За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 137 323
  • 620
  •   1
Отговори
# 240
не, то сиренето беше твърдичко, но беше като нашето саламурено като материя, като консистенция. Дупчици се срещаха малки. Все едно си взел бг сирене, направил си го по-твърдо и си го боядисал жълто. Вкуса е друг. Вносно... не знам, може и вносно да е било, но не е от познатите френски и италиански сирена - яла съм доста от тях.

Недей да ровиш, не се натоварвай! Аз си мислех, че е популярно, защото все пак беше на шведската маса в 3* хотел в Хургада - едва ли ще е нещо специално!

dolores, арабите са по хапването!  Crazy Но шведските маси са богати и има и диетични храни, стига да ти се яде от тях, като се огледаш наоколо...

# 241
Pina,мисля,че по спешност трябва да отидем дотам,за да проверим на място за това сирене и да вземем рецепта за хляба!

# 242
  • София, България
pina  Mr. Green

сега да ти кажа нещо за питките  Mr. Green
И на мен много ама много ми харесаха като бях в Кайро. Да не ти кажа как се натъпках в ресторанта. По едно време питките започнаха да привършват, едно момче изтича навън и след 2 мин донесе нови. Казах си - сигурно фурната е наоколо.
На излизане от ресторанта ме чакаше ШОК  Shocked Shocked Shocked
питките се продаваха от другата страна на улицата, направо наляскани върху тротоара като тиквите при нас - на купчинка   Sick
Ама без хартия, без найлон без нищо отдолу... и разни камили и овце прелитаха наоколо /беше по нова година имат празник и по улиците имаше разни стада с розови знаци по козината  Laughing /
В един стар филм се казваше  - хигиена и здрава храна, това е най-важното  Laughing

# 243

dolores, арабите са по хапването!  Crazy Но шведските маси са богати и има и диетични храни, стига да ти се яде от тях, като се огледаш наоколо...
[/quote]
Ох, ако знаеш аз какъв фен съм на хапването и то на вкусотийки. Много често се шегувам, че моето хоби е да похапвам.
Със сигурност няма да съм на сектора с диетична кухня при наличие на всякакви вкусотийки. Hug

# 244
Оооо, виждам,че за храна си говорите.
На мен най-много от всичко там ми харесаха сладкишите.
Е, невероятни са.И  в Турция сме ходили няколко пъти и доста сладкиши сме хапвали,но с тези не могат да се сравняват.Не знам дали са си местни рецепти,но бяха невероятни.То не бяха кремчета,парфета, нещо като тарталетки,а имаше едни сусамени бисквитки които просто се топяха в устата. Crazy

# 245

Ох, ако знаеш аз какъв фен съм на хапването и то на вкусотийки. Много често се шегувам, че моето хоби е да похапвам.
Със сигурност няма да съм на сектора с диетична кухня при наличие на всякакви вкусотийки. Hug
[/quote]
Az , мога да кажа същото!

# 246
Дами, аз леко ще поизляза от темата за похапването (въпреки, че и аз съм фенка на добрата кухня   Simple Smile ). Можете ли да ми кажете как се казват тези забрадки, които се увиват около главите против пясъка, ако духа вятър и слънцето? И ако си купя плат как трябва да се ушие някакво подобие на такова нещо? С какви размери трябва да бъде - квадратно или правоъгълно??? Някой да има представа? Че ако решим да отидем на някоя пустинна разходка, например с бедуини, да сме подготвени.
 Grinning

# 247
  • София
Арафатка й казваха там Simple SmileПродаваха ги при бедуините за 4$

# 248
Кърпите знам аз, че са скарф. Те ти продават на място и е хубаво да си купите - със специфичен десен са, с определена големина и те те забраждат по определен начин - за пътуването на АТВ цялото ти лице е увито, само с дупки за очите и там слагаш очила, а за разходка в бедуинско селище ти е покрита само косата и отзад се спуска кърпата. Това е част от забавлението, а сега кърпите са у нас и са ни като сувенири и спомен...

Old Sport, подпалих те с това сирене! Да му се невиди, само в нашия хотел ли го е имало..?! Thinking

Мона Лиза, ти за тази история с питките си писала и в друга тема и аз си я спомням! Аз също ги видях питките да ги разнасят на улицата, разни малки деца, наоколо беше страшна мръсотия и прочие, ама хич не ми и пука, да ти кажа!!! Crazy Аз по принцип не се разчувствам от такива неща, но тези питки толкова ми харесаха, че и от боклука ще извадя и ще ям..!! Mr. Green Колко неуспешни опити направих да ги докарам... ooooh!

ще се опитам да дам нагледно
нямам предвид тези питки
http://farm2.static.flickr.com/1439/1284434233_1adb350e68.jpg

нито тези
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/888967/2/isto … 7_pitta_bread.jpg

а тези
http://www.lonelyplanet.com/worldguide/wgimages/BN6064_48.jpg

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 13:52 от pina

# 249
Да,Арафтки им казват заради Ясер Арафат,който носеше такава.Има ги в черно,синьо и червено.Правоъгълни са,но наистина е по-забавно да си ги купите оттам.
Pina,за сиренето наистина не знам.Ще погледна в една дебела книга другия път като си отида при нашите,белким го открия туй прословуто сирене.А иначе за питките - знам ги и аз този път ги ядох само в Кайро.Брашното е някакси по-грубо.Ти като намери снимка,не намери ли и рецепта??Според мен не са от бяло брашно ... ох спомних си колко са вкусни с топъл фалафел вътре и малко хумус ммммм  Mr. Green + пресен сок от манго ...

# 250
pina , сещам се много добре за въпросното сирене. Много ми хареса и на мен. Скъсах се да го ям. Но пък дали не ме хвана именно от него прословутия египетски вирус?!   newsm78

# 251
Ейй, радвам се че най-сетне се появи още един човек, дето да го знае това сирене! Grinning Вече взе да звучи, все едно съм го измислила!

Не те е хванал от това вируса!
Аз съм писала и преди и пак да си кажа мнението. Винаги, когато човек пътува е изложен на риск от подобни вируси, колкото по-далече, толкова по-голяма е вероятността. Като малки по училищните лагери отивахме на 300км от вкъщи, но все пак различен въздух, микроорганизми, с които не сме привикнали и хайде готово - половината деца болни - повръщат и диария.
Имам позната, която е лекар и работи един сезон на Златни пясъци - германците масово се тръшкат от същите болежки, не са свикнали на нашата среда.
Нормални са тези разстройства, особено човек като смени не само климата, а и целия сезон, континента. Не са задължителни, но поне половината хора им се случва.
Има жаргон за това - да те хване екскурзиантската! Mr. Green
Тези неразположения не са в следствие на лоша хигиена или нещо подобно, просто организмът се адаптира, това е.

# 252
Не мисля, че е от смяната на климата и далечното разстояние.  Naughty
Заминаваме в събота, на 5 април. Взела съм всички необходими мерки, предложени от Олд спорт и силно се надявам този път да сме здрави всички през цялата ваканция.

Може и да питам от какво мляко правят сиренето!  Wink

# 253
Благодаря за съвета за кърпите! Като чета...взе да ми къркори стомахчето....  food002
Още от сега съм се наточила на питките и сиренето.. Joy

# 254
Докато разхождах кучето имах просветление за това сирене.Мисля,че при нас го имаше,но настъргано и затова не можах да се сетя как изглежда.Иначе отговаря на описанието,което давате.Ако е то,беше доста солено и вървеше добре със спагетите.

На тези,които заминават скоро пожелавам да си изкарат супер,да си хапнат от всичко и да не мислят за вируси и настинки.Не на всеки се случва.Ето, ние бяхме четирима (приятелката ми даже е бременна в 4 мес.) и на никой нищо не му се случи,а ядохме какво ли не,в Кайро особено.Затова спокойно и мислете позитивно!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт