Хайде сега на кифличките!

• 44 694
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
  • тук
Много ти благодаря. Аз им хвърлих око, точно защото машината ги меси. Дано се получат, че си позволявам нещо тестяно или сладко веднъж седмично и се натъжавам, ако не е вкусно Simple Smile

# 76
Много ти благодаря. Аз им хвърлих око, точно защото машината ги меси. Дано се получат, че си позволявам нещо тестяно или сладко веднъж седмично и се натъжавам, ако не е вкусно Simple Smile

portman, кифличките са разкошни, аз си правих и козуначе от тестото. Слагам ти снимката на Джемма за вдъхновение!    bouquet / моята е правена с телефон и не е много качествена, иначе я има някъде из темите/.

# 77
  • тук
Ти ме подтисна с тази снимка Sad никога не ми се получават толкова идеални.  Джема е велика майсторка, аз съм аматьор, който обича тестени неща Simple Smile
Ако не е за срам, ще покажа, щом се върна от командировка и ги забъркам.

# 78
  • София /Абсурдистан
  bouquet Съжалявам, че че чак сега видях темата. Ще съм благодарна на всеки, който сподели рецепта на някои по-специални (празнични) кифлички.
А това, което сте показали е супер. Браво   chef

# 79
  • Разград

Преди време бях направила Козуначени печени бухти,страхотни станаха и са доста на брой.Рецетатаhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1619.195.html
Тестото приготвих в машината за хляб.

# 80
  • София /Абсурдистан
Благодаря  bouquet И аз ще направя бухтите.

# 81
  • гр.София
Здравейте, направих страхотни кифлички  newsm44 ще се опитам по късно да пусна снимки

# 82
  • Бургас
Както съм се развихрила днес,мисля си да спретна и кифлички.
Сложих да пека втората питка.
Подготвям си плънката-начуках орехи,малко бисквитки и конфитюр.
Сега да помагат спецовете.Кои кифлички са най-сполучливи???
За първи път ще правя и не ми се ще да ми сецне трудовия ентусиазъм.

# 83
Както съм се развихрила днес,мисля си да спретна и кифлички.
Сложих да пека втората питка.
Подготвям си плънката-начуках орехи,малко бисквитки и конфитюр.
Сега да помагат спецовете.Кои кифлички са най-сполучливи???
За първи път ще правя и не ми се ще да ми сецне трудовия ентусиазъм.
Не съм спец и не съм правила много кифлички.Няколко пъти съм правила по рецептата на Джема.Много са сполучливи и много вкусни.

# 84
  • У дома
Мммм...

# 85
  • гр.София
Здравей, аз правя тези кифлички
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,176.0.html
винаги стават, доста излизат на брой и са много вкусни  Grinning

# 86
  • Home is where the heart is...

Кифлички със сирене

2 ч.чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л.сода
1/4 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша прясно мляко
1 пак.масло(размекнато)
1 жълтък
сирене

В купа размесваме брашното,бакпулвера,солта и содата.След това добавяме олиото и млякото и разбъркваме.Местим тестото от купата и месим до получаване на гладко тесто.Разточваме и намазваме маслото върху тестото и режем на триъгълници.В широката част на триъгълника слагаме натрошено сирене,завиваме и намазваме с жълтък.Печем на 200 градуса.

Христос воскресе момичета!  Весело изкарване на този светъл празник. Hug

Аз да се похваля, че направих тези кифлички на Pety.   bouquet

Направо двойна доза направих, станаха страхотни. Вместо олио използвах зехтин, иначе всичко друго си следвах по рецептата. Няма нужда да ви казвам как едвам изчакахме да изстинат и да ги почваме, но все пак останаха и за днес.

Pety, мерси отново.   bouquet

# 87
Елде радвам се ,че са ви харесали кифличките.Аз също ги правя със зехтин,по принцип всичко правя с него не използвам олио. Simple Smile

# 88
Ето и моите козуначени кифлички-много съм доволна от резултата,направих ги със сладко от смокини.

# 89
  • Лондон
А сега е ред на кифличките на пеп-4о !  копирах рецептата за да ми е по лесно

В малка купичка се разбърква:
1 кубче мая
1 с.л. захар
 1 с.л. сол
100мл. топла вода
с брашно  на кашичка да шупне.

През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене, а за Калцонето е това:
нарязан на ситно кренвирш, кис.краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка.  Затова е Калцоне.

През това време сместа за тестото  е вече готова,  кашичката   се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се:
250мл. топло мляко
250мл. топла вода
150мл. олио
и се омесва на меко   тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината  и в широкия край се поставя плънка по желание.

Общи условия

Активация на акаунт