Работна тема за детските заведения!

• 28 800
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ето ме пак Simple Smile
Срещата вчера мина добре, макар и доста набързо, тъй като Минчева и колеги имаха среща с Фандъкова и бързаха.
Ето какво стана ясно:
 - класиранията севсем скоро ще започват да се пускат поетапно, първо за 2002/3/4 г, за останалите (тоест 2005/6/7 г.) ще бъдат пускани също поетапно, по райони, тъй като се страхуват от хакерски нападения и искат да се подсигурят. Най - вероятно ще се направят преди 31.05, тоест класиранията за всички райони ще са направени до 31.05. В системата няма да има списъци, ще се пращат мейли на родителите с информацията. Във всяка ДГ също ще има списъци на видно място. Общо взето искат за сега в системата да не се получава стълпотворения от хора, поради вече споменатата причина - хакери
 - това, което в момента е написано в сайта за 2-ра яслена група че приема е текущ е грешка, ще бъде оправено, няма текущ прием за 2006 г, текущия прием за момента е само за 2002/3/4 г.
 - от 2 дни върви потвърждаване на предимствата в системата, на всеки е разпратен мейл и се чака да се попълни от всеки имащ такова. Идеята им е да се изчистят всички погрешно подадени предимства, имало родители, които дори не са разбрали че са заявили предимство и с тази офанзива искат да изчистят такива грешки. След като излезе класирането всяко дете с недоказано предимство няма да бъде записано. Директорките ще информират за всеки такъв случай и по мое наблюдение наистина ще го правят акуратно
 - беше казано че от днес директорите вече ще имат достъп до системата и ще могат да коригират информацията за градините си, съответно нови свободни места, освободени след 04.02, пояснение за свободните места защо са такива (което е изискано от общината за улеснение и повече информация за родителите), инфо за градините и т.н.
 - за препаратите, г-жа Балева каза че е абсолютно отворена към това, което е ясно, тя също е проучвала някои. Разбрахме се когато сме готови с цялата информация да направим среща с СНБМ и техните сдружения (тя е председател на едното) и да обсъдим всичко абсолютно детайлно, какво бихме искали, какво да търсим, от кого да изискваме и каквото се сетите. Тя предложи дори да го направим следващата седмица, вие решавате кога ще сте напълно готови и ви е удобно и ще се свържем с тях за среща. Г-жа Балева помоли ако може да присъства и Мента като специалист в областта. След като се изясни всичко помежду ни ще говорим с Минчева да помогне за организирането на среща м-у всички институции, които имат някаква връзка с препаратите и ДЗ, но по мои наблюдения това няма да е преди края на Юни поради основния за момента въпрос - класиране и записване, което приключва на 26.06 (въпреки че първото класиране и записване е основното, а то е до 13.06 мисля)

# 196
  • София
Куки, мога ли да помоля на някоя от следващите срещи да повдигнеш и въпроса за документите, с които ще става записването. В Редът за записване пише, че трябва само да се представи копие от Акт за раждане на детето и декларация, че се приема вътрешния правилник на градината.
В същото време в секцията "Въпроси и отговори" на подобен въпрос (№61) е отговорено
Цитат
Медицинските документи се подават, след като детето е класирано и Вие отидете да го запишете в детското заведение.
Подозирам, че този отговор е грешен, но все пак, ако може да се уточни този въпрос. Би трябвало медицинските документи да се подават при тръгване (или поне малко преди тръгването) на детето на градина, защото повечето от тях си имат срок на валидност- съгласно Правилника за прилагане на закона за народната просвета.

# 197
  • София
Цитат
В системата няма да има списъци, ще се пращат мейли на родителите с информацията. Във всяка ДГ също ще има списъци на видно място. Общо взето искат за сега в системата да не се получава стълпотворения от хора, поради вече споменатата причина - хакери

Искаш да кажеш, че няма да може да се вижда от всички кой е класиран и с какви часове е било кандидатстването му, така ли? А не се ли предвижда в един момент все пак да качат тази информация и на сайта (да кажем след второто класиране, или дори записването)?

# 198
Добро утро на всички Simple Smile
Ще се опитам до края на деня да се справя с таблицата и да я пусна за да я прегледате. Имам малко проблеми в работата и мисля, че няма да съм готова преди 6h. Има дупки в информацията, но ще ги попълваме след като е напълно готово всичко. Аз съм на линия за среща  другата седмица, уточнете се само кога, за да мога да се организирам.
Кали, какво стана с УниС? Децата ОК ли са?

# 199
  • София
Да допълня за работната среща:
 - общината отпуска допълнителни средства за допълнителен персонал през лятото и когато има отпуски, само да има кой да се навие да работи за 2 месеца  Grinning
 - Столична община отдел образование си няма сайт от известно време, искат в един момент да използват информационната система и за техен официален сайт, ще има и разни други неща, включително и възможност на директорките да обявяват обяви за персонал ... Като цяло мислят да разработят сайта доста с времето, в един момент ще се открие и форум там

Лифи, сега говорих с Минчева, някъде в сайта трябва да има (според мен още не е качено, поне аз не го открих) кои медицински документи ще бъдат нужни при записване и кои при постъпване (имало разделение на нужните медицински документи). Така че въпрос 61 не е грешен, просто не е пълен  Shocked и това е ужасно объркващо
Относно списъците в системата за класираните деца - вероятно ще има такива според мен, но не съм сигурна. Не сме го коментирали

# 200
Марияна, децата са от 2 дни на ясла, днес им е 3-ти след смяната /още не съм питала в яслата дали наистина е сменен препарата действително, както ми обещаха, но вчера ми миришеше на нещо свежо, така че се надявам да е така/. Още не мога да кажа как са децата, Ели си е абсолютно ок, Ники си имо още сополки и кашлица, но бяхме за 4 дни на Рибарица и се прибрахме на 7-ми, та може от там нещо да е Rolling Eyes Искам да видя още една седмица и после ще кажа.

Аз другата семица съм ок за среща също, Марияна, ти определи кога, че си ни най-важна, ние ще се нагодим по теб Heart Eyes

Куки, обесниха ли защо от сега директорките ще имат достъп до системата? Може би първо трябваше да поискаме справка къде колко места са заявени, за да можем да видим какво ще се случи после. Това ,което ми идва наум е, че можем да пусним в нашите деца известие, че директорките вичи имат достъп до с-мата и да помолим всеки от подалите заявление да следи какво се случва и ако има намалявания на бройките да сигнализираме.

Също нещо важно, което може би трябва да се обсъди на следващата среща е писмото , което е пратено до нас в пощата, как една майка установила, че в доста от детските градини и одз-та прием за набор 2006 г. няма да има или е ограничен за сметка на набор 2007 #Crazy Изрично на срещите при обсъждането на с-мата ни обяснихе, че сега се приема набор 2006 с повече бройки, а на майката са отговорили, че трябва да се обърне към една от родителските организации или към отдел образование, за да й отговорят на въпроса. Виждате всички колко е важно това. Реално тези деца , родени 2006 догодина, няма да имат такъв голям шанс да бъдат приети догодина и ще останат да чакат за 1-2 резервни бройки и фактически остават съвсем сигурно на улицата.

# 201
  • София
Кали, не съм много сигурна в това, което е отговорено  на това момиче. Сега след като директорките имат достъп до системата трябва да обяснят защо има несъответствия (това е изискване от общината към всички директорки). Но за конкретния случай моята логика е следната, гледа се колко деца ще се изпишат Септември и тогава се определя колко ще се приемат. Например ако в сегашните яслени групи 2005/6 има общо 50 деца, от тях 15 са 2005 тоест те ще са в 1-ва група от Септември, то ще има прием само 15 деца 2007 г и няма да има за 2006 г прием, тъй като бройките за тях са пълни (вече има 45 от тази година). Гледа се също и колко 1-ви групи ще има за 2009/10 учебна година (набор 2006). Като цяло си има капацитет и се гледат наличните деца родени определена година, за съжаление в доста ОДЗта има само една яслена група и там нещата се получават така неясни, ако има 2 всичко си е ясно
А за достъпа до системата на директосите - писах по - горе, има доста промени в пложението от 04.02, които не са отразени и инфото не е точно, разбира се всеки ще си следи в ДГ, аз дори съм правя файлчета и данните от градините, които ме интересуват редовно и си срявнявам  Laughing

# 202
  • София
Куки, много ти благодаря за отговорите Hug
Това с медицинските документи трябва наистина да се изясни и качи информацията скоро, защото родителите трябва да имат време да осигурят необходимите документи за записването, което е само 1 седмица. Представяте ли си някое прието детенце да отпадне само, защото не са излезнали съответните изследвания или пък защото не важат.
Ако ми позволиш да те попитам още нещо- за тези пари за заместници. Има ли такова решение (заповед на кмета или не знам какъв точно документ) или просто е добро намерение на тези от отдел "Образование"? В една от ДГ до нас не приемат молби за сборни групи точно защото за лятото няма да има учителки (всички щяло да си ползват отпуските) и няма кой да ги замества.

За достъпа на директорките до системата- на срещата, на която бях в Сирма обясниха защо им се дава достъп. От Сирма казаха, че технически не могат да се справят с това директорките да им подават на тях информацията и те да я обработват и качват на сайта. Затова те бяха тези, които искаха да има достъп на директорките и всяка да си отразява бройката, която тя прецени. Предложиха (тези от Сирма)после да се направи проверка от някой от общината дали заявените места отговарят на фактическите, но господинът от общината каза, че не може да се занимават с подобни проверки. Точно за това и се посдърпах тогава с тях- директорките ми се обидиха, че им нямам доверие, че ще отразят местата вярно.

# 203
Готова съм с таблицата http://www.sisnet.bg/mariana/pod.pdf . Има малки дупки, които трябва да допълним. С червено съм отбелязала местата, където нямаме инфо. След като попълним всичко мисля да направим оценка на всеки препарат и да определим поне 4 подходящи.
Предстоящата седмица ми е ад в работата, само в събота ще мога да се измъкна за среща-ако е удобно на всички ще съм на линия.

# 204
Мента, аз в съботите съм на линия Peace  Не са ми пратили инафо за 2 препарата Rolling Eyes.Дадох им  и пощата на сдружението и моята лична, но - нямма отговор засега... Утре ще ги прозвъня отново .А за Уни С имам нещата в книжен вариант, ( и съм забравила да ги изпратя Embarassed ooooh!)

# 205
  • На края на вселената!
Аз не мога да отворя таблицата

# 206
  • София
  Аз отворих без проблем таблицата  Peace
  Получих и аз мейл от сайта за потвърждаване на предимство. Успях да го потвърдя, но ми изглеждаше малко объркано как става точно за близнаци. Този сайт винаги е някак недоизчистен и човек все се чуди какво точно трябва да направи. Уж съм свикнала да работя с интернет, а днес доста се помотах докато разбера, че всъщност трябва нормално да си попълня инфо за брат/сестра, а после те по ЕГН то ще си ги разпознаят че са близнаци, а не че няма някъде специално да отбележа че са близнаци. В началото ми се отваряше таблица в която си пишеше че няма близнак и не беше активно, а това за брат сестра си мислех, че е само за предимство брат сестра в ДГ. Незнам защо беше нужно, при условие че вече съм въвела ЕГНтата и на двете и съм написала че имат близнак при първоначалната регистрация. При нас с близнаци това потвърждаване на предимство беше нещо като повторение, тъй като нова информация не съм попълвала.

# 207
  • София
Днес говорих с Джонев, медицинските документи, които се изискват при записване (тоест сега след класирането) са:
 - здравен картон
 - имунизационна книжка
За сега няма да ги качват на сайта като инфо, но в мейлът, който всеки ще получи при класиране на детето му ще бъде описано, както и след като излезнат класиранията. Това няма да е проблем, защото няма да е нужно да се правят никакви изследвания при записването (тези 2 док. се взимат от педиатъра), чак при постъпването обичайните

Лилфи, за парите за заместниците не знам какво да ти кажа, сигурно има решение, не знам, директорките си го знаеха и го коментирахме (а аз не съм се и сетила да попитам, а си е важно  Embarassed ), но това, което пишеш за ДЗ до вас не ми звучи никак редно, нали затова до 15 Май се правят списъци във всяко едно ДЗ колко деца ще я посещават и директорките да знаят какъв капацитет персонал им е нужен, ако нямат да наемат. Според мен е най - добре да подадеш сигнал в общината. Друг е случая ако не работят заради ремонт. Провери тук и ако ДГ я няма според мен подай сигнал

# 208
Момичета, от радио  Франс интернасионал питат за участие утре между 10 и 10.30, намира се до градинката на народния театър.
Става въпрос за това, че бил създаден някакъв Консултативен съвет за децата на София  Rolling Eyes бил към Столична община.
1.) Може ли някоя от вас да участва?

2) Знаете ли нещо по въпроса?

# 209
  • София
Момичета, от радио  Франс интернасионал питат за участие утре между 10 и 10.30, намира се до градинката на народния театър.
Става въпрос за това, че бил създаден някакъв Консултативен съвет за децата на София  Rolling Eyes бил към Столична община.
1.) Може ли някоя от вас да участва?

2) Знаете ли нещо по въпроса?

Хриси, аз няма да мога да участвам, но ми е интересно какъв е този консултативен съвет за деца към СО  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт