В коя болица родихте и как протича там кърменето?

• 22 791
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Родих в печално известната Бургаска болница - бях секцио и лежах 3 дена в интензивното - през това време видях сина си за 5 минути, в които и дума не можеше да става за кърмене.Когато ме преместиха в едно отделение с него започнах плахи опити - една акушерка ми изстреля 2 изречения като инструкция и ми остави шишето с водата и АМ и изчезна Whistling бебо засука от втори опит и буквално така си бяхме докато не ни изписаха (за ужас на всички лекарки и акушерки) Laughing

# 91
Аз искам да конкретизирам още малко въпросите - по-специално за Шейново. Доколкото разбрах, там не само ти вземат детето и ти го носят на 3 часа, ами ти го носят и нахранено с изкуствена храна АМ, т.е. вече не е така гладно, за да суче...

Искам да питам мамите, раждали в Шейново, това повсеместна практика ли е и може ли да откажем да го хранят с АМ? Кога за първи път го носят да суче и кога за първи път му давам АМ? Въобще има ли начин там да се избегне даването на АМ?

И двата пъти раждах в Шейново. Преди 5 години не се справих успешно с кърменето. Но този път, въпреки Шейново кърмя и то успешно - поне според мен.
1. Бебето не ти го дават, защото докато му минат процедурите по мерене и т.н., на теб най-вероятно ще са ти сложили упойка, за да те позакърпят (я епизиотомията, я някое и друго разкъсване).
2. И двата пъти родих в края на деня (17 и 20:40) И двата пъти гушнах бебето на следващата сутрин на храненето в 6.
3. Ако не поискаш някой да ти покаже как се кърми - няма да ти покаже. По-добре искай акушерката на отделението да ти покаже, отколкото някоя от акушерките, които "разнасят" бебетата
4. В Шейново се храни под час - 6, 10, 13, 16, 19, 22
5. Какво им се дава през нощта не знам. Моят само 1 път на храненето в 13 не искаше да суче (тоест най-вероятно е бил нахранен предварително).
6. На всяко хранене по тяхна преценка може да получиш заедно с бебето и бутилка АМ. Никой не те насилва да го даваш, но е по-вероятно след като си ги вземат и ревне - да си го получи от тях.
7. Сигурно вече са ти казали - бебетата не са при майките
8. Единия от дните асансьора за бебетата се беше развалил и бебетата си бяха при нас от 13 та до 18
9. Храната не става за кърмачки.

Мисля, че вече те отказах да раждаш в Шейново.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 10:45 от Anichka

# 92
В Шейново .
Показаха ми как да държа бебето и гледаха дали захапва правилно гърдата .
Ако раждам втори път обаче няма да е там , защото искам да бъда постоянно с бебето си .
Голям глупост и грешка направих , ама хайде ...

# 93

Искам да питам мамите, раждали в Шейново, това повсеместна практика ли е и може ли да откажем да го хранят с АМ? Кога за първи път го носят да суче и кога за първи път му давам АМ? Въобще има ли начин там да се избегне даването на АМ?
Няма! Защото това там е практика, но неофициална практика. Както писах по рано в темата, Алекс ми го носеха нахранен през път. Тоест ако в 6часа сучеше като змей, в 9 спеше като пън. Той от новороден е много активно бебе и много ясно си личи кога е гладен и кога не.
Не бих раждала там втори път. Ще избера място, където мога да съм с бебето си през цялото време.

# 94
Много ви благодаря! Златни сте! Наистина се отказах от Шейново, бяхме я избрали, защото таткото много искаше да присъства на раждането... Само там е възможно, без да избереш лекарски екип. Както и да е, вече свикнах с идеята за раждането, така че вече съм на ясно, че по-важно от неговото присъствие е бебето да е с мен и да бъде закърмено от самото начало!
Резервният ни вариант и без това беше Окръжна болница и май ще се насоча на там! Много благодаря на всички още веднъж!!!   bouquet

# 95
Meg_H, аз раждах в окръжна преди 10 месеца и когато таткото стигна до болницата и пожела да влезне при мен не го пуснаха (и с пари не стана) ! ако имаш възможност отиди до родилното и преговаряй с тях предварително.

# 96
Първото родих в Плевен, детето беше при мен  4 часа след раждането и после не се е отделяло, но нямаше кой да ми обясни как се кърми, след 4 часа труд сама се научих Simple Smile. Второто в Шейново, там всички знаят как е...

# 97
Много хубава тема  Hug
Аз раждах във Враца. Синът ми се роди вечерта в 23часа и ми го взеха веднага. Тъй като на смяна беше шефката на неонатологията ми го донесоха чак сутринта след визитацията. По принцип си дават бебето на майката 2 часа след раждането и не го взимат изобщо. Донесе ми го една акушерка която ми сложи една възглавница на краката, сложи детето на гърдата и ми показа как става  Wink Както казах бебетата стоят при майките. Акушерките и докторите подкрупят кърменето на поискване и го насърчават. Казват на всеки час бебето да се слага на гърда. Вода не дават и не разрешават да се дава. Имаше една родилка с мен в стая, която даваше тайно да не я видят  newsm78 Бебето го къпят и мерят сутрин в стаята. Показват всичко и са доста отзивчиви  Peace
Храната естествено не става за родилки. За вечеря- кифли  Laughing но роднините се грижат  Mr. Green

# 98
  • ул. "Мечтание"
Тъй! Изчетох цялата тема и установих, че май пак си е до късмет, кой ще ти се падне. А не толкова самата болница (поне за тия където информацията е противоречива). Надявам се скоро да разказвам и да дам прясна информация за Токуда.

# 99
Тъй! Изчетох цялата тема и установих, че май пак си е до късмет, кой ще ти се падне. А не толкова самата болница (поне за тия където информацията е противоречива). Надявам се скоро да разказвам и да дам прясна информация за Токуда.

Права си донякъде за късмета...
Но от нас зависи да не става "на късмет", а да става, както ние искаме! Все пак това са нашите деца, нашите тела, и само ние имаме право да решаваме как да се отнасяме с тях!
Това беше една от идеите ми, като пусках темата - да има повече информация, колкото може по-противоречива, за да знае всеки, на когото предстои това посрещане на бебето, че МОЖЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН. 

Продължавайте да пишете  Peace
(аз имам още малко време...)

# 100
  • Стара Загора
Аз родих в Повдив в Селена-бебето ми го донесоха да го кърмя след 2 дни/бях секцио и докато се раздвижа и ми тръгне коластрата трябва време/ от тогава по мое искане са взимали бебка само дая прегледат и спесошат.Подробно обясняват какви са позите на кърмене,начина по който да държиш бебето и да предлагаш гърдата.Много съм доволна  Peace

# 101
  • около Варна
Родих в Окръжна болница - Варна, детето ми го дадоха след 6 часа/нормално раждане/ и то защото аз си го потърсих иначе никой нямаше да се сети. Никой не дойде да ми обясни как да си накърмя детето и щях да я уморя от глад ooooh!.

# 102
  • ул. "Мечтание"

Права си донякъде за късмета...
Но от нас зависи да не става "на късмет", а да става, както ние искаме! Все пак това са нашите деца, нашите тела, и само ние имаме право да решаваме как да се отнасяме с тях!
Това беше една от идеите ми, като пусках темата - да има повече информация, колкото може по-противоречива, за да знае всеки, на когото предстои това посрещане на бебето, че МОЖЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН. 

Продължавайте да пишете  Peace
(аз имам още малко време...)

Разбира се, мила! Само да видим до кога ще трябва да влизаме в конфликт с докторите и акушерките преди и те да приемат факта, че решението е най-вече наше! Но нека не спамим темата!

# 103
Само да видим до кога ще трябва да влизаме в конфликт с докторите и акушерките преди и те да приемат факта, че решението е най-вече наше! Но нека не спамим темата!

До когато трябва - дотогава  Peace

Честит петък  Mr. Green

# 104
  • София
Родих в Окръжна (Св. Анна) София. Родих със секцио в петък наобяд, в събота имах скарване с дежурната акушерка, т.к. съм отрицателен резус фактор и тя ми заяви да отиват роднините да търсят АнтиД гамаглобулина, а аз предния ден още преди секциото съм питала дали го има в болницата и й казах да се обади на шефката на родилно отделение и да пита дали да ходя да го купувам. След това раздвижването ми беше кошмар, нито ти помагат нито съвет дават и успях при първото ставане да припадна, след това нямаше проблеми.
Бебето ми го донесоха чак в неделя следобяд след като се бях раздвижила и можех да се грижа за него, беше при мен през цялото време, давали са ми АМ, а и след това ми носеха, но аз не давах, защото вече имах коластра и малкия беше спокоен. Вода не са давали. Една акушерка само мина и видя как се кърмим и каза че е правилно (но аз бях изчела доста от форума). След като видяха неонатолозите че се кърмим и спраха да носят добавка. Имаше майки който искаха добавка, но първо идваха акушерки да им помогнат с кърменето и след това ако не стане даваха добавка. Всичко свързано с бебето го правят в стаята пред майката и ако питаш ти показват.
За храната, не съм я пробвала носеха ми от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт