Хайде на постите!

• 70 540
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Записвам се ще почвам и аз да попостя малко.

# 646
Записвам се ще почвам и аз да попостя малко.
Не се заяждам, но постите вече започнаха. Идеята е да се спазват в периода и вида, определени от църквата. Другото е някакъв вид диета и не може да се нарече пост.

# 647
Постът е лично решение и избор. Идеята е пречистване, което всеки прави според разбиранията си. Нека не правим оценки на чужди мотиви и разбирания.

# 648
Постът е лично решение и избор. Идеята е пречистване, което всеки прави според разбиранията си. Нека не правим оценки на чужди мотиви и разбирания.
Peace

# 649
Я да ви върна на храната Simple Smile
Тази вечер задушено прясно зеле с моркови и цвекло.

# 650
  • София

ще ги пробвам непременно, харесва всички рецепти на ди_ани (тя тук беше с друг ник). Жалко, че през този пост не е влизала в тази тема, пълна е с идеи и красиви изпълнения Crazy

Ние днес сме на супа от коприва с орехи и ориз и пълнени чушки със соева кайма и ориз

# 651
ще ги пробвам непременно, харесва всички рецепти на ди_ани (тя тук беше с друг ник). Жалко, че през този пост не е влизала в тази тема, пълна е с идеи и красиви изпълнения Crazy

Ddoychinova - и на мен ми липсва в темата. Освен страхотните й рецепти, ми липсва и позитивното й присъствие.

# 652
А на мен ми се наложи да спра поста.  Sad Минах на антибиотик и включих кисело мляко и други по-укрепващи храни. Но има време до Рождество да се включа отново.

# 653
  • Countryside
Вчера си хапнахме традиционния пълнен шаран, за днес тиквеник и рататауй

# 654
 Embarassed сигурно тъп въпрос, ама какво е рататуй newsm78

# 655
  • Countryside
Embarassed сигурно тъп въпрос, ама какво е рататуй newsm78
  Mr. Green
Рататуй (на френски: Ratatouille) е френско национално ястие, от региона на Ница. Представлява смесица от печени зеленцуци, предимно патладжани, тиквички, пиперки, домати, лук, чесън, провансалски подправки и други. Като характерно ястие за Франция, няма една рецепта, а множество вариации около споменатите съставки.

Има два основни начина да се приготви рататуй. Първият е съставките да се опекат поотделно и да се смесят към края на готварския процес. Вторият е чесънът, лукът, тиквичките, патладжанът и пиперът да се пекат заедно на тих огън, след което да се добавят доматите. Много е важно, още преди поставянето на доматите, патладжанът да е напълно изпечен.

Рататуй прилича донякъде на българския гювеч, италианската капоната, турското имам баялдъ.
Ето и примерна рецепта

# 656
благодаря bouquet, звучи добре

# 657
И на Bambinkamalinka  bouquet  направих мъфините (Grinning във форма за торта, как да не вложа омързеляване). Страхотия и леснотия!

# 658
  • София
Вчера приготвих пъстърва във фолио със зехтин, домати, гъби и лук и картофена салата  Arrow

Днес направих само един щрудел Arrow  

# 659
  • Бургас
Бразилка, изглеждат невероятно Grinning Представям си колко са вкусни Blush
При нас вчера - грахам пица с морски дарове;
Днес - рибена супа:

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 11:42 от Goldie

Общи условия

Активация на акаунт