Козуначна тема 2008

• 94 978
  • 714
  •   1
Отговори
# 300
  • Виена
Sesiliq и на мен ми беше голям мерак и май малко избързах,трябваше утре да го направя,че чак в неделя сме при кумците и не знам дали ще става до тогава за ядене,ама колкото,толкова  Simple Smile.
 Моят робот е с 2 степени,а приставката ми е пластмасова http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175373&photo=11.Не му беше зор,мисля,можеше и още да повърти,ако меракът ми беше по малък  Wink.
 Аз първо сложих яйцата да се разбият в робота.Някъде четох,че първо се слагат течните работи.В малко топло мляко,малко сол,брашно и захар сложих маята да шупне и я изсипах при яйцата.В останалото мляко(което беше топло,но не горещо) разтворих захарта и нея изсипах в робота,като не съм го изключвала,после сложих и мазнината,като аз си смесих 150 гр.масло(което предварително разтопих) и 150 гр.олио,като олиото не изсипах всичкото.Бях си купила и ванилия,но нея забравих да сложа...И най накрая малко по малко изсипах брашното,докато стана на меко тесто,което пипах от време на време,но то си личи кога е достатъчно да спреш да сипваш брашно.От олиото което си оставих сипвах накрая докато се месеше тестото.На мен ми отиде 1 кг. и малко повече,не знам защо.Оставих го 30 мин.на първа степен.После го извадих доомеснах малко и го разделих на 2.Втаса ми за 1ч. и половина.Можеше и още,ама пусти и мерак  Crazy.Едната част от тестото пуснах пак в машината за окол 15 мин.и пак я върнах да втасва,а от другата направих кифличките.Колко е правилно си нямам на идея,но важното е,че е стана козуначено тесто,а и вкусно на всичкото отгоре!Ами това е,дано съм ви била полезна  Hug

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 14:24 от Tedito_799

# 301
Tedito_799 благодаря за подробното описание. Ще пробвам и аз така да замеся тестото. Имам само още един въпрос. С каква вместимост е купата на робота. Моята мисля че е 1.700 л. и не знам дали ще събере 1 кг. брашно. Може би ще пробвам с половин доза.

# 302
  • Виена
Ами току що погледнах,че и моята е толкова,май малко съм прекалила с пропорциите  Blush.Може би с половин доза наистина ще е по добре  Peace

# 303
Благодаря за бързия отговор. Надявам се утре да има с какво да се похваля.

# 304
Tedito_799,късно видях как си смесила продуктите,но 6те кажа как действах аз  Simple Smile
Разбих яйцата със захарта в робота,добавих млякото с маята и солта,бърках с прекъсване оба4е!
Накрая сложих бра6ното омесих в робота с мъни4ко масло.И в този момент мал4о се съб4ди-и-и  LaughingКакто и да е,продължих с месене на масата добавях маслото,това е!Забравих да сложа лимонена кора  Confused,как да коригирам,може ли след като втаса?Сега съм сложила тестото да втасва във фУрната на 40 градуса,отивам да го видя!
П.С.тестото ми стана с малки мехур4ета,май така трябва6е да бъде ,нали?Месих,бих в масата Laughing

# 305
  • Виена
Да и моето беше станало на малки мехурчета.И аз забравих да сложа лимонова кора  Rolling Eyes.Ще чакам да се похвалиш по късно,когато го опечеш  Hug

# 306
  • София
Sesiliq, Tedito_799, радвам се, че се получава в робота, следващия път и аз ще пробвам, само дето моят има една универсална метална приставка, дано стане с нея  Confused
Относно мехурчетата - точно това е целта, в някоя от миналогодишните теми имаше снимка на този етап, оттам знам Simple Smile
А за лимонената кора да ви кажа, че аз сложих двойно количество и хич не се усещаше, следващия път ще пробвам с есенция лимон.

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 17:10 от Rumya

# 307
Днес реших пак да направя козунак. Този път с машината и стана страхотен за разлика от предишния път когато го месих на ръка. newsm44

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 18:20 от stasi76

# 308
Някой ме пита за фитилите- аз винаги така правя, но по принцип не правя съвсем без пълнеж, слагам или само какао, или стафидите, та винаги разточвам, поръсвам каквото там ,после навивам, усуквам и разтягам в същото време и след това сплитам. Никога не ми се е случвало козунак да не ми е на конци.  Peace

Абсолютно подкрепям мнението на Пина за водата във фурната и мекотата на козунака! Peace

# 309
Направих гръцкия козунак, стана страхотен, но ако не го сравнявам с това, което съм яла. И повече ми дъха на мая, отколкото на махлеб, но само при първата хапка. Иначе е мекичък, на конци, абе супер. Но няма да го правя повече, щото ни рак, ни риба Thinking
Ще пробвам на Тандури след няколко дни Heart Eyes

# 310
Ето това измайсторих днес :
цък

по рецептата на Дидка Коджабашева! На вид ми хареса, въпреки, че плетката не е съвършена. За вкуса нищо не мога да кажа, че не ям сладко, т.е. не трябва да ям  Wink

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 18:32 от правда_z

# 311
Ето това измайсторих днес :

по рецептата на Дидка Коджабашева! На вид ми хареса, въпреки, че плетката не е съвършена. За вкуса нищо не мога да кажа, че не ям сладко, т.е. не трябва да ям  Wink
Не си човек Shocked Меси, прави, струва и накрая само го снима ooooh! Мазохистка Mr. Green
Снимката не ми се зарежда м/у другото newsm78

# 312
Аз го видях Peace вкусно  Blush

# 313
Ехо къде са всички  newsm78 дали замесвате вкусотий  Whistling

# 314
Момичата,това открих днес-верно не е козунак,но пьк е чудесна идея за празника(пускам го тьй като не видях  друг да го е давал,но ако все пак се дублира,извинявам се   :bouquet:http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...?topic=1243.15

Общи условия

Активация на акаунт