СНБМ - инициативи - 18 част

• 15 883
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  Писах ти на ЛС, става въпрос за първата темичка в нашия подфорум, която е закована. Една от целите на СНБМ беше да даваме отговори на майките по въопросите касаещи майчинството, децата и отглеждането им...

# 76
  • София
Борисов задържа Фъндъкова
Цитат
Борисов задържа Фандъкова
Вдигат дървени забавачки в столицата

СОФИЯ. Столичният кмет Бойко Борисов отхвърли вчера оставката на заместничката си Йорданка Фандъкова. Тя подаде молба за напускане на поста след гафа със записването за забавачките в интернет.
 Борисов взе решение, след като получи резултатите от поръчания от него одит на електронната система. Проверяващите установили, че има пропуски при приемането на проекта. Заради недоглеждане в процедурата падна главата на шефа на дирекция "Образование" Камен Йорданов. Според одита той не е подписал протокол, в който се проверява работата на фирмата изпълнител и се правят възражения.
 Междувременно пък другата зам.-кметица Ирина Савина обяви, че в София ще се строят детски градини от бетонни панели, дървени или метални плоскости. Фирми ще предлагат различни технологии, от които общината ще избере най-подходящите за забавачки, обясни Савина. У нас с подобни методи се изграждат производствени сгради, но по света те се ползват включително и за детски заведения, добави тя.
 Забавачките, които ще са за по 50-60 деца, струват около 700 хил. лв., а тези за 100 хлапета - близо 1 млн. Пари за строителство ще се вземат от Столичния приватизационен фонд и от еврофондовете. Вече се търсят и терени в центъра. Първата модулна детска градина обаче ще бъде вдигната в Казичене.
 Сияна Севова

Развод за час

Цитат
Развод за час
Нов закон слага край на семейните войни

Идва краят на дългите семейни войни за имоти и коли. Развод за час по бързата процедура ще въведе правосъдното министерство от догодина. Брачни договори ще решават подялбата на вещите и авоарите още преди влюбените да стигнат олтара. Документът ще урежда кой да плаща издръжката на децата и за кого да остане семейният апартамент, купен с общи пари.
 Сега при развод всичко, придобито по време на брака, се дели наполовина между съпрузите. Когато някой от тях не е доволен, делата се точат с години. При брачните договори съдът ще постановява записаното в тях на едно заседание и само ще определя при кого остават децата. Бързият развод е записан в новия Семеен кодекс. Той влиза за обсъждане в кабинета на 1 март.
 Проектът на правосъдното ведомство вече върви за съгласуване сред министрите.

# 77
Момичета, изпращам на пощата плана за набиране на средства в почти финален вариант. Към него на pdf пращам и график за дейностите. Забавихме се защото с няколко момичета, допълвахме и доработвахме отделни части до сега.
До момента го гледаха Тони и Елеа. С писането се занимавхме с Кали, Ради, Силвето, вмъкнала съм и коментарите и идеита, които дадохте по текстовете, които пусках тук. Ива и Ани го четат, за да финализираме бюджета. Обещали са да четат и редактират още Сия, Елпет..

Ще ви помоля да гледате до понеделник на обяд най-късно. Моята идея е във вторник да го пратя (т.к. в сряда съм по доктори и незнам с какво време ще съм, а 20 е крайния срок).
На няколко места има маркирани полета в жълто, за които още се чудя или където могат да се допълват още идеи. Да напомня да четете една след друга (взимайки последно редактирания вариант от пощата) и да давате своите коментари с трак чейнджис. Моля не пишете с разни цветове в текста, защото така рискуваме да остане някой коментар, ако не го видя накрая.

Имам специална молба към Танчето и Хриси - вие също непременно да прочетете плана и да дадете своите коментари. В крайна сметка вие ще сте тези, които ще ни "побутвате" да го изпъллняваме най-вече и искам да съм сигурна, че сте съгласни с написаното в него.

Малко по-късно ще пратя и бюджета, като го финализираме.

Еми това е. Доста усилия ни костваше този план и наистина се надявам да му обърнете необходимото внимание. Мисля, че ще бъде от голяма полза за всички ни тази година, т.к. ни дава основата на организацията на работата по всички въпроси.

# 78
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте дами, пристигна писмо от столична община с покана от Фандъкова за сформирането на работна група за оказване на съдействие и контрол и тн. на ДГ, която се провежда днес.  Peace

# 79
Zdravejte vsichki,

Kraglata masa za detskite gradini shte bade na 17.02.2008 g. (nedelja) ot 10.30 h v zalata na 3 etaj na ul.Slavjanska 29, (Sofiapres)
Namira se blizo do (mejdu) sportnata palata i grobnicata na Batenberg.

Pokani li sme obshtinari, deputati, experti, majki, jurnalisti, uchitelki i direktori.

Kojto projavjava interes - da zapovjada!

Boris Tsvetkov
0888 429604

Само копирам. Какво ще правиме, ще има ли някой от СНБМ там. Аз да кажа, че няма да съм в София

# 80
Момичета, изпратих и бюджета за оперативния план. Ако променяте цифри, маркирайте клетките в жълто, за да знам  Hug

Някак си успях да си скалъпя е отчета за 2007 г., който също пратих. Хубав уикенд на всички  Hug

Аз няма да мога да отида на тази кръгла маса.

# 81
  • На края на вселената!
Доклад
Днес бяхме (аз и Кали) на срещата с Фандъкова. Бяха още от Пълна къща, от страна на директорките, един човек от институцията на омбудсмана и другите ще добави Кали, че тя водеше записките за нас. Работната група ще се събира всяка сряда от 14ч. Ще се работи по системата, нейното усъвършенстване и допълване. Ще се работи по проблемите на ДГ като цяло. Другия път ще ни предоставят инвестиционната програма, ще ни дадат и отчет за направеното по откриване на нови места миналата година. Повдигнахме много от важните въпроси - за родените в началото и края на годината и техния прием, за летни отпуски, за хигиената, за контрола на местата, за модулните сгради и конкурса за тях. тази работна група ще действа около 2мес. Разбрахме се винаги да има наш представител, който да може да говори от името на СНБМ. Изчезвам да сготвя, докато още помня как се правеше  Laughing
Кали, допълвай, че изветрях  Praynig

# 82
Zdravejte vsichki,

Kraglata masa za detskite gradini shte bade na 17.02.2008 g. (nedelja) ot 10.30 h v zalata na 3 etaj na ul.Slavjanska 29, (Sofiapres)
Namira se blizo do (mejdu) sportnata palata i grobnicata na Batenberg.

Pokani li sme obshtinari, deputati, experti, majki, jurnalisti, uchitelki i direktori.

Kojto projavjava interes - da zapovjada!

Boris Tsvetkov
0888 429604

Само копирам. Какво ще правиме, ще има ли някой от СНБМ там. Аз да кажа, че няма да съм в София
Аз говорих днес с него. Ще направя всичко възможно да ида Peace

# 83
Кали, моля те включи се утре с повече подробности  Praynig

Мими, а като ще заседава всяка сряда трябва да видим как ще се огранизираме за присъствие.
Трябва всички, които ще ходят (предполагам ще участвате Кали, Мими, Жени и Влади) да са перманентно в течение на проблемите и с това какво се е случило на предишните срещи.
някое от новите момичета, ако смята, че ще има възможност да участва да казва  Peace
Трябва винаги да имаме няколко варианта, за да не се случва така, че никой да не може да отиде.
Ако групата продължи работа 2 месеца, това са 8 срещи. Моля ви всички, които ще се включвате направете си скайп среща, разменете си телефоните, ако си ги нямате всички и се уговаряйте още от понеделник кой ще ходи  Peace

# 84
Аз за съжаление няма как да ходя някъде през седмицата. Няма кой да гледа малкия дивак, а да ходя с него не си е работа  Sad

# 85
  • София
Аз пък изобщо няма как да излезна от работа - полицаите пускат само срещу подпис на търговски или изпълнителен директор преди края на работното време. Hug А ако съм болнични заради малката, както тази седмица, няма на кого да я оставя, а пък да я помъкна болна с мене съвсем не става.

# 86
  • На края на вселената!
Кали, прочетох какво си писала по кампанията за близнаците. Мислех дали да се включи нещо като искане към майчино и детско здравеопазване - всяка многоплодна бременност (или при повече от 2плода) да бъде израждана в университетска болница (или поне някой в областен център). Все още не мога да си помисля с какъв акъл са приели майката с 4 близнака в Добрич, като са наясно че имат 3кувьоза, а им трябват със сигурност 4кувьоза, поради преждевременното раждане и очаквано ниското тегло на всяко бебе newsm78 Не знам как точно да бъде формулирано, но мисля че вие ме разбрахте.

# 87
Само да кажа, че по молба на Клеопатра и Томасе говорих с Мамма и от днес ще модерирам този подфорум. Ще разкача старите теми, ще стикна новата. Ако има нещо друго, което искате да пренаредя - на ЛС Peace

# 88
Здравейте момичета!
Аз май доста неподготвено се включвам, пък и виждам че всички тук сте като едно голямо семейство, но видях че сте обсъждали въпроса за детските градини, което мен много ме тормози... Но питането ми е друго.... Някак покрай въвеждането на плоския данък и коментарите покрай него се подмина новината, че от тази година отпадат данъчните облекчения за деца... Доколкото сам разбрала това е за сметка повишението на детските добавк... Обаче аз досега не съм получавала такива за синът ми, а като гледам и за дъщеря ми... Питането ми е правилно съм разбрала .цялата тази история или сам в грешка... Още веднъж се извинявам че така се натрапвам, но просто не знаех къде да поставя питането си.

# 89
  • София
Напоследък нещо времето не ми стига за нищо, но обещавам да наваксам утре (планувала съм си ден за мен, таткото да се занимава с децата  Laughing ). Дано успея да се включа с нещо и не съм съвсем извън сроковете

Общи условия

Активация на акаунт