Великобритания - тема 14-та, пролетна

• 28 455
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
vesves,ние точно така смятаме да направим,първо ще замине мъжа ми ,за да осигури квартира с нормални условия за живеене.От тук ще имаме в банкова сметка достатъчно пари,за да не се притесняваме за нищо.Само училището ми се вижда проблем-ами ако не я приемат никъде какво става?Дали не е по-удачно да си изкара 1 клас в България!?Ох,благодаря момичетаза инфото,действително аз от доста време ровя,ама като незнам какво търся   Embarassed .Вече придобивам кураж да тръгна,след толкова много инфо!!                                                                     

Без училище няма да остане детето, просто бъди готова да не е в избраното от вас първоначално.
Ние избрахме у-щето, намерихме къщата, а се оказа че няма места за двете деца. Предложиха ни у-ще за двете, което хем не ми харесваше, хем беше далече. Отказахме и попитахме за друго, което също ми харесваше, но не бяхме в района му. Оказа се че има места и за двете деца. Сега се радвам, че в кварталното нямаше места! Детето ако не е в страната не можете да подавате документи за у-ще!
Колкото за това детето да кара първи клас там, а не тук (при положение че има тази възможност) аз не бих избрала този вариант.
Колкото по-рано започне тук, толкова по-малко ще има за наваксване! На 5 навършени са първи клас и едно 90% четат съвсем прилично, смятат и пишат!

# 181
АG, мерси за мнението за прахосмукачката. Така и така си имаме обикновена, наистина май е най-добре другата да е само перяща   Rolling Eyes

Добре дошли на новите момичета и успех  Peace

# 182
ЧЕСТИТ 8ми МАРТ!
ДА СТЕ МНОГО УВАЖАВАНИ, ОБИЧАНИ И ОБИЧАЩИ![/size][/i][/color][/i]

# 183
Честит празник, дами!
Желая ви от сърце много здраве, радост и успехи във всяко начинание! Желая ви много усмивки и нека любовта винаги бъде в сърцата ви!

Весел празник!
Вес

bouquet

# 184
  • Bristol
Ей  ooooh! аз съм забравила, че е 8ми март!   bouquet
А сега съм хванала сина да прави едни тестове по математика и му засичам време Crazy Съответно той ме гледа с голяма омраза  Rolling Eyes Миналата седмица бяхме на родителска среща и като говорихме с даскалката по математика установихме, че тя изостава с материала  Confused Отначало каза че всичко са минали, а после като я попитах дали не е забелязала Жорко да има проблеми с конкретни типове задачи, тя отвърна с въпрос, кои задачи по-точно имам в предвид. Аз започнах да изреждам и се установи, че този материал или не са го взимали или ако са го взели, не са имали време да го упражняват достатъчно  ooooh! Май месец са им тестовете, как да покажат децата висок резултат, ако не са минали целия материал или са го минали на бързо  Confused По английски положението е ок, то си личи по резултатите. А ние с мъж ми мислихме, че синът не се справя с математиката  ooooh! И това е училище с не лоши резултати. Уж затова го записахме там и се мъча с транспорта вече колко години, на 2 мили от къщи е. Явно не само училището има значение, но и конкретния учител!
Само да коригирам AG, надявам се няма да ми се сърди, но детето може да бъде записано на училище, нищо че не е в страната. Достатъчно е някой от родителите му да има тук адресна регистрация  Peace

# 185
Честит 8-ми март!

# 186
  • София
Честит празник и от мен! Усмихнати, красиви и обичани!  bouquet

# 187
мери, не се сърдя за корекцията Simple Smile на нас така ни казаха, когато искахме да ги запишем за у-ще, а едното дете още не беше пристигнало тук.
Да препоръчам една книга на всички с деца над 3 години Simple Smile  Help your child with the National Curriculum tests / Graeme Kent

# 188

Честит 8-ми Март, момичета!

Приемете сърдечните ми пожелания за много здраве, щастие, късмет, любов и сбъднати мечти.
Бъдете желани, усмихнати и обичани жени  bouquet!

# 189
AG, кажи нещо повече за тази книжка? Защо ти харесва?
Аз съм малко объркана от книжките на пазара, който е залят с такива От една година използваме на Карол Вордерман книжките за прискул. . Аз се водя по картинките Laughing , но сигурно има по- добри и по- лоши. Това между другото де.

Как е при вас времето? Бури и виелици? При нас още не. ДА видим дали ще познаят синоптиците. Надявам се да не.

Приятен понеделник на всички работещи утре. Confused А на почиващите и отдалите се на удоволствие и майчинство  - наслаждавайте се на първия ден от седмицата. Simple Smile

# 190
AG, кажи нещо повече за тази книжка? Защо ти харесва?
Аз съм малко объркана от книжките на пазара, който е залят с такива От една година използваме на Карол Вордерман книжките за прискул. . Аз се водя по картинките Laughing , но сигурно има по- добри и по- лоши. Това между другото де.

Как е при вас времето? Бури и виелици? При нас още не. ДА видим дали ще познаят синоптиците. Надявам се да не.

Приятен понеделник на всички работещи утре. Confused А на почиващите и отдалите се на удоволствие и майчинство  - наслаждавайте се на първия ден от седмицата. Simple Smile

То книгата е повече за родители, отколкото за децата Simple Smile, т.е обяснява се за тестовете които се държат и какво се очаква от децата на тях, както и материала, който обхващат под формата на уроци. Поне на мен като незапозната с тукашната учебна система ми е много полезна.
Ако я сканирам, непременно ще я споделя Simple Smile ( нещо не ми се дават 70 паунда за нея).

При нас нито бури, нито и намек за буря има сега, но утре как ще е не знам. При нас дъжд дават за 9 и 3 - точно времето за у-ще, та ако ще е буря сутринта изобщо не мисля да ги водя. Люпобитна съм какво ще последва ако не ги заведа заради лошо време?

Имам на PDF математиката от 1 до 6 година, който го иска да ми пусне email на бележка.

# 191
  • Bristol
Аз толкова учебни помагала до сега съм купувала. Повечето ги подарих или изхвърлих, но вече втора година съхранявам. За съжаление нещата са на дискове или по книги. И аз се чудех как могат да станат достъпни по нета. Май бая сканиране и даунлоадване ще има, докато успея да ги кача някъде  Thinking Имам и тестове за частни училища 11+ nferNelson, тези които съставят тестовете за приемни изпити в частните училища, 3 сета съм надиплила. Отделно няколко сета с примерни тестове по SATS за Key Stage 2, по които работим в момента, издадени са от WHSmith. Ако някои има идея как да ги шерна, да сподели, моля. Днес гледах в PC World набор от дискове на DK за Preschool. Чудих се, дали да не ги взема за Ели, но мъж ми рече, че било прекалено рано  Crazy
Аз обичам да купувам учебен софтуер или упражнителни тетрадки, ако така могат да се нарекат. В тях има по малко теория и след това задачи, който децата да решат, директно в тетрадката. Накрая има отговори и допълнителна информация за родителите на какво да наблегнат.
Ако не ви е ясна системата на оценяване тук, питайте. На мен ми отне ужасно много време, докато вляза в час  #Crazy Аз страшно много се дразня с това expected level, с което замазват очите на ученици и родители. В момента, в които попаднеш на това ниво, учителите са страшно доволни  Tired Може и да не съм права, но за мен си заслужава да се каже "браво" на детето и да се поотпусне, чак когато мине в ниво above expected. Сигурно за това ми изказване местните учители ще ме причислят към групата pushy parents  Mr. Green Лошото е, че късничко стигнах до този извод, но по-добре късно от колкото никога, нали?!
А къде се загуби Алиса?! Ски в Алпите ли кара Wink

# 192
Мери, върнахме се от Алпите, чудесно беше, много цивилизовано място, с удобства за деца, имаше добър сняг, запалихме се по ските, пак ще ходим.

# 193
Алиса, с децата ли бяхте? Как се справихте? Приятели бяха лятото някъде в Алпите да се катерят, но жената се оплака, че в общи линии е била ''вързана'' за детенце. А Калина качи ли се и тя на ски или е малка още?

# 194
Да, с дечицата бяхме, успяхме да се организираме така: сутрин аз, мъжа и Кали бяхме на ски-уроци, по 2 часа, в групи за начинаещи. Ели беше на половин ден забавачка точно в началото на пистата, от където тръгвахме (единия водеше едната, другият-другата, за да не закъснеем съвсем за нашия урок), следобеда се редувахме с гледането на децата за още малко каране, а понеже бяхме с две познати приятелски семейства, за зор-заман можеше и на тях да оставим децата за някоя минута. Кали отначало мрънкаше, но към 4-тия ден усети ските, и като след урока я взехме и я заведохме на една детска писта да се пуска с нас, и тя ме изуми колко спокойно и смело се пускаше (е, на рало де, ама това й е първи път на ски). С Ели се пускахме с шейна: трябва да е навършила 3 години, за да я вземат на ски, значи другата година ще е, живот и здраве.

Хе, а Ели "закачи" даже някоя друга френска дума от забавачката; типично изречение с 3 намешани езика:
"Те не ми казват "finished"  а "fini"."

Общи условия

Активация на акаунт