Фън шуй ІV

• 20 005
  • 324
  •   1
Отговори
# 30
  • София
и аз се "запалих"по фън шуй,от две седмици чета и съм стигнала едва до средата на втората тема Sad Тази наука много ми допада,а според мъжа ми и винаги съм живяла според нея(т.е.домът ми да е винаги чист и подреден) Grinning От прочетеното дотук всичко в главата ми е каша,но разбрах,че Шоши предлага вече консултантски услуги,тъй че,смятам да се възползвам. WinkЩе помоля Шоши за допълнителни координати(на ЛС),за да уговорим среща  bouquet

# 31
  • София
За определяне на числото гуа аз ползвам калкулатора на международния форум. Според това какво е числото се определя и елемента - 5 (земя), 1 (вода), 4 (дърво) и т.н.

# 32
Здравейте на всички.
Браво за новата тема.
Имам един въпрос/по-скоро молба/
Напоследък в работата ми не ми върви.
Шефа ми постоянно ме критикува, не ми вярва, поставя ми капани, от което аз започнах да идвам с нежелание на работа, да се дразня от всичко и всички...
А преди винаги съм била усмихната, весела, готова да помогна на всеки.
От както се преместихме в новият ни офис е така и не знам какво да направя за да подобря отношението си със шефа ми и колегите.
Моля помогнете Cry
 Praynig

p.s. Работя като брокер във фирма за недвижими имоти.

# 33
# 34
  • Варна
datska, на работното място важат повечето правила на ФШ, с които трябва да се съобразиш. Пусни чертеж на офиса с разположението на работното ти място и това на шефа ти.

soniapro, за какво точно ти е необходимо да знаеш елемента си?

# 35
Едната баня с тоалетна е разположена накрая на коридор ,но срещу входната врата, при родителите ми също банята е срещу нея.Много масов случай на проектиране.
Четох темата ,но ако може сега по-конкретно да ме ориентирате за начините на неутрализиране-какъв предмет, откъде се взима , къде да се разположи .
В жилището си имам много стъклени предмети-квадратни поставки за свещи , вази, табли изобщо много цветни акценти с формата на квадрат и съответните прави ъгли.
Каква е ролята на стъклото и само в един сектор на дома ли се поставя, защото при мен то изпълнява декоративна функция в хола и спалнята.
Мисля да поставя вятърен чан на балконската врата на детската-юг, според вас това удачно ли е и какъв да е той-с колко висулки, тръбички, метален, стъклен и т.н.

Не съм си правила схема на дома за посоките и съм абселютен дилетант с познанията си, затова ще ви помоля за някакви по-универсални препоръки.Сигурно и други хора ще са ви благодарни за това. Hug

# 36
Ще се опитам максимално добре да начертая карта на офиса
като опиша местата на всички колеги и шефа.

West
     ______________________________   __________________________
    |                                                           |  |                                                  |
__|      ___                                               |  |                                                  |
|        / к  /                                                |  |                                                  |
|       /  о /                   |___колега 1____|_|                     [____ШЕФ______| ________________
|      /  л /                                                                                                        | к |                           /
|     /_2/                                                                                                           о  |                          / вх.
\                                                                                                                       л  |                        /врата
  \                                                                                                                     4_|                       /   
    \                                                                                                                                              /
      \                                                                                                                                ____________
        \                                                                                                                             |               |        |
          \              ______________                   ______________                                  | мивка     |        |
South   \           [   DATSKA             ]_шкафче_[   колега 3         ]                                                  |  W   |
              \                                                                                                                                        |  C   |
                \___________________________________________________________________|____

East

Надявам се да се разбере от чертежа
По изчисленията на рожденната ми дата моята зона на благополучие е югоизток, а аз стоя с гръб newsm78
Рожденната ми дата е 20.03.1980г.
Какво да направя
Освен това, забравих да спомена, че сме на последен тавански етаж и покрива е наклонен
над колега №2, над мен и над колега № 4
това също ме притеснява...
Моля дайте съвети Praynig
Благодаря предварително

посоките са

# 37
Забравих прозорците
 Embarassed
                                                     West
     ______________________________   __________________________
    |                                                           |  |                                                  |
__|      ___                                               |  |                                                  |
|        / к  /                                                |  |                                                  |
|       /  о /                   |___колега 1____|_|                     [____ШЕФ______| ________________
|      /  л /                                                                                                        | к |                           /
|     /_2/                                                                                                           о  |                          / вх.
\                                                                                                                       л  |                        /врата
  \                                                                                                                     4_|                       /   
    \                                                                                                                                              /
      \                                                                                                                                ____________
        \                                                                                                                             |               |        |
          \              ______________                   ______________                                  | мивка     |        |
South   \           [   DATSKA             ]_шкафче_[   колега 3         ]                                                  |  W   |
              \                                                                                                                                        |  C   |
                \__________________----------------___----------------___----------------__------------------|____

прозорците за 4 на брой и се намират зад мен и колета 3

Confused

# 38
  • Варна
Шефът ти си е избрал не добро място за поста си. Ти и колега 2 сте в по-благоприятна позиция за контролиране на офиса и е възможно това да е една от причините да сте  в конфронтация.
Ако можеш да си завъртиш бюрото на север ще гледаш в най-благоприятната си посока, иначе си в добър за теб сектор. Не разбрах добре до теб на ЮГ какво има скос или врата? Ако там сектора е непълен ще е добре да го "разшириш" с огледало.
А с колега 1 и 2 имаш ли проблеми?

# 39
Благодаря за бързия отговор ria
Да, до мен от южната страна е скос.
С колега 1 и 2 се разбирам най-добре
А това че тавана пада над мен пречи ли ми?
формата е такава погледнат офиса отстрани

|                             \
|                               \
|                                 \
|                                   \
|                       _datska \
|                      |               |
|___________________|

А като казваш на север, трябва да съм с гръб север, лице юг ли?
И също какво да направя за да засиля на шефа ми сектора, понеже заради него нямяме клиенти в момента.Сякаш не мисли за работата.И ако нещо не се промени, скоро и ще фалираме
 Rolling Eyes

# 40
  • София
viola2003, за южния сектор тази година е добре да се постави метален чан с 6 висулки. За символиката на стъклото нека се изкажат специалистите...

# 41
  • София
Стъклото носи енергията на водата.
datska, за скосяване на юг идеално подхожда висока палма с остри листа, стига да не са насочени към теб. Мястото на шефа наистина не е подходящо. Най-добре е да е в отделен кабинет, ако ли пък не, то поне да е в командна позиция. По принцип седене на северозапад с лице на изток е класическа позиция за ръководител, друг е въпросът вече дали изтокът е негово благоприятно направление.

# 42
  • Варна
Стъклото носи енергията на водата.
Аз пък си мислех, че е по-скоро земя! Thinking

datska, от чертежа не става много ясно скосената част на Юг ли е или ЮИ. Мислех да предложа да засилите осветлението в този сектор, но ако е Юг тази година това не е желателно. А и огледалото явно няма да свърши работа щом има скос. Sad
А този колега 4, който седи срещу входната врата има ли някакви проблеми?

# 43
  • Варна
запис!

# 44
Някъде бях чела, че може да се неутрализи негативната енергия от шумните съседи като се постави ведро с вода на границата. Кажете какво да направя - съдедите са под нас. УЖАСНо силно блъскат врати и будят детето вечер. Аз така се изнервям, че от нерви направо треперя.

Общи условия

Активация на акаунт