бебета родени със вроден сърдечен порок

• 33 293
  • 193
  •   1
Отговори
# 105
И аз да попитам колко пари ще трябват за всичките му там процедури

# 106
Аз доколкото знам генетични изследвания се правят и на двамата родители  .Нас така ни посъветва лекар .

# 107
Цитогенетичните, ако се наложи са и за двамата.
Останалите, които аз направих за три вида антитела и тромбозата струваха 140 лв.

# 108
Профилактика едва ли би могло да има след като не са ясни причините за сърдечен порок. А някоя от вас боледувала ли е през първите 3 месеца от бременността, аз лично не, макар, че това най-често се изтъква като причина. Може би просто за информация и всеки да си прецени бъдещия риск. Да добавя само, че аз имах и един мисед след първото си дете, не знам дали и това не е причина за тези изследвания.

# 109
Аз бях с гнойна ангина няколко дена след като разбрах ,че съм бременна  .С висока температура  също  .Макар да не се лекувах с антибиотик,  вируса е бил в мен и е увредил плода . Пих хомеопатични  лекарства ноооо....  Наистина всички лекари изтъкват именно тази причина . Дали обаче е верно?

# 110
И на нас ни казаха че и двамата трябва да си направим генетичните изследвания.
Аз изкарах някакав вирус втория месец и смених два антибиотика, направо се карах с лекарките но и уши нос гърлото и гинеколожката ми ме уверяваха че вече не било като едно време и имало антибиотици които могат да се пият от бременни, пък и било по-лошо да не пия, отколкото да пия.

# 111
Аз изкарах една много лека хрема и започнах да кашлям, но точно за един ден всичко мина. Пих само чай от подбел. На нас генетичката ни каза, че не трябва да се пият билки, защото не се знае къде са расли/заради радиацията/. Пътувала съм и със самолет и при аборта, и този път, но не вярвам да има връзка. Опитвам се да намеря нещо общо между всички случаи, макар, че много учени преди мен са си блъскали главите над този въпрос. Струва ми се, обаче, че рядко има генетична обремененост. Знаете ли какви са изследванията, които двамата трябва да правят?

# 112
Аз пък не съм боледувала през бременноста с Алекс. Честно казано не съм съгласна за връзката на сърдечния порок с боледуване.

# 113
И аз се чудя дали има връзка с прекаран вирус  ?Какво може да бъде тогава обяснението ?Някой знае ли нещо друго по въпроса ? На мен ми го обясниха така лекарите .А помежду другото имам една приятелка ,която пиеше аулини  в нач на бременността  , пушеше пиеше си и алкохол и си роди живо и здраво дете.

# 114
Днес ходих на преглед при гинеколог, той също си обяснява нещата с прекаран вирус или някакво негативно влияние на околната среда, той спомена радиация и то точно по време на органогенезата. Тъй като при мен не съм усетила вирус с изключение на хремата, която също можела да се смята за вирус, изкаран на крак, остава да е околната среда. Аз затова се замислих за големите антени и клетките на мобилните оператори, още повече, че четох някъде за това, и то точно за порок на сърцето. ? обаче е, че и за това нищо не може да се направи. Аз също познавам много по-нехайни към здравето и бременността си хора със здрави дечица, но явно тук играе и зара, при едни се случва, при други не. Това все пак е някакво успокоение, че вероятността за повторение не е голяма.

# 115
и аз не мисля че вирусите са причината, въпреки че и при мен изтъкнаха това, или това са някакви много редки случаи. Племенника ми беше с междукамерен дефект но така и не намериха възможна причина за това, накрая казаха еми случва се

# 116
Някоя от вас ходи ли вече на работа, на мен ми предстои да тръгвам и да се срещна с толкова много хора, които може би не знаят за случилото се. Доста е гадничко.
По отношение на цитогенетичните изследвания, след като се е запознал с епикризата на бебчето, проф. Кременски ми отговори, че при нас не са нужни. И кръвните ми проби по т. 4 и 5 от списъка на Краси са ОК, така че освен да кажат "случва се" за сега няма друго.

# 117
Гадно е ,но нали знаеш че никой не е застрахован в този живот.  И при мен имаше хора ,които не знаеха и като ме видеха ми честитяха.  Аз просто си мълчах или ако ми повтореха  им казвах :Не ми честити .А има и мн нетактични хора . Аз лично ако някой не ми отговори ще си замълча, но различни хора . Гледай напред и не обръщай внимание на околните.

# 118
Аз мисля да не си взимам вече болнични икато ми свърши този сага на 18.04 се връщам на работа.Много е неприятно и при нас се случва да питат и честитят,но то е логично като са ни виждали бременни да питат как са бебчетата.Знам че още ще продължават да ме питат,и още ще ми е гадно като видя някое маиче дето заедно сме бременяли,но трябва да се изправим очи в очи сболката,иначе няма да можем да се справим.А за боледуването до третия месец и аз не сам боледувала.писах миналата седмица меил на Конова в Плевен.Обясних и всичко и тя ми отговори че не се налагат някъкви по особенни изследвания.Само генетична консултация за преценка риска за повторение,да нося епикризите и това е.

# 119
Момичета, сега като чета ми се струва че тези изследвания, така или иначе с нищо не могат да ми помогнат освен да се притеснявам и чакам резултата, така или иначе какъвто и да е той, аз живот и здраве като му дойде времето ще си пробвам пак  Confused знам ли ..... но може би е добре да се мине през стандартен АГ преглед за всеки случай  Peace

Temir, аз се върнах на работа седмица след като прекъснах бременността, но мисля че така стана по-добре, все пак мисълта ти е заета с други неща, а в къщи само седях и си плачех  Embarassed Да гадно е като ме попиташе някой в коя седмица съм  станала, но ... няма как. А и все още като видя бременна мама ми се пълнят очите. Хайде горе носа  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт