КИПЪРСКИ МАМИ......и не само (3)

• 19 356
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Да се включа пак. само, че съм мъж и по-добре да се обръщате към мен в м.р.
Предстоящият уикенд - сирни заговезни в Гърция и Кипър е голям празник и се празнува 3 дена, т.е. и понеделник. Въпросният понеделник е т.нар. Светъл Понеделник Καθαρή Δευτέρα. Съответно се прави карнавал - Аπόκροιες (не съм много сигурен за правописа). Всъщност на този понеделник, 10 март, свършва карнавала и започват великденските пости. Това е начин да се отбележи края на зимата и началото на пролетта.
Честита Баба Марта, живи и здрави!

# 241
lusien4eto  ние летим на 16.03,ако и ти си тогава трябва да се намерим мисля.
Katy6 вече съм в предстартова треска - пера,подреждам,меря,вадя разни неща от багажа ............после пак ги слагам и така  newsm62  prostor
Тук намерих наблизо една търговия на едро,да ми претеглят багажа,че да знам още колко имам да вадя и прибирам  Joy
Весел ден и........... наближи да сме наблизо!

# 242
Здравей!!! За Кипър. авиолинии основния багаж трябва да е-25 кг., като в него слагаш всичко течно(шампоани, парфюми,пяни и т.н./ а ръчния - 5 кг. За бълг. авиолинии е 20 кг. + 5кг. ръчен багаж. Аз ще пътувам в края на месеца. Желая ти приятно пътуване!

# 243
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
eййй, многоо се увеличила нашата темичка, което само може да ни радва

и май "не само...кипърските мами" намаляваме, което също трябва да ни радва

успех на всички, които стягат багажа, ще ви чакаме да пишете как е там горещото слънце smile3535

# 244
Здравейте, момичета!
Първо искам да ви чиститя Баба Марта- да сте здрави и усмихнати!
Имам огромна молба към вас!
Моля ви, ако имате някой познат който ще пътува от България и няма да има много багаж, дали ще е възможно да ми докара количка за близнаци-12кг. Съжелявам ако звуча нахално, но това е единствената ми надежда. Много е скъпо по пощтата, да не говорим за карго и куриер.
Благодаря ви!

# 245
mecheto, с радост бих ти помогнала, щото първото ми идване ще е като за на гости и ще съм с малко багаж - 1 сак, не повече. Лошото е, че все още нямам никаква яснота по въпроса кога ще пътувам. Моят човек първо трябва да довтаса Laughing тука и после аз с него - на обратно newsm52 В най-най-оптимистичния вариант това ще се случи в края на март, но за съжаление изобщо не мога да гарантирам Rolling Eyes Изцяло завися от това той кога ще се докопа до отпуската си. Надявам се до две седмици да знам вече със сигурност. Летя ли, нямаш грижи - все ще я замъкнем тая количка. Ако някоя друга мама не си предложи услугите де и ако не я бързаш много доставката. Mr. Green

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 06:30 от blondy-mamma

# 246
И аз нямам нищо против.Но  това е,че и ние нямаме точна дата.До две седмици трябва да дойдем но нямам 100% сигорност.Количката купена ли е,или ние да ``гризнем``1-а от магазина?Когато имам нещо ново,веднага ще пиша.Не се притеснявай-количката ще лети-я виж какъв отбор хубавици сме!А и да излезе някой Евро отгоре,като /+ багаж/не е болка за умиране,това го казвам в най-лошия вариянт.Нацелувай-притежателите на ``свръх-возилото``. smile3503

# 247
  • Larnaca, Cyprus
Да се включа пак. само, че съм мъж и по-добре да се обръщате към мен в м.р.
Предстоящият уикенд - сирни заговезни в Гърция и Кипър е голям празник и се празнува 3 дена, т.е. и понеделник. Въпросният понеделник е т.нар. Светъл Понеделник Καθαρή Δευτέρα. Съответно се прави карнавал - Аπόκροιες (не съм много сигурен за правописа). Всъщност на този понеделник, 10 март, свършва карнавала и започват великденските пости. Това е начин да се отбележи края на зимата и началото на пролетта.
Честита Баба Марта, живи и здрави!
Мили дами нека да аплодираме точното обяснение на ГОСПОДИН pdd........ smile3501 newsm10Тъкмо щях да се пусна в обяснения и ти ме изпревари..... doh
Мечомного важна подробност моля да се обясни .....количката закупена ли е и от кой град ще дойде ........ newsm78 сама или с придружител.... Laughing
Барборанчо и Блонди пожелавам ви скорошно заминаване.....  bouquet.......Блонди виж си личния Peace

# 248
Забравих да ви попитам,маминки които сте в Кипър------хвърчила купихте ли си?Ще пускате ли?От цялата карнавална история--това ми беше любимата част.ГОСПОДИН pdd,точно,кратко и ясно.Подкрепям Катето  smile3501

# 249
Здравейте,мили мами,аз малко отсъствах,затова ще поздравя всички ви за празниците сега...Да сте живи и здрави,и най-вече да са ви живи и здрави маниците,да продалжават да ви радват и носят усмивки...  bouquetАз имам и да се похваля,от днес си имам още един първи братовчед...Да ми е жив и здрав сладура... Heart Eyes

# 250
Гери, да ти е живо и здраво първото братовчедче и в най-скоро време да го "обдавездеш" с едно племениче (нали нещо такова ще му се пада твоето бебче)!!! smile3504 preggo  bouquet Аз да ти се извиня, ама оня ден като говорих с моя човек направо ми излетя от ума да го питам за квартирите! Отплеснахме се значи по лиричната част.... и отиде та се невидя...! Heart Eyes  Ама тая вечер трябва да ми се обади, та съм му се наточила....щото има за кво да го сръфам /тя Кати се сеща за какво говоря Wink Laughing/ и ще го питам и по твоя въпрос - дано да може да помогне. Макар че без да е ходено да се видят на място квартирите, едва ли ще може да каже някаква препоръка newsm78 Ама аз ще си го питам де, пък ще видим той какво ще каже.

Аз всъщност се включих за една езикова консултация - ще се опитам да обясня. Става въпррос за произношението: гръцките думи, които завършват на "С", някой път чувам това "С" се произнася като "С", друг път като "Ш" Та въпросът ми е каква е логиката /ако има такава/ - кога се произнася "С" и кога "Ш"?

# 251
на гръцки винаги се произнася с.
кипърчаните, на тяхната версия на езика, иначе казано - диалект, го произнасят ш.
по същия начин е и с ц, което те казват ч.
например в "танцувай с мен 2", памбос каза, че и те имали ориенталски танц - чифтетели. това на нормален гръцки е цифтетели, по нашенски - кючек

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 18:23 от pdd

# 252
на гръцки винаги се произнася с.
кипърчаните, на тяхната версия на езика, иначе казано - диалект, го произнасят ш.
по същия начин е и с ц, което те казват ч.
например в "танцувай с мен 2", памбос каза, че и те имали ориенталски танц - чифтетели. това на нормален гръцки е цифтетели, по нашенски - кючек
smile3555 thumbsupБраво!

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 09:15 от barboranova

# 253
pdd, наистина ти се отдава да обясняваш кратко и ясно. Hands Clap

Макар че аз това произношение - ту "С", ту "Ш" го забелязах тъкмо в един "онлайн - самоучител по гръцки" /някоя от мамите го беше дала сайта тука/ и това ме озадачи. Ама доколкото схващам и с "Ш" и със "С" да ги изговарям думите, все ще ме разберат. То щото вече граматиката изучих smile3529, речниковия запас натрупах .....и само произношението ми остана дерт! newsm62 /това е самоирония - да не се объркате, че говоря сериозно/ hahaha hahaha

# 254
Така и така сме тръгнали на граматика  Thinkingбихте ,ли ми казали кога има в Кипърския``н``/разговорен/,след гласна ли?Или е ,не  е   -определено?Примерно  Peace------Верно ли е?//Та`н` то каноме//или//Та то каноме?/Извинявам се за БГ версията. Wink

Общи условия

Активация на акаунт