МНОГОДЕТНИ МАМИ 33

• 28 041
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Лелееееееееееее...откога не съм се разписвала.......Но! Редовно чета! Глобена съм! Признавам виновен!

Моля за прошка за всичко - на патерица, но съвсем искрена и лична!

Честитя рожденните дни на всички за мен скъпи хора - момичета, честити празници в домовете ви! Здраве и много любов на всички ви!

Какво да ви пиша...Времето е променливо! Когато има слънце съм навън. Нещо в последно време не съм се спряла в къщи. А и да си призная програмата Флай Лейди отново ми напомни, че е добре да се спазват правила и принципи. Аз не спазвам стриктно тази програма(Габи, обаче мивката е чиста!), но се стремя да спазвам правила за организация на времето така че - аз да съм щастлива, къщата долу-горе оправена, и да има време за деца, мъж, комп и пр. точно в тази поредица. Гледам да лягам рано,че остана ли в 22ч. пред компа - гаранция,че ще си легна в 3ч. А от това после(ЕГН-то си казва думата) поне 2 дни ми трябват за да вляза в ритъм.

Последно май писах преди 1 седмица. Тогава се приготвях за тържество за мама. И от ранобудната Дидка не успях аз да ви поздравя за мама! Бяхме направили интервю с децата, чиито мами се бяхме събрали, те отговаряха на разни въпроси от рода - Ако имахте 1000лв. какво бихте купили на мама? Ако бяхте на мястото на мама какво бихте позволявали на детето си? и т.н. Та за първия въпрос бях приготвила  интересни награди - тип имам си копче - трябва ми балтон. Децата масово бяха казали къща за подарък и аз бях приготвила по 1 керемида(не намерих тухли) на майките им. Мина весело и интересно.

Сега ще бъда до крайност нахална и нагла и ще се похваля! На 8 март получих писмо от едно момиче, с което имах по-активна кореспонденция и размяна на разни материали, та тя ми каза,че предвижда пътуване до Благоевград за да ми гостува, защото съм била цитирам - много интересна личност! bowuu Това нямаше да го пиша...ако не бе днешната случка.......Днес разбрах,че ще ставам леля за 3 път. Етърва ми чака своето 3 дете. При тях ситуацията е малко специфична  - за нея ще е трето дете, но за девера ще е 2-ро. Та тя дълго време се дърпаше да роди 3-то дете, за да не я помислят ...от малцинствата и ред други причини, но девера много искаше и друго дете. Та днес етърва ми ми благодари,че благодарение на мен се е навила да роди още едно дете. Били сме нашето семейство пример за сплотеност, за това,че с повече деца е било по-весело, били сме навсякъде заедно и това,че съм имала 3 деца не е било причина да затъпея и да се отпусна. Напротив - доказвала съм,че времето може да се организира правилно и да има време за всичко, вкл. и да научавам нови неща! Ако не съм била аз, сигурно нямало да се навие да роди 3-то дете! Embarassed Embarassed Embarassed bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu

Вярвайте ми...за подобно признание не бях готова! Въобще не съм предполагала какво впечатление съм създавала у етърва си, за решението и да има дете на възраст малко под 40г., но се радвам,че къщата ни ще се напълни с още едни член и ще стане наистина пълна къща! А щастливото събитие го очакваме октомври месец. Та...ще мириша пак бебешко Party......

Чувствам се все повече и повече малодетна......Но етървата ми ме излъга.....Беше обещала да бременеем заедно отново - Йоан и племенницата са с разлика 2 месеца..но не ме дочака.....

Сузи.....разбирам те за неписаното....аз съм същата.....няма някакви явни причини..но ми е паднал гарда! Да оздравявате по-бързо!

Нели, имаше забрана за публикуване на торти! За компенсация - другия път ти идвам директно на торта, а не на ски!

Пиги.....Пиги....а ти си глобена с 2 тави еклери........

Госпожата СкъпоЦенна.......Тя си е направо БезЦенна...но защо не пише тук и защо така има нов профил????? newsm78

Габи...с удоволствие те чакам! Ти само си ела...пък ако трябва по габровски ще дойдем ние на гости при теб..че да видим колко хубаво посреща(знам от опит!) Джулка!

Ани...щом е твое...и пукнатото корито ще ти взема...ако е изрисувано както само ти си знаеш.....то ще е повече от уникат и един ден може да струва повече от другите машинарии в селската къща!

Миленче...и на теб ти се сърдя! Чакам си аз СМС.....и никой! Но...Честито момченце! Послушен и кротък и като малък , и като голям!

А като четох за Николчо.......Ами то с моя Рая лика-прилика.....Ех....не съм била сама......Плюх си 3 пъти в пазвата!

Неле....ти изгори млякото...а аз изгорих вчера от форума лука и сега тавата....е няма ти казвам в какво състояние!

Раде..няма само ти да ставаш леля  bouquet.......И аз, и аз..въпреки,че се падам стринка, но стринка и чинка са ми много селски обръщения и съм казала,че аз съм леля!

Дидке, Кабо, Свате, Перке....нещо....да имате да кажете! Градската БезЦенна и тя?

Прегръдки и целувки! Обичам ви! Дано пиша скоро пак!

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 18:21 от Мама Цоцоланка

# 181
Здравейте момичета! След толкова голямо отсъствие  аз пак съм на линия! Искам ви прошка и за това че не писах почти месец  Hug и поздрави за всички пропуснати празници, рожденици и именници   bouquet.
От сряда с бебо сме в къщи, имаме си нова детска, която закъсня ужасно много и я монтираха в деня на изписването ни, имаме си и двама горди батковци. Единият е по-скоро учуден от новия център на внимание в къщи, но започва да свиква.
Бебо е засега е доста кротък(не смея да го кажа, за да не се промени положението), яде на три часа и спинка доста. Нямаме колики и се надявам ако не да ни подминат, то поне да закъснеят.
Таткото е много щастлив и горд с новото мъжко попълнение. А аз най-накрая съм без корем, но все още инстинктивно го пазя.
Е засега това е всичко. Ще се опитам да съм по-редовна вече( поне до появата на колики или безсънни нощи).

# 182
Забравих да кажа на Мама Цоцоланка - "не е възможно". Аз пуснах СМС. Виновна съм само, че беше на другия ден. А с Галя се чухме същия ден.

# 183
цоци се е отчела гледам... Blush
Честито на лелята!!!! Heart Eyes Heart EyesМного се радвам че пак ще миришеш на бебешко. Hug
Ради - честито и на теб лелинство!  bouquet
Миленка - честит ти син!Много родости и добрини да донесе в семейството ти!
Ани - за легена - нищо че го откраднаха - вземи ме светни как се прави такава миФка Mr. Green че нали и аз ранчо имам - а мифка нямам  Hug
Тъп въпрос...ама коя от Вас е Скъпоценна??Умувах мислих...всички сте ми и Скъпи и Ценни! Mr. Green
И да почерпя!
Галин днес е рожденик! Да ни е жив и здрав!

Честит рожден ден и на Яна!Жива е здрава да е!  bouquetНелето - тортите ти стават все по професионални. Време е да се замислиш за бизнес моето момиче!!!!
"Бутикови торти "Пълна къща"" Mr. Green
Тъщичке... много мисли са те налегнали...всеки човек изпада в подобни кризи или както там се наричат. Да се разделиш с любим човек винаги е тъжно и много боли. Но пък това е неговата професия и вероятно това го прави по своему свободен и на място. Ще се справиш мила. Много са моряшките съпруги. Вие сте силни хора и опора на семейството. А и ние ще сме тук и ще ти даваме кураж и разтуха!  bouquet

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 20:04 от JuliS

# 184
Писмо от имейла на Пълна къща:

Здравейте всички!Радвам се,че ще мога да си говоря за моите проблеми и радости с хора,които могат да ме разберат,защото за добро или за лошо са малко многодетните майки около мен.Казвам се Ивалина,на 33год. съм,от гр.Провадия.Ще се опитам накратко да разкажа за моят живот,за това което съм преживяла.Омъжих се на 18год.току що завършила училише,след една година родих синът си Константин,който сега е на 14год.Беше ми много трудно,защото живеехме на село,в същото време гледахме и животни,нямахме почти никакви удобства-дори нямах пералня.След три години се роди и второто ми дете-дъщеря на име Ралица,сега е на 10 години.Когато Рали беше на 6мес.,а Константин на почти 4 години,на 21.02.1998г при катастрофа почина съпругът ми.Останах сама, с две малки деца,без никакви пари,с разбити надежди за някакъв живот.По това време работеше само Гошо,аз бях в майчинство,което тогава не се изплащаше редовно.Ужасът който изживях не го пожелавам на никой,трябваше да се науча да живея по съвсем различен начин,сега осъзнавам,че самата аз съм имала нужда някой да се грижи за мен-бях само на 22год.След близо пет години семеен живот останах само с две деца,две чанти дрехи и с гроб на края на селото.Не издържах и след близо година се прибрах при родителите си в гр.Провадия.Започнах работа за да изхранвам по някакъв начин децата си,защото пенсиите не стигаха до никъде.Бяха минали близо две години след смърта на Гошо,когато се запознах със сегашният ми съпруг.Благодаря на съдбата за това,защото той много ми помага за всичко,отгледа ги като свои деца,никога не ме е спирал да ходя на гробищата при Гошо,дори винаги идва с мен.Решихме да се съберем,да имаме свое дете,подписахме и три месеца по късно разбрах ме,че ще имаме не едно а две бебета.Шокът беше голям,защото сами си гледахме децата,мъжът ми работеше извън града,с дни съм била сама с малките.Много трудно ги отгледахме,но сега ни създават такава радост,че не съжалявам че ги има.Синът ми е 7кл, каката е в 4кл.,а близначките Свилена и Юлияна са в пред училищна група.Циркът е пълен-кой се прибира от училище,кой заминава някъде-ще трябва вече да си записвам.Аз от началото на годината съм безработна,работи само Свилен и то на 12 часови смени,защото парите не стигат до никъде.Знам,че ще става още по трудно,но се надявам да сме живи и здрави,с другото ще се справим.Това съм аз и моето семейство на кратко,ако някой иска да си пишем,много ще се радвам.

# 185

Да, да, ще миришеш бебешко на чужд гръб! Я се стегни и започвай да бременееш заедно с етървата. Имаш време да я понастигнеш и разликата между децата да не е голяма. Айде, ние сме с теб!

# 186
Много ме трогна писмото... Колко силни и борбени жени има навсякъде... И пак си мисля как повечето деца те правят по-голям оптимист и ти дават повече сила да се справяш... И рано или късно изгрява слънцето...
Цоцоланке, напиши на Ивалина, ти ги можеш тези неща. Щом ни е писала на мейла, значи има достъп до интернет, разкажи й за тази темичка, дано да има възможност да влиза тук и да се включва в нашите седенки. Всяка от нас ще се съгласи, че тук е намерила приятели, без които животът й не би бил същият. Дано и с нея стане така.

Новото ти лелинство ме разби.  Grinning Ти си ключът към възраждането на България. Така се решава демографска криза - с личен пример. А не като премиера, дето го е страх дори да се задоми, камо ли деца да завъди.

Пролетна, ти още ли си 2 в 1? Докога да стискаме палците?
Джулка, да ти е жив и здрав татко Галин, че на такива като него - смели татковци - разчитаме ние, мамите!

Тъщичке, не увесвай нос. Винаги нещата се нареждат в наша полза, ако вярваме, че ще се случи доброто. Наистина, когато мъжът ти не е наоколо, е много различно, но ще видиш, че и това не е страшно. Работата на моя мъж е такава, че всяка година има три месеца, през които работи изключително интензивно, много пътува, почти не се прибира вкъщи, а и когато се прибере, само се наспива и изчезва отново. Отначало ми беше много криво, че и много трудно, докато децата бяха малки, но се справихме. И досега се шегуваме, че сме вечните младоженци - всяка среща ни е като първа.

# 187
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте, момичета. И аз не съм писала отдавна, заблатихме се нещо в къщи - емоционално, трудово. Боря се с една пререгистрация на фирма, дано  успея. Вчера имах бебешки ден - гледах малкия Божидар,  Party че майка му беше заета през деня.  Бебенце за гушкане и мирисане - за радост и на нас, дето май сме се отказали от следващо. Цоци и аз мисля че не си закъсняла, но виж - Лъчо как ще го навиваш, не знам. В краен случай ще гушкаш племенниче.

Честита годинка на Яна! Да е за радост и гордост на мама и тати!
Джулка, честит ти рожденик Галин - жив и здрав, и много щастие заедно!
Честит син, Миленка! Да расте здрав и умен и много да ви радва!

СкъпоЦенното ни Галче продължава да се лута  Hug

Тъщичке, дано се подредят нещата по най-добрия начин  Praynig

chatpatka, темата за домашното обучение ни хвърли в голям размисъл. Мъжът ми и без това имаше подобни идеи... Но има и много въпросителни.

За всички вас момичета  Hug

# 188
Мами,никой не се включва в работната тема...Има ли клуб още?!

# 189
ИВЕЛИНА възхищавам се на твоята сила и мъжество ,а си била толкова млада.Историята ти ме просълзи.Радвам се за добрия развой на живота ти.Да трудничко е с три и четири дечица ,но престави си да ги нямаше.Аз лично не си преставям живота без тях.Те са всичко за мен ,най-голямото ми богатство.Когато има любов всичко се оправя.Радвам се ,че ни писа .ДОБРЕ ДОШЛА javascript:void(0);

# 190
Към мамите от София  посока Гърция........

Искате ли регионална среща с преспиване? Нелето? Чатпатка? И ако познавате и вие други мами, които обаче не пишат в темата.....

То се видя,че ние няма да ходим на Узана...поне да се съберем по места.....

# 191
Момичета, много ви благодаря за пожеланията!  Hug Страхотни сте!!!   bouquet
Рожденничката се държа превъзходно вчера, беше много весело. Явно от вълнение не спа следобеда, аз се чудех как ще изкара до вечерта. Но... капнала от умора, заспа чак в 20.30 и до сутринта никаква я нямаше.
Мале, колко усилия хвърлих да убеждавам гостите, че сама съм си направила тортите...  Joy ... А идеята за Бутикови торти "Пълна къща" толкова много ми хареса... само Яна да тръгне на детска градина, че да имам повечко време. Онзи ден целият ми отиде, защото непрестанно прекъсвах "работа" заради децата, но си струваше, определено. Мъжът ми само се бъзикаше с мен "с какви глупости се занимавам", а аз му обяснявах, че така се забавлявам и си почивам. Но сега съм пълно гроги, така че едва ли днес ще показвам повечко снимки, може би утре...
Цоци, аз за Узана така и не разбрах как точно провеждате организацията, но принципно съм си за. Има ли краен срок за категоричен отговор? Също съм за и за събиране по региони, но съпружеството чете за изпит за специалност, който ще е към края на май, така че до тогава май е изключено да ходим на събиране с преспиване. Но съм ЗА да направим някаква организация в тази посока, както и съм ЗА да ми дойдеш на гости на тортичка.  Grinning Поканата отправям към всички!  Hug
Ивалина, възхищавам се на хора като теб! Желая ти много сила и здраве, на теб и голямото ти семейство за едно щастливо и светло бъдеще!
Бременните да погалят коремчетата и да "стисчат" до термин! Обожавам това състояние...   Grinning Всички мами да целунат поне по веднъж всичките си деца от мен! Представяте ли си колко много целувки...  Heart Eyes

# 192
Мами,никой не се включва в работната тема...Има ли клуб още?!

??????????????????????????????????? НЕ МОЖАХ ДА СХВАНА РЕПЛИКАТА -  Затова ще се въздържа от коментар!

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 16:07 от JuliS

# 193
Към мамите от София  посока Гърция......
Мислех си , че съм една от много малкото 3-детни майки в БЛагоевград, но ще се окаже ,че сме повечко........ Между другото- къде учи твоята Рая.

Честито и от мен на всички дечица -рожденници . Да са ви живи и здрави и много палави Simple Smile. newsm59

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 16:00 от denyco

# 194

Ти от Благоевград ли си? Нещо съм пропуснала в такъв случай.......Рая учи във Второ - Димитър Благоев.

А за мамите...имах предвид не да ходим в Гърция...а тези, които са в посока надолу от София, да си направим среща....Аз досаждам с моя Предел...Но просто там района ми е познат! Има поляни на воля..но ако някой друг знае нещо друго...съгласни сме да идем и там на среща!

Общи условия

Активация на акаунт