Каква шевна машина и откъде

• 595 886
  • 4 400
  •   1
Отговори
# 1 560
Ами ти така си наплашила бедната половинка с такива ужасни цени, че само като чуе за оверлог и немедленно казва - НЕТ! Този оверлог си го държиш някъде и като ти потрябва, го поставяш на холната, или на кухненската маса. Ушиваш една пижамка на малката, една тениска за таткото и нещо за теб. Така в семейството винаги ще има мир, спокойствие и вечна любов. Да не си мислиш, че всички имаме ателиета, в които имаме място за машини, гладачни маси, ютии, маси за кроене, стелажи, органайзери за конци и т. н.? В една къща винаги ще намериш място за всичко това. А машината си има краче за копчета. Дами, които са си купували крачета за подгъв, са на мнение, че с тях съвсем не е толкова лесно да се свикне и след няколко несполучливи опита, правят подгъв с обикновеното краче. Само да допълня, че този оверлог има и контейнерче за отпадъци и като свършиш шиенето се закача и машината има завършен вид. Не много оверлози могат да се похвалят с такова контейнерче, а е много нужно. Можеш да започнеш психологическата обработка на половинката.

# 1 561
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Ами ти така си наплашила бедната половинка с такива ужасни цени, че само като чуе за оверлог и немедленно казва - НЕТ! Този оверлог си го държиш някъде и като ти потрябва, го поставяш на холната, или на кухненската маса. Ушиваш една пижамка на малката, една тениска за таткото и нещо за теб. Така в семейството винаги ще има мир, спокойствие и вечна любов. Да не си мислиш, че всички имаме ателиета, в които имаме място за машини, гладачни маси, ютии, маси за кроене, стелажи, органайзери за конци и т. н.? В една къща винаги ще намериш място за всичко това. А машината си има краче за копчета. Дами, които са си купували крачета за подгъв, са на мнение, че с тях съвсем не е толкова лесно да се свикне и след няколко несполучливи опита, правят подгъв с обикновеното краче. Само да допълня, че този оверлог има и контейнерче за отпадъци и като свършиш шиенето се закача и машината има завършен вид. Не много оверлози могат да се похвалят с такова контейнерче, а е много нужно. Можеш да започнеш психологическата обработка на половинката.

Ама той в Емаг е 400лв...

# 1 562
Бай Зукърбърг пак беше оплел нещо конците с фейсбук, затова не можах да ти дам линкът на тези двама ергени, които пускат от време на време този същият оверлог за 170 пари, с една година гаранция:  https://www.facebook.com/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BE%D1%82-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-1266430570050090/?ref=page_internal
 Това е точно тази машина, която се продава в Емаг. Преди два-три дни, пак го бяха пуснали. Пишат, че скоро ще отварят магазин в Стара Загора. Няколко дами вече го ползват от много време и са много доволни от него. Купували са го от тях. Този Медион,:  
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=27117266855204 … p;__tn__=-R%20%20
 дето също толкова много го хвалят, можеше да го купиш за 200 пари с 200 вида шев. За още 170 пари щеше да купиш оверлога и нямаш стигане. Две съвременни, яки и работни машини за 370 пари. И ти доволна, а съпругът ти - още повече. В двете има всичко което ти трябва за шиене. Многооперационният Медион, освен всичко останало, има и букви и много украсителни шевове. А 7 мм. зиг заг, е в пъти по-добър от 5 мм. Шие и тънко и дебело. Такива роклички щеше да шиеш на малката, че всички щяха да й завиждат. Но ти бързаааш! С питане хората и до Китай стигат.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 17:56 от elektrichar

# 1 563
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Бай Зукърбърг пак беше оплел нещо конците с фейсбук, затова не можах да ти дам линкът на тези двама ергени, които пускат от време на време този същият оверлог за 170 пари, с една година гаранция:  https://www.facebook.com/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BE%D1%82-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-1266430570050090/?ref=page_internal
 Това е точно тази машина, която се продава в Емаг. Преди два-три дни, пак го бяха пуснали. Пишат, че скоро ще отварят магазин в Стара Загора. Няколко дами вече го ползват от много време и са много доволни от него. Купували са го от тях. Този Медион,:  
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=27117266855204 … p;__tn__=-R%20%20
 дето също толкова много го хвалят, можеше да го купиш за 200 пари с 200 вида шев. За още 170 пари щеше да купиш оверлога и нямаш стигане. Две съвременни, яки и работни машини за 370 пари. И ти доволна, а съпругът ти - още повече. В двете има всичко което ти трябва за шиене. Многооперационният Медион, освен всичко останало, има и букви и много украсителни шевове. А 7 мм. зиг заг, е в пъти по-добър от 5 мм. Шие и тънко и дебело. Такива роклички щеше да шиеш на малката, че всички щяха да й завиждат. Но ти бързаааш! С питане хората и до Китай стигат.

Хахах, не, имам друго хоби в което инвестира повече време и пари. Трябваше ми точно такава шевна машина, оверлога е необходимо допълнение, да не говорим че не съм хич фен на електрониката. Не съжалявам грам! Хиляди благодарности за отзивчивостта, ще погледна линковете и се надявам в най-скоро време да имам оверлога.

# 1 564
  • София
Да се похваля, сдобих се с Минерва-та. Тепърва ще я разучавам. Сега издирвам упътване, поне на английски.
Ако някой знае от къде има, ще съм доволна.
Има само на руски и румънски, явно ще трябва да си припомня какво съм учила.

# 1 565
Здравей, Po3u! Честито! Доста трудно ми беше. След три поста, дълги като роман на Фьодор Достоевски, най-накрая кандиса. Да му мисля, ако не дай Боже нещо й стане на машината! Какво ще ми чуе главатааа? Как ти се преобърна езикът между зъбите, да кажеш, че искаш инструкция на английски, като я има на руски? Shame on you! Светотатство! Не виждам да има някаква разлика между български и руски, но като си казала... И тъй като я няма на английски, изтегли и запази в папка ,,Шевна машина'', тази инструкция на български, но за машина Силвъркрест:       https://video.sewingguide.de/bg/silvercrest-snm-33-b2  
Над първият клип, горе вдясно, цъкни на документът в pdf формат и ще те пренасочи към инструкцията!
Тя има същите видове шевове и инструкцията е напълно идентична, както на всички машини с вертикален люлеещ грайфер. Само врътките са различни по големина. Като я разучиш, пошиеш, свикнеш, изпозашиеш всичко вкъщи, на съседки, колежки, приятелки и съграждани, да пишеш какво ти харесва и какво не ти харесва! Обикновено ми дават зор, докато трябва да дам някакъв съвет, а след това пишат чак, ако стане някакъв проблем. Знам, че няма да пишеш, но съм длъжен да кажа, защото досега няма отзиви за точно тази машина.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 08:51 от elektrichar

# 1 566
  • София
А, как няма да пиша! Ей сега се почна.
На първо време машината е супер. Сега, срам не срам, руски не съм учила, но румънски знам. Уж, де. Тръгнах на руски, оправих се горе долу.
Нямам кой знае какви отзиви за момента, освен че доста лесно се работи с машината. Въобще, в сравнение с тази на майка ми е истинско удоволствие. Педалът е много чувствителен, доста ми е удобно.
Аз вече успях да счупя едната игла, добре че има четири в комплекта. Че даже разглабях под крачето, за да вадя заседнал плат и да чистя насъбрали се нишки.
Още ровя да ти чета предни мнения и съвети, но се притеснявам, че ми енеподходящ плата - използвах една стара тениска.

# 1 567
Стига си ровила, а питай директно! Много е рано да чупиш игли. До края на годината ти разрешавам да счупиш само още една! Какво стана, че трябваше да разглобяваш и да махаш нишки? Да не би да дърпаш плата, че да чупиш игла? Запретявам дърпането на плат! Машината си знае какво да прави.

# 1 568
  • София
От неправилна употреба стана.
Плата се набра в дупката под крачето и иглата заседна в него. Първия път я вдигнах, плата се беше заплел вътре, та го вадих.
А втория път иглата изобщо не излезе от там, чу се само кръс и като дръпнах плат излезе острието. Отворих, извадих плата и с четката изметох ето това

# 1 569
elektrichar Joy няма никакви проблеми засега  bouquet Много съм доволна и вече мисля какви бебешки дрешки да украсявам.
Здравейте, като за начало да се представя, абсолютен аматьор съм. До сега съм ушила няколко несесера, две роклички, едни къси панталони и зашила няколко скъсани по шева неща.... Имам механична машина шкаф, която преди половин година ми  я преправиха на автоматична. С нея имам десетина крачета и дори двойна игла.
 Очаквах половин година да ми стигне един Привилег втора ръка, но вместо него получих нов Блаупункт, тип играчка, а може би перфектен за някоя девойчица, която иска тепърва да се учи ....без абсолютно никакви екстри е...та от там голямо разочарование. Разглеждам форума и очите ми залепват за тази машина на тези с електроуредите от Германия, с 200 екстри за 200 пари и докато мисля какво да правя да помоля Mari_qana ако е купила своята от там да пусне някоя снимка на нещата които вървят с нея?
Хем ми се иска, хем четейки само се обърквам. Хем ако се избира между хоризонтален и вертикален се избира вертикален, хем ако жената си изгуби точилката биха си я купили на момента и хора чието мнение ми е много важно.
А в същото време не шия кой знае какво, мога да си правя по-сложни неща на старата, а на играчката като е нещо на бързо. Тези 200 шева надали ще използвам ... Може някой надпис (навсякъде)....
По принцип ми се иска да си намеря платове за тениски и панталони, малко лигави и разтегливи и да си шия за себе си. Обличам се спортно, да кажем и платовете, който действат официално някак не ги връзвам със себе си много-много и си мисля дали за това което ми се иска не е всъщност най-подходящ оверлог?
И пак да помоля Mari_qna да напише едно есе на тема "новата екстра в къщи".
Да преценя дали ще се чувствам като да имам Ягуар в гаража или ще знам, че имам Ягуар в гаража, но всъщност ще е с мотор на Лада.
Единственото ми успокоение е , че като чета, доста от вас мислят по доста дълго време, та да не си давам много зор...има време...

# 1 570
Vige, след като си купих оверлогът и покривната, на многооперационната съм шил само прав шев, зиг заг, илици и копчета. Вече имаш здрава машина с тези операции. Оверлогът е незаменим за съвременните разтегливи материи. С оверлог и машина със зиг заг, можеш да шиеш всичко и то при положение, че имаш двойна игла за подгъв на трикотаж. Щом мислиш, че тази машина не ти е необходима, няма смисъл да я купуваш! Купи си оверлога и това е!

# 1 571
Здравейте, първо да кажа , че съм пълен лаик. Трябва ми машина :
1 дуракоустойчива
2 за дебели платове-кожа и платове с подлепващо
3. за тънки платове тип мрежа воал , дантела, органза
4 бродиране - не програма а ръчно с геврече (хихи) иска ми се 7мм зигзаг
Бюджет до 450 лв
Прочетох цялата тема и тъкмо да поръчам, най правилното - elektrichar предлага нещо по- привлекателно. За това все пак ще задам няколко въпроса , дано не са прекалено смешни.
1 Първо се спрях на Елна 240 - заради вертикалния грайфер, едностъпковия илик, 5 години гаранция. До колкото разбирам, тя е чудесна за дебели материи , но ще имам проблем с тънките и лигави- цена на границата
2 втори избор Medion 15694 +Medion Md16600  оврлог...но тук изобщо нямам идея, дали оверлога ще се справя с плътните материи и изобщо инфото за оверлози е малко - само лидълския който явно вече не се предлага.
 А и тази марка медион ми е крайно непозната, спирам се на нея единствено с оглед човека който я препоръчва , а виждам че има много знания. Може и други съвети, благодаря предварително

# 1 572
Чудесен човек, аз му изчетох всички коментари за нея и съм си разколебана. В един момент разбирам, че хоризонталният грайфер изобщо не е ок, че дисплея не е ок , че ако се повреди не се знае какво става след това... В друг момент, че е ок. Знам че с този ми коментар мога да бъда разбрана погрешно, такъв човек не се ражда всеки ден. Ако го познавах лично и ми беше близо сигурно щях да се моля да съм чирак при него. Има нервите да обяснява на всеки всичко по най-подробния начин. И за тази машина се  е изказал без да скрие плюсове и минуси. И да, няма начин да е вечна, та всеки сам си преценява риска и възможностите.
Аз обмислям да опипам почвата да видя какъв е все пак шанса да ми донесат машината втора ръка, до тогава да си карам на тези...поне година, но както вече казах не съм някакъв шивач та мога да чакам.
Като ми подариха НОВАТА ми намекнаха нещо от рода на - догодина ще е по-модерна или ако ти хареса оверлога ще е оверлог, та и него още няма да го мисля, нищо че ми се иска или ако направя покупка задължително ще го вмъкна в някой разговор.
И ако някой не е плакал днес, пускам две снимки: на това което очаквах и това което получих.

# 1 573
Привет Vige, до колкото разбрах този тип машини са добри , като допълнение когато имаш оверлог и покривна машина,които всъщност да изнасят боя. Но въпросът е дали може да се намери читав оверлог за около 200 на лева. А там наистина не зная какво да гледам. Честита ти машинка, да разкажеш как се държи

# 1 574
Здравейте!  Имам питане към " Electrichar"
 Не съм имала електрическа машина, но ще се справя.  Трябва ми за поправки на дрехи и шиене и поръбване на разни платове от време на време.  След като изчетох доста мнения и съвети назад,   и бюджет до 300 лв,
,  реших да се възползвам от вашето мнение за : Шевна машина Singer MADEMOISELLE, 7 програми, 1500 имп/мин.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 22:40 от Дорка Тодорова 629919

Общи условия

Активация на акаунт