Примерна схема за захранване 5

• 58 675
  • 582
  •   1
Отговори
# 210
  • Pb
елпет, вале, позволих си да споделя за мангото, защ., имам брошури на по-разпространените марки пюрета, та, именно от там почерпих информацията, педито не съм я питала, защ. сме още на стартовата линия в захранването:

Южни плодове:

праскови + манго - > след 12 м.
ябълки + мандарина -> след 12 м.
ананас -> след 12 м.
ябълка + дима ягода което нямам напредстава що за плод е -> след 12 м.

Това е дадено от производителя, от там на татък не мога да подкрепя или оборя информацията, не съм се интересувала в подробности и не знам.

Но за мен, манго след 6 м. ми се вижда рано да се дава. Така си го усещам вътрешно.

Косе босе, какво имаш предвид, че елдата е слабо позната като хр. алерген в Европа? Че не е достатъчно добре изучена и че няма данни, че е источник на алергии, така ли да разбирам?
В голямо чудене съм с тази едла, мн. искам да давам на малкия заради желязото в нея, но все чета да се внимава с нея.

Ниночка, не знам как може да разбереш дали е оригинално. Има гадове, които вземат чисто масло и после го мешат с маргарин и опаковат. Мисля, че в Пловдив имаха магазин на Домлян, но това вероятно теб не те топли.

# 211
  • Pb
Алечка, мн. са ти въпросите, ще ти отговоря за това, в което имам опит аз:
Въпреки, че исках да почна със зеленчукови, първият месец стартирах с плодови пюрета, имащи разхлабващ ефект (синът ми е с доста затегнат стомах и за това не дочаках 6-я м.). Започна да ака без моя помощ, макар и не вс. ден. В някои от пюретата имаше ориз. нишесте, така, че приех ориза за въведен.
По съвет на педито, вторият месец от захранването, добавих към менюто и каша -> оризово-царевична (царевицата няма затягащо действие, така че неутрализира в някаква степен действието на ориза. Дори на някои деца действа разхлабващо). Кашата я правя по-рядка за всеки случай.

# 212
  • София
елхичка, тези пюрета които пписваш комбинация ли са или са еднокомпонентни? прасковата е мъхест плод и силен алерген и ако са я дали в комбинация с мангото то това е по-вероятната причина. понеже виждам и ябълки с мандарини- ябълката е един от първите плодове, мандарината- един от тези които се дават най-късно заради същата причина- алерген. нещо ен схващам от обясненията- каква марка са тези пюрета? newsm78
за елдата, аз мисля да му дам в пюренце, не на каша (плодово пюре готово с елда имат на сънвал мисля). преди в темата (по-стари теми) мисля че беше обсъждано че праха от елдата е силен алерген, но самата каша не съм чела никъде да е алерген, даже я препоръчват. Thinking

# 213
Наистина на кашите на Хип с елда е отбелязано, че е слабо алергизираща.  newsm78

# 214
на семпер само манго го дават 4ти месец  newsm78

# 215
Момичета,дайте предложения какво да давам в 3 след обяд за хапване?Нещо не можем да нагодим режима още newsm78Вие какво давате?

# 216
  • Pb
да, елпет, пюретата са комбинирани (с изключение на ананаса), точно така както съм ги дала, реших да бъда по-кратка, но явно не ми се получава. Става въпрос за пюрета на ХИП.

Благодаря, че ми изясни въпроса с елдата. В тоз Пловдив, така и немога още да намеря каша от елда и пюрета на Сънвал не съм срещала. Аз ли недовиждам, не знам.

# 217
елхичка кашата от елда ние я взехме от Сани, иначе май и във Вис Виталис съм виждала. Peace

# 218
  • Pb
елхичка кашата от елда ние я взехме от Сани, иначе май и във Вис Виталис съм виждала. Peace

Благодаря, Вале! Тъкмо на време, че тези дни имам път към Сани.

# 219
Въвела съм пуешко, заешко и пилешко месо! Кога мога да давам останалите меса и каква да им е последователността!

# 220
Момичета,дайте предложения какво да давам в 3 след обяд за хапване?Нещо не можем да нагодим режима още newsm78Вие какво давате?

каша от кафяв ориз, овесени ядки, кисел, кърма/АМ с бисквити и всичко това плюс-минус плод особено ако не даваш сутрин си е плюс към следобеда Peace

# 221
Косе босе, какво имаш предвид, че елдата е слабо позната като хр. алерген в Европа? Че не е достатъчно добре изучена и че няма данни, че е источник на алергии?

Напротив, има доста проучвания - според тях елдата като храна е проблем по други географски ширини.
Другите й алергенни изяви са доста специфични (при заетите в хранителната промишленост, при вдишване на брашно, при използването й за пълнеж, при кръстосани алергии и т.н.).
Дълга и интересна тема.

# 222
Момичета,аз за праскови,кайсии и др. мъхести знам че са алерген,но ако се дават сурови,а  топлинно обработени-няма проблем.Аз праскова вече въведох и смятам скоро и кайсия да дам(във вид на пюре).Авокадото знам,че е много полезно и може да се дава.
Елхичка , Valeria.k ,вие откъде пазарите пюрета?Аз тук в Пловдив така и не намерих магазин със задоволителен избор на пюрета.

# 223
  • Бургас
ani_sunnygirl   Eто за месото от първа страница:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=248629.msg5863273#msg5863273

# 224
  • под дъгата
Никки, завиждам ти за търпението!    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт