Френска селска торта?

• 182 760
  • 616
  •   1
Отговори
# 75
  • Там някъде нейде !!!
 newsm78 дали е това точно "Френската, селска торта" ?

# 76
Заинтригувахте  ме с тази мистериозна торта.
Дайте повече инфо за вкуса на крема .....да не е лимонов крем с заквасена сметана?

# 77
  • София
Da заквасена сметана с лимон има вкуса на крема, но на една торта която съм консумирала в сладкарница България - "тея", а дали това е селската торта -не знам.Медовика е подобна торта.

# 78
Много ми е чудно,как ли се съчетават вкуса на лимон и заквасената сметана? newsm78 Малко странничко ми се вижда,но трябва да опитам...

# 79
  • София
веднъж в Бон апети Иван Звездев даде точно такава торта, като Медовик, но кремът е със цедено кисело мляко и сокът от един лимон. Аз не намерих цедено мляко и го направих с квасена сметана и лимон и много добре се получи. Не знам за френската селска торта, но май е някакъв Медовик, но дали е с квасена сметана или с млечен крем, вие ще кажете.

# 80
Има такъв крем - заквасена сметана ,желатин и лимонов сок ......ама трябва да го търся ,че не ми е подръка.Не съм яла такава торта " Френска селска торта" - по нашия край не съм я срещала ......затова се ориентирам по вашите коментари .....
Да търся ли?Има ли такъв вкус тортата?

# 81
  • София
Мисля,че няма желатин в крема,мек и лек е и не се усеща желатин,поне аз така мисля ,де newsm78

# 82
Здравейте, момичета
Скоро попаднах на следния крем за торта, който според мен много се доближава до нашето кремче Wink:
1 пакет крем Оле - ванилия, разбит с прясно мляко, се смесва с 1 кутия натурално топено сирене Президент (това на триъгълните парченца) и може да се овкуси с лимон (настъргана кора и сок). Мисля, че вместо крем Оле може да се ползва подсладено кисело мляко и евентуално блатовете да се сиропират със сироп от прясно мляко и лимонов сок, за да станат достатъчно сочни.

# 83
  • Germany
Привет, някой знае ли къде точно се намира този цех в Горна Баня и изработват ли я още тази торта?

# 84
  • София
Привет, някой знае ли къде точно се намира този цех в Горна Баня и изработват ли я още тази торта?
ще пиша ЛС

# 85
  • Там някъде нейде !!!
А някой опита ли се въобще да я направи тази торта?

# 86
А някой опита ли се въобще да я направи тази торта?
  Вдъхновена от тази торта,направих една друга "Медовик".Беше преди около 1 месец. Simple Smile

# 87
  • София
аз преди 2 седмици правих Медовик с квасена сметана, без захар и сока от половин лимон. Страхотна става и много лека. Нека някой от тези, които са яли френската торта да пробва и тази и да каже дали се доближава до вкуса.

# 88
О, говорите дълго и напоително за  Кралската торта на рускинята от Враждебна, Софийско. Продава се и на хапки в този цех. Представлява 8  тънки блата от медено тесто /наподобява бисквитена/ и крем. След няколко дена ще взема точната рецепта. Отгоре може да е е Барби , коли , т е украсена.

# 89
  • София
Чакаме рецептата с нетърпение.....
Между другото в сладкарница Теа ми казаха ,че рецептата е на рускиня,която се казва Теодора и на галено и казват Теа и затова ореховата торта се казва Теа. Дали не е същата рускиня?!

Общи условия

Активация на акаунт