През месеца на виното и любовта е 22-рата Kанадска тема

• 17 937
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
simplyaven Как действа раунд ъп на затревени площи - имам да требя глухарчета. Миналата и по миналата г. не изках да пръскам съответно заради мене и после заради бебето и ги чоплех с един уред   - ама тази г може би ще пръскаме. Да не ми изтреби и тревата обаче.

Този уикенд отиваме за семена и пръст и ние  - добре, че се сети shemet_neveroiaten  да повдигне въпроса, че аз покрай бебето и зъбите съвсем съм на друга вълна.

# 121
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten , такъв найлон аз имам от старите собственици. закопан е на около половин метър или малко повече и отгоре са насипали по-добра пръст. ако обаче имаш предвид настилките против плевели - те са едно черно грапаво нещо, те се закопават на около 20-30 сантиметра.
Е аз ако знам кое от двете имам предвид ще е хубаво  newsm78 добре че ме открехна че са две различни неща  Embarassed страшна градинарка ще съм ... и тази година.
В Home depot имаше за по 30 долара стелажи-парници 4 нива - за разсад и подправки с найлонов калъф отгоре - взех си ама още не съм ги сглобила.

# 122
  • Торонто/София
Ау каква хубава групичка се заформи - много се радвам. Аз съм се запасила със семена от БГ ама май повечето зарзавати ще останат за догодина а сега ще наблегна на китките и подправки в саксии - мислех да е обратното ама тъй ще е по-практично.
Та първо питане - тук слагат едни найлонени работи под пръстта на разните цветни петна-лехи даже не знам и къде точно ги слагат ама то това ми е и питането - за какво се слагат на каква дълбочина и има ли видово разнообразие на найлоните абе какво точно представляват и как се ползват. Ей че конкретно питане  hahaha
smuty в градинарските сектори на walmart и home depot има семена и пръст.
booboo's mama точно този момент много ме вълнува колко стръка от различните зарзавати да засадя та да не стигна до голямо производство на даден зарзават и да се чудя какво да го правя. Мислех да са по 10 корена домати краставици и чушки ама нямам практически опит кое колко ражда.

shemet_neveroiaten - краставиците по принцип ги купувам от Rona   - имат най хубав разсад и са около $1.50 за 8 стръка - от тия 8 излизат толкова много краставици че едвам успяваме да ги изядем. Доматите по принцип ги продават по 4 стръка в контейнерче и са около $1 - $1.50 - препоръчвам Beefsteak & Early Girl; аз като цяло слагам 3 вида домати по 4 та излизат 12 общо ама толкова много домати имаме че с месеци ги ядем. Затова колко ще сложиш също зависи и колко място имаш. А иначе подправките са по един корен в контейнерче и е достатъчен - ако садите чубрица - търсете winter savory а не summer savory защото издържа през зимата и на другата година тръгва наново.
За цветята най сполучливи са лалетата от Walmart, зюмбюлите, нарцисите не чак толкова....а розите при мене изобщо, 3 пъти съм опитвала и нищо не става. Имам само една във двора която е огромна, пълзяща и много стара но пък цъфти страхотно.

# 123
Глухарчетата ги моря с някакъв разтвор от Хоме Дипо, върши работа. А за тор използвам аманиева селитра, в началото купувах от тези за цветя но са доста скъпи. Намерих къде е фермерския магазин и купихме от там. Тревата честно казано полудя. Наложи се да я постригвам на 2 дни

# 124
Аз имам и друго питане - разсада на топло ли трябва да стои, или може и на по-хладно.
А като се пръскат глухарчетата корен по корен ли или се пръска наред моравата ?
 И друго се сетих - има ени големи торби с някакви подобрители за трежа - те маи съдърйат фертилизатор + хербицид - ползвал ли е някой таквоз нещо???

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 19:33 от smuty

# 125
  • Vaudreuil Canada
smuty за разсада на всяко растение си има изисквания - които са различни за отделните фази - поникване, прорастване, укрепване и изнасяне навън. Ще потърся един сайт да ти го пратя - там си пише много добре какви да са температурите.
Ей тук също има такова инфо виж списъка със зеленчуци по-надолу на страницата.

# 126
  • Canada
Барабар Петко с мъжете  Mr. Green, да се включа и аз.  Mr. Green
Пред нас имаме малка тревна площ и бих искала да засадя китки тази година. Явно предишните наематели не са садили нищо, защото даже е леко вдлъбнато, където се пада капчука от покрива /ох, че обяснение  Simple Smile/. Иначе тревата я косят редовно, но ми се ще да е по-цветно. Та въпроса ми е: Колко пръст да сложа преди китките? И тях ли на Vidtoria's day или по-рано?

# 127
shemet_neveroiaten
Аз имам градинарскла книга на БГ + семена - ама нещо не вървят тук българските правила. първата година засяхме домати от наш си разсад и станаха през септември за зелени -правихме туршия Simple Smile Лош опит имам Sad

# 128
  • Vaudreuil Canada
booboo's mama а някакъв опит с чушките да имаш? Това което пишеш за доматите и краставиците много ме устройва - мястото ще е колкото аз реша - за сега целия двор е трева Simple Smile аз така и исках де.

# 129
Извинявам се ,че се намесвам отново във темата ви ,но искам да кажа нещо относно раудъпа.Той е тотален хербицид така ,че всичко което се напръска с него ще изсъхне,Ако глухарчетата се намират във райграса трябва да се вземе селективен хербицид който ще унищожи глухарчето и ще запази райграса,Дано да съм помогнала.

# 130
Извинявам се ,че се намесвам отново във темата ви ,но искам да кажа нещо относно раудъпа.Той е тотален хербицид така ,че всичко което се напръска с него ще изсъхне,Ако глухарчетата се намират във райграса трябва да се вземе селективен хербицид който ще унищожи глухарчето и ще запази райграса,Дано да съм помогнала.

Mnogo mi pomogna . Merci   bouquet

# 131
  • Торонто/София
booboo's mama а някакъв опит с чушките да имаш? Това което пишеш за доматите и краставиците много ме устройва - мястото ще е колкото аз реша - за сега целия двор е трева Simple Smile аз така и исках де.

имам опит и със чушките - досега съм садила нормални червени и зелени, добре стават, и няколко вида люти чушки -  jalapeno, cayenne , chili  които бяха много успешни smile3501.

# 132
Ще ме навиете пак да садя зеленчуци вие Simple Smile Ще стресирам довечера половинката Simple Smile

# 133
  • Vaudreuil Canada
досега съм садила нормални червени и зелени, добре стават
А по колко корена садиш от тях?

# 134
  • Торонто/София
досега съм садила нормални червени и зелени, добре стават
А по колко корена садиш от тях?

и те обикновенно се продават по 4 в контейнерче - виждала съм и по 6

Общи условия

Активация на акаунт