Зна4и, когато се нанесохме 2005г в апартамента, градинката ни отпред изглежда6е ето така:

Миналата година оба4е,много дълго време ни няма6е тук, бяхме в България и насам натам. С 2 думи, не сме я поддържали редовно, бе6е позапустяла. В резултат на което 'доброжелателните' ни съседи бяха подали оплакване в об6тината, 4е градинката ни загрозява пейзажа на блока.
Об6тината ни изпрати писмо, 4е в срок от 1 месец трябва да се погрижим за собствеността си , т.е. градинката и да я преведем във вид. В противен слу4ай 6тели да изпратят професионални озеленители да засадят, а на нас 6те се падне 4естта да им заплатим сумата. Мъжът ми каза, 4е за на6ата пло6т би излязло към 500 еуро, озеленяването + работните 4асове на служителите.
Съответно ние с него се захванахме, засяхме нова трева, лавандули, цветя и едно 4ере6ово дърво. Ето тук резултата след няколко месеца:

Та идеята ми е, 4е тук има строг контрол както от об6тинската администрация, така и от всеки един жител на града...
Полу4авали сме предупредителни писма, пак от об6тината, 4е някой е пу6ил в об6тия коридор на блока и съседи са се оплакали.
Във входа има табло с разпоредби, и с дебело е под4ертано да си мием прозорците редовно. И такива не6та

. Пет от нашите сладки септемврийчета ще стават батковци живот и здраве тази година! И засега нямаме нито една септемврийска кака! Майките на нашите прекрасни момиченца, моля - хвърлихме ви ръкавицата!!!

Та така... помислете и вие за това като приемете ръкавицата.
Някоя от мамите с две де4ица да е имала съ6тия проблем?

, но те са безкрайно "нахални" и обявиха, че така и така ми е лошо - поне да е от нещо конкретно