7 години вкъщи

• 15 999
  • 355
  •   1
Отговори
# 285
Че кой е казал, че е лесно. То е ясно, че да си останеш вкъщи 7 години е трудно. Ама защо трябва да ми е трудно, това вече не знам.

е, не разбра ли, 4е такава роля ти е определило обЩеството

Grinning

Браво, сигурно месния Бойко им е осигурил втори и по-голям и безплатен общински апартамент Laughing

# 286
  • София
Ако наистина са толкова щастливи, колкото изглеждат на снимката, поне не страдат от депресии, неврози, наднормено тегло, диабет и всякакви други убавинки, които дебнат претоварените деца и тези, на които им липсва внимание.

Децата имат значение, защото една жена не си остава вкъщи заради чистенето и готвенето, а заради децата. Ще използвам друго клише - целта оправдава средствата. При положение, че целта е тясно свързана с децата, то е напълно нормално оттам да произтича и нагаждането на много подробности от живота. И както се каза неведнъж, става въпрос за няколко години, в които децата са най-нуждаещи се от родителите си и най-много от майка си. Природата така или иначе си го е измислила децата сами да търсят самостоятелност и ако са получили здрава основа и самочувствие в  семейството си, когато светът се е въртял около тях докато са имали нужда от това, то те съвсем самостоятелно ще отстояват свободата си и ще си я извоюват.
Не зная какво и как ще се случи занапред. Във всеки случай и утре да тръгна да умирам, поне ще зная, че съм направила това, което съм сметнала за най-добро за децата. А нататък и те сами си хващат пътя. Университетът няма да им го избирам аз, а те. Ако имат здрава подготовка и акъл в главите си, ще успеят да се справят и без моите пари.
Когато човек ходи на работа и това му е най-важното за момента, то той подчинява останалата част от живота си на работата. Не виждам конфликт, ако за някакъв период от време центърът не е работата, а децата.

В края на краищата, никой не се захваща с нещо, което не му е по силите. Или дори и да се захване, много бързо разбира, че не се справя и се отказва.

# 287
  • София, "Младост 3"
уф продължавате да дъвчете...
излишно е
обсъдихем и мисля вески затвърди своята позиция още повече Wink
важното е всеки избрал нещо да е щаслив с избора си и още нещо обаче - и ближните му да са добре с ишзбора му...когато може, защото живота не е концерт пожелание - има майки, писали тук, които няма да тръгнат на работа - не защото не искат, а защото няма кой да се грижи за специфичните нужди на децата им...но вярвам, те дори и не доброволно, ще намерят совето щастие

аз стигнах до един извод - всеки избор взет ДОБРОВОЛНО се НОСИ с лекота
вески избор натрапен от обстоятелствата изисква жертва от майката....а когато майката е добре, в мир със себе си и доволна о тживота си - няма начин да не накара и децата си да се чувстват добре

# 288
....а когато майката е добре, в мир със себе си и доволна о тживота си - няма начин да не накара и децата си да се чувстват добре
Това е самата истината и за мен - а дали ще си стои вкъщи и колко време ще стои или ще ходи на работа е второстепенен въпрос.

# 289
....а когато майката е добре, в мир със себе си и доволна о тживота си - няма начин да не накара и децата си да се чувстват добре
Това е самата истината и за мен - а дали ще си стои вкъщи и колко време ще стои или ще ходи на работа е второстепенен въпрос.

Това е и първоначалната ми и постоянна идея по въпроса, за която дудна. Включвам се само, когато счета че разсъжденията поемат крайно неприемлива, според мен, насока и се изпада в големи крайности.
Естествено, че една нещастна и неудовлетворена майка не може да бъде добра майка на децата си.
ей- я на на картинката жената, щастлива изглежда. В нейното положение мен щеше трески да ме тресат. Ако тя беше в моето- щеше само да зяпа и да се пули, па да си сгъне багажа- и от където.

# 290
  • София
... защото смятам, че това е, което ги прави щастливи, а щом те са щастливи- щастлива съм и аз, ...........

А ако те не са щастливи? - Това изключва ли и твоят шанс за щастие?  newsm78
Не разбирам добре какво точно питаш. Естествено, че, ако детето ми е нещастно по някаква причина и аз не бих била щастлива. Ти да не би да си?

П.С. Сега прочетох и другиата ти публикация- за потребността ти да задоволяваш и нечии други нужди, а не само тези на дъщеря ти, дори и да ти се сърди за това. Ами, щом чувствата на дъщеря ти не пречат на твоето щастие, супер. В това няма нищо лошо, защото ясно е, че не го правиш системно, а както сама си казала- балансираш.  Аз не мога така обаче, при мен не се получава. Аз, ако знам, че детето ми няма да се чувства добре от липсата ми, просто не може да възникне потребност за мен да ида някъде без него. И това нито означава, че някоя от нас е по- лоша майка, нито пък че живее по- малко пълноценно от другата. Просто сме различни.

А, и сега да не си помислиш, че си стоя само в къщи, за да задоволявам капризите на дъщерите ми. Не ми се налага, просто. Голямата е достатъчно пораснала и сама изявява желание да ходи пред уикендите при баба си, а отскоро по примера на кака си започна да го прави и малката. И всички сме щастливи.

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 19:19 от lilfi

# 291
Ако можех бих си останал завинаги вкъщи. Моето призвание е семейството.

# 292
  • София
... защото смятам, че това е, което ги прави щастливи, а щом те са щастливи- щастлива съм и аз, ...........

А ако те не са щастливи? - Това изключва ли и твоят шанс за щастие?  newsm78
Не разбирам добре какво точно питаш. Естествено, че, ако детето ми е нещастно по някаква причина и аз не бих била щастлива. Ти да не би да си?

Обаче аз разбрах. Явно идеята е всеки да си гледа щастието и не е задължително нещастието на единия да води до нещастие на другия.

# 293
Обаче аз разбрах. Явно идеята е всеки да си гледа щастието и не е задължително нещастието на единия да води до нещастие на другия.

Води! Ако детето е нещастно, как майката ще е ок? И обратното...аз като бях хлапе щом мама зареве почвах и аз, повода не съм го знаела.  Peace

# 294
Не зная какво и как ще се случи занапред. Във всеки случай и утре да тръгна да умирам, поне ще зная, че съм направила това, което съм сметнала за най-добро за децата.
и аз така,само дето ходя на работа от 6та им седмица,пътувам по служба и не само без децата, наемам ситери за да идем на театър ние и пр..все неща които ме карат да се чувствам адекватна майка и професионалист..

# 295
  • София
Значи всичко е наред - всеки прави и получава това, което му е на душата.

# 296
Нищо ми няма, гледам си детето и се помотвам  Mr. Green
Обзема ме скука от време на време, но и на работа като ходих пак омръзва  Wink

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 16:25 от L е о

# 297
Това за колектива и самостоятелността ги приказвай на някого, който няма представа от деца. Направо като ги родим да ги даваме на ясли, че да сме достойни, а и децата да са сред връстници, че от тях ще научат повече.
Гледам,че темата е прераснала в доста ожесточен спор,като някои майки,като теб,Радостина,определено не се сдържат и излизат от рамките на добрия тон.Не съм успяла да прегледам всички постове,така че ще коментирам по ред тези,които ми правят впечатление и не мога да ги подмина.
Та по въпроса на кого какво да приказвам,не мисля ,че е редно ти да се разпореждаш,аз съм изразила мнението си,с което не е задължително да си съгласна.Както разбирам представата ти за деца не включва отглеждането им в ясли и градини,което ми е странно,не виждам какво толкова неполезно за тях се случва там?Децата там не са за да научат повече от връстниците си,а да са сред деца с близки на тяхните интереси и манталитет,да играят на общи игри,да усвоят едно от друго някакви полезни навици,на които ние в къщи понякога трудно ги научаваме или изобщо не успяваме.мисля,че имаш предвид,че там се влияят и от недобре възпитаните или палави деца и учат и някои лоши неща,но в крайна сметка и да си го гледаш в къщи до училищна възраст,то в училище ще се сблъска пак с тези неща,така че от това няма начин да си опазиш децата.
Аз също не одобрявам децата прекалено рано да се оставят в ясла,но след 2 годишна възраст според мен е нормално и за тях е много интересно там.Поне за моята дъщеря беше така.При всички случаи е по-добре,отколкото да виси по кафенетата,да го разхождаш с количката по прашните улици,или да гледа тв по цял ден.Съжалявам,че дъщеря ми боледуваше много и не можа да ходи повече време и на ясла и на градина,но определено там и харесваше много.

# 298
  • София
Кажи ми кое от цитирания пост е извън рамките на добрия тон?
Много съжалявам, че някои родители решават, че не могат да създават определени навици в децата си, та за тази цел разчитат на яслите и градините. И на всичко отгоре не четеш внимателно - написала съм, че в нормални обстоятелства децата учат от възрастните или по-големите си братя и сестри, защото така чепрят от техния опит, а не от връстниците си.
Както съм казвала и преди, в днешно време децата не могат да бъдат изолирани, защото поне веднъж на ден се срещат със свои връстници, когато са на разходка или на някакви занимания и се добавя и общуването с брат или сестра според броя на децата в семейството. Но нуждата от контакт с връстниците не означава, че трябва да прекарват с тях по 8 часа на ден. Затова не бъркай нещата. Социализацията не означава да си вързан към още 25 връстника и да спиш, да ядеш, да играеш, че и да пикаеш и да сереш по команда като в казармата.
И като повдигна въпроса за кафенетата, само не ми казвай, че те са пълни с деца, които не са ходили на градина, защото ще е абсурдно.

# 299
Не бих могла да си представя да остана 7 години вкъщи отдавайки се изцяло на децата си, това не е за всеки. Нясно съм със себе си и затова не съм си и помисляла за подобен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт