Затуй че ФЕВРУАЧЕТАТА станаха на две - НАЗДРАВЕ!

• 15 145
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Rumyana  честита нова работа   bouquet Дано се чувстваш по-добре на новата длъжност и надявам се е по-добре заплатена.

anitza, при нас е обратно. Руми е обсебена от мен - иска всичко аз да правя и не дава ни баба, ни тати да се намесват. Понякога бързам за работа, а тя иска аз да я обличам, храня, мия и т.н. и често закъснявам за работа само и само да не реве. Таткото ревнува, също като теб...гледа я повече от мен (особено след като се върнах на работа), той я храни, той я къпе, аз само й се карам  Embarassed, но все пак тя обича и предпочита повече мен. Когато я приспивам, ако дойде таткото му вика "Махай се, искам само мама" Rolling Eyes

Рибче, да не би да се заразяват една от друга Рони и Сузи? То тъкмо едното оздравее и другото почне...Много кофти работа  Confused

Неонка, ама и вие пак болнички  Sad Дано се стопли вече и секнат тия вируси, че...

Мамчета, напоследък направо се изумявам колко бързо растат децата ни...Руми е почнала да се катери като маймунка по катерушките и се качва толкова нависоко  #Crazy Само си мисля, кога ли ще си разбие главата...Ходя с маратонки и анцуг като я извеждам и се катеря редом с нея от страх да не падне Laughing Вече тотално съм оставила количката в гаража и излизаме без нея, но много се лигави, иска все да я нося и даже си измисля причини, за да ме накара да я вдигна - страх я било от колите, само да пресечем улицата и др. подобни, голяма хитрушка е... Laughing
А като четох разказа на Румяна и се сетих да ви питам - давате ли боички на децата да рисуват? Аз давам само моливи, чат пат пастели...а веднъж купихме пластелин, уж на водна основа, ала бала ... не мога да й изпера още блузката от него Twisted Evil

# 166
  • София
Здравейте, момичета!
 Много благодаря за загрижеността на всички Ви, особено много на Олимпия. Вече сме си в нас, и сега следва голямото пазене. Поне 20 дни ще сме в нещо като карантина - никакво събиране с други хора, никакво идване на гости, или ходене на такова. Никакво излизане в студено и влажно време, тичане на вън, за да не вдишва студен въздух.

Днес ни изписаха. Рая беше на 2 АБ венозно в болницата, а в нас продължаваме с Панцеф за 5 дни.  След това на контролен преглед. Там всеки ден й правеха инхалации с Вентолин, добре, че не се налага да продължава с приема му и в къщи. Общо взето положението й е било много тежко, то и за това лежа в болницата 15 дни, 4 от които в интензивния сектор. Аз влезнах при нея на 4.03. и за това нямаше как да пиша в темата. Другите дечица с пневмония лежат по 6-7 дни и си ги изписават. Но много от тях се връщат след няколко дни, защото не са излекувани и пак лежат в болницата. Нас ни държаха най - много от всички, с които се засякохме там. Даже официално ни водеха изписани на 7 - мия ден и приети отново на следващия, със сходна диагноза, защото "перфектната" ни здравна каса поема само 6 дни лечение по тази пътека. Последните 2-3 дни Рая си беше много добре даже, но нямаше как да си тръгнем, защото АБ трябва да й се слага 14 дни, а на единия нямало аналог за през устата - само венозно.
 Имам много за разправяне, но не иска да ви плаша.  Важното е че всичко е зад гърба ни вече, и се надявам да не се налага никога повече да влизаме отново в болница.

Лека вечер на всички.

# 167
 irinopolis, много се радвам да те видя. Много прегръдки на Райчето  Hug

# 168
irinopolis, много се радвам за Райчето! Много да я нагушкаш и нацелуваш  Hug
Пази я много, ако може да я спреш от ясла и да почакаш 1година да укрепне, тогава направо на градина  Peace
Ако имате баби, лели или добри съседки (най-добре пенсионирана мед.сестра  Peace) - нека се грижат за нея, за да не спираш работа.
Също така внимавайте да не повтори, че пътят към астмата се отключва лесно...
Кой знае на какво се е нагледала рожбичката в болницата (а и ти също), сега е времето да й обясниш как да се пази - да не събува пантофки, да не пие студена водичка, като се изпотява да сменя дрешки - поне при Коко много действа, толкова го е страх да пие сиропи  Laughing
Много, много здраве желая на миличката Рая  Hug
Също така и на другите ни болнички  Hug

# 169
  • София, България
Иринополис, много се радвам, че вече сте добре, всички само чакахме добрите новини! Пазете се!

Атракция, много добре изглежда на снимките яслата на Бужи, жалко, че се е разсополивил, дано бързо да му минава, че да не загуби навика да ходи на яслата...  smile3521

Румяна, много е хубаво според мен, че оставят децата да се развиват на спокойствие, но май така е по белите държави, ние тука май много стерилно ги гледаме . Tired Face.. Честита нова работа! tooth

Олимпия, дано да ти се оправят по-бързо докторите! yes Ако пък беба даде много зор, по-добре ангажирай друг доктор, да не стане някоя инфекция. Аз раждах в същата болница при д-р Мажена Панова, много съм доволна.  newsm44 Всички ми казваха, че нямало вече доктор, който да се навие да ме изражда нормално при седалищно предлежание, но се намери. Много добре мина всичко, много съм доволна! smile3501

Стефанийка, хубаво е, че яслата добре ви понася. Как успявате да сложите тия деца да си легнат в 21 незнам, това ми се струва като невъзможна мечта .... newsm10

Скъпата вие как сте, оправи ли се поне едно от дечицата, както излиза батито ви е по-сериозно болния, стискаме палци всичко да е наред  thumbsup

Неонка, вие как сте, свалихте ли температурата, има ли нови симптоми, докторите какво казват  newsm78

Да ви се оплача накрая и аз, Деян е от вчера с гнойна ангина.  WearyНе знам вече и аз кво става. Влачи една кашлица от нова година, много ми напомня на историята на Рибката и Сузи. Педиатърката ни се съмняваше, че е алергия, но ние много рядко я посещаваме жената откак се преместихме. Както и да е, снощи изведнъж 39 градуса, сутринта на първата докторка в най-близката поликлиника, пълно гърло с налепи, гнойна ангина, клацид и айде ... Омръзна ми от тия АБ. Минали месец пи Зинат.
Препоръчайте ако знаете в София наистина добър лекар хомеопат, че и ние май ще се насочваме към тая медицина вече ... Не знам какво друго да направя... smile3511

# 170
  • БГ
irinopolis,  хиляди  Hug  и целувки за двечки ви!!! Добре сте си дошли, много се радваме, че вече сте си у дома, липсвахте ни!!! Дано Райчето се възстанови напълно и никога повече не боледува!!!

Ох, нямат ли край тези вируси, пак много болни дечица?!? Марти и той от снощи покашля, дадох му сироп, тази сутрин много се чудих дали да го пускам на ясла, ама той така настояваше, че беше готов и по пижама да тръгне, та така, днес съм на тръни, дали няма да ми звъннат от яслата?!?

Atrakcia, питах за работата ти, защото в училището, в което работех, преди години, се разработваше и апробира, именно във вашето училище, една нова методика за приложението на математиката в някой други предмети, интересно ми беше дали все още е застъпено в програмата ви.

Катерина78, аз даже още не съм купувала боички и пластелин, все ми се струва, че е много рано. Може би до лятото ще вземем и ще пробваме, на открито, сред природата ...

ribkata, радвам се, че съм била полезна, как е положението днес при вас?

# 171
Atrakcia, питах за работата ти, защото в училището, в което работех, преди години, се разработваше и апробира, именно във вашето училище, една нова методика за приложението на математиката в някой други предмети, интересно ми беше дали все още е застъпено в програмата ви.
Сега се сещам,че като учих дефектологията, в курса имаше много колеги от Хасково , даже  те бяха ударната група  Grinning

# 172
  • БГ
Сега се сещам,че като учих дефектологията, в курса имаше много колеги от Хасково , даже  те бяха ударната група  Grinning

Незнам за тях, аз имам предвид научни сътрудници от Пловдив и София, които разработиха и внедриха интересна програма, в няколко училища в страната, а вашите дечица бяха отлично подготвени за открития урок, който изнесоха, става въпрос за 1999-2000 г.

# 173
Аз съм там от 2002г .   Grinning

# 174
Здравейте, мами!
Първо да кажа едно голямо ЗДРАВЕЙТЕЕЕ на Райчето и Иринополис  Hug 

А пък после да се оплача  Cry .... Сузи има хрипове в лявото дробче   smile3514 Сега ще пие 3 сиропа. Ще взема да намразя тотално зимния период... То човек от лекарства се разорява, а децата се сриват до безобразие. И ми е чудно какъв имунитет е това, егати  Banghead  Ми то не ми остават пари да ги изведа малко от мръсната София.
Много ми е криво... ох, да не ви развалям настроението...
Пазете се, милички, здравето човек не може да си го купи с пари   Weary 

# 175
Привет мамета  Hug
Много гушки за завърналите се мама и Райче  Hug Hug Да избледняват по-бързо лошите спомени от болничната обстановка и да се възстановите неусетно  Hug
ribche, дано ги подминат бързо неразположенията на сладурките ти  Hug много тъжно звучиш  Sad дано се подобряват още днес нещата  Praynig
Много ти благодаря за съдействието по моето издирване и за трогателното внимание от страна на OLIMPIA   bouquet
Е толкова болести незнам дали е имало преди да родя  Rolling Eyes ама сега така ме е обхванала параноята,че чак не мога да се понасям.Само заради това си натискам парцалите и още се гледаме с малката,без никакви планове за ясла.Септември месец очаквам пенсионирането на свекито и да предавам щафетата,поне до времето за дет.градина.
Времето си е мартенско от всякъде и никак не е приятно и днес си дремуцаме в къщи, а Вилката такава енергия я тресе  Party Довечера очакваме 8мес. ни племенник и ще видим каква ще е лудницата  Laughing
Хубав уикенд за всички и дано болестите си заминават  Praynig

# 176
Ето и една интересна тема за сребърната вода
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153633.0
от няколко часа я преглеждам и доста ме заинтригува...

# 177
  bouquet привет на Иринополис и Райчето! Много се пазете и й давай по-силна храна.
Рибката, в Биопарокса също има антибиотик, но е с локално действие за инфекции в гърлото и носа. Много кофти с тези болести, но от топлото време всички вируси се множат.
Пепи не е много добре - ако няма Т е луд за трима, дразнят се с брат си, не иска да яде и е много кльощав, ....но като вдигне Т - като нощес в 5 ч. - 39,5 - побърка ме - повърна, виеше от това, че му е студено и го тресе, не искаше компрес на челото, дадох му Хексалгин - пак повърна и така 1 час в молби от моя страна и тръшкане от негова. Пак му дадох Хексалгин и след половин час Т се смъкна- и аз поспах 15 мин. преди Мартин да ме събуди  Tired
Мононуклеозата е вирусно заболяване - много често хората са носители на вируса, но не са болни. Развива се при деца и младежи до 30 г. - бърка се с ангина, защото е с висока Т, червено гърло, но с много подути лимфни възли и се диагностицира по кръвна картина. Докторът ни каза, че обикновено докторите дават до 3 антибиотика, уж да лекуват ангината, а накрая се оказва мононуклеоза. За нея няма лечение - минава на 20-ия ден, но с Есберитокс може би по-бързо. Ако няма усложнения - няма нищо фатално, но....ако има усложнения - те са много опасни- уголемяване на вътрешни органи, застрашаващи кръвоизливи, постоянна умора и т.н. На прегледа вчера, докторът каза, че му се прибират лимфните възли и се подобряват нещата, но .... тази Т нощес, пък и днес пак ми вдига два пъти до 39 градуса. Утре сме пак на контролен преглед, а във вторник съм записала час за хематолог - да видя все пак и друго мнение- но дано се спреме с тази Т, че горкият е като парцал. А това, че не яде грам ми докъсва нервите - станала съм като ресторант с меню от няколко листа, а той - не искам, не искам.

Атракция, как така ви дават да влизате с дечицата и да стоите с тях в яслата - при нас не може- само в началото ми показаха помещенията, но изобщо не съм стояла с детето- вашият метод е доста по-щадящ за дечицата, за да се отпуснат, но при нас не се прави.

Желая на всички бързо оздравяване, а на празнуващите утре - честит празник!

# 178
Оле ама май всички сте болнички ooooh!!
 Много се радвам че Райчето се оправи и се пазете!
И най много да се пази OLYMPIA. че много е лош тоя вирус! И не зимата е линовна а това време ту е студено ту е топло и после пак студено и те крехките душици дето немогат да се пазят са първи сред вирусите! Моя малък мъж вече се оправя поне свали температурата. ама пет дни ме хвърли в тъч ooooh! сега само кашляме. но по препоръка на педиатърката и тъй като и свирим в дробчетата продължаваме антибиотика до 10 ден. че както казва irinopolis много деца повтарят болеста!
А за ресуването. аз нямам време да го уча. но като набара на кака си фломастерите се ресува на всякъде -по стените. хладилниците и каквото му се изпречи. давам му бял лист и му обяснявам че там се ресува само и му показвам как се ресува слънчице. там дърво. цвете ама като се обърна той си знае неговото-стените. тапетите.
Ох кога ще почвате експериментите в отърваване от памперса -моя недава да му го сменям и като му кажа да каже на мама че има ак той само нацупено ми отговаря -НЕ! А като му махна памперса ми носи нов и вика -Ский пиша   - И си го слага почти сам. като го сложа на кукуто чишка но не казва и за него а за АКОТО  даже бяга и се крии а и недава да го сменям #Cussing out!

# 179
  • София
Здравейте момичета Hug !

Иринополис, голямо Здравейте и от мен, дано никога повече не ви се случва да попадате там  Hug Бързо възстановяване на Райчето и спокойствие за теб   bouquet

Рибка, тази зима ви разсипа  Sad  Бързо и окончателно да се излекувате ви желая  Praynig

Радос, аз не познавам хомеопат, провери в здравния, там се обсъждат тези доктори.Дано намерите най-добрият и той да помогне в решаването на проблема. Клацид-а не е ли много силен антибиотик  newsm78 Баба ми преди нова година го пи заради бронхит, но получаваше халюцинации  Rolling Eyes      Hug за Деянчо

Дони, заитригувана съм от сребърната вода, ще прочета темата  Peace

Скъпата, не ти е лесно, дано по-бързо се стабилизира Пепи и започне и да се храни.Под карантина ли сте или не?

Оле ама май всички сте болнички ooooh!!

Ние не сме, да чукна на дърво  fingerscrossed
Лека нощ! smile3524

Общи условия

Активация на акаунт