Гоблени-18

• 30 723
  • 505
  •   1
Отговори
# 90
ми то това няма общо с гоблени  Rolling Eyes доколкото виждам се лепят панделки. ако аз го правя не бих го рисувала първо на плата, а започвайки от единият край, лепиш едно до друго цветчетата.

# 91
Това е бродерия с конци + сатенени панделки - някаква стара англосаксонска техника за бродиране, при която бродерията става релефна. Снимките наистина са ужасни, но нещо не мога да фокусирам с фотоапарата, за да се види по-ясно.
Досега съм бродирала винаги по схема - подобно на гоблените, но в случая няма схема, а тази рисунка, по която се изработва целият мотив newsm78

# 92
МОМИЧЕТА, ИМАМ ИДЕЯ!  Peace ПОДЛЕЖИ И НА КОРЕКЦИИ!  Laughing ПРЕДЛАГАМ В ЧЕТВЪРТЪК ПО ОБЯД/12-13ч./ В МОЛА!  Hug КАТЕТО КАТО НАЙ-ПЪРГАВА МОЖЕ И МАСА ДА НИ ЗАПАЗИ! Joy АМА ПОНЕ МАЛКО ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ КОЛКО СМЕ!  Peace ДЪМПЕРА ЗАСЕГА ОТПАДА.....  Confused

# 93
Това е бродерия с конци + сатенени панделки - някаква стара англосаксонска техника за бродиране, при която бродерията става релефна. Снимките наистина са ужасни, но нещо не мога да фокусирам с фотоапарата, за да се види по-ясно.
Досега съм бродирала винаги по схема - подобно на гоблените, но в случая няма схема, а тази рисунка, по която се изработва целият мотив newsm78
аз бродерията не я видях, само панделки и конци, които се лепят  Peace

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Peace имаше инструкции в  някои от миналогодишните броеве на Галерия Бродерия, но май пишеше, че никъде в БГ не се продават такива лентички Sad

аз не разбрах - имаш схемата на лист и не знаеш как да я пренесеш на панама, така ли?
ако да - има едни приспособления с които листа се перфорира (точно по контурите) след това хартията се слага върху плата и се минава по вече перфорирания контур с химически молив (сега вече има и перящи се маркери - по-добре с такъв) - резултата е, че на плата се копира контура, но не като линия а като пунктир  Hug
приспособлението е много смешно - прилича тези кръглите ножчета за рязане на тесто  Joy но вместо вълнички има шипчета - ако намеря картинка някъде ще пусна

# 95
пак красоти гледам, браво на вас  Hug аз се моткам с това
http://www.kreuz-stich.com/?p=pokaz_produkt&nr=90732&grupa=

харесва ми Peace

# 96
  • Все на втория етаж
Минавам само да се запиша и да напиша, че се загубих, защото много шия. Почти го завърших. Party

Мъжът ми одеве ми донесе и схемите на новия, и се надявам да го започна до няколко дни. Flutter Утре ще чета, какво съм изпуснала.

Лека вечер. Simple Smile

# 97
  • варненка от София
МОМИЧЕТА, ИМАМ ИДЕЯ!  Peace ПОДЛЕЖИ И НА КОРЕКЦИИ!  Laughing ПРЕДЛАГАМ В ЧЕТВЪРТЪК ПО ОБЯД/12-13ч./ В МОЛА!  Hug КАТЕТО КАТО НАЙ-ПЪРГАВА МОЖЕ И МАСА ДА НИ ЗАПАЗИ! Joy АМА ПОНЕ МАЛКО ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ КОЛКО СМЕ!  Peace ДЪМПЕРА ЗАСЕГА ОТПАДА.....  Confused

Аз ще дода с мъжле и детенце, направо от зъбар, та за това може и да закъснеем, но на 100% ще дойдем.

# 98
наиди - ето това е http://www.milenastyle.com/catalog/catalog/product_info.php/cPat … 8/products_id/336

иренка - ще чакаме включване със снимки  Mr. Green нали си знаеш  Hug

Дъмперче -  обичам такива колички Sunglasses а таз мома някой хубавец ли чака?

здравчеееее,  Confused сипваш сол на открита рана  Confused МОЛа ми беше тоооолкова удобен  Rolling Eyes миналата година, а сега само ще подсмърчам  Cry и да докладвате - цветно и широкоекранно искам  Mr. Green
 Heart Eyes

ooooh! и ако някой не е разбрал - сега шия   Hug

# 99
  • Бургас
Goody , де да бях го ушила вече Whistlingне съм го преполовила даже ooooh!
Гледам Милена стил предлага вариант с 32 цвята на Йерусалимската, ама късно е вече...

Не си падам по иконите и аз , ама какво да правя нали съм добра душа. уреждам фамилията и край , никакви икони.
Ланарте и Вервако са ми на сърцето Heart Eyes

Дъмпер, харесва ми. От къде мога да си го дръпна. Като се мотам и не шия поне колекцията да се обогатява. Joy

# 100
аз и днес май няма да се хваля  Confused както казваше един дядо - всичката пара отиде в свирката ( това е от времето на парните влакове за да си знаете, че  не за такава свирка става дума  Crazy

елисс - така като те слушам трябва да си смениш ника  Hug не елис - майка Тереза трябва да си.

признавам без бой - ако нещо не ме радва не мога да го шия, а да шия насила, защото някой нещо иска! да, да ама не  Naughty - не съм Жана д'Арк - героизъм от мен не може да се очаква  Hug Виж чудеса - ДА  Mr. Green
лека нощ и сладки сънища  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 101
  • София /Абсурдистан
Хора, в четвъртък центъра ще е затворен заради протестния митинг, започват в 12.30 шествието и в 14 ще са пред Народното събрание. Ще има проблеми с транспорта, а имат разрешение за протест чак до 10 вечерта. Обмисляли и в петък да е същото. Чух го по новините преди малко. Ето го и тук http://news.ibox.bg/news/id_1431216821
Искате ли да преместим срещата на място, което не е в центъра, на Плиска например? Аз не бих могла да дойда в центъра тогава, движението ще е ужас, после няма прибиране, а пеша ми е далечко  Mr. Green

# 102
  • Съвсем в края на света
Едно здрасти от края на света.
Как ме нервите с тези срещи, ама ще си дойда аз и тогава ще видите Simple Smile
Конеца за пачката е за плетене, не можах да намеря този който е в легендата.
ДМС имат ли космати конци и ако се продават в България, дайте малко инфо??
Чакат ме още 20 балерини някъде, не смея да ги преброя. Та малко ми беше и акробатки от същата серия намерих Simple Smile

# 103
Едно здрасти от края на света.
Как ме нервите с тези срещи, ама ще си дойда аз и тогава ще видите Simple Smile
Конеца за пачката е за плетене, не можах да намеря този който е в легендата.
ДМС имат ли космати конци и ако се продават в България, дайте малко инфо??
Чакат ме още 20 балерини някъде, не смея да ги преброя. Та малко ми беше и акробатки от същата серия намерих Simple Smile

те май не са ДМЦ, а на мадейра  newsm78

1) http://www.glissengloss.com/estaz/
2) http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.willowfabrics.c … 256BG257%26sa%3DN

и с пухкава прежда не е зле  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 08:55 от Goody

# 104
  • sf
и аз съм пас за четвъртък.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт