участваш в работните срещи или да пишеш мнението си
лозунга не е "селяните вън", а предимство за децата от района, което го има дори в момента в училищата, и е само идея за обсъждане, а не реално предимство
би ли ми казала каква е логиката да има предимства при наличие на достатъчно места? защото логика има да има предимства при ограничени места
от моята камбанария не ме засягат предимствата на породените деца и близнаците например, но те са логични и никога няма да гракна против тях, считам че е редно и децата с един родител да са с предимство- нима детет на инвалид 90% и дете на майка вдовица не заслужават еднакво предимство? слава богу мъжът ми е жив, но не смятате ли че е честно да има такова предимство?!
или на лотариен принцип е най- честно , пък другите да си застреляме децата, да не ви пречат случайно

# 506
аз ще се откажа да пиша, mamavassi , защото не четеш всичко явно ВЕЧЕ ПИСАХ ЧЕ НЕ ОСПОРВАМ НАСТОЯЩИТЕ ПРЕДИМСТВА

# 507
и логиката съм я писала също, явно няма смисъл...

# 508
А някой знае ли какво стана с анкетата за районирането?

# 509
Здравейте,
Искам да попитам има ли някъде изведени исканията, на майките от работната група или къде мока да прочета какви са разискваните въпроси? За съжаление в темата има споменати някой неща, но за мен нестава ясно кое е взето под внимание и кое не, като искане на майките в проведените срещи. Благодаря предварително за насочването и се извинявам ако притеснявам някого с питането си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт