Отговори
# 600
Благодаря за бързия отговор!

# 601
emakara, сигурна съм, че тенотомията е минала успешно и с нетърпение очаквам да се включиш в понеделник, за да споделиш.  Hug

# 602
Ето ме отново с новини :Тенотомията мина успешно.Днес пътувахме и вече сме си в къщи.Не ни се разминаха рентгеновите снимки,които се изискват от Здравната каса, въпреки,че от комисията от ТЕЛК-София ми бяха отговорили,че за толкова малко бебе няма да ги изискват.

Искам да споделя и аз моите впечатления от Еврохоспитал.
Първо хубавото:Болницата е нова,чиста и луксозно обзаведена.Някои от стаите наистина имат огромна тераса,подходяща за разходки,с изглед към морето.Кварталът е тих и спокоен.Има възможност за разходки из комплекса "Св.Константин и Елена".95% от персонала са усмихнати и услужливи хора.
Лошото:Няма достатъчно паркоместа.Храна нямаше.Вероятно се заплаща допълнително.Необяснимо е за мен, как съществува болница, в която престоят е по Здравна каса, а храна няма нито за майката,нито за бебето.
За стаите :Първо ни настаниха в тясна стая с малко прозорче,в която едва се процеждаше дневна светлина.Там вече бяха настанени две възрастни пациентки, които с ужас приеха новината ,че ще имат новородено бебе в съседство.Помолих за самостоятелна стая.Оказа се,че няма места и ме настаниха в  стая на горния етаж, заедно с още едно бебе и майка му.Стаята прилича на тези от сайта: с тераса,големи прозорци.За две мами с бебета е малка.Няма достатъчно място за личен багаж.Няма детски легла.С малко бебе като нашето е лесно-в количката или в столчето за кола спи спокойно.Но другата мама беше с бебе на 10 месеца,което тя едвам крепеше през нощта до себе си на високото болнично легло.Така че, ако сте с по-голямо бебенце, носете си легълце. Естествено , през нощта бебетата се будеха едно друго, а заедно - будеха всички болни на етажа.Наистина идеално би било,ако се настаняваха отделно във всяка стая по едно бебе с майка му и баща му.
Дано моите впечатления да са  полезни за някоя мама,на която предстои престой там.

Andjy , още ведднъж, благодаря за информацията!Не знам как щяхме да издържим в първата стая,в която ни бяха настанили.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 22:53 от emakara

# 603
emakara, радвам се, че всичко е минало добре (в което не съм се и съмнявала) и че съм била полезна   bouquet.
Сега трудното е да се изтърпят последните 3 седмици с гипс, а след това и 3-те месеца с обувките по 23 часа. Преди да отидете за сваляне на последния гипс, се обадете на доктора, за да се уговорите за ден и час и му напомнете да вземе обущетата.
Другото, което се сещам да споделя е за шината. Миналата седмица се видяхме с Таня (Танюха), на която съм много благодарна за напътствията Hug и се оказа, че има разлика във вида на шината. Нашата е от плъзгащите се, а тяхната освен, че е плъзгаща имало и някакви приспособления, които позволяват на детето да спи  и по корем. Ако искаш, питай д-р Живков дали не може да ти поръча от тях, защото с този тип, като нашата няма такава възможност, а и двете крачета трябва да ритат заедно, докато с другата може и по отделно.
Пожелавам ви бързо възстановяване! Ще видиш, че като махнат последния гипс крачетата ще са страхотни и следа няма да има от изкривяването.

# 604
Момичета, от Ангел ми останаха от хубавите вата и гипс. На нас повече няма да ни трябват, но не ми се иска да ги изхвърлям, така че ако някой от Пловдив има нужда, нека ми пише на лични.

# 605
Здравейте отново и от мен.Говорих по телефона с д-р Живков за обувчиците.Той каза,че ще ги порача и ще ни ги прати с наложен платеж.Обясних му положението и го попитах няма ли да е нужно да отидем за обувките и той каза,че не е нужно.И така -сега ги чакаме.На 12 май трябва да махнем и последният гипс на второто краче.По предположения някаде тогава трябва и обувките да пристигнат.Надявам се малкия Ивайло да свикне бързо с тях.Taniuha много съм ти благодарна за съветите.  bouquet

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 10:37 от ina85

# 606
Нещо любопитно и разведряващо : Вижте тук колко много велики личности са родени с еквиноварус :
http://www.disabled-world.com/artman/publish/famous-clubfoot.shtml
Прави ли ви впечатление колко от тях са известни спортисти?Най-много се очудих за състезателката по фигурно пързаляне Кристи Ямагучи.
Дай Боже някога и нашите деца да са в този списък !Защо не?

# 607
Emakara, много се радвам, че тенатомията е минала успешно.

# 608
Andjy,искам да те попитам в долари ли платихте обувчиците на д-р Живков,защото очаквам да ми ги прати с наложен платеж и незнам какви пари да приготвя.Той ми каза по тел.300$,но реших все пак да попитам.

# 609
Andjy,искам да те попитам в долари ли платихте обувчиците на д-р Живков,защото очаквам да ми ги прати с наложен платеж и незнам какви пари да приготвя.Той ми каза по тел.300$,но реших все пак да попитам.

Ина85,не се плаща в долари,а в български левове,така че просто вижте курса на долара към датата,на която ще получите обувките.Ще си платите в брой на куриера,който ще ви достави пратката+ сумата на доставката,вероятно.
Албена,извини ме,че отговорих вместо теб,другия път нали аз ще черпя  Mr. Green

# 610
Здравейте,
на моето Миши мина операцията, носи 1 м. гипса и преди 15 дни го свалихме. бяхме на преглед, доктора каза че е добре, на контролен преглед сме след 3 м. сега носи испански обувки и правим масаж на крачетата. Масажа е натискане на крачето в глезена на горе, имитация на ходене, каза ни доктора колкото може по често и повече да се прави това. Трябва да го слагаме в джъмперка и от рано в проходилка. Искам да попитам - вие правихте ли масажи и какви и слагахте ли децата в проходилки и кога?

Толкова съм щастлива, че вече няма гипс.  Heart Eyes Милото дете измъчи се, ама нали е за добро и нали мина вече....

Усмихнат ден на всички  Hug

# 611
здравейте майчета.имам едно питане:днес бяхме на телк комисия и ни дадоха 50% с чужда помощ за 3 години,някой знае ли дали социалните изплащат нещо и дали да си правя труда да ходя до там да подавам документи.ще се радвам някой да ми отговори

# 612
Ина85, Таня ти е отговорила на въпроса. Между другото преди 2 дни се чух с д-р Живков и стана въпрос, че заради празниците пратката се е забавила и няма да може да ви изпрати обувчиците в уговорения срок.
Таничка, не се сърдя, мила  Hug. Аз и без друго нямам време да чета във форума всеки ден.
Мишката, някъде назад в темата (може би 4 или 5 страници) някой беше писал над колко % дават помощи. До колкото си спомням беше 50 или 60%, но погледни и ти да не те подведа.

# 613
Аз лично не мога да отворя линка,но на нас ни дадоха 100% с чужда помощ за една година.
1. На нас ни отпуснаха -168лв. всеки месец,което си е 70% от минималната заплата тях ти ги изплащат със задна дата!
2. Еднократна помощ от 100 лв.
3. Двойни детски -70 лв. всеки месец
И в зависимост каква е социалната оценка можеш да получиш- например транспортни услуги т.е да осребрят два пъти в годината билети от влак или автобус,балнеолечение и рехабилитационни услуги веднъж в годината по програми на НОИ,лекарски продукти и т. н това е според соц. оценка при всеки това е различно .
Но горните три точки ги отпускат при над 50% освидетелстване пред ТЕЛК на ВСИЧКИ  Peace
Дано съм била полезна,но се попълват хиляди документи ooooh!
За да не ровиш дълго в темата Simple Smile
Дудка, полезна си и то много!

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 23:48 от Andjy

# 614
Здравейте ,момичета!
 Andjy ,мерси  Blush
Аз си мисля че при 50% пак се отпуска помощ mi6kata_vt действай с документите  Peace
И аз имам въпросче ,но незнам дали някой е ползвал- в документа от ТЕЛК пише че имаме право на еднократно ползване на почивка(рехабилитация и балнеолечение), но естествено има пак някакво попълване на документи. Някой знае ли каква е процедурата ??? Rolling Eyes
И аз нямам време за писане ,но чета редовно -Жани не върви ,а  бяга и познайте кой бяга след нея CrazyОт фитнес нямам нужда  Whistling
Между другото  Дани_77 аз не съм ползвала проходилка.Лично за мен при този проблем не е много удачна,но всеки сам решава за детето си Peace
Лек и слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт