Я след месец, я след два, АПРИЛче аз ще си родя!

• 12 319
  • 318
  •   1
Отговори
# 225
cenitelkata страшна снимка Mr. Green

*vera  и Мимчо сложили сте снимки на коремите.... Heart Eyesмного са ви хубави,ох..как ги носите тези близнаци ooooh!

Линка който *vera даде за ориентировъчни рамери на бебето по седмици,в нашия случай излизат точно в нормите(златната среда)Май няма за какво толкова да се притеснявам newsm78

Другата седмица вляза ли в 9-тия месец ще се скъсам от разходки,както и от секс Mr. Green няма къде да ми избяга татито!!!Да видите тогава как ще го изтрелям като тапа това бебе,няма къде да ходи Laughing

# 226
Aquariel, аз си купих книга.Казва се "Моето бебе от 1 ден до 3 години" на Ан Бакюс, струва 9 лева. На мен лично много ми харесва тази книга.
Barbie^girl, не мога да ти дам съвет как да излекуваш тая гадост.На ум ми идва само,междувременно да минеш на по-течни храни!

# 227
  • Пловдив
Да се включа пак - бяме до магазина на Чиполино и си запазихме количка, столче за кола, музикално легълце и подложка за повиване  Peace Предлагат услуга да си ги запазиш и после да си ги вземеш, като се роди бебока, което е готино, заради гаранцията  Simple Smile А като си вземеш 3 по-големи неща имат и 7 % отстъпка  Peace
Много съм доволна, че едно по едно отмятаме нещата...

# 228
Другата седмица вляза ли в 9-тия месец ще се скъсам от разходки,както и от секс Mr. Green няма къде да ми избяга татито!!!Да видите тогава как ще го изтрелям като тапа това бебе,няма къде да ходи Laughing

Сиска, направо ме разби!  smile3532 rotfImbo newsm62 Само така!

Лелеее, щом някои от вас вече влизат в 9-я месец, значи скоро ще се обебваме! Супееер!

# 229
Sisee, с дъщеря ми имах направление за секцио заради нормално стеснен таз и голяма глава на бебето. Приеха ме през нощта с 3 см. разкритие и още в началото акушерка ли каква беше каза че няма да ме режат, защото имам силни контракции. И си родих нормално голямо бебе 3.400 кг.  с наистина голяма глава. Е, имах 3 шева, но се радвам че стана така. дано и при теб е така, пък ако не...важното е бебо и ти да сте добре.

# 230
asja това е истината Mr. GreenНяма как.......

isane ети и ти си един хубави пример затова,че дори и с тесен таз и "Голямо" бебе може да се роди нормално WinkОх,като ми пишете така ме успокоявате малко Praynig

# 231

Сиси, голям си сладур! Жалко, че не живееш в Пловдив! Като чета някои твои постинги, все едно аз съм ги писала. И понеже и аз хич не искам да раждам секцио, напълно те разбирам и стискам палци да ти се размине! Каквото и да ме убеждават, да те режат си е гадно и си е операция! Не бих се съгласила, освен ако наистина не се налага!

cenitelkata, видях ти снимката. Супер е! Всички ще сме такива картинки след 1-2 месеца.

# 232

Сиси, голям си сладур! Жалко, че не живееш в Пловдив! Като чета някои твои постинги, все едно аз съм ги писала. И понеже и аз хич не искам да раждам секцио, напълно те разбирам и стискам палци да ти се размине! Каквото и да ме убеждават, да те режат си е гадно и си е операция! Не бих се съгласила, освен ако наистина не се налага!

cenitelkata, видях ти снимката. Супер е! Всички ще сме такива картинки след 1-2 месеца.
за секциото напълно ви подкрепям , не искам да ме режат за нищо на света само ако има опасност за бебето тогава ,но бес причина НЕ  Naughty
За снимката благодаря ,това е нормалното ми състояние постоянно ухилена  Mr. Green

# 233
мимчо, вера Видях снимките ви, много са сладки тези ваште двойни коремчета! Момичета вие сте ГЕРОИ, как се справяте направо не знам, чак срам ме хваща да се оплаквам!  Hug
sisee мамите с опит вече са те посъветвали, хич не се притеснявай, както сама си се убедила всичко с размерите на бебо си е ОК, ама тия доктори понякога хич нямат грам човешко разбиране и тактичност ей  #2gunfire
барби и аз доскоро имах един ужасен, болезнен хемороид  ooooh!, разминах се само с промяна в храната, много вода и супички, упорита интимна хигиена, повече разходки, по-малко седене на стол и той взе че се успокои и се прибра. Така, че продължавай със смрадликата, виж прочети в нета за храни предотвратяващи запека, мажи се с някакво мехлемче и ще видиш, че скоро това ще бъде само лош спомен.  Peace
Това за кърменето и водата явно е много стар и дълъг спор, но като че ли обединяващото в различните мнения е, че както се налага тенденцията за кърмене на поискване, така и даването на вода е въпрос на индивидуалност и желание на детето, аз лично от сега не знам как ще процедирам  newsm78
cenitelkata много яка снимка, голям си образ!  hahaha  Hug
anabana, jul благодаря ви за мнението за количките!   bouquet

# 234
Само така момичета Hug Напълно ви подкрепям че е много по добре нормалното раждане, аз не успях нормално заради седалишно прилежание, но нищо следващият път Laughing И между другото никаде в Европа няма такова нещо като секцио по желание, само когато се налага го правят.
Сиси, недей да бързаш бебо да излиза : И аз така нямах тарпение, но не искаха да вадят беба по рано от 39г седмица,пък и после се убедих че по голямо бебе по лесно се гледа Simple Smile наслаждавай се на последните седмици на бременността Laughing че после малко на нагорнище ама като има кой да помага е добре Simple Smile
Желая на всички ви най-здравите и хубави бебенца  Hug

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 00:07 от mari_rus

# 235
Момичета, сетих се да ви питам, понеже сте говорили за размерите на бебчовците...
Не ми се смейте, но аз въобще си нямам идея какво означават съкращенията:
BPD
FL
AC
HC

Може ли да ми кажете какво точно означават? newsm78 Никой, никога не ми ги е обяснявал, виждам, че ги измерват и ги има на снимките от УЗ, но дотам  Embarassed
Много благодаря предварително за просветлението!  Hug

# 236
Да се включа пак - бяме до магазина на Чиполино и си запазихме количка, столче за кола, музикално легълце и подложка за повиване 

Lara1, какво точно представлява подложката - нещо такова ли:

# 237
  • Временно
 galivo ,ето значенията на тези съкращения
BPD-диаметър на главичката
FL-дължина на бедрото
AC-обиколка на коремчето
HC-не знам какво означава Thinking

И аз се присъединявам към мамите,които искат да раждат по нормален начин.На последнта консултация преди няколко дена доки ми каза,че ми е тесен таза,но да не се притеснявам,защото има още време.Аз така и правя-не се притеснявам. PeaceИзмери ми таза с метъра,с който ми мери обиколката на коремчето-първо както си лежах по гръб и каза на сестрата числото 28,после ме накара да легна наляво,да свия левия крак и да изпъна десния и отново измери и каза 18.Тези числа са ми записани дори в обменната карта,но нямам и грам предства какво точно означават. Thinking

# 238
HC = head circumference, или обиколка на главата Peace

# 239
Благодаря ви момичета за коментарите за снимките. Слава Богу раста само на корем, без други натрупвания. Трябва да ги издебна някой път като се издупят и двамата да видите каква форма придобива корема ми и как си личат кой къде е Simple Smile.

В сайта, към който ви дадох линк има възможност и според измерените размери да се изчисли приблизителното тегло на бебенцето. Като са дадени няколко от формулите, по които се смята.

При мен въпросът с раждането беше решен предварително - планово секцио. Да, обаче вече при няколко доктора ходя /вкл. д-р Марков/ и ми казват, че са в идеално разположение за нормално раждане, а и предвид че съм едра нямало да е проблем. Това ме притеснява, защото някак си ми беше по-лесно предварително като знаех, а сега трябва да взимам решение. Естественото раждане на близнаци изисквало специална техника на водене на раждане и често се случвало, ако едното излезе нормално, то за другото да се налага секцио Confused
Иначе тези дни се чувствам чудесно, не ми тежи корема като съм права или вървя.  Имам много енергия, не ми се лежи, разхожда ми се. Обаче се опасявам, че този прилив на енергия може да ме подведе и се пазя. Все пак целта е да се отгледаме максимално дълго, поне да влезнем в девети месец  Praynig Praynig Praynig.
Мъчат ме само отоци по краката, вчера вечерта направо щяха да ми се пръснат. Няма глезен, свивките бяха станали само едни болезнено червени ивици.
Единствената трудност, която може би е от това, че бебенцата са две, е спането. Като лягам настрани се изтумбват и подреждат, но докато стане това понякога е болезнено. Същата работа е със ставането Grinning Забелязала съм, че момъка който ми е отдясно както и да легна все започва да шава и да се намества. Докато девойката е по-спокойничка. Тази нощ легнах надясно по едно време, ами то не бяха шавуркания, ритане, гъделичкане. Не можах да заспя отново и пак се преместих Grinning

Общи условия

Активация на акаунт