СНБМ - инициативи - 18 част

• 15 872
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Хриси съм.
Момичета, сега разбрах за Камен Йорданов. Ужасно съм разочарована и съм бясна на Борисов  #Cussing out
Мисля, че трябва да внесем официално становище, че не сме съгласни той да си тръгне.
Съгласни ли сте?
МОга да нахвърлям днес по нощите, ако не заспя, едно писмо и утре Доли да го внесе.
Не знам кой ще бъде от страна на общината утре на срещата  Confused
Вие представяте ли си сега като назначат нов човек, колко време ще му трябва въобще да влезе в час и дали ще е толкова добронамерен и положително настроен към нас и идеите ни? Аз лично се съмнявам Tired
Влади, ако Йорданов въобще има някаква вина, то е защото не разбира достатъчно от компютри. Не смятам, че при всичките усилия , които вложи и денонощната работа трябва той да отнесе всичко.
Не забравяйте, че близнаците ползват предимство само заради неговата подкпрепа.

# 61
Деси, какво имаш предвид за Галина Бежанска? Камен Йорданов е директор дирекция, над него е само Фандъкова.

# 62
  • На края на вселената!
Хриси, аз съм ЗА да подкрепим и Йорданов и Фандъкова. Мисля, че най-добре работим с тях и не ми се сработва с нов човек, който може да е на Вие с материята, не ни познава и всичко което ти каза...

# 63
Аз също мисля че ще е хубаво да подкрепим Йорданов, и Фандъкова също, макар че тя вече няма много нужда от нашата подкрепа Simple Smile
За Йорданов съм останала с много добри впечатления, без да имам такива близки наблюдения като вас. Въпреки че не е на ти с компютрите, е отворен към нови идеи и изглеждаше много интелигентен и начетен човек, освен това му личеше че се е ангажирал с тези проблеми и търси решения. И изобщо не рабирам защо беше нужно някой от тях да бъде уволняван, не са виновни нито за трудния и проблемен старт на сайта, нито за недостига на места  Thinking
Хриси, с две ръце съм "за"!

# 64
Кали, Мими, срещата утре ще е на Оборище, а не на Московска!

# 65
  • На края на вселената!
Кали, Мими, срещата утре ще е на Оборище, а не на Московска!
Мерси, Хриси! С Кали ще ходим заедно натам, ако не прочете ще й кажа Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 09:06 от Томасе

# 66
Предаването с Мими вече е качено.
Аз съм дала поръчка на няколко момичета да четат, утре ще кажат мнение и ще пиша.

Моето мнение за листовката:
Лекарят ще прецени дали имам достатъчно кърма и ако е необходимо, ще ми препоръча друг начин за хранене на бебето.
Това изречение ми бърка в здравето. Може да е казано, че лекарят трябва да помогне на родилката с компетентни съвети за успешно кърмене, а в краен случай да предпише друг начин за хранене на бебето. Особено това с ДОСТАТЪЧНО кърма ми боде очите.
Друго - никъде не видях инфо за болницата и правата на бременната и родилката. Че има право да бъде с бебето в една стая, че може да го поиска за ранно закърмване, че има право да потърси кинезитеррапевт в болницата за консултация на бебето.
При избора на личен лекар за бебето не видях да пише, че освен общопрактикуващ лекар, той може да бъде и педиатър.
Кали, ехографиите по каса са 2бр - така беше при мен и с Лина и с Кати. Но и в двата случая лекарите ми правеха всеки месец безплатно ехограф, но на не дотам добра машина.

Абсолютно подкрепям!!! И на мен поради тези причини това изречение ми се навря в очите.
Също - това, което каза Кали за упражненията за мускулатурата - по-добре да го махнат, много по-важно е да се напише за фолиевата киселина и за това, че всеки по желание може да си направи БХС и ФМ - с две думи да се каже какво е това.
Васерманът е безплатен, споменатите майки явно си правят някои изследвания на частно. Честно казано като чета отчетната и им се чудя на повечето софиянки - ходят и плащат луди пари за обикновените изследвания, които се полагат от касата. В Плевен поне, когато бях бременна с Яна, кръвната група се заплащаше - около 9 лева, но сега абсолютно всичко, изброено в брошурата, е точно 2 лева и информацията е коректна. Тук влиза и васерманът и кръвната група. В болницата в Рискова бременност също не са ми поискали един лев за нещо, освен за телевизора, хаха. Към брошурата няма много какво да допълня към момичетата. Аз си я представям с изцяло здравна информация, без счетоводните истории за болничните, които заемат много място. По-добре да пише повече за изследвания, фолиевата и кърменето, с болничните всички се оправят в крайна сметка и не им зависи здравето от това.

Танче, жената, която е пратила брошурата е питала в писмото как да стигне до акушерите и гинеколозите - ами кажи и - чрез писмо до Дружеството на акушерите и гинеколозите, нека ги включат в тая кампания ,без тях за къде се чудя изобщо.

Хриси, написала съм си мнението за К.Йорданов още вчера - абсолютно съм за писмо, даже по-скоро за спешно обаждане в Общината. Ако знаете този човек колко емоции изхаби и на семинара, абе изобщо - върши си работата със сърце, а не по задължение. Бойко за пореден път ми доказа колко е тъп или там който го съветва.

Доли, като участвахме в работната група за градините и на семинара - Галина Бежанска беше представена, а и така ми е във визитката, като директор на Дирекция Култура и Образование, към нея са останалите подзвена и там експертите. Мисля, че Камен е директор на дирекция подчинена на нея...

# 67
Момичета, може би ще изпратим едно писъмце директно до ББ, с конкретни резултати от работата си с К.Йорданов и мнение, но според мен е свирено. Дано да не съм права.

Спяща, листовката е на НОЗК, не само ти прилича  Wink

Това, което ще направя е на обяд ще систематизирам всички въпроси и коментари и ги пускам към Еврофутбол. После ще гледаме резултата.

За сега чао

# 68
Танче, ако брошурата е на касата, а нне на Еврофутбол... Първо - те скачат като ощщипани, ако им кажеш, че трябва да посъветваш майките да правят други изследвания, освен включените по каса. А нали уж това искаме да информираме като допълнително ценно. За тях включените са абсолютно достатъчни. Второ - не съм сигурна, че те биха се включили в обща кампания с акушерите и гинеколозите - последните са нещо като синдикална организация, а в момента НЗОК и Блъгарски Лекарски Съюз са в много лоши взаимоотношения и за всяко нещо са наопъки.
И последно да кажа пак за тия изследвания, понеже говорих с шефката на генетиката тук в |Плевен - в България няма промяна на ражданията на мъртви деца и деца с увреждания, бройката е една и също от години. И това е въпреки уж кампаниите за фолиева профилактика и въпреки, това, че вече всеки може да си направи БХС или фетална... Точните и думи бяха, че сме уж в Европа, където тези неща са масова практика, а нямаме никакъв напредък в диагностицирането на аномалиите. Ако тези неща не са влючени такава брошура за мен е излишна, защото включените в нея неща така или иначе всяка бременна ги разбира, ако се поинтересува достатчно.

# 69
Момичета на линия съм, чакам да пратите инфо дали ще внасям писмо.

# 70
  • На края на вселената!
Танче, копирам едно мнение за брошурата от нераждало момиче:

Информацията е изключително полезна и подробна. Като допълнение се сещам за фолиевата киселина. Върти ми се в главата, че бременната (че дори и планиращата бременност) трябва да пие фолиева киселина...Това съм го чувала случайно, а май е важно да се знае.
Забележката ми е относно оформлението на текста. Разбирам, че трябва да се пести място, но избраният шрифт и липсата на празни редове между отделните абзаци правят брошурата тежка за четене и доста затрудняват систематизирането на получената информация, което е най-важното май.Информацията е многоо, но трябва да бъде малко по-прегледно представена.

# 71
  • София
Момичета, мъжът ми ми даде една статия от вчерашния "24 часа", рубриката "Анализи", с. 11 -"Проектът "второ дете" пак в криза; Трябва ни не оставката на Фандъкова, а 100 млн. лв. от правителството за детски градини" от Светослав Спасов (депутат от БНД и член на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта в 40-ото НС). Заслужава си да се прочете, има и за демографската криза и програмата за детегледачките. Аз ще я запазя, но нямам скенер, за да ви я пусна.

# 72
  • СОФИЯ
Никой нищо не казва за празника...
Статията - да интересна, малко по-емоционална от необходимото /лично мнение/

# 73
  • София
  Момичета, а какво ще правим с темичката за въпроси и отговори, наистана напоследък само се пита и няма кой да отговори.....

# 74
  Момичета, а какво ще правим с темичката за въпроси и отговори, наистана напоследък само се пита и няма кой да отговори.....

За коя темичка става дума?

Общи условия

Активация на акаунт