Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 4 -

• 20 874
  • 364
  •   1
Отговори
# 165
Тази книга ме разби. Не мислех, че може да се издаде такова нещо през 2008 г.! Все си мислех, че скоро ще се появи на пазара една наистина съвремена книга-ръководство за родители, но...  
 Peace

Да добавя само, че малкото пасажи, които бяха цитирани ме шокираха напълно. Най ме подразни частта за плача. Дано никой не прочете безценните съвети

# 166
ами нищо чудно да се прочете, защото 16лв и лъскава корица са чудесен подарък за една млада майка.  Confused

колкото до цитатите - не ми се струва коректно да се цитира някой без съгласието му, че да се чудим ний тука и дивим на умотворенията му. можеше просто да дадеш линк към темата.  Confused

# 167
herelina, не съм цитирала хората с имената им. Така просто съм показала "абсурдните" за мен идеи. Личното си мнение за подобни съждения съм посочила в съответния форум. Линкът няма да посочи какво точно ме е удивило, защото там има и много мнения, които макар да не са "за" кърменето, не са толкова смехотворни.
Аз се ужасявам, че една майка може да се радва, че некърмещите са много. Като не иска, да не кърми, но да се радва!

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 09:16 от Ana2

# 168

ИСКАМ ОБАЧЕ ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ НЕ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ КЪРМИЛА...НЕ ИЗПИТВАМ ВИНА, КАТО ПОВЕЧЕТО МАЙКИ...ДАЖЕ САМА РЕШИХ, ЧЕ Е ПО-ЗДРАВОСЛОВНО ЗА МЕН И ЗА ДЕТЕТО ДА НЕ КЪРМЯ. МАЛКАТА РЕВЕШЕ, КОГАТО ВИДЕШЕ ГЪРДА, АЗ СЕ УЖАСЯВАХ ОТ МИСЪЛТА ДА МИ ДЪВЧЕ ГЪРДИТЕ...СПОРЕД МЕН НЕЩАТА БЯХА НА ПСИХИЧНА ОСНОВА. МОИТЕ ГЪРДИ СА СИ МОИ И НЕ ЖЕЛАЯ ДА БЪДАТ ДЪВКАНИ ОТ НЕЧИЯ УСТА(е за таткото може.....  )

рядко съм така категорична, но горното изказване за мен е крайно извратено Sick За таткото може, за бебето не. Shocked
Нямам думи просто #Crazy

# 169
Точно заради подобни компетентни изказвания и изключително грубо поведение на вече бивш модератор, се отказах да участвам във форума на "Часът на мама". Там постоянно се отяждат една на друга, сякаш са се събрали да изпускат нервата, а не да си помагат.  ooooh! Странни хора за мен..  Rolling Eyes

# 170
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Написах си мнението за тази абсурдна книга!
А за некърмените бебета хранени с АМ, мога само да кажа, че все още се правят опити да се направи АМ 1 към 1 като кърмата, но успех никога няма да има, защото изкуственото си е изкуствено!!! И не съдя майките които не кърмят, а глупостите им!

# 171
Точно заради подобни компетентни изказвания и изключително грубо поведение на вече бивш модератор, се отказах да участвам във форума на "Часът на мама". Там постоянно се отяждат една на друга, сякаш са се събрали да изпускат нервата, а не да си помагат.  ooooh! Странни хора за мен..  Rolling Eyes
За мод от форума на "Часът на мама" ли става въпрос? Rolling Eyes

# 172

ИСКАМ ОБАЧЕ ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ НЕ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ КЪРМИЛА...НЕ ИЗПИТВАМ ВИНА, КАТО ПОВЕЧЕТО МАЙКИ...ДАЖЕ САМА РЕШИХ, ЧЕ Е ПО-ЗДРАВОСЛОВНО ЗА МЕН И ЗА ДЕТЕТО ДА НЕ КЪРМЯ. МАЛКАТА РЕВЕШЕ, КОГАТО ВИДЕШЕ ГЪРДА, АЗ СЕ УЖАСЯВАХ ОТ МИСЪЛТА ДА МИ ДЪВЧЕ ГЪРДИТЕ...СПОРЕД МЕН НЕЩАТА БЯХА НА ПСИХИЧНА ОСНОВА. МОИТЕ ГЪРДИ СА СИ МОИ И НЕ ЖЕЛАЯ ДА БЪДАТ ДЪВКАНИ ОТ НЕЧИЯ УСТА(е за таткото може.....  )

рядко съм така категорична, но горното изказване за мен е крайно извратено Sick За таткото може, за бебето не. Shocked
Нямам думи просто #Crazy

Точно сутринта се опитах да обясня на мъжа ми, че има жени, които никога не биха кърмили, защото това ги отвращава - детска уста да захапе гърдите им, но пък с удоволствие правят секс. Отне ми доста време да го убедя и накрая попита дали случайно не смятат, че в природата АМ расте по дърветата.  Искам да кажа, че мъжете не възприемат по този начин нещата и за тях кърменето е много по естествено, отколкото за някои жени.

# 173
  • София
За тази книга нямам думи  ooooh!. Дали не могат да го съдят това издателство, например някоя организация за защита на децата  newsm78

# 174
  • Толбухин
Тук било много весело.
Думи на майка която роди 15 дни след мен:"Той от първия си час е на АМ. Ти с какво го помпиш че такъв шишко?"
Аз:"Цоцкаме на поискване,ревне ли и аз му давам да суче"
тя:  #Crazy

# 175
Леле-леле-леле, за сефте попадам на тази книга  Crazy и то благодарение на линка в подписа на една от нас  bouquet.

Абе аз ровнах малко из нета, но не открих нищо за тази "велика" педиатърка Калина Дичева newsm78. Може ли някой, който има книгата да даде малко светлина по въпроса "Тя от къде се е пръкнала?". Вероятно в книгата има поне кратка нейна биография - къде е учила и работила та да я открием. Също така съм любопитна колко годишна е и има ли (колко големи) деца? Да не се окаже, че такова лице въобще не съществува. Извинете, ако вече е разисквано, но сега нямам възможност да чета назад. Ако е разисквано, моля дайте линк Peace.

# 176
Мелодия, заподозряхме, че това е стара книга от времето на тежкия соц, която издателството е изровилао и издало като ново и актуално. Тя авторката може да отшумяла още преди да се появи интернет въобще.
Тия дни гледах репортаж в "Господари на ефира" за това как едни майки им е трудно да преодоляват стълбите до кабинетите на педиатрите си. Хрумна ми, че това, че се издава една толкова абсурдна и вредна книга също е проблем от който могат да се заинтересуват  newsm78

# 177
Мелодия, заподозряхме, че това е стара книга от времето на тежкия соц, която издателството е изровилао и издало като ново и актуално. Тя авторката може да отшумяла още преди да се появи интернет въобще.
Тия дни гледах репортаж в "Господари на ефира" за това как едни майки им е трудно да преодоляват стълбите до кабинетите на педиатрите си. Хрумна ми, че това, че се издава една толкова абсурдна и вредна книга също е проблем от който могат да се заинтересуват  newsm78

Има резон в тая работа Simple Smile. Трябва да го обмислим и да им звъннем. Още повече като им кажем, че
Цитат
...авторката д-р Калина Дичева, педиатър с богат опит и дългогодишен стаж...
е неоткриваема  Shocked.

# 178
Тази книга явно е пълна с анти-съвети.
Мене пък ме шокира най-много лимоновият сок  #Crazy
Представих си следващата стъпка - кока кола на 4 месеца  Shocked  Shocked  Shocked и после стомаха за боклука  Cry Това е садизъм, указания как да изтезаваме бебе.

# 179
  • Ботевград
Е не, такава тема, с такива бисери Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт