Слънце, мартенички и цветя - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА чакаха това!

• 24 359
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Като стана дума за 4истота, засаждане на цветя и ло6и съседи, та се сетих да ви разкажа една слу4ка от миналата година.
Зна4и, когато се нанесохме 2005г в апартамента, градинката ни отпред изглежда6е ето така:

Миналата година оба4е,много дълго време ни няма6е тук, бяхме в България и насам натам. С 2 думи, не сме я поддържали редовно, бе6е позапустяла. В резултат на което 'доброжелателните' ни съседи бяха подали оплакване в об6тината, 4е градинката ни загрозява пейзажа на блока.
Об6тината ни изпрати писмо, 4е в срок от 1 месец трябва да се погрижим за собствеността си , т.е. градинката и да я преведем във вид. В противен слу4ай 6тели да изпратят професионални озеленители да засадят, а на нас 6те се падне 4естта да им заплатим сумата. Мъжът ми каза, 4е за на6ата пло6т би излязло към 500 еуро, озеленяването + работните 4асове на служителите.
Съответно ние с него се захванахме, засяхме нова трева, лавандули, цветя и едно 4ере6ово дърво. Ето тук резултата след няколко месеца:

Та идеята ми е, 4е тук има строг контрол както от об6тинската администрация, така и от всеки един жител на града...
Полу4авали сме  предупредителни писма, пак от об6тината, 4е някой е пу6ил в об6тия коридор на блока и съседи са се оплакали.
Във входа има табло с разпоредби, и с дебело е под4ертано да си мием прозорците редовно. И такива не6та  Shocked Хем да те е яд, 4е така запла6ват с високи глоби , хем да им е евала, хем ми е сме6но понякога ...  Crazy

# 196
Здравейте бонбонки, бонбони и малки бонбончета!
Вчера в наш Бургас поваля малко дъждец и днес има толкова нацъфтели и раззеленили се дръвчета - истинска красота. С Йони играхме цял следобед в морската градина и като се прибрахме тя със сетни сили успя само да се покатери на леглото и моментално заспа, даже без да яде. Аз чакам Димитър да се прибере, за да ме замести и отивам на невероятно зареждащата ме йога. Heart Eyes
irinii - ама голяма си потайница.....да беше ми писала на лични - Сиси, тъй и тъй,  Mr. Green щото аз стискам палци, ама на професионална вибрация, пък то на бебешка трябвало.../то щот` кой за каквото си мисли/. Ама няма значение, важен е крайния резултат. Затова ти желая от сърце всичко, във всички сфери на живота, да ви си подреди по мед и масло и ти само да се наслаждаваш на прекрасния период - в очакване!......Нямам търпение да дойде април и да ви видя всички бременни и небременни.....
Сега за двора, позволи ми да ти дам един съвет. Ако имате идея да го озеленявате целия с трева, цветя и т.н. сложете си поливна система. От там нататък забравяш и за поливане и за торене, а разликата в качеството на растенията е огромна. Туй знам аз от Димитър. Изобщо, ако имаш някакви питанки по отношение на външното озеленяване, можеш да питаш за всичко. Все пак в къщи си имам професионалист  Heart Eyes и то смея да твърдя доста добър. 
MariaF - аз още като показа снимките с миенето на прозорците от малкия помощник, се възхитих и на прозорците и на градината.   bouquet
bonne_esperance - карай, важното е, че вратите са при вас. Едно по едно се случват нещата, пък и да имате още малко време за индианска романтика. Heart Eyes
Доника - жив и здрав да ти е рожденника!   bouquet Да ви води много на планини и почивки!
viki81 - ще се научи на всичко малкият юнак. Време трябва само.
dennis - ама вие много често взехте да ходите в Пловдив. От съседите ли бягате? Mr. Green
stes - страхотни снимки от Алпите! Ние с Митя бяхме наблизо на меден месец, но по друго, безснежно време. Ех, че хубаво беше....бяхме млади.... Mr. Green
Ние утре пак сме на поход в планината и ви пожелавам и на вас слънчев и релаксиращ уикенд!
ЧАО! Hug

# 197
  • София
Здравейте милички!
Толкова много сте изписали, че доста време четох.
Ирини, пожелавам ти едно момиченце, красиво като теб   bouquet

Бон есперансе, не се ядосвай за вратите. Ще ги сложат.
МарияФ, кога ли и тук ще стане нещо подобно. Тука ако си оправиш градинката, ще ти нахвърлят в нея фасове и боклуци. А това за коридора ме изуми. Леле , и аз как се дразня като се пуши в коридора и асанс'ора, ама нищо не можеш да кажеш.
стес-чудесна почивка. И аз съм била там, но през лятото.
Някой питаше за соса Долмио-купувам го от Била, доматен сос с гъби и подправки, супер е . Много по-вкусен от тези на Дерони.

Мойта мишка всеки ден ме изненадва с нови неща. Днес например е научила една песничка за частите на тялото -"Head and shoulders, knees and toes..." и "пее" и си ги показва, но пропуска да каже "shoulders".

# 198
  • гр.Русе
Здравейте,сладурки!  Hug
irinii, ЧЕСТИТО и от мен!!! Много се зарадвах на прекрасната новина! Дано неразпложенията ти приключат скоро и да се наслаждаваш на прекрасна бременност!Много се вълнувам и радвам на разказите на вече бременните ни септемврийки,така че и ти споделяй всичко около очакването на бебчето.   bouquet
мамо меги,как е женското конче?Съжалявам,че братчето и`  е нямало късмет.Обожавам конете!!!
стес,прекрасни снимки!Моят любим като се завърне ми е обещал пътуване,но тогава ще е вече много топло,така че Алпите ще ги отложа за по-нататък
Мариа Ф,имате си много красива градина,възхищавам се на самосъзнанието на хората там,кога ще ги стигнем...
Доника,весел празник!   bouquet
Ох,искам още да ви пиша,но когато Крис заспи започвам да уча,че изпити ме чакат...гадост...ама който учи ще сполучи  Joy
Обичкам ви много!!!
Лека нощ!  Heart Eyes

# 199
Ирини,честито  bouquet
МамаМеги-съжалявам за загубата  Sad Hug

# 200
Топър фечер!

Доника, да ти е жив и здрав мъжът! За много години!

Да знаеш, обаче, критики за театрото не приемам! Слаба работа е организацията. То става спонтанно! На една разходка идва идея за нещо следващо и ново! Така стана и този път. А не триста кандърми и обяви. Още повече, че билетите свършват бързо и не може да чакаме последния момент да видим кой ще идва и кой не. Но лично за теб, ще пиша като тръгнем следващия път, вероятно през април.  Hug

Мариела, благодаря за дървеното конче! Аз много ги харесвам и имам такова за Сашко. Братчето му ще го наследи.

Марианка, ама много е красива твоята градинка! Представих си я нагледно, но ще се радвам на снимков материал!

МарияФ, а вашата градинка е много красива! Дано по-бързо ти мине гърлото! Цунки за вас с батко Филип и запетайчето!

Щастливка, аз не казах, че не трябва да се мие! Но тези гнусни боклуци навсякъде може просто да ги няма. Аз нали съм "срамежлива", като видя човек с цигара във входа, моментално му правя забележка. Тук пушат и в асансьора, а той е един квадратен метър и буквално се задушавам докато стигна 5я етаж.

Бон Есперанс, то човек да се обзаведе и да си уреди дома е цяло приключение! Ако ставаше от раз, щеше да е толкова скучно... Дано скоро ви монтират вратите! Оздравяхте ли с Миичка?

Стели, Фиби
, браво за дамските купони! Животът е какъвто си го направи човек. Във вашия случай, весел!

Плами, пожелавам ви едно незабравимо пътуване през май!

Един статистически факт ми се набива на очи  Simple Smile. Пет от нашите сладки септемврийчета ще стават батковци живот и здраве тази година! И засега нямаме нито една септемврийска кака! Майките на нашите прекрасни момиченца, моля - хвърлихме ви ръкавицата!!!  Hug

# 201
  • Пловдив
Ави, точно за същата статистика си мислех и аз.... Hug
А и поне половината ще са септемврийчета ...отново....  Wink

Коледно-новогодишните желания се сбъдват, момичета!

# 202
  • Средната земя
Здравейте и от нас! Да се включим и ние, че то само с четене не става! Както се казва: "Чукча не читатель, он писатель!"
Ирини, честито, пожелавам ти прекрасни емоции, щастлива и лека бременност!
Мамо Меги, много съжалявам за кончето, но Ирини е права, момичетата са по-издръжливи и това не е градска легенда ами си е факт! Така че, девойката ще се пребори, уверена съм!
Бон есперанс, ей на, тъкмо тъгуваше за индианската романтика и ти се даде възможност да й се насладиш още малко  Wink
Доника, присъединявам се към теб, че моето братче днес празнува - Наздраве! (братче, братче, бая дангалак си е, ама айде  Laughing)
Ави, имаш страхотна харизма да знаеш  Hug
Бебе дунди, обичаме ви  Hug
Може и множко да е дошла виртулната почерпка, че нещо на чувства го избихме  Laughing

# 203
Споделям тезата за хвърлента ръкавица  Wink ... то така е много лесно, нали? Laughing Всъщност да ви кажа си дадох сметка, че ако отлагаме появата на второто ни дете доста време, просто няма д асе наканя  - кариера, лесен живот /визирам екстрите, които липсват през първата година - сън, пътувания, лично време.../, а годините си минават - все пак не към на 25  Grinning Та така... помислете и вие за това като приемете ръкавицата.
За стискането на палци - Фибичка, не беше за бебе - то аз от 2 месеца знам, че съм бременна... Но важното е, че даде резултат. Би ли споделила за поливната система - нещо готово ли е, или се изпълнява по поръчка от специализирана фирма?
Стес, все забравям да ти кажа, че е много красиво това, което показа Simple Smile

# 204
 Grinning Привет!
Много оживена теми4ката ни!
Искам да ви по4ерпя виртуално,днес сестричката ми навър6ва 29 години  Heart Eyes
http://www.maksoft.net/web/images/upload/nilana/products/Shampansko.jpg
Заради нарасналата дружинка на бременлинките ,поставям линк към по4ерпката  Grinning
Милата ми сестри4ка,днес ще празнува без любимия Sad.Зет ми е моряк и преди 2 дни замина,обеща ли са му 4е 6те му намерят смяна за края на август,когато се о4аква бебко  Grinning А ина4е и пупката на сестра ми расте,за разлика от първата бременност сега ка4ила само 3 килограма.
Ави,по здравната каса колко прегледа и изследвания се полагат на бременна?Сега май са съкратили прегледите!
Като сте подели темата за 2-ро беб4е,искам и аз да споделя 4е и ние искаме още едно дребосъ4е,но за сега из4аквам,искам да сваля килограми  ooooh!Някоя от мамите с две де4ица да е имала съ6тия проблем?
Доника,да ти е жив и здрав рожденника!
Ирини,ходя на курс немски език.Снощи след уроците бяхме с курса на италиански ресторант  Simple Smile,отпуснах и аз ду6ица  Grinning
А ние си засадихме домати  Simple Smile
Стес,страхотни снимки!Ние преди месец бяхме в подножието на Алпите,във Фюсен.Специално отидохме да видя Замъка Нойшванщайн

Зипър,добре до6ла!
Плами,ще се у4и и ще сполу4им да  Grinning и аз другия месец запо4вам с уроците,4е в България като се прибера пак няма да имам време не 4е тук имам.Стискам палци за изпитите!
Мамо Меги,как е кон4ето?
Фиби4ка,
Цитат
Сиси, тъй и тъй..
да не сме адашки с теб?А се казвам Силвия! Simple Smile
МарияФ,бързо оздравяване!
Лека и спокойна но6!

# 205
 Леле, моя мъж си е тук и съм изпуснала някоя и друга серия.
 Ирини, честито. Страхотна новина. Както казват, някои жени си имат период ...- отбор септемврийчета. Дано отминат по- бързо нерзположенията. Лека бременост оттук нататък.
 Доника, честит рожден ден на мъжа ти, съжалявам че забравих. Хем ми беше казала по скайпа.
 Sesiliq, честито и на сестричката. Мерси, за почерпката.
 Ние оставаме няколко приятелки временно  без мъже, така че скоро трябва да последваме примера на Стели.
Сори, но засега е това.

# 206
Момичета, днес моята "душичка" ме докара до това състояние . Отворих към обяд темата и едва сега сядам пред компютъра.
Пропуснах да честитя рождените дни на съпруга на Доника, на сестрата на Sesiliq, на Зипър на брат й, като им пожелая хубави неща, безмерно щастие и много здраве!  Simple Smile Считайте, че съм го направила вече!

Момичета, тъжна съм, ама малко. Попаднах на снимките ви и ... как съм могла да изпусна толкова хубави моменти с вас. Ще се гръмна  #2gunfire

И съм ентусиазирана. Много. От разказите ви за градинки и цветенца се запалих още повече. Аз нали от скоро съм тук, и чаках да сменя временната квартира с нещо по-постоянно, та имам само една бегония, подарък от мъж ми, представете си - ей такава

Обаче взе да сдава багажа и е крайно време да я пресадя, та ... утре имаме планирано детско парти. Ще водим Мария на рожден ден на нейно МАРТЕНСКО приятелче, което живее в нашия район. А след това съм си наумила да замъкна половинката в нашата IKEA, че да си накупя саксийки, пролетни одеялца (зимното вече...) и изобщо да разгледам преди всичко, защото още не съм ходила.
Хайде останете си със здраве, утре вечер (ваша ранна сутрин) ще се обадя пак.  Hug

# 207
   ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ С ИМЕТО ТОДОР И ПРОИЗВОДНИ. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

# 208
Приветки... Мъжът ми отиде на работа, Спаси при баба,а аз вмест опо бремелински да се успивам /сонщи легнахме в 2, което не е характерно за мен напоследък/ ето как съм се ококорила  Shocked Освен, че съм будна съм и с мног осекси пияндурско пресипнал глас--- кат мечка - нещо пак простуда май  ooooh! Днес вечерта приятелките ми ще идват /е не хо женски де/ у нас да им правя катми... Само при произнасянето на думата ми се надига нещо  Sick, но те са безкрайно "нахални" и обявиха, че така и така ми е лошо - поне да е от нещо конкретно  Laughing
ЧЕСТИТ ТОДОРОВ ДЕН! Специално на МамаМеги пожелавам много здрави кончета-шампиончета да отгледат!
На всичките ви близки рожденици - от сърце пожелавам много здраве и поне по 1 невероятен подарък от съдбата   bouquet
Сеси, за килцата да ти кажа, аз още не си бях върнала формата от бременността със Спаси когато забременях отново, но сега мисля,че свалих поне 3-4 за последните седмици... Та нищо не се знае и в това отношение  Wink
Мариела - чакаме те с доклад за покупките  bowuu
МарияФ, чудна ви е градинка и отношението на хората към това дали са заобиколени от красиви неща или напротив... За тук вече няма какво да философствам Whistling

# 209
Amaretto,обожавам женски партита,в БГ 4ести4ко си правихме!
Mariela Gazela,по късно 6те разгледам форума,а ина4е и ние трябва да отско4им до Икея.Кухнята преди 2 години купихме от там,искаме да и сложим нов плот и допълним,оба4е може и нова!6те 4акаме да докладва6 за пазара Simple Smile
irinii,бързо да отминават неразположенията!
За килограмите-имам някакво хормонално нару6ение и не мога, и не мога да сваля килограми,дала съм си време.Но наистина не се знае,сестра ми с племенника ми ка4и над 20 кг,а сега е в 5--я месец и едва 3 кг.
За катмите-Мити много ги оби4а  Simple Smile правя ги с пълнозърнесто бра6но,сподели рецептата!
Ние сме си двамката с Мити,времето е ужасно,цяла седмица вали и духат гадни ветрове  SadНе ми се ходи в някой център,остава да се моля днес да не вали и да се разходим в парка.
Аха-а-а,нали съм на тема обзавеждане и съм си свалила една програмка ,с нея мога да аранжирам интериора,голяма занимавка е,сега 6те търся не6то да ми помогне за съ4етанието на цветовете.Ако и вие моми4ета сте попадали на подобни програмки споделете?
Скоро е Великден,затова аз съм ре6ила да правя генерална репетиция и да се пробвам с един козунак,трябва оба4е да се пазарува  Thinking
За прощъпулника,какви пога4а правихте,аз мисля пита Слънце!
Усмихнат ден!

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 09:52 от Sesiliq

Общи условия

Активация на акаунт