Имотен балон-2

• 51 111
  • 977
  •   1
Отговори
# 15
CLOCK,каква е целта ти да поддържаш тази тема??
Нямам цел тука си дискутираме недвижимите имоти

# 16
# 17
CLOCK,каква е целта ти да поддържаш тази тема??
И аз това се запитах.Все пак тук влизат  65 000 потребители.
 Уж ей така пусната  тема,ама......Всеки да прави извода за себе си.
Клок,не се сърди,ама ти си нонстоп пред компа...

# 18
Анкетата ти не е коректна.
трябва да се добави и точка "За някои имоти цените ще падат, но за други ще се вдигнат".
Ето ти и примерче -
http://www.imoti.net/%EF%F0%EE%E4%E0%E6%E1%E0-%CA%FA%F9%E0-%D1%E … -enno-879491.html

Тук както виждаш цената е само около 1000 евра на м2, на толкова че и на доста повече предлагат и мезонети със скосявания и огромни тераси, които също влизат в квадратурата при това на шпакловка и замазка. Че и като бонус има асансьорна шахта по средата на хола...

Така че приятелю добавия я тая точка в анкетката... просто на качествените имоти - апартаменти и къщи - цените ще подскочат, докато на презастроеното ново строителство или панели ще паднат... така поне си мисля аз.

И всъщност както питат милите ни съфорумки - каква е целта на тази темичка приятелю?

# 19
 pipilota viktualia         Нещо притеснява ли те темата, мислех че щом никой няма смелост(все пак са намесени много пари и интереси) да излезе в ефир по телевизия и радио да дискутират по тази тема във форума можем да пишем всичко без опасност за живота си.
Май и във форума има хора които се притесняват от истината да не излезе наяве толкова рано.

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 21:49 от CLOCK

# 20
Ако ме питаш лично мен - нищо не ме притеснява, така или иначе нямам намерение да купувам имот различен от земя, пък и не продавам апартаменти на Банско или на морето Mr. Green
И аз също смятам че доста от имоите са безумно надценени, но пък щом има купувачи, явно пазара е такъв, като има търсене - цените естествено растат.

Добави тази точка в анкетата... смятам че е нужно.

# 21
Прави ми впечатление ,че много ти се иска балонът да се пукне възможно по-скоро..

# 22
ако на някой темата не му харесва, може спокойно да я пропуска.няма нужда да пише в нея.
принципно и аз се чудя каква е целта на безбройните теми за обезкосмяване, ама съществуват.

# 23
Колкото по бързо се спука този балон толкова последствията ще бъдат по малки и за хората и за икономиката.За моите интереси няма да коментирам.

# 24
  • София
Да, или темите за попарата, биберона и любовниците.  Laughing

# 25
pipilota viktualia  - ти пък защо висиш в тази тема постоянно? изфука се, че мъжа ти станал милиардер от една сграда в някакъв малък град намиращ се в Източна Бг, доказа тезата че строителите печелят страшно много и сега си се хванала с хората щото няма какво да правиш. Enjoy your life и хайде по-живо по-здраво, както е казал народа. Последното важи и за zaiko!

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 22:14 от Treasury

# 26
Колкото по бързо се спука този балон толкова последствията ще бъдат по малки и за хората и за икономиката.За моите интереси няма да коментирам.
smile3502 

Темата ми е  безкрайно интересна.CLOCK,сигурно ти се иска нещо "по -така"  ,и затова ти се иска да спаднат цените..Не се отчавай!!!!!

# 27
Клок, не чакай да паднат цените ами купувай земя и строй... така поне няма да зависиш от строителните предприемачи.

# 28
Ей браво бе вие изкарахте че строителните фирми са благотворителни дружества 750 е  на кв.м за къща. Братовчед ми си взе апартамент на зелено в началото на 2007 за под 700 е кв.м ,вече живее в него от 3 месеца.Това действие се развива в широк център Варна.
Излиза че строителя от който си е купил апартамента е работил на загуба.
А какво да кажем за по малките градове където цената на новопостроени жилища са били още по евтини към началото на 2007г.

Някой  беше написал това по-горе.
Е, ама ти разсъждаваш доста повърхностно.
1. Наистина земята за една къща е 1/3 от цената на самия строеж. При блоковете е друга сметрката, защото на 1 000 кв/м се строят 30-40 апартамента.
2. Строителните фирми купуват на едро, други си имат собствени бетонови възли и цимента им е изгоден. Получават отстъпки от всички материали.
3. От строителен предприемач знам, че кв/м с всички разходи и тн. му е излязъл 500-550 Е квадрата. Това до акт 16.

Вече си е въпрос на алчност колко надценка, ще сложи строителя.
На мен и вас като обикновни хора, ако решим да си строим къща, ще ни излезе по-скъпо, понеже нито ползваме отстъпките на голям инвеститор, нито ще правим 30 апартамента, за продан за да си избием раходите от земята...
Строеж под 700 Е с всички шукаритети няма как да три се върже. Говоря за завършен вид- вън и вътре. Измазан, шпаклован и тн.

За мен е лудост да давам за квадрат 1000Е.
Ако съм ан заплатка, бих си купила панелка и бих спала спокойно. 1000Е и отгоре е лудост. за мен реална цена е 700-800Е за днешните цени.

# 29
Това е наистина най-свястната тема в момента.Обаче ще ми е много интересно да я чета след 1-2 години.Ако имотите паднат,аз и другите като мен ще трябва да си признаем,че не сме били прави.Мен няма да ме е срам,аз съм човек на изкуството и лаик в тази област.Ако обаче не паднат или пък се покачат,тогава доста от икономистите,дето са писали тук,ще трябва да си скъсат дипломите.
Въобще мъжа ми не е станал ни милиардер,ни милионер.Кредитни инспекторчета като теб,Treasury , от такива като него си получават заплатите.Аз доказах моята теза,ама ти не доказа своята,виж анкетата.

Общи условия

Активация на акаунт