бебета родени със вроден сърдечен порок

• 33 288
  • 193
  •   1
Отговори
# 90
temir,здравей !Аз също имам по -голямо детенце, което е на 6 год и половина. А аз съм на 28 год . Това ,че сме родили дечица със сърдечен проблем е болна тема за нас, но не търси причината в себе си . Просто го приеми като съдба  .Ето виждаш и при мен как се получи . Първото дете живо и здраво  ,възрастта ми не е рискова и въпреки това  ми се роди дете с малформация  .Не се вманиачавай ,ако питаш мен  .Не мисли ,че е нещо наследствено . Може би ако не ти се беше случило това нещастие ,сигурна съм никога не би закарала голямото дете на такъв преглед . Права ли съм ? Мисля ,че понякога предизвикваме съдбата с нашите мисли.  През цялата втора бременност не спрях да мисля глупости ,а може би съм имла шесто чувство . Вече незнам .Но не искам да мисля отриц неща .Пожелавам ти повече положителни мисли и мн оптимизъм.

# 91
Благодаря ти много за окуражаващите думи. Мисля, че с времето нещата се оправят, поне донякъде. За мен е твърде рано. Явно е трудно да се открият причините, може би наистина всичко е случайност. Що се отнася до мислите и това, което могат да предизвикат, вече започвам да си мисля, че винаги, когато съм твърдо убедена в добрия изход на нещата, те се объркват. Аз и за миг не съм си помисляла, че моето дете ще има проблем. И двамата с мъжа ми сме здрави. И след раждането не губех вяра до последно, но уви, не ми помогна. Прочетох предишните ти включвания, виждам, че и ти си ходила на 4 D. Жалко, само сме си давали парите, мислейки си, че "големите специалисти" могат отговорно да си вършат работата. Следващия път директно в София.

# 92
И аз съм на това мнение  -за София . Дано следващият път Бог ни пощади.

# 93
Здравейте всички в това форумче, незнам как до сега не съм видяла темата newsm78 (все пак съм новак)мислех си да пусна подобна защото споделяме една и съща съдба и в главата ми са хиляди въпроси за това какво трябва да направя за вбъдеще вие ми отговорихте на повечето от тях БЛАГОДАРЯ ВИ!  bouquet
Иначе и аз съм ходила при няколко лекари, на 3Д са ме гледали няколко пъти, правиха ми и биохимичен скрининг, и по принцип съм голям карък и песимист но по време на бременността бях толкова спокойна и сигурна че всичко ще е наред а то какво стана  Cry ден и половина се бори мъничкото ангелче но не успя, нямаше как да успее.
И на мен всички доктори които ме успокояваха  след това в болницата ми казаха, че не повтаряло в което горещо се надявам защото на мен ми беше първо бебче и следващия път защото няма да се откажем много ще ме е страх. Но и аз вече знам всички изследвания и т.н. в София и като чета нещо такова като това от sn_vasileva се обнадеждавам

# 94
baioly, радвам се че си при нас сродна душичке  Hug, че си ни открила. Съжалявам за това, което си преживяла, но за следващият път ще сме по-информирани и с повече късмет  baby_neutral. И аз се надявам да не повтаря  Laughing, а и имаме ли избор?

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 10:46 от Пламена

# 95
Силно се надявам да не се повтаря никога вече .

# 96
Здравей baioli,

виждам, че и ти си от Варна, много съжалявам, че и при вас се е случило така, кога беше това? Надявам се да го преодолеете бързо и съдбата да ви компенсира в бъдеще. Когато аз родих в ОБ имаше още едно момиче, на което откриха дефект. Не знам какво се е случило с тях.

# 97
Благодаря ви за подкрепата, всички около нас са много мили и ни съчувстват но друго е някой преживял това да те подкрепи. Средата на Февруари родих в Майчин дом, а бебо са го закарали в АГ нали там е всичката специализирана техника, докато разберат какво му е.
Temyr колко време след раждането превихте изследванията? Или няма значение. Защото на мен ми казаха след около 6 месеца, но аз имам и доста време за изследвания, родих секцио и сега казаха най-малко година и половина до следваща бременност и ако може да ми дадеш някакви координати на клиниката на проф. Кременски. И аз мисля да се исзледваме и тук и в София. Вече нямам вяра на един доктор, не че преди съм имала но........

# 98
Здравеи и от мен,адреса е:София 1431 ул"Здраве"-2 Университетска болница СБАЛАГ"Майчин дом" ет 14 НГЛ център по молекулярна медицина тел: 02/9172268, 02/9172476 имам и меила на Кременски ако го искаш,на мен лично още не ми е отговорил.Иначе за чакането след секцио на мен ми казаха 1година но тук във форума ми писаха маики които не са чакали толкова дълго.желая ти успех и да ни се отчетеш като имаш някакви резултати Hug

# 99
baioly,проф Кременски работи в Майчин дом  гр София  и е шеф на  Националната  Генетична лаборатория  .тел: 02 9520490 , 02  9172268 каб . 1401  ет .14 тел:  9172 214  от 9 до 15 часа.

# 100
baioly,

Изследванията при Кременски ги направихме преди месец. Аз родих в началото на февруари. Когато бяхме в 3-та градска чух, че Д-р Шивачев праща още едно бебе от Варна, може да сте били и вие, беше някъде около 14-ти. Ужас,  само за един месец поне две такива бебета от Варна само. Други изследвания още не съм правила, не съм минала и на гинекологичен преглед, още се чудя към кого да се ориентирам. Ти имаш ли някой пред вид за напред? Надявам се гинеколога също да ми даде някакви насоки. Аз родих нормално, ако се реша на още един опит мисля, че ще е по-скоро от 1 год и 1/2, защото при мен времето тече бързо и шансовете намаляват с чакането. Но съм чела, че и при секцио не е нужно да се чака толкова. Зависи от нагласата и готовността ти да се подложиш отново на това, няма да е лесно, но човек не трябва да се отказва. Иска ми се да знам малко повече за рисковете и за нас самите, за бебето вече е горе долу ясно, че шансовете за здраво дете са около 96%, с всички прегледи в София може да ги докараме до 98, но притеснение винаги ще има, до самото раждане, че и след него. Някакво момиче беше писало някъде, че е ходила и при Велковски по време на бременността и пак не са открили порока на бебчето. Остава да се молим да имаме късмет и да се надяваме, че бомбите не падат 2 пъти на едно и също място.

# 101
Някакво момиче беше писало някъде, че е ходила и при Велковски по време на бременността и пак не са открили порока на бебчето.

Здравей temir, аз бях писала за Велковски, че именно той потвърди проблема на плода ми в 18г.с. и на негова база направих аборт по медицински показания. Иначе при мен проблема се откри на фетална морфология от д-р Марков.

Да те попитам за тези генетични излседвания, казваш че се правят преди да си забременяла ли, нещо не ми стана ясно?
В началото на темата бях постнала списък с изследвания, които е нужно да се направят при рискова бременност, но не знаех че има и иазследвания още преди да си забременял? Ако имаш някакво инфо ще се върна да отредактирам, иска ми се да съберем всички нужни изследвания на едно място, та да сме полезни с нещо поне  Embarassed

Темир и аз не съм първа младост, но не мисля че възрастта е оказала някакво значение  Simple Smile  Единствено, че нямаме време за предаване  Laughing

# 102
krasa, reni 805,благодаря за координатите и задължително ще се отчета като има резултат.
temyr незнам дали е ставало въпрос за  нас защото въпреки че Шивачев е казал че бебчо е много зле все пак е говорил с Лазаров от 3-та градска и каза че ако се стабилизира ще го транспортират и оперират, това беше на 14.02 сутринта, а бебо почина слетобед.
А за гинеколога незнам, на мен консултацията ми я следи една докторка а раждах при д-р Станева в МД, тя е много добра и хубави работи съм чувала за нея но едва ли ще продалжа да  ходя при нея затото тя не работи със здравната каса а честно казано паричките ми идват малко в повечко.
За секциото ми  обесниха , че не е хубаво по-рано не че неможе защото имало риск за матката ако не се е възстановила от разреза и другото ако плода се имплантира точно на това място преди да се е възстановило напълно не се хранел както трябва, незнам поне така ми казаха и аз започнах да раждам нормално но тоновете на бебо взеха да падат и ме резнаха набързо  Simple Smile

# 103
Пламена,
точно така, изследванията, които в твоя списък са т. 4 и 5 ги правихме по препоръка на Кременски сега, т.е преди бременност. Честно казано и аз не знам за какво са точно, но като получа инфо, ще пиша. В  зависимост от епикризата на бебето може да са нужни и цитогенетични изследвания, но те май се налагат при някакъв синдром.
Baioly, при мен пък беше точно обратното, влязох за секцио по желание и няколко часа преди това родих естествено.

# 104
Яснооооооо, списъка ми го даде едно момиче, минало по този път и ми беше неудобно да я разпитвам повече кое за какво е  Embarassed. Но си мислех, че са по време на бременността  и има време да ги проуча, а ето че съм била в голяяяяма грешка. За съжаление явно поста е стар и не мога да го коригирам.

Значи става въпрос за:
4.Имунологични изследвания за Антифосфолипиден синдром в Клиниката по Имунология към Медицинска академия.
5.Генетично изследване за вродени тромбофилии в Националната генетична лаборатория
и се правят при д-р Кременски, горе му има координатите.

Така и така съм почнала да питам, тези изследвания само за майката ли са или и за таткото?
И ако се окаже че има проблем, профилактика ли се прави, какво?

Общи условия

Активация на акаунт