Козуначна тема 2008

• 94 909
  • 714
  •   1
Отговори
# 255
Да, аз даже пека само отдолу с вентилатор.
Тогава пробвай на 120 градуса, няма начин да не стане. Просто от високата температура се образува по-бързо кора, съответно докато се пече, за да се изпече вътрешността, кората става все по-дебела и тъмна. Просто трябва по-ниска температура, при която по-късно да се образува кората.

# 256
 мм , копнах си рецептата ти, стана ми интересно, че се използва вино, ще я пробвам и дано да се получи нещо, дето става за показване. Grinning Твоят козунак на снимките изглежда чудесно, особено на втората.
  bouquet за рецептата!

# 257
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
направих го най- накрая тоз козунак
хич няма вид  ooooh!

плетеницата не се вижда много, отгоре поизгоря на места Embarassed
дано поне е вкусен  ooooh!

тук и тук

като го срежем ще пусна снимки и ще кажа има ли конци....

# 258
  • София
asyalein , разкошен ти е козунака и изобщо не ми се вижда изгорял, направо е перфектен. /потекоха ми лигите като го видях/ eat Така като го гледам със сигурност ще има конци.  Simple Smile

# 259
големи вкусотийки Peace Peace Peace

asyalein--на мен не ми се вижда изгорял
екстра си е
 Peace

Аз ,момичета няма да правя преди Великден пробно козунак
защото .........на диетка съм и не става Sad
но следя с интерес ,
обещала съм за този Великден поне 3 козунака да направя на приятели Wink

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 15:43 от МЪНКИ

# 260
Асялейн, ти така трагично го описа, че аз си го представих много кофти, а той изглежда доста добре. Малко му е ексцентрична формата, но на мен това ми допада. В единият край е по-препечен, но като цяло има хубав цвят. На мен ми се дояжда като го гледам, така че... Simple Smile

# 261
ММ наистина ли стана на конци като го меси с миксер, егати кефа ако става така и то месен с миксер, че каквато съм кекава в ръцете от две седмици агетирам любимия да помага в месенето и си мислех ако не го спечеля за каузата да рискувам в пералнята, но с миксер...ехе...

# 262
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
благодаря ви мацки за подкрепата, ама аз си го представях да стане като на Тандури  Sad
сега стана крив като настроението ми  Joy
плетката не се вижда...и понеже е с пълнеж, т.е. всяка част е като рулце, та те за капак се ратвориха ooooh!
иначе ароматът е страхотен - сложих настъргана кора от 1 лимон и един портокал.
портокаловата кора пусна сок и тестото стана доста жълто, все едно домашни яйца съм ползвала Simple Smile

само от едната страна изгоря, ама тази снимка не съм я сложила Flutter

как е на вкус и отвътре ще пиша като го срежем, но май няма да е днес Sunglasses

# 263
Момичета много хубава тема  bouquetнека и аз да се включа Peace Снощи правих козунак за пръв път Mr. Green и не стана на конци  Crossing Arms направо съм бясна Twisted Evil По принцип такива питки правя  Blush много хубави и винаги на конци ,а снощи да се изложа така ooooh! ooooh! ooooh! Тази вечер пак ще се пробвам и после ще споделя рецептата,ако успея да постигна така желаните конци Peace

# 264
  • София
Galiushana, винаги ми става на конци,то се вижда и от втората снимка,не знам от биенето с миксера ли е или от шампанското,но е мекичък като дунапрен седи. Който съм черпила казва,че не е ял такъв козунак -  е ква съм фукла.....

# 265
  • Pierrefonds, CA
мм, виното трябва да е бяло, нали  Wink

# 266
Asуaelin Кажи ми моля те как го пече-аз както казах нямам само отдолу да се пече а имам с вентилатора или на горно и долно  или горно  newsm78
Pina дай и ти съвет как да го пека  Praynig
 Hug  bouquet

# 267
Ами щом нямаш само долно + вентилатор, пусни на горно и долно + вентилатор, но сложи тавата колкото може по-надолу, но не чак на пода. И на ниска температура! Ако е с вентилатор на 140градуса, ако е без най-много 180, но по-скоро 160градуса. Ако трябва и на по-ниска темепратура от 140. Аз не съм пробвала на горно и долно едновременно и само теоретично казвам.

# 268
PINA Благодаря   bouquet
Ще изчакам Тандоори и Ася да видим какво ще споделят и ще взема решение как да ги пека  Crazy newsm78 Wink

# 269
Molinka, пусни си просто вентилатора и сложи на по-ниска температура( 170-180С ).Сложи ги на средната решетка, иначе ми се струва, че отдолу ще прегори.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт