46та Американска Февруарска раздумка

• 11 982
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Джи, аз не го варя. добре е Плами, харесва му и да чукна на дърво нищо му няма.
Пумпал много е хубав Ванката / пу- пу/.
Benson  то га си корегираме таксите, ама вече май не е необходимо. Къща , бебе, таткото е part-time и мисля , че сега ще се наредят нещата.
Тандури и моя любим хляб са го увеличили от $ 3 на $4.50 .Ще вадя пак машината за хляб  food002. , че то къде ще му излезе края иначе. За киселото мляко няма проблем, просто не е на уважение в нашата къща, ама прясното го пием като вода

# 211
Джи, аз в микровълновата варя млякото.  Peace

И как точно? В какъв съд, колко минути, етц? Мерси! (Не миришка на загори тенджера-мама, нали? Laughing)

# 212
И как точно? В какъв съд, колко минути, етц? Мерси! (Не миришка на загори тенджера-мама, нали? Laughing)

Ами обикновено направо в чашата или в мерителна каничка ако е по-голямо количество, честно да ти кажа минути не съм засичала, но може би за 5-10мин. А ти защо чакаш млековарка от БГ? Тука имат дабъл бойлери дето са точно за това? newsm78

# 213
MrsG беше писала нещо за бактерии...

Не бактерии, а хормони.  Simple Smile

Защо не пробваш да го вариш на водна баня, докато ти пристигне млековара? Нали се сещаш - малка тенджерка с млякото в по- голяма, пълна с вода и на котлона.

Според мен не е хубаво да се използва микровълнова за бебе или дете, но вие си знаете.  Peace

Пумпал, много е сладък Иван!

Тандури, за какво ти е тая машина- одеалото в долапа и на сутринта кис. мляко готово.  Simple Smile

# 214
МрсГ, абсолютно е права майка ти за хормоните, затова избягвам да давам на хлапетата така или иначе, макар че Калин ако го оставиш като вода ще го пие.  Rolling Eyes Ама и какво да му дам, сокове не може, пълни с консерванти и захар, сокове му цедя, но той не ги харесва толкова, пък и той не може да престоява, на всяко ядене да правя пък не става.
Затова съм за айран  Laughing Тука около нас има и ферми, може да почнем мляко и от там да купуваме, ще видим.  Joy Накрая може да си гледаме крава  Joy Joy

# 215
Ани, и аз давам айран нон- стоп!  Laughing
София обожава детски кисели млекца, но вместо да и и ги давам с лъжичка, разбивам в шишето с вода и тя обикаля къщата и лочи. По 2-3 шишета на ден изпива така.
А за хормоните в прясното- ами именно затова вариш и си ОК.

# 216
Ох, не били компютри, били компоти. Обърках се! Първо - в микровълнова и аз съм леко против да правя нещо за бебета, но всеки опит е добре дошъл! Второ - тия дабъл дъна къде са, бе Тандури, като обърнах Линен'н'Тингс и какви ли не домакински магазини и не видях двойно дъоно. Трето - хормони - чудесно - ама какво мляко да пие тогава? Cry Нали на тая възраст трябвало да пият по поне 24 oz мляко? Аз давам кисели млека, сирена, не знам си какво, ама все ми се струва, че бебе на 1 година е добре да пие мляко. Формула - инаф! Сокове му се цедят пресни всеки ден, пие с наслада, но млякото ми е трънчето в окото.
П.С. Мислихме вече за двойни тенджери и дъна и физични закони. Wink

# 217
сега ми стана ясно що хората се кърмели по 100 години = че то било голям проблем с млякото и малките деца  Thinking (аз не обичам мляко и не мога да го оценя  Simple Smile)

# 218
Za purvi put si vlizam ot telefona v neta,mnoooogo udobno! Obache kredora ne mi izliza newsm78

# 219
  • Чикаго / София
Момичета да ви попитам нещо. Използвате ли някакви маски за коса? А от кои шампоани сте доволни?

Откато сме дошли тук косата ми стана много зле. От стеса ли, не знам! Rolling Eyes  Първото което ще направя е малко да я поподстрижа, ама май си трябва и нещо друго! Гледам шампоаните и нищо не ми говорят! В Бг си знаех кой какъв е, за какво е, а тук не мога да се ориентирам. Та затова и да попитрам от кой шампоан и балсам сте доволни?

Зачетох се в една тема за Красивата коса в подфорума Красива мама, ама не съм сигурна  съставките на тази маска дали могат да се намерят тук -тривитаминол/купува се от ветеринарна аптека/, свинска мас,  газ - има и други неща, ама тях знам, че мога да си ги намеря.  Wink Някой правил ли си е това чудо на Американска земя? Тук този триватиминол /АД3Е/ къде да го търся, във магазините за животни ли като Pet co и подобни? А газ изобщо продава ли се и как изглежда? Аз в Бг не съм и виждала какво представлява газта, та тук ми е много чудно как ще я намеря изобщо?! newsm78

# 220
Ирка, почти всички марки ги има и тук, ако не в магазините, то онлайн. Аз и в България, и тук, ползвам PHYTO и съм много доволна. Имат страхотни шампоани, маски и витамини.

За тривитаминол се съмнявам, че ще намериш тук. По-добре помоли някой от България да ти го донесе.

# 221
Относно млякото- прясно мляко взимам органик от Пъбликс, не го варя, ама и Данни не го пие Sad ... Съответно се е случвало да подквасявам няколко пъти от него с надеждада малкия да се научи да го пие на айрян, обаче- тц- така си и стои в хладилника., докато съвсем не се вкисне (и ние не го ядем кой знае колко много) и тогава го употребявам в сместа за баница, което обяснява честото приготвяне на този продукт у дома...  Mr. Green
Тандури, тия машинки за кисело мляко дето ни ги показа ми харесват, защото са компактни, и бих си взела с удоволствие някоя от тях, за да избегна момента с одеалото- не мога да свикна, че съм дошла в щатите, за да правя кисело мляко като прабаба ми  Crazy или като някой амиш...  Laughing. И така да се каже квася, ама с "большим неудовлетворением"... Да ме прощават отличничките по руски.

Вчера на плейграунда се събрахме интернационална компания- мама рускиня, мама сръбкиня, един дядо албанец (внучето беше с червен панталон- на едини крачол с албанския герб, на другия с надпис АЛБАНИЯ) и две българки, та така се заплеснах там, че Данни прав заспиваше накрая... определено рускя по ми се отдаваше от сръбския, де.. веселба беше  Laughing...

За маските за коса нямам мнение  Rolling Eyes Simple Smile.

Ако някоя мама тук кара или има мнение за автомобилите от марката Киа, ще помоля да ми пише на лични доволна ли е, че съм си харесала едно моделче Спортидж и мнооого го искам...  newsm78

# 222
..не варя пр.мляко ;
..квасях преди децата,сега караме на данон фет фри или каквото е на сейл;
..ползвам миковълнова за децата от ден 1, без 2ра мисъл и с повече климбучкане..
..киа-та е кола ужасна,ходихме с такава на море рент,мъка на бучки и каручки, ако можете-пропуснете..
*
..стеф излиза от криба 2 седмици сам,от тая нощ е без решетка,страх ме е да се кача горе да видя къде е..
..започва байряма по на ния рд-у дома вечеря с приятели наши,в у-ще,пак у дома с нейни пиърс..този път съм заръчала билети за шоута,цирк и концерти и книги,дано не ме сполетят пак камари пластмаси..
..намерих кой да гледа децата-заминаваме за мексико сами! (ако някой търси идея за бизнес - хотел за деца ит из,няма такова нещо,поне не тук..)*
*
Хиър-мислим те

# 223
Още една дето не вари млякото.И кисело не си правя.Това ми е едно от нещата, което ме отказва още докато ми го обясняват  Rolling Eyes Данон (плейн) купувам, и айрян му давам чат-пат.MrsG , ако купувам Oberweis:
, мога ли да си спестявам варенето?
Анет. весело из Мексико и снимки после.Идеята за бизнес не е лоша. Да ти е жива и здрава рожденничката (скорошната).
Тандури, нет през тИлИфона, а?Аз съм с такава допотопна техника.Моят телефон е все още само телефон  hahaha

# 224
Irka за продуктите за маската с тривитаминола, не знам дали ги има там, но малко се съмнявам. Самия тривитаминол, вероятно е под друго име ако изобщо го има. Иначе за самата маска да ти кажа, аз съм я пробвала и не ми подейства особено добре, да не говорим че ароматът и е просто убийствен  Sick. Ти с каква коса си и какъв е точно проблема, кажи ще измислим нещо друго.
Иначе да използвам докато сме на такава вълна да задам няколко глупави въпроса  Embarassed
- има ли кола-маската почва у Щатско, къде да търся, какви са нормално цените? Аз гледах в нета няколко салона в района, където ще бъда, мисля че това което ме интересува се нарича brazilian waxing (или нещо такова), но обаждат някакви цени м/у 50$ и 80$, които не знам как ще ги преживея при положение че тук ми струва 9лв. Та интересува ме това нормални цени ли са за такава процедура  newsm78?
- как процедирате с подстригването  Flutter ? Цените пак ли са от този калибър и изобщо какво ще ме посъветвате  Thinking?
За Киа-та ще ми е интересно и на мен да прочета, май с такава ще се придвижвам докато съм там, но като се има предвид че откакто съм взела книжка не съм карала ми е все тая, стига да върви.

Общи условия

Активация на акаунт