ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 784
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 1 185
Е какви данъци ще плаща човек, който живее под наем newsm78. Данък сгради и такса смет се дължат от собственика на имота Peace ПО същата логика  и автомобила на същоят този човек се води  с регистрация по личната карта.А иначе ако искат смао адресна регистрация- то  има 2 бланки- настоящ и постоянен адрес9 поне това си спомням ).Та- тази за настоящ адрес не те задължава да си сменяш документите при всяка смяна на квартирата.
Между другото,etti , би ли казала къде е това място ,което е било отредено за детска градина?Аз също живея в ОК 1

# 1 186
  • София
Мястото е вдясно от сегашния СВА, бившето Рамстор, ако гледаш срещу него, зад бл.423, под който има мебелен магазин. Но от една голяма поляна то се превърна в строителна площадка и изникнаха около 7 блока, плътно застроени. Струва ми се обаче, че все още има свободни терени, даже  и дворовете на трите ОДЗ-та в ОК1 и ОК 2 са големи и могат да се пристроят наличните сгради, но сигурно това не може да се случи предвид разните там законови изисквания и ограничения, които не познавам.

# 1 187
Момичета, очевидно и на срещата в неделя няма да мога да дойда, въпреки че имам желание, но все нещо ми се случва - този път сме на сватба. Подкрепям петицията, смятам, че е правилно да имат предимства децата, чиито родители имат адресна регистрация в София поне от 5г. Нямам нищо против хората, идващи да живеят и работят от провинцията, но все пак ние си плащаме местните данъци и такси именно в тази община. Живея в Овча купел 1 и по устройствен план зад нашия блок поляната беше предвидена за застрояване на детска градина и парк. Сега се построиха 7 блока само за 1-2 години. Всички коли са с Монтанска, Кюстендилска, Пернишка и Врачанска регистрация. Не знам кмета на Овча купел с какъв акъл казва, че няма проблем с местата в детскте градини и ясли. То след някоя и друга година и на училище няма да можем да ги запишем тези деца. Още повече, че миналата година, когато искаха да строят 100 ромски еднофамилни къщи в Овча купел, лично Петър Диков  каза, че там има свободни общински терени. Нека построят детски градини на тези терени. Бях решила да не пиша повече и съм си намерила начин да сме в ОДЗ, ама ме е яд, защото не искам нещата  да стават по нерегламентирани начини. То пък едни регламенти!!!

То и "новодошлите" си плащат данъците тук. Не разбирам как може през 21 век да има такова разделение на "деца на софиянци" и "деца на новодошли". Всички си плащаме данъците (или поне се предполага да е така). А проблема е липсата на места и тоталния хаос, а не кой е по-по-най-софиянец. защо децата на дошлите в София преди 5 г. да стоят на улицата, нищо, че мама и тати плащат също данъци? Става дума за децата ни все пак, не за животни!!!

Благодаря на всички майки, които нямат предрасъдъци в това отношение и действат за благото на всички деца.

Веднага бих Ти пратил една справка от данъчното от която само на пръв поглед от живеещите около мен от последните няколко години на повече от половината колите им са със "чужда регистрация" в данъчното фигурира само единият от двамата родители. Но както и мод-а помоли да не изместваме темата. Мен мисълта ми беше насочена основно към това да се търси персонална отговорност за да престанат да се гаврят разни с такива като всички Вас (нас).

# 1 188
  • София
Да, знам каква е разиката между ДОД и местни данъци и такси. Само че тук се споменава за хора от провинцията дошли преди 1-2-3-4-5 и т.н. години. Те също плащат тези данъци и такси.

И за каква регистрация говорим - настоящ или постоянен адрес? Защото ако живееш под наем, имаш настоящ адрес тук в София, но едва ли някой ще си сменя ЛК всеки път като смени жилището. И живеещите под наем плащат наем на собственика, който дължи на общината местните данъци и такси. Защо на живеещите под наем децата да нямат право за ДГ? Ами че може да се живее под наем 10-15 г., ако някой няма възможност (или желание) да си купи
жилище.

За въвеждането на жителство - това си е скрита "лимонка" която неминуемо ще предизвика нов пожар. Mr. Green Как в едно демократично общество ще се делят хората на софиянци и НЕсофиянци ?! Ми да почнем да ги делим и по други признаци с цел да осигурим място само на "висшата" раса. Mr. Green Не ви ли напомня това на нещо от началото на миналия век? Twisted Evil

Да, именно на това ми прилича. А и не знам дали такова делене не може да се приема и за дискриминация.

Спирам по темата, защото наистина няма смисъл от това да се измества в тази посока. Но има потребителки, които само и единствено за това пишат.

# 1 189
За да спрем наистина с деленето в тази графа "данъци" и графата "детски градини" имам следното предложение Да се върже системата с данъчните служби. И при класирането да се чекват родителите. Тези които са разведени самотни и т. на т. дори да имат някакво малко предимство... Така и общината ще е наясно за какво количество малчугани да се готви  Mr. Green  Има и други ротители които са готови на абсолютно всичко само и само да са в заветната София

# 1 190
  • София
Право имат всички при достатъчен брой места. Иде реч за предимства!

# 1 191
има логика в предимствата когато не стигат местата
когато стигат- няма нужда от предимства
в случая и мен ме устройва въвеждането на предимства, ама общината с това ще си измие ръцете
а аз искам да има за всички, или поне за повечето деца места, а не за половината да няма места

# 1 192
Мястото е вдясно от сегашния СВА, бившето Рамстор, ако гледаш срещу него, зад бл.423, под който има мебелен магазин. Но от една голяма поляна то се превърна в строителна площадка и изникнаха около 7 блока, плътно застроени. Струва ми се обаче, че все още има свободни терени, даже  и дворовете на трите ОДЗ-та в ОК1 и ОК 2 са големи и могат да се пристроят наличните сгради, но сигурно това не може да се случи предвид разните там законови изисквания и ограничения, които не познавам.
От  къде имаш тази информация,и до колко е достоверна,защото по-другата седмица смятачме едно КОЛИЧЕСТВО мами,да отидем до въпросното кметство на ОК,и да им искаме сметка за сегашното състояние на квартала,тъй като кмета Пламен Йорданов,по телефона ми се тросна че той проблеми от това естество си нямал...Да му ги създадем!!!Поздрави!!!

# 1 193
  • София
Информацията ми от преди доста време - около 10 години. Лично с очите си съм гледала плана. Мислите ли, че ще ви приеме. Познавам го и ми се струва, че не се среща с никой, ако няма лична изгода от това. Другата седмица - кога? Пиши ми, ако искаш на лични и въпреки, че не не разполагам сам с времето си и мога да изляза от работа, ако нямате нищо против, ще дойда и аз. В понеделник, вторник и петък мисля, че мога, в сряда и четвъртък - не.

# 1 194
Ellypr Grinning
Didiaq не е съвсем вярно това за молбите, подадени от предходната година, защото аз ноември 2007г. исках да подам молба в ОДЗ в квартала и ми казаха, че не може и че ще има нова система и само чрез нея ще се подават молби и да чакам да се стартира новата електронна система. Е, тогава аз се обадих като обикновен гражданин, каквато всъщност съм. По-късно обаче разбрах, че стават и други неща.
   Скъпа, в час съм и още как ! Искала си да подадеш молба ноември и си имала право .Просто там където си направила опит не са си свършили работата.Освен това ВСИЧКИ подадени молби преди теб от януари като започнем се класират за освободено място по реда на подаването им.Обикновено рядко има места,но се уведомяват родителите,които са в първите резерви и не са уведомили ,че се отказват.Така ,че дори да са ти приели молбата пак не е гарантирано влизането на детето ти защото просто има чакащи преди теб.  bouquet

# 1 195
  • София
Didia, права си и тези неща и аз ги знам, но всъщност вече нямат значение. Да видим от тук нататък ще може ли да се направи нещо за повече места и т.н и т.н - всичко за което са писали и усърдно работят майките от форума.

# 1 196
дидиа, подозирам че си някоя от директорките, които бяха на срещата Thinking
би ли обяснила тогава, като си в час, защо тези неща не бяха разлепени из градините и не бяха качени на сайта?!?!?!?!?!
защо на майки като клеопатра , които ходеха в общината и се интересуваха,не е била казана и дума по въпроса?!?!?!?
и защо много родители, но не всички, са били връщани?!?!?!?!
и защо някои са били приемани и записвани, а други  връщани?!?!?!?

# 1 197
На Кръглата маса в Столична община в неделя ще присъства и представител на социалното министерство-Т.Любенова, за да информира за техните програми. От МРРБ не могат да осигурят човек, но изпратиха действащите нормативи от 2003г. за детските градини и училищата противно на твърденията на арх.Диков, че такива няма. Очаквам отговор от просветата! Н.Белалов

# 1 198
На Кръглата маса в Столична община в неделя ще присъства и представител на социалното министерство-Т.Любенова, за да информира за техните програми. От МРРБ не могат да осигурят човек, но изпратиха действащите нормативи от 2003г. за детските градини и училищата противно на твърденията на арх.Диков, че такива няма. Очаквам отговор от просветата! Н.Белалов
  bouquet
Информацията ми от преди доста време - около 10 години. Лично с очите си съм гледала плана. Мислите ли, че ще ви приеме. Познавам го и ми се струва, че не се среща с никой, ако няма лична изгода от това. Другата седмица - кога? Пиши ми, ако искаш на лични и въпреки, че не не разполагам сам с времето си и мога да изляза от работа, ако нямате нищо против, ще дойда и аз. В понеделник, вторник и петък мисля, че мога, в сряда и четвъртък - не.
Извинявай,първо да питам ти мъж ли си,защото с такова впечатление останах...И другото,смятам да си запиша час в приемного му време,но то е в сряда Hug...Но не за тази,а за другата евентуално...От името на неправителственната организация на която съм член,не вярвам да не ни приеме...Иначе официално му се обадих за неделя,но той троснато ми отказа...

# 1 199
  • София , Монтана
Didia благодаря за поканата.Много ми се иска да присъствам лично,но нямам възможност да дойда защото ще отсъствам от София.Пожелавам ви успех на кръглата маса.

Общи условия

Активация на акаунт