Примерна схема за захранване 5

• 58 749
  • 582
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
dunaika нашата закуска винаги е плод - чисто плодово пюре, или някоя от детските закуски - плодове със сметана, плодове с овесени ядки, плодове с кисело мляко и разни такива - във вида на готово пюре или домашно приготвено с пресен плод.....

аз да си повторя въпроса.
ако слагам АМ в пюрето мога ли да слагам и зехтин?

Не виждам проблем

И още нещо за месото се сетих. Аз при захранването  горе- долу се ръководя от една швейцарска схема ( виждала съм я тук из форума преведена),  според която агнешкото и телешкото могат да се дават след 6тия месец, а тук преди няколко постинга прочетох , че тези меса се давали доста по-късно. На кого да вярвам и кога е "нормално" да се въведат агнешкото и телешкото ?

В линка, който пуснах Косе Босе много добре е обяснила, че в някои страни като Белгия, Италия агнешкото например се предлага като едно от първите меса....., намирам за глупаво да преразказвам поста и..... Мен ако питаш "нормално" е когато майката прецени...., тук само пускаме инфо, който иска се съобразява с него, който не иска - не го прави..... Правила няма....

# 256
Имам въпрос: Взела съм едно пюре на Сънвал с  различни зеленчуци но виждам че има 3 % спанак и 3% пащарняк но аз до сега не съм въвеждала нито едно от тях! Мога ли да дам цяло пюре?
Онзи ден дадох едно пък в което имаше 1% домат но нямаше проблеми! 
И според мен количествата са малки и няма проблем.

# 257
  • София
Мерси!  Hug
Утре ще му дам!  Peace

# 258
dunaika плод давам само следобед, но по дебелите книги, че може сутрин към 10.30 часа.
Аз ситрин към 7 кърмя и към 10 и 30 давам плодово пюре и после към 12 чак обяда.herelina и аз правя пюретата с АМ и в зелен4уковото слагам и зехтин Peace

# 259
Да попитам Embarassed
Как въведохте или мислите да въведете кромид-лук?
Аз съм си го записала за въвеждане след 3 дни(незнам дали не е много рано де),но незнам как да го предложа.
Питам,защото не давам готови пюрета,а всичко приготвям сама. Confused

# 260
  • София
Аз пък се чудя какво да въведа първо след месец,жълтъка или глутена?  Thinking
Мисля,глутена! Какво ще ме посъветвате?
Преди месец аз така или иначе дадох каша на ХИП с глутен, заради тяхна грешка и нямаше проблем!  newsm78

# 261
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Преди месец аз така или иначе дадох каша на ХИП с глутен, заради тяхна грешка и нямаше проблем!  newsm78
Ами честно казано , аз първо дадох жълтък, но май за вас е по-добре глутен.

# 262
  • под дъгата
Да попитам Embarassed
Как въведохте или мислите да въведете кромид-лук?
Аз съм си го записала за въвеждане след 3 дни(незнам дали не е много рано де),но незнам как да го предложа.
Питам,защото не давам готови пюрета,а всичко приготвям сама. Confused
Просто лука добави към останалите зеленчуци. Аз го нарязах на ситно, сварих го с картоф, морков и грах, в последствие пасирах. Не ви е рано.

Димяни, в твоя случай по-добре глутен.

# 263
Благодаря Buba Mara   bouquet
Идеята е чудесна.
Ами честно казано , аз първо дадох жълтък, но май за вас е по-добре глутен.
Аз дадох първо глутен под формата на овесени ядки и след това жълтък.

# 264
  • София
Ние ще направим 7 месеца на 13 март,тогава рано ли ще е или да поизчакам още?
И с каша ли да почна или нещо друго? 

# 265
Ние ще направим 7 месеца на 13 март,тогава рано ли ще е или да поизчакам още?
И с каша ли да почна или нещо друго? 
Димяни,не знам какво точно да те посъветвам,понеже аз въвеждах глутена след 8 навършени месеца,но започнахме захранване след навършени 6 м.Но доколото съм информирана от четеното тук,овесените ядки са по-слаб алерген и са добри за захранване с глутен.Така че са добър вариант,въпреки че ще сте само на 7м.
А що се отнася до консистенцията/вида,сварих една лъжица,пасирах я и добавих АМ ,както и малко плодове и така започнах.Малкия ми сладур така и не пожела да докосне кашата от елда и аз бях принудена да започна с още една каша,за да разнообразя от оризовата.Ако има готови каши с овесени ядки и безмлечни е добра идея.Аз всичко правя сама,понеже не мога да си нямеря безмлечни каши с изключение на оризовата.
Успех! Peace

# 266
deni_k, на колко беше малкия когато му даде жълтък и защо реши да го въведеш преди глутена?
Аз също давам плодово пюре сутрин. Малкия се буди м/у 7.30-8.30ч и половин час след кърмене му давам около 1/2к.чаша пюре, защото то зверчето след това се буди към 12-13.00ч. и закуска в 10ч засега е непостижима.

# 267
Взела съм плодова млечна каша(банан и праскова) на Хип.Не мога да се реша да давам ли от нея,аз си я кърмя беба и това ще е първо познанство с АМ за нея.Но пък при положение,че не хапва друго,освен плодови пюрета,кашата ще й хареса сигурно.Вие давате ли млечни каши?

# 268
  • София
Взела съм плодова млечна каша(банан и праскова) на Хип.Не мога да се реша да давам ли от нея,аз си я кърмя беба и това ще е първо познанство с АМ за нея.Но пък при положение,че не хапва друго,освен плодови пюрета,кашата ще й хареса сигурно.Вие давате ли млечни каши?
аз му дадох наскоро млечна каша, досега не му давах- още повече че не се кърмим вече Rolling Eyes кашата можеш да й даваш и без да е млечна- има такива каши. В смисъл че след като  се кърмите не виждам особен смисъл да й даваш млечна каша, това имам предвид Peace Аз лично започнах с оризова каша на Нестле, давах и на Хумана с ябълка. И още нещо- Габи яла ли е на пюре бана и праскова- аз лично не бих дала ако не е ял тези плодове Thinking
Димяни аз бих поизчакала с глутена- вероятно за 8 месец,  сега сме на 7, а сме захранени на 5 и малко. Лично мнение Simple Smile

# 269
  • София
Елпет ние сме захранени с плод на 3 и половина месеца/заради ужасен запек/,на 4 и половина и зеленчук на 5 и малко дадох каши а сега от 6 ядем и месце! Педи ми каза миналия месец да дам жълтък но аз не дадох,защото от време на време имаме себореен дерматит и след тази консултация на 13 ти февруари каза да го оставим за др. месец  Rolling Eyes
За това много се чудя какво да правя Thinking

Общи условия

Активация на акаунт