Каква шевна машина и откъде

• 596 282
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 4 380
В нашия Лидъл са пуснали тази машина:

# 4 381
SunshineMery и Kactus, ако трябва да избирате между Силвър Крест и Пфафф елемент, по-добре е Пфафф. И двете машини са с еднакво на брой шевове, но Пфафф е с бърз едностъпков илик, което е голямо улеснение. Всъщност това не е Пфафф, а модел на Сингер. Касовата бележка служи за гаранционна карта. Добре е машината да се купи отделно от другите неща. Веднага я извадете на принтер, защото след няколко месеца на касовата бележка написаното изчезва! Машината трябва да се смазва поне веднъж годишно. Питайте за всичко което не знаете как да стане! Прочетете инструкцията преди всичко!

# 4 382
elektrichar, много за информацията. Иначе Пфафф също ли е ръчна шевна машина и къде се продава? 🤗

# 4 383
•MERA•, този Сингер Серенаде е с бавен четиристъпков илик и няма регулатор за зиг заг. Зиг заг има на програматора, а по този начин не можеш да регулираш останалите шевове по ширина. Не бих я препоръчал.

Kactus, SunshineMery е публикувала една снимка на Пфафф елемент за 289,99 пари и Силвър Крест, но с названието SWITCHON, за 249,90 пари. https://bg-mam.ma/p/268305/49144866
Въпросът ти дали машината Пфафф е ръчна, много ме смути и развесели. Не знам какво имаш предвид ръчна, но едва ли си мислиш, че машината се върти на ръка, както старите машини. Тя си има вграден електромотор и отделно педал. Педалът се включва в машината, щепсела се включва в контакта, включваш машината от ключа, вдяваш я, поставяш плат под крачето, натискаш леко този педал и машината започва да шие бавно. Натискаш по-силно и машината шие по-бързо. Натискаш докрай и машината шие на най-бързите си обороти. Ако имаш предвид, че машината е преносима, да, има дръжка, тежи около 6,5 кг. и може да се пренася лесно. Ако говорим за тази машина Пфафф елемент, тя се продава в ЛИДЛ. Другата се продава в някой Кауфланд, но не знам в коя държава. Та ако търсиш машина и в близкият ЛИДЛ я има тази машина Пфафф елемент, можеш да я купиш и ще ти върши работа. Ако става дума за истински шевни машини Пфафф, тогава говорим за съвсем други машини, цени и магазини. Както казах това е модел на Сингер, въпреки, че пише Пфафф.

# 4 384
Много ти благодаря за бързият и подробен отговор, електричар! Hug
Назад в темата бяхте писали, че Пфафф от тези модели не ги препоръчвате и вчера щях почти да си прибера Swicht On-a. В ютуб гледах и клипчета за работа със Silver crest. При нея много ми хареса осветлението, което има. Но щом ме съветвате за Пфафф, ще се насоча към нея. Дано още никой не я е отмъкнал. Blush
Предполагам, че като не е на промоция ще ме чака.
Спорна работа и прави тигели на всички ви! Hug

# 4 385
Моделите Пфафф елемент които са пускани досега, са няколко. Зависи точно за кой модел става въпрос. Не знам за кой пост става въпрос, но е възможно да са сравнявани различни по марка машини с Пфафф елемент. Какво  трябва да има твоята машина? Желателно е да има регулатор за дължината на бода, друг регулатор за зиг заг, програматор, бутон за обратен ход и регулатор за стягането конеца на иглата. Ако машината има и регулатор за натиска на крачето и сваляне на зъбите - още по-добре. Този модел има вдевачка за конеца на иглата. Малък недостатък е разположението на бутона на затяжката. Относно осветлението. Каквото и да е то - недостатъчно е. Имам много скъп Пфафф. Само за тази машина мога да кажа, че осветлението е напълно достатъчно, защото е много силно и не е само с един светодиод, а по дължината на цялата вътрешна част на машината. Ако в семейството има мъж, особено ако е млад, много лесно може да постави лед лента на цялата машина. В началото ще има неща които не разбираш как да станат. Питай и ще ти се помогне! Почерпване и похвалване тук, за да не се чупи е задължително.

# 4 386
Аз наистина имах предвид РЪЧНА шевна машина, надали тежи повече от 500 грама 😄

Винаги униформите на мъжа ми не са с точен размер и трябва скъсяване на блузата, няма ли да свърши работа такава машина? Аз грам не разбирам ☺️ Иначе много благодаря за информацията 🤗❤️

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 16:36 от Kactus

# 4 387
Това е издевателство над всеки гражданин на света! Тази самоделка трябва да се запрети със закон, под страх от най-смертелнейшо наказание за производителя, продавача и купувача. Има ръчна и електрическа с батерии. И двете са един дол дренки. Дори не си помисляй за тях! Дай парите на беден човек, отколкото да имаш това устройство. Мислиш, че преувеличавам? Ни най-малко.

# 4 388
Дори за един тигел на блуза ли не стават 🥺 Просто ми омръзна да даваме пари за шивачка, вече не е никак евтино, а на ръка не мога да ушия хубав тигел след скъсяване. Шевна машина просто ще е излишна покупка в нашия случай, а и нямаме място 😅

# 4 389
Електричар, безценен си! Hug Hug Hug Черпенето е ясно! Благодаря ти  отново! Heart

...имах съмнение, че кактус има предвид тези машинки. Имам една такава от преди 25г., счупи се бързо-бързо, незнам защо не съм я хвърлила все още Joy Нищо не върши, наистина.

# 4 390
Излишна покупка, но от друга страна не искаш да даваш пари на шивачка и не е евтино. Пълно противоречие. Ако  трябва да ходиш на шивачка веднъж на 10 години, не е проблем. Дори самият факт, че като имаш машина у дома, не е необходимо да ходиш някъде, да се молиш и да плащаш. Кое е по-добре, да даваш пари за квартира цял живот, или да си купиш твое жилище и да го изплащаш? Не знам колко си мислиш, че е голяма съвременната машина? Нямаш някаква ниша две педи? Не го вярвам. Искаш да скъсиш нещо. Ще го срежеш, ще го минеш с оверлочен шев, ще го подгънеш и ще изглежда отвън фабрично. Някой член от семейството има удобни дънки, но са скъсани на онова срамно място. Срязваш парче плат, поставяш го наопаки, зашиваш го по краищата, обръщаш налице и с прав шев или зиг заг започваш да натъкаваш върху парчето плат с подходящ по цвят конец. Скъсани копчета - моля. Скъсана пола, рокля, панталон. С подходящ украсителен шев, дефектът ще го превърнеш в ефект. Развален цип на яке. Ами ако имаш бол пари, купи ново яке! Цип за няколко лева, разшиваш стария и зашиваш новия! Знаеш ли колко пари ще те обръснат за смяна на цип? Пердета трябва да се скъсят - вот тебе. Чаршаф, калъфка и ти нямаш машина, защото е излишна покупка? Наложителна покупка е. Все едно един мъж да няма всякакви ръчни и електрически инструменти. Не бива цял живот да се молиш и да плащаш, когато можеш сама да си го направиш.

# 4 391
Реално се налага два пъти в годината тази галимация.....просто реших да попитам дали вършат работа. Нямам излишни пари да инвестирам в машина, която ще трупа прах. И да, живея на квартира, защото не можем да си позволим кредит, прекалено са скъпи жилищата в момента. Всичките ни пари отидоха за здраве, а това за живеене под наем наистина ни е болна тема, защото просто нямаме избор....
Каквото се налага шия на ръка. Ако един ден имаме собствен дом, може и да си купя. Иначе те разбирам и за повечето неща си права, знам че ги пишеш тези неща с добри чувства.

# 4 392
За смяна на цип се изискват сериозни умения и стаж , не е работа за начинаещи . За сериозни умения е редно да се заплаща, все пак отнема и време. Дори шиенето да ми е хоби , бих предпочела да си свърша някои мои неща отколкото да сменям цип на някой. Не съм ползвала ръчна машина, но имам две познати, които си купиха и я са ги ползвали по един път я не. Подгъв може да се направи и с подлепващ материал, ютия и шиене на ръка ако нямате под ръка шевна машина. Електричаря е готин и пише с добри намерения.

# 4 393
•MERA•, благодаря, може да пробвам и така, на ръка или самозалепваща лента с ютия. Охх, аз говоря в женски род на електричаря 🤣 свикнала съм тук все с жени да комуникирам, хаха. Разбира се, че го пише с добри намерения, просто ме "удари" по наистина болно място, защото много искаме собствен дом, но ще трябва да почакаме, важното е, че по-важното нещо се случи 🙏❤️ Още веднъж благодаря за съветите ☺️

# 4 394
  • FRANCE
Имай предвид , че подлепващото за подгъви е мъка. Разлепва се при пране и е мазало.
А малкото извращение "ръчна машина" е гавра с труп. Един познат ми го подари  да съм си имала като пътувам.  Жалко, не съм в бг, бих ти го пратила чисто ново, но ще ме биеш после.
Пожелавам ти да се оправят нещата при теб и да станеш и ти горда собственичка на машина.

Общи условия

Активация на акаунт