ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 50 752
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Нямаше ли мораториум за промяна на предназначението още от миналата година или аз съм в грешка?
А нещо строи ли се вече? Кой е точно терена- номер можеш ли да посочиш?

# 901
  • In the jungle out there..
Ето и от мен един терен в Бъкстон, отреден за детски комбинат. Какво е това детски комбинат Rolling Eyes

http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp?MinX=40001.2960 … c=1&Options=1

http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=421b8fa3199baabea41928b3cd59a5 … ame=&oType=49

Тук излиза, че е застроено със сгради за леката промишленост. Виждала ли си го на живо?

Със сигурност съм го виждала, защото е точно до нас, но не мога да се сетя какво има Crazy Утре ще отида специално да проверя Peace

Не знам защо ти излиза за леката промишленост, пише, че е за детски комбинат. Видях го днес...На терена има някакви мноооого стари постройки, тип цех или фабрика с комини и пр., но е пред разпад, предполагам, че е общинско и е предвидено за събаряне, поне се надявам...

# 902
Ето и от мен един терен в Бъкстон, отреден за детски комбинат. Какво е това детски комбинат Rolling Eyes

http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp?MinX=40001.2960 … c=1&Options=1

http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=421b8fa3199baabea41928b3cd59a5 … ame=&oType=49

Тук излиза, че е застроено със сгради за леката промишленост. Виждала ли си го на живо?

Със сигурност съм го виждала, защото е точно до нас, но не мога да се сетя какво има Crazy Утре ще отида специално да проверя Peace

Не знам защо ти излиза за леката промишленост, пише, че е за детски комбинат. Видях го днес...На терена има някакви мноооого стари постройки, тип цех или фабрика с комини и пр., но е пред разпад, предполагам, че е общинско и е предвидено за събаряне, поне се надявам...
Не искам да те разочаровам, но по новия устройствен план там вече нама терен за детски комбинат (ОДЗ), има жилищен район
Като ми остане време ще проверя другите линкове. Но положението е ... нямам думи  Banghead

# 903
  • гр.София

b]Не искам да те разочаровам, но по новия устройствен план там вече нама терен за детски комбинат (ОДЗ), има жилищен район [/b]

Къде го гледаш новия  план ? Да поровя и аз.
 кофти стоят нещата и мамаваси е права,че общините и архитектите им много добре си знаят терените.Да е имало воля-за две години нещата можеха много да са напред...

Знаете ли,че в петък хванах по Канал 1 предаване на Владо Береану.Някъде от средата го гледах.Фандъкова и кметът на Овча Купел говореха за ЧДГ Светлина,която заема площ на държавна градина,без да плаща и лев наем-нямали подписан договор Shocked.Съдят се.
 Кметът осигурил транспорт на деца от квартала да посещават градината в Суходол.
 Водещият попита Фандъкова как в по-общ план решават проблема с градините и тя пак взе да пее песента за 7 ОДЗ-как буквално тези дни фондация Каритас се изнасяли от там.Явно,за 2 години това е великото постижение на Общината.

# 904

Не искам да те разочаровам, но по новия устройствен план там вече нама терен за детски комбинат (ОДЗ), има жилищен район
Като ми остане време ще проверя другите линкове. Но положението е ... нямам думи  Banghead

Ще споделиш ли къде може да се намери новия Общ устройствен план?

# 905
Ето на каква статия попаднах преди малко в нет-а http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=457136 Има цитирани места за изграждането на детските градини с  номерата на УПИ-тата.Ако някой може да ги провери къде се намират в кадастралния план ,ще има някаква ясното за проекто-местата

# 906
lilfi в тази статия пише в район "Слатина" (УПИ I, кв.45 и УПИ II, кв.35),
и още нещо :
Цитат
Реално към момента няма яснота от колко точно броя места има нужда. По време на заседание на Столичния общински съвет се споменаха числата между 3000 и 4000.
Според столичния кмет Бойко Борисов, ако определим, че проблемът е приоритетен, ще извадим пари от резерва и ще ги вложим в нови обекти.

# 907
Ето на каква статия попаднах преди малко в нет-а http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=457136 Има цитирани места за изграждането на детските градини с  номерата на УПИ-тата.Ако някой може да ги провери къде се намират в кадастралния план ,ще има някаква ясното за проекто-местата
  Споменатото детско заведение в статията -  Красно село зад 142 у-ще е точно това ,за което аз ви казах на ул."Пчела" и Пенелопа оспорва ,че ще правят подписка срещу строежа.По плановете на общината трябваше да отвори врати ДГ през септември 2008 год.ОДЗ 8 пък са дали готов план в общината за построяване на физкултурен салон и басейн и искат застрояване на още едно блокче с 4 групи.За сега отговор няма.

# 908
Тук гледам, това е най актуалната информация.
http://www.sofproect.com/1_oup_webserver190707/default.aspx
Малко сложно се работи със този сайт. Първо кликаш на картата да се увеличи, после намираш горе долу желания район, в ляво има опция намери улица, изписваш името на улицата, после отваряш надолу в прозореца "Резултати"  и слагаш отметка където няма. Улицата се появява на картата в синьо. Така като си заградиш парцела с улици виждаш реално къкъв цвят е. Ако е червено и пише Оо, значи е градина, училище или друга обществена сграда. Ако е кафяво и пише Жк, разбираш какво е, лошо за нас.

# 909
  Споменатото детско заведение в статията -  Красно село зад 142 у-ще е точно това ,за което аз ви казах на ул."Пчела" и Пенелопа оспорва ,че ще правят подписка срещу строежа.По плановете на общината трябваше да отвори врати ДГ през септември 2008 год.ОДЗ 8 пък са дали готов план в общината за построяване на физкултурен салон и басейн и искат застрояване на още едно блокче с 4 групи.За сега отговор няма.

Дидиа, хайде моля те да не ме тургаш в устата.НЕ Оспорвам.Казвам на какво съм свидетел.А с очите съм видяла и подписката.Пак повтарям-детегледачката ми живее току до спряганото място, тя самата два пъти се е подписала.Аз пак казвам-бих била най-об;агодетелствана, ако вече я имаше тази новопостроена градина.Моля те-спри да ме спрягаш като вечна опозиция.И споделих за една странна къща, между 205 и 206 блок, която е на площадка, има и място за дворче и побира едно 60 деца.Ако е Общинска, би могло да се преговаря за нея.

# 910
                        Пенелопа,хайде не се връзвай толкова.Нямам нищо против теб.Просто обяснявах,че сме говорили  по въпроса.Така по-лесно могат да се сетят мамите-активистки ,за какво става дума и като са тръгнали да воюват поне да постигнат някакъв резултат.
                        Що се касае за "вечната опозиция" аз винаги съм била от твоята страна на барикадата и не съм изпълнявала или премълчавала глупостите.Така,че не виждам ,за какво можеш да се обиждаш.Все пак ако се чувстваш засегната - извини ме,нищо лично и нищо против теб. Peace

# 911
  • София
lilfi в тази статия пише в район "Слатина" (УПИ I, кв.45 и УПИ II, кв.35),
и още нещо :
Цитат
Реално към момента няма яснота от колко точно броя места има нужда. По време на заседание на Столичния общински съвет се споменаха числата между 3000 и 4000.
Според столичния кмет Бойко Борисов, ако определим, че проблемът е приоритетен, ще извадим пари от резерва и ще ги вложим в нови обекти.

Сега ще ги потърся да видя къде са точно. Странно. На мен ми казаха други терени (като номера) от общината newsm78
А изказването на Б.Борисов не искам да коментирам. Кога ще стане приоритетен проблемът? Когато недостигат 3000 места или когато стигнат 7000?

# 912
Няма проблем, знаеш много добре, че съм много За всяко нещо, свързано с подобрение условията за децата ни.Но не оспорвам, по-скоро показах, къде би могло да има спънка евентуално.С една яка подписка бабите наистина биха могли да стопират проект си мисля.Затова го и казах, а не, че им подкрепям подписката.И понеже съм го коментирала с подписал се човек в тази подписка-и понеже казах-ама все пак-заградина е това-няма да е блок-на хората им се диша, и им е вече все тая какво ще строят.Те не го искат.Толкова.Толкова се застрои-познавам квартала на пръсти-това е единственото останало пространство, наистина.И си мисля, че хората-старите обитатели на квартала-ще се борят да си го спасят.Нищо повече.
После,наистина , днес разпитах за тази къща между блоковете.Била е общинска, сега май  някой е успял да си я върне.Или да я купи-говори се за подземен гараж.Т.е.-къщата може и да се запази.Наистина я намирам все повече и повече за подходяща.До обезлюдена вече площадка е-аз съм тичала на тази площадка.И ако  има шанс да се вземе това къще, със съвсем малко дворче бива-защото площадката е в каре между блоковете , няма пряк досег до улицата...абе с две думи-струва ми се подходящо за филиал.Истината е, че градини в квартала като фонд има, но те поемат от съседните квартали децата.Трябва да се строи по местата, където няма, за да има отлив от тези кризисни места.Тази градина, ако я вдигнат реално ще е пак неудобна за Манастирски ливади ли са, що ли са.Примерно.Или за тези от долната страна на Кр. село.В карето около това място са-8 Одз, 67 ЗДГ , 93 Одз-Нагоре на Павлово яслата и градината.От другата страна на Борис, непосредствено до локалното има още ОДЗ.За квартала си има градини, истината е, че тези градини поемат деца от съседни квартали просто.

# 913
добре де, събирате им информация за терените, макар че за това си има специални служители във всяка община и вероятно е въпрос на минути да се направи справка, и после какво?!пари за тази година за строежи няма, а и процедурата е дълга и докато минат срокове за поръчка и т н...каква ви е идеята?освен тези списъци, какво друго се прави и говори? какво ще искаме за тези терени? а за заетите готои сгради- няма ли най- вече за тях да се настоява?това са готови сгради и разходите ще са супер много по- малко, както и за дострояване на крила към вече съществуващи градини?кога столична община ще отпусне пари за 168 цдг да се построи новото крило, както и за много други, чиито одобрени планове стоят повече от 10 години?!!какво очаквате да се постигне, като вече 10 години не намират пари за едно крило, да се вдигнат 20-30 градини?
за какво ви е информация за още терени?11направете нещо по вече посочените, после ще съберем още информация, ама така само да си пишем списъчета...и да отчитаме дейност

Събираме информация за терените, защото  колкото пъти повдигнем въпроса за строителство на нови ДГ, толкова пъти в общината безпомощно разперват ръце:"Ами то пари може да се намерят, ама като няма терени..." Да видим сега как ще ни баламосват с липсата на терени, като им изкараме списък с 33 места, проектирани за ДГ. И ако са им сменили статута, моля да се публикуват данните - кой, кога и защо го е направил, а не да ми се оправдават с предишната администрация.

За заетите готови сгради също сме поискали информация.

Разбирам, че личният чепик стяга най-много, но ако не оказваме масиран натиск върху общината, няма да решим и конкретните проблеми.

Според актуализираната и допълнена програма на общината в ЦДГ 168 предстои да се разкрият две групи през 2009.

dsg, страхотна работа!

Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 00:27 от Кабо Алма

# 914
Момичета, мнооого ме е яд. Ние тук си говорим за терени, но положението е съвсем различно. Малък пример, бях писала за терена до 69 ОДЗ в община Подуене и за това, че по план е определен за детска градина.
http://ims.gis-sofia.bg:8080/JisofMap/jspMap.jsp?MinX=46607.7811 … c=1&Options=1

ДА АМА НЕ.
Според  ИЗМЕНЕНИЕ НА ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА гр.СОФИЯ И СТОЛИЧНА ОБЩИНА С РЕШЕНИЕ 693/19.07.2007 г. този парцел вече е за ЖИЛИЩНИ СГРАДИ. Ще цъфне поредния безумен блок, ще се напълни с нови семейства, чиито деца няма да има къде да дишат, камо ли къде да ходят на детска градина. Тук играят безумни пари и интереси и ние с нашето скромно чатене сме като капка в океана. Всичко е решено отдавна и да не ми се правят ни кметове ни заместник такива на много учудени. Никой не мисли за качеството на живот, за това къде растат децата ни, всичко е кинти и то мнооого кинти. От детски градини не се печели, от жилищно строителство се печели много, те тва е.

От общината ни увериха че преотреждането на парцели за ДГ е спряно с мораториум...Можем да поверим колко е законно това което става,и тогава вече ще имаме основания,наистина да намесим прокуратурата...Надявам се!!!

Общи условия

Активация на акаунт