Слънце, мартенички и цветя - СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА чакаха това!

• 24 347
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Доника, ние слагаме Инфанрикс (ДТК) + Имовакс (Полио), вече Имовакса го осигурява ЗК, т.е. купуваш само Инфанрикса. Педиатърката ни препоръча този вариант, понасял се по-лесно от децата пред Пентаксима. Не знам дали е така! Тъпото е, че се бият 2 инжекции.
Та ако на твоето свеки и е до парите, това също така ще ти излезе на половина пред Пентаксима  Mr. Green но със сигурност е по-добре от живата ваксина  Peace

# 61
  • София
Не е въпроса в парите, а дали ще има ефект Пентаксима, защото чух, че само с 1 Пентаксим не ставало... newsm78Ще ми се пръсне главата. Тя е на мнение, че нашите ваксини са правени за нашия климат и бацили и затова видиш ли...А вносните си били за климата производител, което донякъде има логика Sad

# 62
За съответствието климат-ваксина не знам... но Европа на животните не слагат живи ваксини, а ние на децата си слагаме...

# 63
  • София
Хей, приятелки,
нещо много малко хора пишат.
Йоана77, жалко за мъниците, че не ги е подминал вируса, но бързо ще се оправят.
Иринии, стига вече с тия болести  Naughty Аз като някоя баба да кажа, ама ми се струва, че леко се обличаш и затова настиваш. Гледай кръстчето да ти е покрито, моля ти се  Hug
Щастливка и тя в отбора на болните. Бързо да се оправяш.

Аз да ви кажа, вчера такова главоболие имах, че даже повръщах. От преумора ли, или защото в офиса е имало ремонт и нова настилка и още мирише, ама беше ужас. Но днес съм добре.
За събота, ние сме на погача на бебенце.
Ние само Пентаксим слагахме по препоръка на нашата педи. Нямахме никакви странични ефекти.
Вики е забавна, вчера взела едно прасенце и показва и говори - eye, ear, pig,  a баба й не разбира какво й казва. Мисли си, че говори на бебешки, и е голям смях.
Лека вечер!

# 64
  • София
Честита ви Баба Марта! Здраве и берекет!

Meggie, за заспиване на Мария й правим куклен театър едва ли не - правим фигурки с ръце, играейки си със светлосенките. То не бяха коне, то не бяха кучета и вълци - цяла менажерия. Ние махаме с ръце, и малката и тя и гледа какво става на стената.  И така през вечер. Иначе се държим за ръце и така заспиваме. Сама почти не заспива, ако не броим двата пъти когато е заспивала сама на пода, като кученце... Следобед заспивала сама, но вечер като дойда аз и всичко отива на кино!

Честита нова бременност на Chochy! Знаех си че дядо Коледа ще е особено щедър към някои и тази година.

Весана, Страхотно зареждане сте си направили с малката в Бургас. Невероятно е колко бързо растат децата.

Irinii, страхотно изглежда хотелчето и природата. Трябва да се вдигнем някога до там. Родопите, Юндола - божествена красота! Ех...

Доника, ние сме на Пентаксим от началото и не знам какво да те посъветвам. Аз само се двуумя дали сега да го слагаме или след три месеца.

Bazel, честит първи работен ден! Да е по мед и масло! И аз се аклиматизирах бързо, само ден-два се чудех къде съм попаднала... А майка ти, за да се разбира с внучката, май трябва да почне да учи английски...

Марианка, браво на Мими! Щом психоложката, която се предполага че има материален интерес, казва че вече нямате нужда от услугите й, значи наистина е така.

Dennis, честито юбилея на дядо ти и баща ти! Да са здрави!

Айде чао, че театрото трябва да почва!

# 65
Специално за пентаксима,аз също съм чела,че повече натоварва организма,като петвалентна.
А за ДТК по ЗК, Щасливка го е казала,никъде вече не поставят живи ваксини,освен  тук #Cussing outОсвен това вече е спорен и въпроса дали изобщо е нужно да се слага коклюшна ваксина Whistling

# 66
За ваксините да споделя и аз - първите пъти сложиме пентаксим, а сега при реимунизацията нашето (ново) педи ни посъветва да сложим Инфанрикс и Имовакс - така и направихме, но наистина кофтито е че са две боцкания. Но Стефи дори не разбра че са й били ваксина, т.е. абсолютно никакви странични ефекти.

# 67
Здравейте мацки!
Нямам много време да пиша че сме болни и се гледаме а малкия е станал много щур и за секунда не се спира, но в същото време е и голямо шоу  Mr. Green. То ние от 2 месеца сме така, и плевмония и какви ли не вируси, явно малкия се е метнал на мен - със слаба имунна система  Sad
Всички малки и големи бързо да оздравяват  Praynig
Още при първите ваксини, нашето педи ни каза че вече не били живи, и предполагам че не ме е метнала, защото нямаше нищо против ако решим да си сложим Пентаксим. Незнам тя ли слага различни  newsm78 но си бяха по ЗК.
А и да ви успокоя, незнам за ваксините може да слагат и по-добри тук в Португалия, но лекарите и здравната им система са пълна скръб.

# 68

Хайде на кафето!
 На мен вече две седмици не ми идва музата за писане. Нашия татко днес си идва за почивните дни и пак заминава. Миналата седмица по празниците си изкарахме много добре. Ходихме по разходки (к.к.Дружба и Кранево). Жалко че времето се развали, но утре вечер ако намерим някъде свободни места ще поизлвзем.
  Мишето шета из къщи и понякога когато вземе нещо го прибира после обратно на същото място. Сам влиза в кошарата за игра, качва се на табуретка и оттам, обаче много се ядосва, че не може да излезе сам. Доста бърбори, но неразбираемо. Много сладко казва мама, коте и мяу, види ли коткаи куче се спира да ги гледа.
 irinii, завиждам ви благородно захубавата компания и приятното изкарване в планината. Оздравявай!
 Щастливка, да са ви живи и здрави кумците и вие с тях!
 Bazel, да върви работата леко и безпроблемно! Може и от ремонта да е.
 mari_anka, чакаме включване за работата! Аз ще трябва да търся работа на ново място и ми е притеснено, ни има време, по-добре  да не го мисля от сега.
 Честита ясла на Миши!
 Сега ставам....

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 08:56 от Amaretto

# 69
Хем времето лошо, хем вас ви няма... ааамааха... тая тема няма Великденска да я правим!
Аз съм в офиса, но след малко отивам на среща с бременни приятелки - едната, която ви споменах, че ще й кумувам, а другата - началото на април ще ражда...  Grinning Много обичам да говоря за бременност, раждане и бебета  Crazy
Спаси расте като гъбка пред очите ми... Даже днес трябва да му купувам нови дрехи и пантофки, че 22ри номер са му малки и пръстчето опира  Shocked Тази нощ спа от 21 до 9.40 - на мама голямата мечка  Heart Eyes Иначе при нас - нищо особено. Хремата ми е бетонирала носа и дишам през устата... не е много приятон, но ще се оправим.Базел - как си днес? Това повръщане да не би да е от нещо друго, а? Wink Приемам "бабешки забележки" - видя ли слънце и направо се забравям, та затова сега съм на това дередже...
Амаретке, приятен уикенд и по-малко раздели с любимия... В София нали знаеш, че безработица няма - така че съм сигурна, че бързо ще си намериш работа  Hug
Доника - ние сме също на пентаксим и не искам да коментирам кое е по-добро щом вече сте започнали с българските. Само като член на стара лекарска фамилия ти гарантирам, че болестите срещу които предпазваме децата са еднакви по цял свят. Шарката е шарка, параличът - също и т.н.  - така че доводът на свеки за климатичните условия е абсолютно плод на лични разсъждения. Работата е там, че дълги години като соц държава ние сме имали определена здравна политика, която с отварянето на пазарите търпи съответни промени. В лекарствената политика борбата на интереси е огромен, а пък темата педиатрия се гледа най-прецизно, заради което и по-бавно настъпва реформата в това отношение. За децата родени от 2008 доколкото знам "пентаксимът" вече е официалната ваксина по ЗК. Както в белите държави, така и у нас предстои икарването на живите ваксини от употреба.
Диман, радвам се да те видя  Hug

нещо хремата ми блокира и мозъка... та ще привършвам с писането, но ви държа под око! Naughty

# 70
Добър ден, сладурани! Grinning
Ама че намусен ден... Mr. Green Развъртяхме метлите и това си е!
Първоначалните ни планове за 8-ми март бяха да посетим тримката (Веселушка по презумция щеше да е у баба) близкия ресторант. Но в последния момент решихме, че ще идем на гости у кумовете в Димитровград, още повече че на следващият ден пък е Сирни Заговезни. Ще пътуваме утре по обяд цялото четиричленно семейство. Grinning
irinii, как расте твоето юначе. Shocked Laughing Моята Веселуша все още носи 20-ти номер обувки, а дрешки купувам за около годинка, защото и лепват чудесно като размер. hahaha
Така или иначе винаги с удоволствие купувам дрешки за децата и ти пожелавам приятен шопинг.
Амаретка, и аз имах намерение да сменям работата, че работното място не е за мен и заплатат мнооого ниска. Но ще видим какво ще предложи шефът. Може да помисля. Grinning
bazel, скрено се надявам днес да си по-добре. Hug
Усмихнат ден на всички! Hug

# 71
Привет, приятелчета!

Да взема да се разпиша докато Саши разтребва наоколо. Той вчера забеляза едни паунови пера вкъщи, които са едва ли не на тавана и страшно се впечатли. Все ме води да гледаме "пе-а" даже леко загатва "р".
Стели, благодаря ти за милите думи! Дребчовците възприемат страшно бързо и скоро няма да можем да им затворим устите!
Денис, честити ви юбиляри, с известно закъснение! Да са ви живи и здрави и все такива хубави поводи да имате да се събира семейството!
Весана, радвам се да те видя и тук!
Базел, бързо ще се адаптираш към работата. Това главоболие с повръщане ми звучи като мигрена, но наистина може да е от миризмите в офиса! Вики ще научи баба си на английски!
Миши06, как е Мишенцето след няколко дни на ясла? Още ли плаче така сърцераздирателно?
Деси, ЧРД на голяма патерица!
Марианка, поздравления за големия и траен напредък на Мими! Все по-често да имаш поводи за гордост и хвалба! А пък твоите шефове дано ти направят неустоимо предложение!
Ирини, почивката ви звучи чудесно! Надявам се някой ден да посетим това райско кътче. И скоро да се похвалиш, че си съвсем здрава!
Що се отнася до разходките из зоото, много ни харесаха! Не бих могла да бия мама Меги по красноречие - оставих описанието на нея!
Диман, и при вас забавленията са безкрай! Ще трябва да организираш курс за театър на сенките!
Амаретке, пращаме ти бодрост и оптимизъм! Скоро да се съберете всички и не се и съмнявам, че ще си намериш добра работа тук!

Желаем много бързо оздравяване на всички майчета и дечица!

И весел празник утре с пожелание да се чувстваме винаги женствени, красиви и обичани!

# 72
  • София
Привет Simple Smile
Хремата на Хриси от зъбите поне за момент ми реши проблема с ваксината-засега ще чакаме... То като има голям избор-така е - ще се чуди човек...
Иначе ние празниците ги изкарахме на Витоша. Спахме в хотел Елица(по-скоро лежахме, че Хриси не ни остави да спим цяла нощ). Но слава богу-зъба май е избил-снощи си спа спокойно.
В сряда тъкмо започнах с пролетното почистване и дъжда ми секна ентусиазма. Поне стаята на Хриси мина от ред. Купихме му нов килим с улички и къщички, налепих му звездички по тавана, на които аз се радвам повече от него(той май дори не ги и забелязва Sad )
Хехе, Марианка, на мен пък кумицата ми е от Димитровград-приятно изкарване там Simple Smile
Амаретка, нещата сами ще се наредят и ще си дойдат на мястото.
Ирини, пробвах Хриси дали ще може да спи без решетки на голямо легло като Спаси докато спахме в хотела, но уви-резултатът беше бум-мамамама. Милия така се стресна...та за сега ще спи окошарен. Иначе и той като Мишето си влиза в креватчето-качва се на дивана, после на скрина и от там в кревата, но не може да излезе Joy
Ах, аз готвя....и замириса...

# 73
Привет!!!

Честита баба Мрта и Честит 3-ти март и от нас! Много здраве и берекет!
Съжгелявам, че ги честитя със закъснение, но компютъра беше развален, а и не сме идвали у майка.

Днес ходих да подавам молба за яслата ( в самата ясла) и ме посреща една антипатична, мудна директорка... Crossing Arms...И ми заявява, че нямало вече места може би, защото щяла да изпише 60 деца а вече имало 80 подадени молби... А на една моя приятелка и казала "Да ще ви запишем детето, сега още е рано да се подават молби, елате след 15-ти март"... А, на мен това ми казва... И сега аз се питам, как на едни казват едно а на други друго, незнам... #Cussing out #2gunfire Немога да си го обясня... Не че няма пак да я запише, защото татко е в общината и вече се обади колежката му да я запишат Даная ама не е там работата Crossing Arms

# 74
Приветки и от мен. Прибрах се, поиграхме с Пако, облякох му екипа на Милан и дядо му дойде да го забере от къщи и да го води някъде на мач плюс веселба по мъжки. Аз полегнах преди да започне слугинажа...
Срам ме е да споделя, но в барбекюто още ни стои голямата коледна украса, а аз вече се подготвям с Великденска и пролетна такава - гирлянди от цветя и яйца, пилета, зайци, венци от пролетни изкуствени цветя... Дали ще стигна до там като се има предивид, че за начало трабвя да изгладя 3 перални  ooooh! Иначе вие настроени ли сте вече Великденско?Свекър ми точно ми каза, че е поръчал 2 ярета- едното да тестваме пещта на Великден, а другото за Гергьовден - мъжът ми празнува и както съм ви споделяла правим малки сватби  на тази дата Laughing, а сега като имаме вече и собствено пространство /тип ресторант  Wink/... да сме живи и здрави само:"Земьо, дръж се!"
Доника, милият разбойник, дано не се е ударил лошо. Да ти кажа ако сложа Спаси да спи в кошарата си без решетки - 100% и той ще падне. Свикна да спи сам без да пада на голямо легло - 140 но 200. Така че да знаеш, че не е от несвикване. А какво готвиш?
Ави, как е пупата - нищо не казваш, а така се вълнувам  Hug
Кузманка, може би детето на приятелката ти е друга възрастова група... Би било много лошо ако директорките преценяват "на око" с кой родител как да се държат  Crossing Arms Важното е, че Даная е вътре!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт