Цветя, балони, палава дружина - МАРТенчето става на една година!

• 10 997
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте мили майчета  Hug

Започнаха рожденните дни на нашите мъничета    party023  newsm59  .... как само отлетя 1 година
Да са живи и здрави, да папкат и да слушкат, да са гордост за мама и тати!!!

Благородно ви завиждам като чета каква еуфория е покрай организирането на големия празник. А при нас ще е скромно и домашно.

Шаде, нашето меню всеки ден е такова:
8 ч. кърмене
10 ч. 125 или 130 гр (1 бурканче) плодово пюре. Това по твоя въпрос за закуската - почти всеки ден давам различно пюре, друга закуска нямаме.
12 ч. 250 до 270 гр (2 малки или 1 1/2 големи бурканчета) редувам зеленчуци и месо
15:30 ч каша (със 160 мл АМ)
след 18 ч . кърмене на поискване.

Бих искала да ви попитам:
- има ли Мартенче с повече от 8 зъба?
- има ли Мартенче, което още яде само фино смлени пюрета? или всички вече дъвчат?

# 61
Мери Джейн, Киара е с по-малко от 8 зъба (5 пораснали и 2 в процес на показване) и яде по-едро смляни пюрета (8м.+) на ХИП, а на Семпер все още не ги приема. Иначе определено дъвче, яде бисквити, сухари, ябълки, в смисъл отхапва си и го сдъвква/намачква после.

# 62
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАШИТЕ МАЛКИ ГОСПОДА АЛЕК И КАЛИН!

Ние днес бяхме до Джъмбо също, ама по-следобед. Огромен магазин, забърсахме няколко боклучки да не сме капо, ама пак ще ходя да гледам - и без мъж, че много време изхабихме при влакчетата и пожарните  Mr. Green

У нас е средно топло - около 21 градуса и 1-2 по-ниско през нощта. Но си ходи навлечена - аз каквото и колкото облека - баба ми се чувства длъжна да сложи поне една "жилетчица" от нея си.  Laughing Ама нищо не мога да направя, поне не се е обривала досега. Знае ли човек, може да му е добре на детето.

Освен това имаме пети зъб! Надявам се да попораснат малко, че отгоре имаме два голееееееми зъба - НО вторите поред - и прилича на хипопотамче. Дано пораснат и средните резци до рождения ден, че с рокля - пък иначе  tooth

Ние на килограми не сме кой знае колко напред също. 3400 при раждането, 7960 - на 11 месеца. Ама той и таткото ни трудно минава 60-те килограма (освен по Коледа), така че е ясно на кого се е метнала Simple Smile

# 63
На ревера си ще я нося

Кога ли измина и тази година.
Кога ли по хълма търколи се цялата.
Вървяхме в редица.
Бяхме трима.
Търкаляхме дните си сладостно.
Кога сме загърбили сивите делници.
Спомени много - тършувам ги тайно.
Отделям красивите.
И пускам ги смело по вятъра.
А те отминават бързо, случайно.
Кога ли измина и тази година.
Кога ли пораснахме.
Четиримата.
Вървим и се смеем омайно.
Луната обича ни.
Звездите завиждат ни.
Кога отлетя си годината.
За нея нерядко ще мисля.
На ревера си ще я нося.
От нея ще се омагьосвам.

# 64
Мила-па, страхотно пишеш  Hug Казвам го не защото съм някаква разбирачка, а защото ми въздейства дълбоко.
В предната темичка стихчето беше много тъжно или по-скоро и аз така се чувствам като съм в дупка. Новото е по- ведро, но защо ли пак се усещат такива тъжни нотки?

Днес си гледах шофьорската книжка (издадена преди 5 години), личната карта (преди 2 години) и себе си в огледалото на асансьора на мола и с тъга установих, че остарявам и погрознявам. Дано бебчо като порасне да не е много критичен към мен и дай боже да не го питат аз майка му или баба му съм.
Та така, и твойте стихотворения пак на тези мисли ме върнаха.

# 65
  • София
Размери: 3,350 kg / 49 cm; ...11 месец: 9,750 kg / 76 cm; = + 6,400 кг и +27 см (на кг почти сме се утроили  Embarassed) ние сме от пазещите обиколка, а не талия ... стреми се към идеална форма - кръглата ... Милата Гери какво ли й е било усещането, докато дърше моето "гюленце" сравнено с Кика  Joy

Мила, страхотно е. На една вълна сме, аз току що привърших с гледането на снимки...
Mary Jane, недей така.... аз колкото и нескромно дазвучи, сега се харесвам повече от след раждането на Мити. Вярно, че тогава имах здравословни проблеми и оправдание да си хапвам (нервите), но може би сега са ми стимул 2 приятелки, които изглеждат страхотно Simple Smile

# 66
...
Мила, страхотно е. На една вълна сме, аз току що привърших с гледането на снимки...
...
Hug

Mary Jane, обещавам скоро да те поздравя с нещо по-ведро  Hug

# 67
Танче, казвай видяхте ли какво ще е бебето, умирам от любопитство baby_neutral
Зъби - Флоранс има 6, пюрета с парченца яде от около 1 месец (т.е. от 9,5 месеца). Обича много да си гризка банан, круша, нектарина, бисквитка или кашкавал. Друго да си гризка рядко й даваме. Най-много се радва на банана, на мама маймунчето Monkey

# 68

Честито на порастналите Калин и Алек на мама Фелизидат и Билбо бо!
Да са ви живи и здрави, много да ви слушат и уважават, само хубави неща да ви се случват покрай и на тях!

# 69
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мила, възхищавам се на таланта ти...  Hug Hug Hug

Иглика, Виктор определено е твое малко копие (а я само си спомни как говореше в началото "на Мартин бил одрал кожата"... "мъжете в тяхната рода били като клонинги"). Само откъм оченца не го докарва и това просто е грехота, мамка му (простете леките ми изпростявания)...  не че са му лоши, ама твоите са наистина прекрасни (за цвета кговоря)...
Яд ме е, че нямам скенер, а баба ми е фотограф жената и имам хиииииииляди бебешки снимки, ама уви - няма да имате "щастието" да ме зърнете на "младини" Mr. Green...
Ал определено е доста "мешан", но пак подчертано определено прилича на мен. Очите като форма още се чудим "на кого" са (сигурно са си негови Mr. Green), цвета отива към кафяв (моя), и пак  мамка му (и пак подчертано)... а баща му има най- зелените очи, които някога съм виждала (ама като казвам зелено - значи истинско зелено... най- зеленото Mr. Green)...
А какво ще кажете... дали Ал не си е объркал пола?! Mr. Green (баща му ще ме обръсне гола глава заради тези кадри)

Тук и баба му на Ал вече се размечта за женско Joy Joy Joy

# 70
Макар и с малко закъснение
Честит рожден ден на Калин и Алек! Да са живи, здрави, палави и обичливи деца!

# 71
Аз вече си имам едногодишно кръстено момиче - християнче Simple Smile
Много съм уморена сега и утре ще кача снимки двудневните купони.

# 72
 Здравейте, момичета.
 Първо да поздравя новите рожденници Алек и Калин. Да са живи и здрави!
 Честито кръщене и на малката Ралица.
 Сега да Ви се оплача, че не видяха пола на бебето.  Sad  Дръгият път. Просто ме пратиха не ехограф по-рано, че аз имам разминаване между термина, определен по дата на менструация и този, определен по ехографа и се оказа, че бебето е малко мъничко, а и си държеше  крачетата затворени. Така че  нямам никакви новини.   Simple Smile А така се бях наточила на едни бебешки рокли  Mr. Green
 Иглика, видях снимките. Направо Виктор ти е одрал кожата.
 Муцуна, на мен Алекс много ми хареса с тази лента и цвета много му отива.
 Ние утре плануваме да идем до океана в един голям аквариум. Дано успеем да се организираме. После ще пусна снимки, тъкмо да ми видите и новата прическа, която днес си направих.  Heart Eyes
 Между другото купихме на Гено една детска пазарска количка за рожденния ден, че колелото както бях казала, се оказа много голямо и го скрихме за догодина. Много хубаво си играе с нея. А едни съседи ни подариха някаква кутия с детски инструменти (чук, пирони, отверка..... такива неща - на Фишър Прайс). Гено си умря от кеф. Тези неща ги пиша в случай, че някой още се чуди за подарък.
 Сега Ви пожелавам приятен ден.  Simple Smile

# 73
Добро утро! Като за неделя нашата дъщеря реши днес по-рано от обикновено да се събуди Simple Smile

Танче, кофти е да си се настроила за нещо, пък то да не стане (визирам пола), но явно ще трябва да се чака до следващия път Sad Приятно изкарване на океана!

Ех, Лили, поетеса си си ти  bouquet Моите "умения" избиват само пожелания като трябва да измислям, иначе вдъхновение - никакво.

В тази връзка се сетих да питам Данинка, кажи в каква медия работиш, ако не е тайна? Вестник, списание, радио, телевизия?

Аз много искам да купим на Киара камионче подобно на това, с което Мини е честитила на Алке и Калин. Но вече сме й купили друг подарък за рождения ден (една масичка с разни джаджи върху нея), та камиончето или няма да е за р.д., или ще е подарък от някой друг.

Иначе една от най-идейните играчки, които има Киара е на TOLO toys - кутия с дръжка, върху която има 4 животни, те при натискане или издават съответния звук на животното, или почва да свири мелодия, в зависимост от положението на един плъзгач. Освен това има и изключено състояние. В същото време тези животни са сложени върху/в блокчета с различни форми, които се свалят, т.е. става и за учене на форми (детето трябва да улучи правилната форма, за да постави блокчето на място). Накрая, от другата страна на кутията има "сметалце" - с 3 мъниста, нещо като шайба на телефон и огледало. За съжаление само в София знам къде се продават тези играчки - в Малечко, в другите градове не знам дали ги има.

# 74
Момичета, благодаря ви за страхотните пожелания - да ви се връща HugВчера нямах време да пиша, но днес определено създадохте в мен следпразнично настроение. Само да споделя с вас, че празненството вчера беше чудесно - Калин много се забавляваше, само тичаше из ресторанта, пееше, танцуваше и се смееше. Получи много подаръци, а и аз покрай него да не повярваш получих много букети и дори подаръци Crazy
Искам също така да кажа, тъй като на мен ми е за пръв път, но майчетата с две и повече дечица ще ме разберат за какво говоря, че няма по-прекрасен и по-вълнуващ рожден ден от този на собственото ти дете FlutterЗа 25 години не съм изпитвала такава тръпка от моите си рождени дни, каквато изпитах вчера. Пожелавам на всички да усетят това чувство, а то ви предстои съвсем скоро Hug
Между другото вчера преди партито го постригах, че имаше един перчем коса дето му влизаше в очите bowuuМного трудоемко се оказа това да подстрижа бритонче и съответно резултата не е много вдъхновяващ - неравно, накриво ooooh!Ще видите снимките като кача Whistling
Билбо бо - честит рожденник и на теб мила HugДа е много здравичък Алек, да има много късмет в живота, да расте усмихнато и щастливо дете  bouquet
Честито покръстване на сладката Рали - да бъде светъл и щастлив пътя и в живота  bouquet

Не успях да прочета подробно темите, които сте захванали, така че по-късно ще се включвам. Само видях на Иглика "откриите разликите" и съм шокирана колко много си приличате CrazyНаправо сте страхотни - сякаш едно и също дете на цветна и черно бяла снимка. А пък Ал, поне от снимките, които Муци е показвала, повече ми прилича на баща си, макар и не изцяло. А за пола - Муци, ти хубаво си правиш експерименти, ама лично за мен Ал има толкова мъжки черти и винаги ми е изглеждал като по-голямо за месеците си момченце, че и обици и гердан да му закичиш, пак не мога да го объркам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт