46та Американска Февруарска раздумка

• 11 998
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
  • Чикаго / София
И аз чула- жабата, че подковават коня и вдигнала крак,  Laughing та да ви питам за тези нчекове от Буш.  Четох страничките които сте пуснали, ама нещо не ми стана ясно! Blush Та значи ние като сме били 2 месеца само в САЩ през 2007г.  работили сме, и ще си платим данъците, имаме ли право на тези чекове? newsm78

За мен правенето на торти е ужасно трудна задача!   Crazy Направо ви се възхищавам за способностите. А аз ще продължавам да търся тук място на което да продават хубави и вкусни торти. До ажгуст, когато е РД на малката имам време! Rolling Eyes

# 136
И аз чула- жабата, че подковават коня и вдигнала крак,  Laughing та да ви питам за тези нчекове от Буш.  Четох страничките които сте пуснали, ама нещо не ми стана ясно! Blush Та значи ние като сме били 2 месеца само в САЩ през 2007г.  работили сме, и ще си платим данъците, имаме ли право на тези чекове? newsm78

За мен правенето на торти е ужасно трудна задача!   Crazy Направо ви се възхищавам за способностите. А аз ще продължавам да търся тук място на което да продават хубави и вкусни торти. До ажгуст, когато е РД на малката имам време! Rolling Eyes

Ирка, нямам идея дали за вас ще важи, но едното от условията е да сте подали данъчни декларации за 2007, нямам идея обаче като е такъв малък период от време дали ще ви ги признаят.

А за тортите те съветвам да се опиташ да си направиш, защото наистина хубавите торти струват много пари.  Peace

Тандури, и мъжо  ти ли няма да вземе чек? А Ели? Тя поне е гражданка.

Аз това не съм го видяла, проблема е, че за да вземе, трябва да файлне данъците отделно от мен и Калин, което пък ще ни попречи на Такс ритърн-я.  Rolling Eyes
Въобще прецаквация отвсякъде, 11 години сме плащали данъци, даже 6 от тях го задължаваха да файлва като сингъл, с което със сума данъци се набутахме и накрая това...просто е тъпо. Rolling Eyes

# 137
абе Тандурка, къде го пише това с нямането на ССН? сигурна съм че си чела де... ама тъпо - Калин и ти депендънътс ли сте на мъжа си? Ако да, каква е разликата сега  newsm78

Ирка, доколкото разбрах, ако 1) сте изкарали (заедно) поне $3,000 (това е бруто) през 2007ма и сте подали данъчна декларация до 15ти Април, ще получите $600 за вас и $600 за децата.
Ако са ви удържали над $1200 данъци за 2007ма, ще получите $1200 за вас и още $600 за децата.

Ключа в цялата работа е да подадете данъчна декларация и да имате брутен доход над $3000 за двата месеца през 2007ма.

# 138
Кейси, гледахме, как без нас, даже на беба посочихме, а после си поровихме по нета с дообразователни цели, та научих, че оранжево-червеникавата сянка върху лунната повърхност всъщност е отражението на изгревите и залезите на земята в този момент  Shocked

За децата сумата на рибейта май б еше по 300 долара на калпак... голям мързел ме е налегнал, дори не ми се рови за първоизточника...

Пумпал - ще ти целувам май ръка, но не тази с която си пипнала Лео, а тази с която снимаш  Laughing Разкошни пейзажи, и на мен са ми слабост - все едно си пътувам виртуално  Praynig даve преди години се бях запалила по панорамните снимки и мислех да си правя сайт... после открих сайта на един БГ пилот от ЛА, който беше правил панорами по целия сват и му се кефех... а буквално преди дни попданах на http://www.panoramicearth.com/index.php и вих от възторг  Mr. Green

За тортите на Тандури ще се опитам дори д ане мисля, че ме е нападнал кърмаческият глад и вия на пълната луна  Blush и ям де Blush

Онзи ден като нищих един проблем с консултантка по млеконадоя по тел. тя изтърси нещо, дето никога не го бях чувала "бебетата имитирали  facial expressions от родителите си"  newsm78 Та първата ми мисъл беше, как мама иска от мен първо да се усмихна, после да се наведа над Ангелината...а втората - колко много усмихнати бебешори си имаме тук  Grinning... Та това означава ли, че майките им са най-усмихнатите и щастливи мадами Heart Eyes

# 139
Джена, ей тука го пише на официалната страница на ИРС:
http://www.irs.gov/newsroom/article/0,,id=179181,00.html

Да, депендънтс сме, само не разбрах за кое каква е разликата? newsm78 А иначе историята е, че имаме задължения, пък нямаме права.  Rolling Eyes
Извинявам се, не исках да го раздухвам и правя на въпрос, ама последните няколко дни така ми набра от " отношение" към нас като към " гадните чужденци", че нямам думи, това просто ми преля чашата. Другите случки просто не искам да ги коментирам, че са много лични и не ми се споделя във форума.  Rolling Eyes

# 140
Едно въпросче и от мен  за данъците .Аз като не работя и не съм работила 2007 има ли  начин мъжът ми да подаде от името на двама ни ,щото хич не съм на ясно с тези такси

# 141
Джена, ей тука го пише на официалната страница на ИРС:
http://www.irs.gov/newsroom/article/0,,id=179181,00.html

Ха! И ако това не е несправедливо...  #2gunfire
Исках да кажа, че в Ю Ес данъците винаги има желязна логика, а в случая не виждам - при положение, че можете да се квалифицирате като депендантс, защо да не може да получите рибейт... тъпо, много тъпо!

Макси, няма проблеми мъжът ти (женени сте, нали?) да подаде married filing jointly или head of household. В зависимост от обстоятелствата, второто може да е по-изгодно, но като цяло, първото е по-изгодно. Та на просто език казано, и ти да си включена в неговата данъчна декларация, което ефективно ще намали съществено данъците за годината. 

едит: всъщност ти питаш, ако нямаш ССН ли?  Thinking. Пак може, но в такъв случай се вади специален ИТН за тебе, но как става това може да ти обясни Тандури например, защото не съм запозната...

хехе, Индиана, и аз затова харесвам пеизажните снимки, дефакто аз затова пътувам - ако не увековеча в снимки, не се чувствам, че съм била там. Затова и не обичам да гледам забележителности - до гуша са ми дошли части от катедрали и сгради разни в кадрите ми - много са скучни...

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 18:05 от Jenna

# 142
Tandoori , не се ядосвай, и ние сме така с данъците, даже от миналата година ни дължат детските, които никой не знае кога 6те ни ги изплатят и дали изоб6то 6те благоволят. 4ужденецът навсякъде е такъв - правата са ограни4ени до минимум, задълженията се спазват с пълна сила. За съжаление отно6ението към 4ужденците тук скоро по ни6то няма да отстъпва на това в западна европа, даже може скоро знаците да се сменят заради намалява6тото население на стария континент.

# 143
Джен, тенкс за бързия отговор. Имам ССН , просто питам дали може и мен да ме включи в данъчната декларация. Но не ми е ясно как  става като аз нямам доходи , какво ще декларирам?
Досега не ме е включвал , но щом може ще го направим.

# 144
Ами нищо няма да декларираш, пише ти името, ССН и после като вкарва доходи, пише само неговите и така... ако имаш по-подробни въпроси, пиши ми на лични, ще се радвам да помогна.

забравих да ти кажа онзи ден, че много ми хареса "баткото" ви - такова усмихнато дете - на всяка снимка... да ти е жив и здрав. и нищо му няма на ушите, има право човекът да си ги носи с  гордост  Mr. Green

МрсГ, Тандури, мерси за линковете, започвам да мисля къде да си похарча парите от рибейта  bowuu

# 145
молба питанка искам да гледам On Line  NBC CBS ABC

някакви предложения...например, къде?

bouquet

# 146
От това, което сте писали няма начин да не се включим в този ребейт. ако е така, просто лятната ваканция ни е в кърпа вързана Laughing. Писна ми само есента и ранната пролет да си ходим Crossing Arms. а пък ще е най хубаво 2 пъти в годината Thinking, ама няма $.
Тандури, много си права, задължения имаме големи, права клонящи към 0 #Cussing out
Досега винаги сме плащали, това ще ни е първата година в която ще вземем нещо, таткото е парт- таим+ бебе . Затова се надявам да си възтановя всички данъци.
Тандури, пиши за тортите  bouquet. може да ми дойде вдъхновение да направя една на съпружето за РД  chef/ през април/. Сега съм на тема чистене и хигиена, ама ще следя и темата с тортите с интерес

# 147
Какви са тези проблеми с данъците?

иначе тази година е мазало при нас:
сина ми няма ССН, не искат да му издадат без Свидетелство за раждане, а то може да отнеме до година от Луизиана (ноември). Искахме да му направим ИТН, но ни казаха, че не могат докато ССН не им изпратят, че официално са ни отказали..докато изпратят отказа, изисква 4-8 седмици за ИТН.... ай, ай такс ретърн юли месец за нас ooooh!

МВК, оправете си дабъл-ю-тата на работа, затова не взимате нищо...най- вероятно не плащате достатъчно през годината. веднъж и за мъжа ми беше така, след това поправихме и от тогава ни се връща или поне не доплащаме.

# 148
penasim, ти не пита ли вече тук? Не мисля, че някой знае, иначе момичетата щяха да ти отговорят. Ние ги гледаме по ТВ и не вярвам някой да се е ровил в интернет да ги гледа. Ако ти не намираш връзки в интернет, то и ние няма да намерим. Може би да попиташ на друго място..

Тандури, колежката ми от работата току-що ми се обади да ми каже, че е бременна  Shocked Laughing /тя е на 21г, а годеника й, с който сега в събота ще правят сватбено коктейл парти е над 40/ Май ще правя торта с надупено гъзенце Joy Благодаря за линка, сега ще го разгледам, ще ми трябва време да загрея, че много сложно ми се вижда. Но няма нищо по-хубаво от домашна торта, аз купешки не мога да ям.

Индиана, хайде сега...ръката с Лео е къде къде по-така  Laughing А снимките не са кой знае какво, аз просто пуснах да се види как снима моя обектив/камера.
Аз на Иван му се хиля като зелка насреща още от началото и не спирам да му досаждам с песни и глупави приказки, но резултата е на лице /или поне така си мисля, че да не се хабя иначе  Laughing/ Много е усмихнат и говори много. Така че включвай плочата и това е  Wink

Бенсън, гледа ли последния епизод на SSBS във вторник, беше готин!

# 149
Тандури, колежката ми от работата току-що ми се обади да ми каже, че е бременна  Shocked Laughing /тя е на 21г, а годеника й, с който сега в събота ще правят сватбено коктейл парти е над 40/ Май ще правя торта с надупено гъзенце Joy Благодаря за линка, сега ще го разгледам, ще ми трябва време да загрея, че много сложно ми се вижда. Но няма нищо по-хубаво от домашна торта, аз купешки не мога да ям.

Пумпал, да не забравиш да сложиш памперс обаче Wink  Laughing Аз нали имах такава дилема, оказа се, че е по-политически коректно Wink

Общи условия

Активация на акаунт