През месеца на виното и любовта е 22-рата Kанадска тема

• 17 933
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • Vaudreuil Canada
Шеметке, мъжът ми, който е финансовият гуру на семейството, също реши че за нас няма сметка, по не помня какви причини Laughing Интересно ми е на теб какви са ти мотивите (ако не е дълго за обяснение разбира се).
Мотивите ми бяха, че сме над този доход, който се иска за да ти дадат 500-те безвъзмездни долара и понеже за сега къщата и някои покупки по нея са с приоритет, като няма да има значителна полза от отваряне на такава сметка, то значи може да почака  Wink - ще я отворим, но на по-късен етап.

# 106
  • Монреал
Момичета, много интересна информация сте дали  Hug

И на нас ни бяха казали за тази сметка, но не си бяхме дали зор за нея, но сега като ви изчетох и реших, че трябва да отидем до банката и да се позаинтересуваме повече.

# 107
И ние не мислим засега да правим фонда . По-натам ще мислим как да обезпечим образованието на малкото.
А питания за градинарство и аз имам, че миналата година я пропуснах, а по-миналата много слабо се представих.  Установих обаче, че само готов разсад е номера  Joy От семена почти нищо не покара  newsm78. Имам успешно засети 3 рози, 1 храст, 1 блубери и доста лалета  bouquet

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 04:52 от smuty

# 108
  • Vaudreuil Canada
smuty аз пък преди 3 години направих чуден разсад от семена и го утепах щото не бях изчислила сезонните отклонения спрямо бг - голяма мизерия. След това 2 години нищо не съм подхващала освен китки в саксии.

# 109
 Joy  същото и ние го сътворихме преди Wink. Първият опит за рози - насред лято - завърши неуспешно. По-миналата г. пък ми измръзна разсада (което беше никнало - 2/3 не поникна въобще ).  Миналата г. го бях ударила на лежачка зимно пролетния сезон.
Ти какви семена си сяла -дай интифа Simple Smile Каквото се прави ще е тази г.  Догодина вече забравям у нас  за разсад с ходещ тодлер. Mr. Green . Може би пък да започна малко по малко многогодишни да засявам.  Полека лека да се понаправи нещо.

Да си похваля гарджето  - има вече два зъба и яде пилешко Simple Smile  feeding

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 05:22 от smuty

# 110
  • Vaudreuil Canada
smuty честити ви два зъба. Между другото мернах из градинарските теми и simplyaven ама нещо не я виждам тук напоследък или съм проспала появата и. Не че и е до градинарство в момента - то тя скоро трябва да ражда.

# 111
Здравейте,канадски майчета.Ние не сме в Канада,сега сме започнали процедурата(много благодаря на Вери  bouquet)Аз по професия съм агроном така ,че ще се радвам ако мога да ви помогна с въпросите по градинарство smile3521

# 112
Мъжа ми е ландшафтен дизайнер,така че относно градинарството ,може да тормозите и мен  Mr. Green
Това е страницата му : http://lotloriengarden.hit.bg

# 113
  • Торонто/София
Здравейте на всички - ние днес рано се събудихме с температура  Ill(поне вече спадна) а и аз не сам много добре а пък е един студ тук при нас - тази сутрин -20. Та реших да по-прочета - мерси на всички за пожеланията! снимки ще има - само че още не съм ги сложила на компютъра
По въпросите за градинарство - аз вече 3-4 години подред отглеждам по 12тина корена с домати - поне 3 вида, краставици, люти чушки и най различни подправки - магданоз, босилек, чубрица, розмарин, кориандър, риган. Незнам из другите провинции как е но при нас всички магазини пускат разсад на Victoria Day long weekend - преди това и да искаш няма. установила съм че ако си го купиш и засадиш тогава до края на юли става всичко - ние тая година обрахме последните домати в края на Октомври и тия които бяха зелени си узряха в мазето и последните ги изядохме чак през Декември - много домати!!! Така че ако мога на някой да помогна с нещо питайте .... много сме запознати и с тревата че всяка година садим наново - имаме 2 кучета които през зимата я правят на нищо! smile3511

# 114
ей ме на, момичета  Hug имам шесто чувство за градинарство кат стане въпрос и веднага дотичвам  hahaha питайте, ние втора година сега облагородяваме, че като купихме къщата дворът беше адски занемарен. имам много цветя, храсти и морава заформих даже. тук климатът е доста сложен, но изчетох много книги и мисля, че с помощ и от съседите се справям добре засега. в момента ми никне разсада за подправки - сложих босилек, джоджен, чесън и лук, мащерка и маточина. от миналата година имам и пълзчща мащерка. също домати сложихме, а от цветята - невен, пълзящи два вида - Morning Glory i Sweet Peas, Four O'clock, Nasturtia. многогодишни предпочитам аз за садене направо навън, защото са по-издръжливи. ако си харесате нещо - насреща съм, доста имам вече в двора, тази пролет ще садя още, че миналата още пробвах  Hug

да се отчета иначе - на секцио върви работата, че проблемите с хемороидите се оказаха сериозни и можело да тръгнат тромбове от тях ако напъвам  Sick та в петък съм при гинеколожката, която трябва да го прави да се разбираме и да видим какво ще каже. шубето ме гони здраво вече, но и искам да се свършва  Crazy

това е от мен засега, отивам на работа, това ми е последната седмица, не ме държат краката вече  ooooh!

# 115
simplyaven Кога слагаш разсада. Тук още не съм видяла семена и почва да продават. И ние заварихме малък ужас и даже първата година само косихме и минахме отзад с мотокутиватор няколко пъти да изсъхнат бурените. Сега завъдихме успешно трева и малко рози и храсти. Ама отпред е зле положението -май ще трябва да сменим пръстта на мястото за цветя - гледам че така правят съседите.

# 116
  • Vaudreuil Canada
Ау каква хубава групичка се заформи - много се радвам. Аз съм се запасила със семена от БГ ама май повечето зарзавати ще останат за догодина а сега ще наблегна на китките и подправки в саксии - мислех да е обратното ама тъй ще е по-практично.
Та първо питане - тук слагат едни найлонени работи под пръстта на разните цветни петна-лехи даже не знам и къде точно ги слагат ама то това ми е и питането - за какво се слагат на каква дълбочина и има ли видово разнообразие на найлоните абе какво точно представляват и как се ползват. Ей че конкретно питане  hahaha
smuty в градинарските сектори на walmart и home depot има семена и пръст.
booboo's mama точно този момент много ме вълнува колко стръка от различните зарзавати да засадя та да не стигна до голямо производство на даден зарзават и да се чудя какво да го правя. Мислех да са по 10 корена домати краставици и чушки ама нямам практически опит кое колко ражда.

# 117
И аз това съм виждала - изкопват 1-2 педи на мястото за цветя, слагат наилона , после насипват пруст от чували от магазина и бодат разсада. Идеята според мен е да задържа влагата този наилон -понеже поне при мен оригиналната почва е песъклива.

smuty в градинарските сектори на walmart и home depot има семена и пръст.
[
Embarassed резил и срам- аз напоследък май  само в бебешките сектори на магазините ходя  Joy
а е време да помислим и за други неща : newsm78

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 18:14 от smuty

# 118
Опита ми от миналата година е слабо казано плачевен. Садих цветя 2 пъти(първия края на май- умряха си под снега. След това купих готов разсад израснал тук, камдаръмче, еделвайс и едно което според мен си е жив бурен, още си цъфтят в гаража. Сега съм купила семена и ще започвам производството на разсад. А и 4 кипариса имам, които в големия студ (-48) завивах за да не измръзнат. От подправките имам джофжен, а сега са ми обещали и девисил.

# 119
smuty , сложих го този уикенд. давам около 8 седмици за всеки случай на растенията да заякнат. при мен май месец е сигурно, че няма да замръзнат и от опит вече нищо не садя преди това. тези от вас, които са на по-мек климат могат и април да извадят и засадят. пръст (специално за семенца), еко-саксийки (разлагат се в почвата после) и семенца си взех миналата седмица от Уолмарт и от Хоум Депо - не може тук да има, а при вас не, зашото тук е по-студено  Peace

shemet_neveroiaten , такъв найлон аз имам от старите собственици. закопан е на около половин метър или малко повече и отгоре са насипали по-добра пръст. ако обаче имаш предвид настилките против плевели - те са едно черно грапаво нещо, те се закопават на около 20-30 сантиметра. аз не съм слагала, защото 1. не ми се занимава да вдигам толкова много пръст и 2. аз изчистих масово плевелите миналата година с Раунд Ъп и след това ако някой се появи евентуално - махам. за да няма много плевели - плътни лехи с цветя и мълч около корените, там плевел не никне, а ако успее, то коренът му е много слаб.

ако не ви се занимава или не ви се дават пари за нова пръст (за мен е абсурд, щото двора е огромен), на ранна пролет и наесен сложете тор - хубаво се разкопава на около 10 см почвата и се омесва с торта. действабезотказно, много подсилва и обогатява. аз миналата година сложих кравешка и овча. тукашната и не мирише  Laughing казва се manure  Peace

хайде, довечера пак ще погледна накъде сме с градинарството  Hug

Общи условия

Активация на акаунт