Хайде на постите!

• 70 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Аз на обяд си взимам нещо постно и обикновенно избора е ограничен до салата и или псотни сармички или картофи.
Вече все да ми писва, сега идвам от кафето, да търся тия бисквити ревщ и имаше, ама пишеше за диабетици без захар, но мляко и яйце, фигурираха. Явно има и друг модел.

# 526
joya не знам какви си гледала, но тези са Ревю с овесени ядки и пълнозърнесто брашно на Победа. Страхотни са  Peace

# 527
Лесно и бързо - спагети със зеленчуци по избор (домати, печени чушки, гъби, маслини, броколи, грах, царевица, спанак, кисели краставички, моркови и прочие) и сос по избор - доматен, доматено-горчичен или някое песто от типа на дженовезе-то, в което няма сирена.

# 528
  • до морето
lady di благодаря ти за споделеното мнение! Simple Smile
Мога да ви предложа салата Табуле, която аз лично намерих в този подфорум и много ни допадна.
Съдържа булгур, зелен лук, магданоз, пресен гюзъм, сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Сварявам 1ч.ч. булгур, отцеждам го, после нарязвам на ситно една връзка зелен лук, две големи връзки магданоз, една връзка гюзъм, изцеждам сока от един лимон и подправям с останалото. Салатката е много свежа и хранителна.
Често правя ябълков щрудел с обикновенни кори.
Снощи мъжо прави растителни кашкавалчета на грил тигана, чудно става, също ни харесаха и овкусените тофута пак затоплени на тигана.

# 529
  • Countryside
Аз правя пълнени чушки с булгур, праз и стафиди - много лесно и вкусно
Иначе в Табулето има и домати  Wink

# 530
Aз тази вечер много се изложих с фалафелите. Първо, не очаквах, че беленето ще е такава пипкава работа иначе нямаше да се захвана. После, рецептата беше с 2 чаши нахут и излезе доста смес, която сега стои в хладилника и се чудя дали мога да я замразя в камерата. Не знам къде сбърках, но сместа много трудно ставаше на кюфтенца и при печенето, те се разпукаха и разпаднаха. Освен това по краищата сместа стана много твърда и хрупкаше, а в центъра горе-долу биваше. Може би не успях да я смеля съвсем ситно, но според мен тази смес си иска яйце за спойка.
Разрових се из готварския и колкото рецепти за фалафели намерих, всички бяха само с накиснат нахут. Освен това, в тях нищо не пишеше за беленето му. Дайте идеи и съвети за останалата смес и изобщо за технологията.

# 531
сложи ли малко галета в сместа за фалафелите? Аз правя с готовата смес, която се продава в диетичните магазини и слагам 2 супени лъжици галета.

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 10:14 от Bastet

# 532
Aз тази вечер много се изложих с фалафелите. Първо, не очаквах, че беленето ще е такава пипкава работа иначе нямаше да се захвана. После, рецептата беше с 2 чаши нахут и излезе доста смес, която сега стои в хладилника и се чудя дали мога да я замразя в камерата. Не знам къде сбърках, но сместа много трудно ставаше на кюфтенца и при печенето, те се разпукаха и разпаднаха. Освен това по краищата сместа стана много твърда и хрупкаше, а в центъра горе-долу биваше. Може би не успях да я смеля съвсем ситно, но според мен тази смес си иска яйце за спойка.
Разрових се из готварския и колкото рецепти за фалафели намерих, всички бяха само с накиснат нахут. Освен това, в тях нищо не пишеше за беленето му. Дайте идеи и съвети за останалата смес и изобщо за технологията.
Лейди Ди съжалявам ,че не се получило.
По принцип ако използваш пасатор или кухненски робот няма нужда да се бели нахута.Аз използвам нахут от консерва ,но никога не съм го белила.Във фалафелите не се слага яйце.Ако си сложила галета ,би трябвало да се е получило.А останалата смес ,я растели в тавичка и така  изпечи.
Наитина излизат доста фалафели,но аз след като ги изпекох и изтинаха ги прибрах в торбички и ги замразих в камерата.

# 533
Днес правих пастет с боб и сушени домати. Много добре се получи. ето и рецептата http://kulinarno.wordpress.com/category/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be/

# 534
Здравейте тази година и аз постя. Освен традиционните боб, зеле и ориз вече си приготвих постна пица и грис-халва с орехи и стафиди. Следващото мисля да е тиквеник или баница с ябълки и канела.
Леки пости на всички. Simple Smile

# 535
  • до морето
Сиренце благодаря за корекцията, тук забравих за доматчетата, но не забравям да ги нарежа в салатката Simple Smile
Снощи напрвих от страхотния ориз със зеленчуци на Чичо Статис и маслинова паста.

# 536
Аз засега само чета какво сте хапвали  събирам идеи.Не постя , но мъжът го прави и трябва да готвя нещо.Само че той сега и олио не яде , така че се спасява сам                  !

- това е цитат на Диди, но понеже не успях да го вмъкна по нормалния начин, ще бъде така
в темата " рецепти от турската кухня " има тази страхотна рецепта :
--------------------------------------------------------------------------------

Мерджимек кьофтеси./кюфтета от червена леща/

Продукти:
1ч.ч.-червена леща
1ч.ч.-булгур/от най-финно смления/
1с.л.-лютеница
1връзка -пресен лук
черен и червен пипер,джоджен,сол.

Лещата се сварява във 1ч.ч.-вода и докато е топла при нея се слага булгура -суров.Ако всичката вода се е изпарила можете да прибавите малко вряла вода и похлупвате съда.Остявате така /без да ври/да набъбне булгура.Отнема около 2часа.След това прибавяте останалите продукти и месите хубаво.След това се оформят като пръстчета и се поднасят всяко кюфте увито със лист зелена салата и със лиман.Да ви е сладко.

пробвала съм я.  Peace

Покълнала съм си и разни семенца , и вчера спретнах една салата от зеле , моркови, покълнала леща и покълнало жито + обичайните подправки : зехтин, сок от лимон и сол

освен това, четох напоследък, че накиснатите във вода за няколко часа лешници и бадеми са страшно полезни.

На който му липсва сладко и му харесват фурми бих предложила да хапва тях , нали им казват естествени бонбони. Има едни дето ги продават в зелена  картонена кутия около 750 грама - казват се Мариам. Аз лично след като ги опитах , всички други видове ми се струват безвкусни.

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 11:45 от ИнаДинова

# 537
Снощи гъбени картофки, по рецепта от форума, амлко модифицирана,
гъби от буркан, картофи и лук, в йенска тавичка, са малко чесън и подправки, стана супер според мъжът ми,
аз не можах да ям, снощи ми беше мнгоо зле от едни фалафели.

# 538
  • Countryside
Ще пробвам пастета от боб и сушени домати и кюфтенцата от червена леща  Party

# 539
  • София
Днес правих пастет с боб и сушени домати. Много добре се получи. ето и рецептата http://kulinarno.wordpress.com/category/%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be/

Страхотен блог със страхотни рецепти. Харесах си и един хляб с магданоз, лук и риган, много хубав за постите. 

Общи условия

Активация на акаунт