Затуй че ФЕВРУАЧЕТАТА станаха на две - НАЗДРАВЕ!

• 15 426
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Скъпата, много съжалявам за Пепи  Confused на мои познато момченцето беше така като по-малко. Сега е 2 клас и да е жив и здрав, беснее за двама  Simple Smile Успешно лечение  Hug
Олимпия, рапортувай как си днес  Grinning От кой ще получим новини , ако родиш  Wink Дай телефон да те проверяваме  Grinning

Атракция, как е Бужи - строява ли ги малките непослушковци  Laughing

Ето го Бужи на показ   Laughing  Малко снимки от яслата и    едно клипче   Party

# 151
Здравейте, девойки!

Отдаааавна не съм писала, защото не ми оставаше и минутка свободна. Но сега съм болна, дадоха ми болничен и съм си в къщи. Чувствам се като размазана от тоя вирус, но все пак е за добро - ще мотга да си почина, да си видя детенце, да се позавъртя в къщи...

Честит рожден ден на всички, които съм пропуснала. Миналата година успявах да се включа за всяко едно детенце, за всяка една мама или роднини... Съжалявам, че тази година така се получи. Ще се опитам доколкото ми е възможно да ви изчета тези дни. Дори не разбрах защо Райчето е в болница  Cry - милото детенце. Стискам палци всичко да се оправи много скоро.

Олимпия, много ти се радвам и възхищавам. Чакаме и ние с нетърпение събитието.

Мама Нина, и на вас се възхищавам за силите и волята, а най-вече за духа, който носите в себе си! Браво!

Стефи, стискам палци детенце да се размине с АБ.

Атракция, браво на Бужи, че така бързо се адаптира.

Мами, отивам да взема Деян от ясла и пак ще се включа днес, утре. Много ми е мило, че съм пак сред вас. Прегръщам ви силно!

Приятен ден!

# 152
Здравейте!
Влизам набъързо да видя за новини от иринополис, но виждам, че няма...
Донинка също беше болна, някой знае ли нещо, дали се е разминала с тежкия грип?
Моите доктори - баща и син -  са много болни, та стискам кълки докато минат поне 5дена...
Бебата вече има 3килца, та съм спокойна, че не е някое дребно човеченце.
Скъпата, пиши нещо повече за диагнозата - симптоми, лечение, как се чувства детенце  Hug
Атракция - обявявам те за вестител на благата вест, ще ти пусна мои координати на ЛС  Hug
Мама Нина - страхотна си! Пак доказваш, че жените сме "силният пол"  Hug
Да не чувам повече за болни дечица, оздравявайте, стига лекарства - я какво слънчице е навън   bouquet

# 153
Утре сме на контролен преглед и ще си задам десетките въпроси  Tired , а иначе ми поддържа Т около 38 градуса и я свалям с Нурофен. Като няма Т дивее, а не трябва да се напъва...
Днес имахме родителска среща - те ще се скъсат от ваканции тези деца, че и до 24 май  остават 2 месеца и малко- какво ще се правим лятото не знам. Мисля тези дни да разпитам за занималня - явно частна, та да не го мисля по цял ден как ще скучае. Добре са децата с баби на село - завиждам им.
Олимпиа, изолирай ги мъжете, ако можеш и не им се прави на медицинска сестра - нали имаше сестра, можеш ли да я викнеш да помага сега, а и после за бебка  newsm78 - четох, че свекито ще идва, ама друго си е сестра ти. А и Джули си е голяма - сигурна съм, че ще ти е най-големият помощник. Очаква ли появата на бебка с нетърпение - то тя си има опит с Коки  Heart Eyes
Ей , а Мериа тотално се изгуби  newsm78

# 154
Atrakcia, Бужи бързо се е приспособил към новата обстановка и новите си другарчета. Браво на него, изглежда толкова спокоен и наистина се забавлява.

Гледах снимките и направо се удивих колко е подредено и чисто, и най-вече колко са чисти децата. В сравнение с нашата градина, тази ми изглежда направо „стерилна”. Дано не ме разберете погрешно и при нас чистят и подреждат, но градината изглежда просто по различен начин. Габи я пращам с възможно най-старите й дрехи, защото тя постоянно рисува – поне сега сме на такава вълна. Като я взема цялата е в петна от боя, нарисувана с химикал или флумастер. Едва успявам да махна петната от дрехите й. Онзи ден, мастилото пропило през дрехите й и чак на корема имаше черни точки. Вчера пък целите й длани бяха зелени. Но пък съм доволна, че поне има къде да се цапа и отдава на творчество, че в къщи творчеството й се ограничава само в рисуване с молив и ако е под наблюдение – рисуване с химикал.

Скъпата, в какво се изразява това заболяване? Кажи после как е минал прегледа.

Олимпия, да оздравяват докторите ти и всички да са на линия за Големия ден.

Сега да се похваля – интервюто мина много добре, въпросите не бяха никак сложни за отговаряне. Вчера ми предложиха работата и аз естествено я приех.  Mr. Green

# 155
  • БГ
Здравейте, мамета и дечица!!!   Hug   Чета ви всеки ден, но нещо все не успявам да драсна ред-два. Надявах се днес да имаме новини за Райчето, но ... Atrakcia, мислих си, щом поддържате връзка по Скайп, не е ли възможно да питаш какво е положението, а таткото, ако случайно влезе някой ден, да ти отговори?! Дано детенце е по-добре и скоро да ни зарадват с добра вест!!!  Praynig  И аз като Rumyana съм възхитена от обстановката в яслата на Бужи, а той - по нищо не личи, че е от скоро там!!! Как се справя с храненето?

Rumyana, честита ти нова работа, ще чакаме новини как е, харесва ли ти? В нашата ясла на двугодишните рисуването им се ограничава само до молив, досега не са ми връщали Марти с изцапани дрехи, добре, че и в къщи сме на този вариант, иначе стените щяха да са в окаяно състояние, засега са нашарени само с молив!

OLYMPIA, стискаме палци с бебка да устискате до 20-ти!!! Бързо възстановяване на докторите ти!!!

Скъпата, чакаме новини от прегледа!

ribkata, как е Рони, надявам се да е по-добре!

anitza, липсваш ни!  Hug  Как е Деянчо, нищо не пишеш за него, а ти по-добре ли си?

Марти от понеделник е на ясла. Ходи с голямо желание, всеки ден ги изкарват предиобед и следобед на двора и вечер ми разказва кой какво е правил на люлките, на пързалките, на пясъчника ... Оттам, разбира се, не се прибираме веднага, а редуваме една, втора, трета детска площадка, за щастие, всички са ни по път, та към 19ч благополучно се прибираме в къщи, вечеряме и към 21ч, най-късно дребен е заспал!!!

Желая ви приятен слънчев ден!!!  Heart Eyes

# 156
Ооооххх, мами, чудя се от сутринта дали да пиша...  Tired
Криво ми е, децата нещо хич ги няма, Рони вместо да се оправя май пак ще й изписват АБ, по цяла нощ кашля и с татито не спим - катери се ту по мен ту по него, не дава да я завивам и ме рита. Вчера й гледах гърлото - пак са се появили бели точици по едната сливица, трички, но ги има, а заради такива точки й изписаха Зинат миналата седмица. Бяха се изчистили, а сега пак има. Сигурно ще изпишат Клацид, то всякакви пихме за последния месец. А Сузи онзи ден вдигна Т, ама изведнъж, и не знам дали се дължи на пробата Манту, която й правиха, сега нищо й няма, но пък почна да кашля  smile3514  и ми се крещииии вече.
Оооохххх, айде пак ще се включа по-късно...
Пазете се, че тия вируси са ужас  ooooh!
Атракция, браво на Бужи, и детската ми направи страхотно впечатление, нашата не е такава.
Олимпия, спокойствие и само спокойствие  Laughing  /както казва Карлсон, който живее на покрива/!  Hug
Стефи, и твоят сладур си прекарва добре, дано времето е хубаво и да продължавате в същия дух!

# 157
Стефи, от 3.03 не са си включвали Скайпа, няма как да разбера, а телефони-нямам. Ето идея да си разменкаме малко координати-за добро или лошо  Thinking Много се надявам да ги изписват вече и да ни зарадва с добри новини  Praynig

Бужи днес го оставих още на вратата, не постоях с него,като друг ден. Леличките бяха категорични,че се чувства добре там и няма нужда от мен. За храненето-изяждал си всичко, това ми казаха, аз малко не вярвах,защото е злояд. Но има още е дна мама в групата, с ново детенце, която също ми каза,че нямало и за 5 мин се е нахранил и е омел всичко. Дано е така наистина. Сутрин не закусва, водя го на 2 прием, на който не им се полага закуска и няма начин да не е гладен на обед. Да е здрав, от другата седмица май ще спи там.

Скорошно оздравяване на болничките. От това ме е най-страх. То вярно,че не може и без хреми, но доста родители си водят децата болни, с Т-това не ми харесва на яслата. Ето, Митачко на Дикси, все е болничък, а сега е с пневмония. Те са в една ясла с Бужи.

# 158
Олимпиа, изолирай ги мъжете, ако можеш и не им се прави на медицинска сестра - нали имаше сестра, можеш ли да я викнеш да помага сега, а и после за бебка  newsm78 - четох, че свекито ще идва, ама друго си е сестра ти. А и Джули си е голяма - сигурна съм, че ще ти е най-големият помощник. Очаква ли появата на бебка с нетърпение - то тя си има опит с Коки  Heart Eyes
Ох, разсмя ме  Laughing
Аз говорих за докторите, които ще ме оперират - д-р Б.Ташков и сина му К.Ташков  Laughing Синът е по-добре, но таткото още е доста болен, а аз имам повече доверие на него  Peace
Давайте да правим тефтер с телефони, ето - Донинка ми се обаждаше докато бяхме болни с Коки, много ободрително ми действаше вниманието и загрижеността й....А сега не мога да й върна жеста, защото нямам нейни телефони  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Нали губя периодично джиесеми, не си записвам телефони и резултата -  Rolling Eyes

# 159
  • БГ
ribkata, миналата седмица Марти беше със същите симптоми, като Рони, знам, че не е правилно да ти давам съвет от разстояние, но ако искаш пробвай. Нашият доктор ни предписа хомеопатичното rhus toxicodendron 9ch, смучат се по 5 зрънца, 3 пъти дневно. Предписва се точно за такива малки бели точици, херпеси на сливиците, т.е. при херп-ангина. За два дни точиците изчезнаха и до АБ изобщо не стигнахме. Успоредно с това пихме и сиропи - Солволан и Перитол. Ох, дано скоро се подобрят нещата!

Atrakcia, аз понякога съм инконгнито на Скайпа, но това не ми пречи да получавам и изпращам съобщения. Имах предвид точно това, пиши, пък знае ли се?! Браво на Бужи, щом хапва, проблеми няма да имат с него - май е истина това, че децата са като прасенцата, гледат се едно друго и се подяждат! И при нас има от време на време болнички, уж, всяка сутрин ни мерят Т и връщат тези, които имат, но ... и родителите ги разбирам, какво да правят като няма кой да им гледа децата в къщи?! Отдавна се каня да те питам и все забравям, по какво преподаваш? Поздрави на Дикси и бързо възстановяване на Митачето!

# 160
Здравейтеее!

Стефи, благодаря ти, че се сещаш за нас. Ами какво да ти кажа - Деян приказва много, още си е с памперс за съжаление, пие си Аптамил. За сега нямаме напредък с отказване от шишето с биберона. На моменти се лигави много и се опитва да се налага, започва да се тръшка, рев...
Мами, не знам при вас как е, но Деян е обсебен от баща си - само него признава. Иска той да го облича, той да го храни, той да го приспива и т.н. В началото им се радвах на близостта, но понякога ми става мъчно като ме отритва. Според вас нормално ли е това поведение? А като знам, че почти до 2 годинки сама си го гледах, понеже тати много пътуваше командировки и ми става болно. Но после си казвам, че не трябва да ревнувам така  Embarassed.

Иначе Деянката смайва познати и роднини с изговаряне на сложни думи като перпендикуляр, лешникотрошачка, а много смешно вика на трансформатора - косматор  Laughing. В яслата му харесва, но много боледува. Ходи 1 седмица, а после 2 е болен. Всички казват, че е нормално.

Друго какво да ви кажа - напоследък ме гони една носталгия по майчинството, а като видя малко бебче и се разнежвам... Ама май ми е рано за второ.

Айде да не досаждам повече. Пожелавам бързо оздравяване на всички болнички!

Усмихнат ден   bouquet!

# 161
Оооо, Стефанийка, спасяваш ме!!!   Hug Ще питам задължително за това лекарство и няма да се дам без бой. Нито Т вдига, нито нищо.
Отивам да подремна, че нощес не сме спали...
Знам аз, че тук като си напиша мъките и радостите и ми става по-хубаво, че и съвет получавам от най-добрите  Flutter

# 162
Отдавна се каня да те питам и все забравям, по какво преподаваш?

В помощно училище, на 3 клас. С умствено изостанали деца работя. А за Скайпа-то си изписва кога за последно влизаш, нищо,че си инкогнито   Wink

Взех си Бужака- влачи сополи  Confused Дано поне не вдига Т  Praynig

# 163
Мами, по някакво добро стечение на обстоятелствата, педиатърката отсъства и си има заместничка. Говорих с нея по телефона и тя беше категорична: Ама какъв антибиотик, не ви трябва АБ!  Grinning  Такъв товар ми падна, идея си нямате. Изписа ни Биопарокс за впръскване в гърлото и споменатото от Стефанийка хомеопатично също го одобри и каза, че може да й го давам.  Представяте ли си, миналия път е можело да се разминем с АБто и можеше да си пръскам детето с това, така ме е яд. Позамислям се сериозно да я сменя, защото и проблемите на Сузи с алергиите, съчетани с вируси, са доста особени и само пулмоложката й дава адекватни лечения /тя работи и във Втора градска в инфекциозно детско отделение/. При такава хубава Хомеопатия аз да давам само АБ  Crossing Arms
На последното ни посещение за Сузината едномесечна кашлица се коментира, че било синдром на детската градина - имало все секрети, които се стичали отзад  Shocked  Абеее, на кой ги говориш ти такива, аз толкова се опарих с нейната пневмония и един тон алергии, че веднага взех мерки и си я заведох при пулмоложката - изписаха й веднага 2 препарата за алергия и кашлицата мина. Но иначе това е "синдром на детската градина", разбирате ли  Sick  Мани мани...   Лошото е, че от вчера Сузи пак нещо се разкашля и тази вечер ще я видя какво да я правя.

Айде стига за болести, аз се поуспокоих малко сега и усещам прилив на енергия  Hug  Само си гушкам мъничето  Grinning

Скъпата, дай повече инфо за тази болест  Blush  Оххх, тези дечица какво ли още ги чака, докато пораснат...

# 164
А ние сме от неделя с висока температура -38-39 вече пети ден и лоша кашлица и пак на антибиотик и най лошото е че повтаряме един и същи вирус вече два пъти -точно преди рожденния му ден и сега е същото! Виждам че и други са болнички дано да не е толкова лошо както при нас. по -бързо оздравявайте! И аз се притеснявам за Райчето -дано всичко е наред при тях!

Общи условия

Активация на акаунт