Хайде на постите!

• 70 718
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
вчера правих зеле с ориз и соева кайма на фурна, а днес - картофи с маслини. За утре съм накиснала боб

# 511
  • Банкя
Взех половин килограм гъби,измих ги,нарязах ги и ги сложих в един тиган,който има капак на котлона с малко мазнина да се задушат.Те пускат много вода и така гъбите започват да се задушават.Врът докато изври всичката вода.Гъбите стават много по-малко като количество.После в една тенджерка сложих 5,6 супени лъжици олио да загрее.След това сложих в олиото сол 2,3 щипки.Добавих и 3 пълни супени лъжици брашно,но не много препълнени разбърквах постоянно и след малко сложих към половин литър студена вода.Бърках постоянно,стана кашичка и я добавих при гъбите.Върнах тенджерата на котлона да заври само и добавих черен пипер.Това е!
Снощи и аз си направих такава супичка, но и сложих и малко кромид и морковчета. Стана много вкусна, но малко лютичка, защото прекалих с черния пипер. Mr. Green
Angela Мерси за рецептата! Hug

Днес ще има пълнени чушки с ориз... Flutter

# 512
  • Бургас
Здравейте момичета, чак сега откривам тази разкошна темичка. Нямам време да я прочета цялата, но обещавам тези дни да се включа с любимия ми постен кекс, въпреки че може вече да е публикуван.

Да ви кажа честно, когато бях "тинейджър" Simple Smile постех редовно и ми беше много лесно, но мисля това беше, защото не осъзнавах смисъла на поста, а го приемах по-скоро като вид диета, както беше споделил някой друг. Сега вече ми е изключително трудно, да не казвам невъзможно и си признавам, че не съм постила цели пости от 2-3 години.

Бих искала да споделя един много удачен вариант по отношение на поста в семейството. Най-важните дни , в които трябва да се пости през цялата година са сряда и петък и ако не го правим през годината, можем да го правим семейно поне през тези толкова важни за душите ни дни. Имах един колега католик, който от дете и до ден днешен не яде месо в петък целогодишно. Мисля, че при него това беше просто въпрос на традиция.

Хайде стига толкова. Лек и успешен ден  Simple Smile

# 513
Днес и при нас ще е постно менюто

*Салатка - настъргани ряпа,моркови и червено цвекло(с олио,оцет,сол)
*Праз с ориз и доматки

# 514
Здравейте! И аз се включвам в темичката отново!
Вчера правих баницата по рецепта на Фукла и много ми хареса   bouquet
За загладнелите за сладко една идея и от мен- печени ябълки на фурна със захар, може и канела.
Леки пости на всички!

# 515
Момичета едно предложение за десертче...За да има по-голямо разнообразие...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255347.0

П.П. Може да пропуснете сметаната...

# 516
Здравейте на всички  Hug Много хубава тема, чета ви, но не съм писала досега. При нас мъжът ми пости и трябва да измислям какво да му готвя  newsm78 затова сте ми доста полезни. Вчера правих чушки с ориз, за днес съм намислила постен гювеч. Много ми допадна идеята за фалафелите, но незная откъде да си купя нахут Embarassed просто нищо не съм готвила с нахут досега. Ако някой може да ме светне - от София съм .

# 517
Момичета да ви попитам нещо.
1.Има ли смес за палачинки или гофрети, без мляко и яйце?
2.Бутер тестото, дали има мас, или масло, или пък го правят с маргарин?
3. яйчения прах от яйце ли се прави, или е някаква химийка ?
4. Купешкото готово тесто, в найлонови пликчета, дали е постно?

Снощи при нас, салата домати и краставици, и салата печени чушки с чесън.
Довечера замислям и аз ориз с нещо.

# 518
  • сред люляците
Момичета да ви попитам нещо.
1.Има ли смес за палачинки или гофрети, без мляко и яйце?
2.Бутер тестото, дали има мас, или масло, или пък го правят с маргарин?
3. яйчения прах от яйце ли се прави, или е някаква химийка ?
4. Купешкото готово тесто, в найлонови пликчета, дали е постно?

Снощи при нас, салата домати и краставици, и салата печени чушки с чесън.
Довечера замислям и аз ориз с нещо.

Постни палачинки Peace
Бутер тестото мисля, че е с маргарин.
За яйчния прах знам, че е от яйца. А в купеното тесто едва ли има яйца и мляко Wink

# 519
1.Не знам...Правила съм с брашно,вода,мая,сол,захар...
2.бутер тестото е с маргарин мисля
3.яйчения прах се прави от яйца
4.купешкото тесто е постно

# 520
бутер тестото би трябвало да е с масло( маргаринът е хидрогениран- има вода и не би се надигало така, както ако е 4иста мазнина). за да не рискувате вижте съставките на опаковката.

# 521
Бутер тестото е с маргарин - имам в къщи и го погледнах, значи може да се яде.
Купешкото тесто няма яйца, аз дори в неделя правих мекици.
Вчера вечеряхме запечени картофи с растителен кашкавал и салата печени чушки. За днес съм замислила ориз със спанак  Hug

# 522
Благодаря ви, много
И аз така си мислех за бутер тестото.

# 523
Бутер тестото наистина е с маргарин.Майка ми ми направи банички със ябълки и орехи.Хапнах си,сега всичко садко ми е хубаво.И аз не приемам поста кат диета,в никакъв случай.Тази година имаме мъка в семейството(свекърва ми,която е страхотен човек прживя инсулт).Нарекла съм си постите на нея и се моля за да се възстанови напълно.
Сега си пия кафето със тези бисквитки ревю и ми е много хубаво.На моменти ме хваща вълчи глад,но вчера открих в зеленчуковия магазин страхотни бадеми.Сурови са и така мисля са по-полезни,а и доста ме засищат.Днес съм замислила леща за обед,а вечерята ми виаги е скромна,защото мъжа ми не пости и винаги правя месоза него,а ако взема и за мен да отвя нещо постно,трябва някой да ми гледа детето,а няма кой Laughing.
Лек ден на всички и важното е да сме умихнати и позитивно настроени!

# 524
Аз довечера мисля да направя пица. Миналата година правих нещо като калцоне с бутер тесто и зеленчуци, стана хубаво, но не трябва да се прекалява с плънката (както направих аз), защото не се изпича добре.

Общи условия

Активация на акаунт