Имотен балон-2

• 51 114
  • 977
  •   1
Отговори
# 30
zaiko  искам нещо по така да съм с две руси напълно обезкосмени мацки. Wink
Това е извън темата обаче на такъв въпрос какво да отговоря???

# 31
  • София
Ехей, развесели ме! Laughing
Ако всеки икономист, който е направил прогноза, която не се е сбъднала си късаше дипламата, нямаше да остане нито един такъв по цялата Земя, а пък в Америка съвсем. По същия начин трябва да постъпват и лекарите, и инженерите, и счетоводителите, и учителите при всеки клиент, пациент или друг човек, на когото не са успяли да свършат работа или да го излекуват или ако е паднала някоя сграда или  някоя машина не струва за нищо.
Тук играта е на пари и кой ще ги има в повече и кой ще ги изгуби. Възможно е някой да излезе на 0 от цялата работа.

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 22:24 от RadostinaHZ

# 32
Това е наистина най-свястната тема в момента.Обаче ще ми е много интересно да я чета след 1-2 години.Ако имотите паднат,аз и другите като мен ще трябва да си признаем,че не сме били прави.Мен няма да ме е срам,аз съм човек на изкуството и лаик в тази област.Ако обаче не паднат или пък се покачат,тогава доста от икономистите,дето са писали тук,ще трябва да си скъсат дипломите.
Въобще мъжа ми не е станал ни милиардер,ни милионер.Кредитни инспекторчета като теб,Treasury , от такива като него си получават заплатите.Аз доказах моята теза,ама ти не доказа своята,виж анкетата.
Аз моята заплата не я получавам от строителни предприемачи или инвеститори и то в малки неизвестни градове, а си я получавам от Банката, с нея ми е трудовият договор. Като ти е свястна темата що плюеш тогава или пишеш нещо по въпроса и спориш и си отстояваш тезата или не пишеш, какви са тези глупости, дето ги пишеш от няма и какво?

# 33
Виж какво,Treasury ,ти започна първа да нападаш.Злобата не е хубаво нещо.Да построи твоя мъж в малко неизвестно градче сграда.....ако може.Приятна вечер.....

# 34
pipilota viktualia Аз супер точна прогноза не мога да ти дам ,те някой път и прогнозите за времето не са вярни ама не съм видял да уволнят някого от телевизията за това.
Но има много фактори които вещаят такъв спад на апартаментите,мисля че съм ги писал в предната тема.

# 35
Виж какво,Treasury ,ти започна първа да нападаш.Злобата не е хубаво нещо.Да построи твоя мъж в малко неизвестно градче сграда.....ако може.Приятна вечер.....
Може и да може да построи сграда, но как да стане като градчето е неизвестно,все пак поне името му да знаехме? Wink

# 36
Бургас,Treasury ,....спи спокойно.

# 37
Бургас,Treasury ,....спи спокойно.
ей сега наистина ще спя спокойно, аз те мислех че си от Нови пазар Wink
хайде сега не се сърди някой ден може и да стане милиардер от някоя сграда, ако не от една то от няколко и съвсем сериозно си мислех че темата не ти е интересна. лека вечер и на теб.

# 38
за да укротя духовете,ще задам един въпрос.може да сте коментирали в предната тема,но съм пропуснала.
аз не живея в момента в България и не съм се интересувала много как става отпускането на ипотечни кредити там.
проверяват ли се кредитополучателите както трябва или системата е разхлабена и наподобява на тази в Щатите?
Банките вземат парите за кредитите от депозитите на хората или както в Щатите продават кредита на бондовия пазар?
лихвите по кредита за какъв период са фиксирани и колко могат да скачат след това?
извинявам ,ако въпросите звучат глупаво.

# 39
CLOCK,под "по -така "имах предвид жилище....200квадрата(-100 общи части ),басейнче,гаражче...+други екстри:))))

Да се включа и аз с прогноза:))Може и да паднат малко ,но в дългосрочен план цените вървят нагоре.Броят годни за живеене в момента апартаменти непрекъснато се увеличава,но си представете какво ще стане след 20тина година..За панелките говоря.Ще тръгнат масово да ги продават,ако не са рухнали до тогава..И пак голямо търсене...НО къде ли ще се строи тогава?????

# 40
добре, спираме с шегите и спама:)
някои от въпросите ти ВиВи са дискутирани, но ще ти отговоря.
не знам докаква степен е била разхлабена системата на САЩ, само съм чела ама друго е да си в кухнята:) опцията без доказване на доход в много банки се практикува така - кредитополучателят попълва декларация че взема на месец определена сума и се подписва това е, документи не се изискват, дори и да се изискват някакви документи, то те нямат някаква голяма стойност и само за пред банката. Голяма част от банките имат чуждестранни централи, които им дават парите за да извършват кредитна дейност по-малка част са от депозитите. Фиксираната лихва е за целия период на кредита, но в договора имаш клауза /въпреки че е фиксирана лихвата/, че при опред. условия банката има право едностранно да промени процента. Ако имаш още въпроси питай, каквото мога ще ти отговоря.

# 41
CLOCK,под "по -така "имах предвид жилище....200квадрата(-100 общи части ),басейнче,гаражче...+други екстри:))))

Да се включа и аз с прогноза:))Може и да паднат малко ,но в дългосрочен план цените вървят нагоре.Броят годни за живеене в момента апартаменти непрекъснато се увеличава,но си представете какво ще стане след 20тина година..За панелките говоря.Ще тръгнат масово да ги продават,ако не са рухнали до тогава..И пак голямо търсене...НО къде ли ще се строи тогава?????

зайко /не се заяждам само питам/ - ти били си купила такава панелка след 20 години?

# 42
Не ,разбира се.Даже и сега не бих си купила.Но  панелките са един друг проблем-далеч в бъдещето.
А и темата не е за съдбата на панелните квартали.

# 43
CLOCK,каква е целта ти да поддържаш тази тема??

И на мен ми е чудно, нито иска да купува, нито да продава, все едно аз да пусна тема за цените на комбайните ... иначе темата не е лоша, това, което най-вероятно те дразни е, че CLOCK повратя едно и също и колкото и да пишеш, той си го пропуска покрай ушите.

Dembi, хората не са толкова богати, че всички да минат на тухла, цените на панелите ще паднат, ако евентуално се изравнят в тези на тухлените, иначе тяхното търсене ще си остава голямо и ще поддържа цените, защото хората не могат да си позволят друго.

... За мен е лудост да давам за квадрат 1000Е.
Ако съм ан заплатка, бих си купила панелка и бих спала спокойно. 1000Е и отгоре е лудост. за мен реална цена е 700-800Е за днешните цени.

Ами те панелите са по толкова Tired реална сделка, от преди 2 седмици, 60 м2, панел, Люлин 9, 61800 евро, 1030 евро  на квадрат ... 1-стайните на квадрат излизат и повече ...

zaiko, панелите реално нямат точно определен срок, след който изведнъж ще рухнат като по часовник, при едно нормално обитаване и поддържане на сградата, ще ни надживеят и ще си съществуват още дълго, има много срутили се тухлени къщи м/у другото, всичко е въпрос на поддръжка  Peace

# 44
Като гледам блоковете в квартала не съм на същото мнение.
Но съм убедена,че проблем с тях ще има ,ако не след 20,то след 50 години.И ако приказките за некачественото ново строителство се окажат верни...Ето още доводи в подкрепа на увеличаването на цените в дългосрочен план.

Общи условия

Активация на акаунт